Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AoE Grinding spots?

Rajinhear

Öne çıkan mesajlar

Olmem, o yuzden aciklamayi yaptim orada, dikkatli okursan:

Bunu "ad-hominem" olarak adlandirdigim zaten millet bana "agdali cumleler kullanma layn" diyor, ama ben basitce, "hic bir fikir barindirmadan tartismaya mudahil olmak ve tartisma eksenini tartismaciya saldirmaktan ibaret olarak algilamak" diyeyim.

Yerine baska bir Turkce terim olmadigi icin, her cumlede kullanmam gerektiginde 3 satir aciklama yapmak yerine, terimi aciklayip terimi kullanmak daha mantikli geliyor. Ama sen hala olaya farkli bir acidan bakiyorsun. Madem yaptigim aciklama sana yeterli gelmedi, bir kissayla hisse cikarmana yardimci olayim. Mir Dengir Mehmet Firat, Kemal Kilicdaroglu'yla tartisirken anlatmisti bunu, hatirlayan olacaktir:

Evde, kadin ekmek yapmak icin hamur yoguruyormus, kocasi da karsisinda kadini izliyormus. Kadin hamur yogururken gumbur gumbur osurmus, adam da duruma uyuz olmus tabii. "Ayip olmadi mi simdi bu yaptigin?" diye sormus, kadin da bunun ustune "Sen de gecen sene baltanin sapini kirdin" demis.

Ya da senin algi ve tartisma seviyene daha uygun bir dille anlatayim:
Ben diyorum Ankara, sen diyorsun g.tun kara.

Sonra da bana neden uslup bozuyorsun diyorsunuz. Benim tartistigim konuda konusmuyorsunuz ki, ayni minvalde cevap bekleyesiniz. Bu ne yaman celiski, anlamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

alpg said:
ee turkcesini yazsan ölür müsün peki?

Kalıplaşmış kısacık bir terimin yerine "bir tezi savunurken, tezin konu aldığı veya karşı tezi savunan kişilere tezle alakası olmayan açılardan saldırmak" mı yazsın adam?

Terim kullanmak başka şey, durup dururken bazı kelimeleri İngilizce yazmak başka. Tartışmanın şu özünü bile anlayamadıysan neden tartışmakta ısrarlısın, anlayamadım.
Sosyal ağlarda paylaş

cunku, map yazınca burdaki herkes anlar
ad hominem yazınca hukukcular ve ilgililer anlar.

tartışmanın özü şu ki; sorieno'nun isteği tamamen saçma sapan bişeydi.inanılmaz duyarlı maskesinin altında sadece konuda bi tartışma başlatmak isteği yattıgı icin tartışıyorum ben burda.
map yerine harita yazıcak kadar duyarlı adam irrevelant question is irrevelant da yazmaz. ad hominem de yazmaz.
ad hominem'in turkcesi bi paragrafla acıklanacak kadar uzun değil. uzatırsan öyle de açıklarsın. ama birazcık düşünürsen çok daha kısa bi türkçe kelime bulabilirsin yerine.
ad hominem= 2 kelime, 2 kelimenin açıklaması da 2 kelimeyle yapılabilir yine. öyle altında devasa anlamlar yatmıyo yani. he kaldı ki ben yazmasın demiyorum zaten. tabi ki de kendini nası iyi ifade ediyosa öyle yazar öyle konuşur. ama niyeti anlaşılmak, anlaşmak diil malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

alpg said:
tartışmanın özü şu ki; sorieno'nun isteği tamamen saçma sapan bişeydi.inanılmaz duyarlı maskesinin altında sadece konuda bi tartışma başlatmak isteği yattıgı icin tartışıyorum ben burda.

Saçma sapan bişey falan değil, konusunda haklı. Türkçe forumda "map", hatta abartıp "spots" yazmak ne kadar mantıklı? "Kaçınılmaz Şehir oyuncu olmayan karakter çizelgesi" yazsın demiyoruz zaten de, "map" ne yani, ne gerek var?

Benim başta tartışmamın sebebi de dediğin ikinci şey zaten, ama öyle olmadığını söylüyor, biz de müneccim değiliz.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio'nun beni anlamasi karsisinda goz yaslarima hakim olamiyorum, gercekten. Samimi soyluyorum, tesekkur ederim.

alpg, bir gun sen de anlayacaksin beni. Ama o gun cok gec olacak...................... Belki de.............. Kim bilir?????????????? Huzur............ Olumde?????
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha belki de sorieno.
yanlış anlama hakkaten ben öyle sinirli fln mesaj atmıyorum. tartışmayı seviyorum öyle ya da böyle sonuçta forumlar bunun için. benim sana kızdığım nokta farklı, ben de her satırımı ciddi şekilde yazmıyorum.
seni yanlış buldugum nokta her tartışmada uslubunu koruyamaman sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Seninle de ayni konuda daha once tartismistik. O zaman da sana demistim ki, bir fikir uretiyorsam ve bana karsilik olarak "agliyorsun, canim" tepkisi veriliyorsa, kimse benden uslup beklememeli.

Az evvel de ayni seyi soyledim. Ben hakli ya da haksiz bir elestiri yapmis olabilirim, EN DOGRUYU BEN BILDIM EN BIRINCI BENIM zaten demiyorum. Ama bir sekilde bir sey dusunmusum, kendi idrak filtremden gecirmisim ve elestirimi buraya koymusum. Karsilik olarak bana "Belki de adam oluyodur?!?!?!?!?!?!" yazan adamin uslubunu niye elestirmiyorsunuz da benim uslubumu elestiriyorsunuz?

Tasin topragin, kutugun bile dili olsa soylemeyecegi, eli olsa yazmayacagi seyleri soyleyen adami itin rektumuna sokmam, kutuge kutuk muamelesi yapmamsa sorun, e o zaman kusura bakmayin. Adam salakca bir sey soyluyorsa tabii ki bu salakligi yuzune vuracagim, bak simdi insan gibi yazabiliyorum, Baggio duzgun sordugunda duzgun cevap verebiliyorum.

Demek ki fikrime fikirle karsilik verildiginde problem yok, hemfikir olmaniz ya da olmamaniz umrumda degil. Sadece dusunerek ve elestiride bulunma amaciyla yazdigim bir seye, 0 atp harcanarak cevap verilmesine tahammul edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:
Seninle de ayni konuda daha once tartismistik. O zaman da sana demistim ki, bir fikir uretiyorsam ve bana karsilik olarak "agliyorsun, canim" tepkisi veriliyorsa, kimse benden uslup beklememeli.

Az evvel de ayni seyi soyledim. Ben hakli ya da haksiz bir elestiri yapmis olabilirim, EN DOGRUYU BEN BILDIM EN BIRINCI BENIM zaten demiyorum. Ama bir sekilde bir sey dusunmusum, kendi idrak filtremden gecirmisim ve elestirimi buraya koymusum. Karsilik olarak bana "Belki de adam oluyodur?!?!?!?!?!?!" yazan adamin uslubunu niye elestirmiyorsunuz da benim uslubumu elestiriyorsunuz?

Tasin topragin, kutugun bile dili olsa soylemeyecegi, eli olsa yazmayacagi seyleri soyleyen adami itin rektumuna sokmam, kutuge kutuk muamelesi yapmamsa sorun, e o zaman kusura bakmayin. Adam salakca bir sey soyluyorsa tabii ki bu salakligi yuzune vuracagim, bak simdi insan gibi yazabiliyorum, Baggio duzgun sordugunda duzgun cevap verebiliyorum.

Demek ki fikrime fikirle karsilik verildiginde problem yok, hemfikir olmaniz ya da olmamaniz umrumda degil. Sadece dusunerek ve elestiride bulunma amaciyla yazdigim bir seye, 0 atp harcanarak cevap verilmesine tahammul edemiyorum.

Hacı katılıyorum türkçe mevzusundaki fikirlerinede.Kap bi bira 2 fırt çek yaslan arkana şöyle bi rahatla.Çok stressin bana bukadar it rektum falan deseler hayata küserim lol :D
Sosyal ağlarda paylaş

Basit örnekler mesela, bölümün ilk sayfasından;

Engıneering Paylaşım
server nüfusu
Patch den sonra sorun

.. bunlara denmiş mi "MÜHENDİSLİK/SUNUCU/YAMA DESENİZE" diye? Peki "All About Engineering" ya da "problem after patch" yazılsa ne derece mantıklı olurdu Türkçe ve Türk'lerden oluşan forumumuzda?

(Böyle empati tarzı yaklaşımı körükleyesim geldi bi an, deneyin bence :p Konu da yeterince saptı zaten.)

Ayrıca patch notları çıkınca "yaa biri çevirsin plss" demeyi biliyo bazı arkadaşlar, ya da "ad-hominem" denince kızmayı.. O zaman derdiniz dil falan değil, siz o söyleneni biliyor musunuz bilmiyor musunuz, iş orda bitiyor demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno sanırım kuresel kriz senın çalıştığın fırmayı yada senın işleride vurdu canın sıkılıyor elının altın war.pati varken bosduranı Allah sevmez misali kım neden boyle yazmıs kıme ne kulup taksam dıye ugrasıyorsun. Nıhayetınde bu forum war ıcın hazırlanmıs bır forum burda edebi metın tarzınde herhangı bırsey beklemen cok yersiz adam ıse yarar bısey paylasıyormu paylasmıyormu ona bak ıse yarayan bıse olmasa bıle bırak adam zaman vermıs bıseylerı paylasmak ıstemıs. Bıraz rahatla al 2 tane efes keyfınebak olmadı beraber ıcelım cunku senın konusma Turkcesını de bole Hakkı Devrim gıbımı konustunu cok merak edıyorum.

Yukarda arkadasın bırısı pathy yazalım ozaman demis sanırım path nin anlamını bılmıyor yada arastırmamıs.

Evet Inevitable City NPC map yazan benım ! harıtada yazabılırdım ama sole bı soruyo kendıne sorsan harıta neden yazmadın demezdın.

Her hangı bır ınsan evladı google babadan arama yamcak olsa nerde lan bu Inevitable City nın npc lerı dıye sence oraya
npc hartıları nerde lan google mı ? yazardı yoksa bıre bır benım yazdıgım Inevitable City NPC Map yazar ve war.paticik e gelır aa baksana bızım Türk arkadaslar ne kadar guzel warla ılgılı bır forum hazırlamıslar helal olsun derdı.

Ben mesajımı oglen yemek saatımden feragat ederek yazdım. Umarım bırseylere deger.

Önemli Not:,
War.pati ye Inevitable City NPC Map sayesınde yada herhangı farklı bır yolla bulan arkadaslar sakın korkmayın Sorieno nun bu soylemlerı sadece küresel kriz ıle oraya cıkan can sıkıntısı ve bos zaman sonucu pardon burdanda bır polemik cıkabılır küresel buhran dıyelım de daha fazla yemege gec kalmayayım.

Saygılar & Sevgıler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...