Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The League of Extraordinary Gentleman

Aegean

Öne çıkan mesajlar

spoiler icerebilir.
Tabiki herkesin goruslerine saygim var, ama bu filmin nesini begendinizi aklim almiyor. Oylesine zaman gecirilecek bir filmden ote birsey degildi. Sean Connery'nin abuk replikleri mi dersin[kursunu hisset atisi hisset!], vampir kizin guneslenmesini mi dersin, artik klise olan basta kotu adam sanilan birinin uzerine odaklanip sonlara dogru onun iyi cikmasi iyi adaminda kotu cikmasi mi dersin.. Filmde alakasiz bir yerde olum tanricasina tapinirken gosterilen nemo, ileride kesin bir seye baglanacak diye beklerken bitiveriyor film. Dekor ve animasyonlar cok zayif. Disi parmak isirtan Nautilus'un icinde akilda kalici birsey yok. guverte desek yine bos bi odayi andiran bir yer. hayir, tum kaynaklari disariya kullanip iceriye bisey kalmamis gibi duruyor.
Dedigim gibi Dorian Gray muhtesem, Queen of the Damned de de begeniyle izledigim Stuart Townsend oynuyor. Ama filmi kurtaracak tek + ne yazikki bu.
Oyku cok zayif, bari aksiyon olsun diyoruz, o da cok sInIrli. Nemo'nun dovus tarzi benimde hosuma gitti :)
Hikayede sacmaliklar zincirinin bir diger halkasi da Phantom un gruba ilk sadirdiginda durum kotulesince kacmasi, grubunda `aman ne gerek var nasilsa dunya liderlerinin toplantisini sabote edecek orda doveriz` edasiyla pesinden bile gitmemeleri.
Sonra adam dunyaya meydan okuyor, ama ne gaflettir ki yaninda [venedikte] onu koruyacak tek adami dahi yok :)
Yine animasyonun muthis kotu olmasi son sahnelerde mr hyde ve onun iksirini icen diger beyefendinin dovusunu kahkahalarin havda ucustugu bir saneye ceviriyor, zira obur yaratik pek komik cizilmis. quartermain ile tom sawyer in baba ogulu andiran iliskisi de icimizi yumusatir diye dusunmusler heralde, ama pek de ogle bir etki yaratmadi bende. [yine bir klise, oglunu kendi hatasi yuzunden kaybeden babanin drami :) ]
Kisaca basarisiz diyorum. 80m$ harcanmis bir filmden daha fazlasini beklerdim dogrusu.[hline]piyasada cok kalem var.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 27 October 2003 18:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten bu film Matrix ya da LotR gibi rekorları altüst etmesi ya da bütün oscarları toplaması için yapılmış bi film değil ki.Boş zamanınız varsa gidip izlenicek bi film ,eğlenceli ama "Aman nerde hata yapmışlar" diye kasmaya gerekecek kadar da önemli bi film olduğunu düşünmüyorum.[hline]Dagger, 25 July 2003 03:39 tarihinde demiş ki:
My head enter!
ascraeus, 27 July 2003 17:15 tarihinde demiş ki:
garbage bolumunun kaldırılmasını istiyorum
aente, 11 July 2003 17:34 tarihinde demiş ki:
I am very şaşıring olayı..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 28 October 2003 19:45 tarihinde demiş ki:
Ya asıl komiğime giden filmi sövenlerin neredeyse yarısından fazlasının matrix hayranı olması... Lem matrix çok mu mantıklı da buna mantıksız diyorsunuz? Hem film bu mantıklı olacak diye bir koşul yok ya...[hline]The Uncaring God of M a g i c. . .
||Merlin'in Kazanı||DoD Forums||ICQ||KoC||

film bu mantıklı olcak diye bişiy yok mu ?!
ehah pardon ama düşürdün beni burda ..
ve de böyle diyen biriyle tartışmam nokta[hline]"oh my god, aliens !
don't eat me !
i have a wife and children, eat them."
(homer simpson)
Sosyal ağlarda paylaş

Filmi bende bugün izledim ama verdiğim paraya acıdığım nadir filmlerden biriydi.Birçok arkadaşın dediği gibi mantık hataları insanı çileden çıkarıyor örnek olarak aklımda kalan bi sahne var bunlar kaptan nemo nun sahibi olduğu süperhızlıtankkadardayanıklı mega otomobil(her neyse artık) ile gidiyorlar ama baya da hızlılar hani aralarından biri atlıyor otomobilden ama o da ne adam sanki yere çakılı gibi bir milim bile sarsılmadan yere ayak basıyor sonra hiç bişi yokmuş gibi başlıyor koşmaya bu aklımda kalan en çok güldüğüm yerdi.
Ama benim tavsiyem buna gidiceğinize bi dolu başka film var onlara gidin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 28 October 2003 19:45 tarihinde demiş ki:
Ya asıl komiğime giden filmi sövenlerin neredeyse yarısından fazlasının matrix hayranı olması... Lem matrix çok mu mantıklı da buna mantıksız diyorsunuz? Hem film bu mantıklı olacak diye bir koşul yok ya...

Bilimum holivud filmleri sizin gibi dusunen insanlari hedef kitlesi aliyor, eglenin `lem`.[hline]piyasada cok kalem var.
Sosyal ağlarda paylaş

şahsen düşündüren filmleri sevmem, düşündüren filmler çok amaçsız gelir bana, hayat zaten yeterince komplike, neden piskopat senaristin birinin kafasında canlandırdığı bir şeye kafa patlatayım, ama seveni vardır, ama düşünmek için vakti olan vardır benim ne vaktim ne de ilgim var[hline]In the grace... of the love
we rise in pain...
and death is not far away
soon we'll sleep
and never wake up again...
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün gittim filme ve açıkçası rezil ötesi bir film, ne efektlerini sevdim, ne konusunu.

Nautilus'ün venediğe girmesinden mi bahsetsem, 200'le giden arabadan atlayıp zorlanmadan düz durmalarından mı. Saçma salak klişe senaryoda cabası.

Bu kadar kötü olabileceğini hiç düşünmemiştim.
Sosyal ağlarda paylaş

bu filmde de mantık arayanın hayalgücü biraz kıttır
adamın arabadan düzgün inmesi için illa elf mi olması lazım, yani elf olsa olabilir abi diycektiniz sonuçta elf
ama o fantezi bir dünya gibi bi bahane de öne sürülemez çünkü bu da hayal dünyası:bu hayal dünyasında 1899 da araba var, araba son sürat giderken pat diye arabadan inebilen adam var derse yaratıcı sen hayır yok diyemezsin

ayrıca senaryo klişe lafı da komik,senaryo çizgi romandan uyarlama zaten

hoş bir barok-gotik havası var filmin bence hikaye uyarlama olduğu için pek iyi kurgulanamamış, filmin sonunda, ingilizin ölürken amerikalıya eski çağ benimdi yenisi senin derken yaptığı atıfa dikkat çekmek istioyrum
Sosyal ağlarda paylaş

Yaf filmi izlemedim ancak fantastik, bilim-kurgu filmlerinde mantık diye bir olgunun olduğunu size hatırlatmak istedim.

Bu tip filmlerde mantık olgusu filmin senaryosu içerisinde yönetmen, yazarve senarist tarafından filmin içine serpiştirilmiş bi sürü olay örgüsü ile yayılmış halde olur genelde. Matrix karşılaştırması yapan arkadaşlar bunu kastetmişler sanırım.

Örnek vermek gerekirse, bir film kahramanının koca bir köprüyü yerinden sökebilirken evnin kapısına omuz atıp kıramaması bir mantık hatasıdır. Mantıksız olan adamın köprüyü yerinden sökmesi olayı değildir sadece karşılaştırmalardır.

Film içerisinde yeri nedir bilmiyorum fakat iki ayrı filmin mantık kurallarını birbiri ile karşılaştırmak yanlış olur onun yerine filmin kendi içindeki mantık örgüsünde hata varmı ona bakmak gerekir.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist
"Ederan" Clan Fixör
"Story of SadButcher"

There are 10 types of people in the world, those who can read binary, and those who can't.
Sosyal ağlarda paylaş

yani daha kötü filmlerde gördüm açıkçası
öyle berbat bir film değldi ama güzelde değil tabiki
saçmalıklar oldugu kesin eh ama saçmalık aranacaksa, her filmde bulunabilir bence.[hline]No time for tears
No time to run and hide
No time to be afraid of fear
I keep no time to cry

Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 31 October 2003 21:20 tarihinde demiş ki:

O zaman bana bu filme rakip olacak ve bundan her bakımdan iyi olan 3 tane film söyler misin?[hline]The Uncaring God of M a g i c. . .
||Merlin'in Kazanı||DoD Forums||ICQ||KoC||

Yaw şimdi bu lafı derken sadece şu 3 günlük süreci kasediyorsundur umarım!!! Çünkü haklısın şu anda daha iyi bir filim yok çünkü piyasada adam gibi filim yok.
Yoq eğer genel anlamda söylemişsen ve tüm zamanları kastediyorsan:
1- Film izlemiyorsun sadece dinliyorsun, körsün (o zaman nasıl bilgisayar kullanıyorsun)
2- Yeni yeni ergenliğe ulaşıp kafa basmaya başlıyor.( Ama böyle filimler izleme sen yine de. )
3- Gerçek olamaz ama izlediğin ilk film bu. (pardon nerde yaşıyorsun???)
3- Sırf muhalefet yapmak için bir şeyler yazıyorsun( yakında siyasete de atılırsın sen)
4- O yazıyı 7 yaşındaki küçük kardeşin yazdı.(kız ona yapmasın böle şeler!!)
Yok eğer bunlarda değillerse Capolla, Gerorge Lucas, Spielberg, Luc Besson abilerim intihar etsinler o kadar film yönetmişler bunun kadar güzelini yönetememişler. (istersen bu abilerimin filmlerine bir bak bakam ve NE KADAR KÖTÜ FİLMLER yönettiklerini GÖR.)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...