throne_eins_meister Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Bir Japon bilim adamı, insan organı üretebilmek amacıyla mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanıyor. Toyama üniversitesinden Makoto Nakamura, organ bağışı yetersizliğinin ölümlere yol açtığını görünce buna çare bulmak istedi ve günün birinde beyninde bir ışık yandı: İnsan hücrelerini mürekkepli yazıcı gibi püskürterek organ oluşturacaktı. Yazıcının püskürttüğü mürekkep damlacıklarının, insan hücreleriyle aşağı yukarı aynı boyutlarda olduğunu fark eden Nakamura, milyonlarca damlacığın planlanmış şekilde bir araya gelerek fotoğrafı ortaya çıkarmasının az karmaşık bir şey olmadığını gördü. Bu yöntemi, insan organı üretmek için kullanabileceğini düşünen araştırmacı, önce bir organın üç boyutlu kesitini çıkaran ve hücre dizilimini gösteren program üzerinde çalıştı. Epson firmasından aldığı teknik destekle hücreleri belli bir modele göre mürekkep gibi kat kat püskürtebilen yazıcı geliştirdi. Nakamura, "İleride bu uygulama nerelere varır bilmem; ama bu teknoloji kök hücreleri yerli yerine oturtabilmek için şart olacak" dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 1-2 ay önce falan bir belgeselde vardı.. ilk baş püskürtülen bakterilerle üniversitenin adını falan yazıolardı, gerçi benim izlediğimin japonlarla alakası yoktu ama.. belgeselin adı gelecek 50 yılda dünyanın geleceği hal gibi bişeydi. ama hayran kalmıştım, bulun izleyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 japon yapıyor abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 said: Bir Japon bilim adamı, insan organı üretebilmek amacıyla mürekkep püskürtmeli yazıcı kullanıyor. Toyama üniversitesinden Makoto Nakamura Amcaoğlu: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 LoL Basligi goren de uretti sanir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 printerdan adam cikti. yoksa weird science filmi gercek mi olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 deri işine girmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2008 fifty element' den esinlenmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2008 razzRaziel said: 1-2 ay önce falan bir belgeselde vardı.. ilk baş püskürtülen bakterilerle üniversitenin adını falan yazıolardı, gerçi benim izlediğimin japonlarla alakası yoktu ama.. belgeselin adı gelecek 50 yılda dünyanın geleceği hal gibi bişeydi. ama hayran kalmıştım, bulun izleyin evet ben de seyrettim onu, 24'te yayınlanıyordu. bayağı detaylı işlemişlerdi konuyu. herhalde birbirinden bağımsız aynı konu üzerinde çalışıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Tron said: fifty element' den esinlenmiş. o ne be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2008 aga iki dakka su karacigeri print et, acele cikmam lazim, arkadaslarla icmeye gidiyoruz. korsan organ satarlar sokakta. abi kol, bacak, toshak var abi, ister misin abi, yapalim mi bi bobrek, yukarda dukkan var abi gel orda gosteriim istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yezid Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 olmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2008 kalıpçılıkta benzer bi teknoloji var aslında, bildiğiniz püskürtmeleri yazıcıya çok benzeyen bir alete özel toz koyuyorlar, 3d bir programdan çıktı alıyorlar sonra, bu tozla kalıp çıkartıyorlar;asıl kalıbı basmadan önce muhtemel sorunları görmek için. ahşap oyma gibi görünüyor bu deneme kalıbı, değişik bir olay. bu haberin kolpa olduğunu burdan anladım, zaten var ülen öyle bişi bu adamın aklına gelen bişe değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar