sinad Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 1 Mayısla birlikte tekrar gösterime girmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 ohan! oley :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2009 film her nakadar biraz sol fikire yakın çekilmiş olsa da erbakandan hiç bahsetmemesi bence saygısızlık olmuş. onun dışında şahane bir film olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Sinemada izleme imkanım olmadı, o sıralar Ankara'da olmadığımdan, Kıbrıs'ta da yakalayamamıştım. DVD'sini gördüğümde direk kaptım eve götürdüm. Birkaç yıldır gerek yabancı olsun gerek Türkçe olsun, piyasaya çıkan DVD filmler hep çamur gibi kalitede, mide bulandırıcı olurdu. Bunu evdeki LCD televizyonda izledim, görüntünün daha da bulanıklaşması gerekirken, cam gibi bir kalitede izledim ağzım açık kaldı. Adamlar farklı bir teknikle çekmiş filmi, ondan dolayı olabilir. Ayrıca oynayan insanlar hiç para almadan oynamış. Filmde günümüzde neden Türkiye'nin bu kadar geri kaldığını çok güzel görüyorsunuz. Yenilik yapmak isteyenler, üretim yapmak isteyenler hep köstek olunuyor. Bazı gazetelerde sürekli "biz yapamayız, biz beceremeyiz, üretim maliyeti karşılayamaz, ekonomi bilmez insanların saçma hayali, artık devir tüketim devri üretim değil, yurtdışından ithal edersek daha ucuza gelir" gibi bahaneler ardına saklanıp laga luga yapıyor bu tip gazeteciler. Filmde de bunu görüyorsun. Üretebilecek yetenekte olanların da şevkini kırıyorlar. Becerebilecek, yapabilecek, başarabilecek kişileri canlarından bezdiriyorlar. Bu filme ayrıca hayran kalmamın bir nedeni de, bende de bulunan o ütopik çalışma şevki ve birşeyler başarabilme isteği aynen o karakterlerde gördüm. Bana büyük keyif ve cesaret verdi. "Usta, bizim yaptığımız şu alet kırılıyor, sana soralım dedik" dendiğinde "şunu şu kadar arttırın" demenin, diyebilmenin verdiği keyif... işte o, tadından yenmez bir durumdur. Umarım ben de öyle bir durumda olabilirim. Film çekim tekniği olarak günümüzdeki Türk filmleri ve Türk dizilerinin çok üstünde. Film çekim işinden fazla anlamam ama fotoğraf çekmeye çok düşkünüm. Gerek kamera açıları olsun, gerek filmdeki anlatım olsun, her bir ayrıntı dikkatimi çekti ve çok başarılı buldum. Özellikle Türk dizilerindeki kalitesizlikten sonra beni tam anlamıyla aşık etti. Tolga Örnek bana Robert Rodriguez'i hatırlattı. Umarım sonraki filmleri de en az Devrim Arabaları kadar harika olur. Çalışanlarının hepsi eli öpülesi insanlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 dasaaa said: doğrusunu söylemek gerekirse imkansızlıklardan başarı çıkarmak hemen hemen her millette var. hatta amerikanın teknoloji devrimi garajında zevk için çalışan adamlar sayesinde gerçekleşmiştir geyiği bile var. zinhar doğru olduğunu düşünüyorum bunun. öte yandan bu hobi düşkünleri bile aradığı desteğe kavuşurken destek görmesi gereken kapsamlı projelerin minik bir hobiymiş gibi, bir zevk çalışmasıymış gibi kısa sürede silinip atılması ve hatta önünün tıkanması hep garip gelmiştir bana.. sonra türkiyede oturmayan, başkalarından destek alan ve hatta (nasıl oluyorsa bu artık, bilemiyorum ve anlamıyorum hiç) doğru düzgün türkçe konuşamayan adamları haberlerde "fransadaki ünlü türk mühendisin harika buluşu!" "türk doktorun amerikayı ayağa kaldıran icadı!" şeklinde övüyoruz ki göğsümüz kabarsın, egomuz tatmin olsun bilmem ne.. çok kızgınım bu konularda, akademik takılıp bişiler üretmek isteyenlere "hacı o işlerde para yok, zaten yapmak da zor" diyen mallar hâlâ aynı zihniyetin devamı değil midir? filmin gün yüzüne çıkması ile birlikte o dönem kuyusunu kazmaya çalışan basının bugün filmin reklamını yapması da ayrı bir ironi aslında.. şakşuka basın bunu da yazın durumu sanki. trt2'de de ara sıra belgeseli dönüyor ki yakalarsanız izleyin ve hatta filmi izlemeden belgeseli izleyin bi dasaaa seni öptüm. böyle alnından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Ben de cok begendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2009 Bu da ilgili bir haber: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/10417819.asp?gid=254 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Çok beğendim. Belki mühendis olduğumdandır ama çok hoşuma gitti. Benim dikkatimi çeken diğer nokta ise, o kadar süre çalışmanızın tamamen 10 saniyelik bir zaman dilimindeki gösterideki şansınıza bağlı olması. Bu oldukça ölümcül ve haksız birşey bence. Mühendislerdeki o çalışma aşkı çok hoşuma gitti. Motivasyon düştü düşecek liderin gazları ve herkesin ekip içinde varını yoğunu vermesi, aşk değilde nedir Allah için. Kendimi gördüm adeta. Kim ne derse desin, bence bu ülkede basın satılmışlardan ibaret. Nasıl oluştu, nasıl gelişti bilmiyorum ama ben açıkçası görmek istediklerimi göremiyorum. Medya en büyük belalardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Dünyanın en kötü greenbox sahnelerinden birini barındırsa da çok beğendim filmi, Selçuk Yöntem'in de hatrıyla 8.5/10 diyeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eoteyn Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 link Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jarjar Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 çok güzeldi, hem oyunculuk hem de konu olarak Bir de teyyare atelyesinin filmi çekilse şu gençler Türkiye'nin gerçeklerini öğrenseler. Bugün alay edip gülüp geçtiğimiz şeylerin hem de teee ne zamanlarda mümkün kılındığını idrak edebilme becerisini %10 göstersek ne engeller kalkar önümüzden. Duygulandım he yine filmden sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Çok güzel bi film ama o kadar Türk malı Türk işi özendiriyorlar, film müzikleri yabancı tarafından yapılmış, sonunda cast fln yazıyor, cast yerine bişey uydurabilirlerdi tam Türk işi olsun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2009 olay o değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Show TV'de basladi biraz once. Izlemeyeniniz varsa kacirmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 dürüst olcam olmaz olsun diyip kapatıcaktım filmi ortasında malum bu dertler hala var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 recep usta gm blacksmith legendary badass memleketin hıyarları hiç değişmemiş yalnız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 bu filmi tekrar izledim, gene çok beğendim. özellikle kadrosu baya sağlammış. tiyatro tabanlı adamlar olduklarından ayrı bir keyif veriyor onları izlemek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar