Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 unoffical patch diyelim, yada fan patch Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Selam, Aslında un-official olma ihtimali olan, yorumlar veya aktarılan diyaloglar, dersek daha kibar olur gibi ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Patch muhabbetini dalga seviyesine getirmeyelim isterseniz, serverlar bakıma alınınca patlarsınız sonra B) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loserz Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Arlooax said: Penthesilea said: Matematiksel olarak hadisler degismeden gelmis olsa bile neden din disi oldugunu aciklayayim. 1- Kur'an Allah'in insanlara iletmek istedigi her seyi icerir. 2- Hz. Muhammed Allah'in elcisidir, normal bir insandir bunun haricinde. Allah'in sozlerini aktarmistir. 3- Islam'da Allah'la kul arasina kimse giremez, kullar Allah'a hesap verir sadece. Say that hadislerin dini degeri var. Hadisler (1) sebebiyle Allah'in sozu olamazlar, bu sebeple eger Hz. Muhammed'in agzindan ciktilar ise onun kendi sozleridir. Bunu ve (2) yi goz onunde bulundurursak ve (3)'e gecersek => contradiction Sonuc: Allah + sevap puani kazandiracak seyler varsa onlari da iletmesi gereken her seyin bulundugu Kur'an'da iletirdi. Cok guzel aciklamis olayi Penthesilea. Bir iki sey de ben ekleyeyim. 1) Kuran'i Kerimde acik ve net olarak Hadis denilen seyin zirva oldugu, ve hala bir kisim arkadaslarin israrla zirva okumakta inat ettigi, zamani gelince bu sorunun (doomsday olayi) bizzat bu israrci arkadaslara sorulacagi gecer. 2) Kuran'i Kerimde Hz. Muhammed bile birden cok defa uyarilir. Bisiler anlatmaya calisirken, sure iner ve kisaca der ki "bisiler ogretmek, aciklamak sana dusmez, sen elcisin, bana duser, ogretmen benim, bir daha aciklama yapma, sadece ben ne veriyorsam onu ilet". Bunun icin mesaj Universal'dir zaten, aksi takdirde Universal olmaz, peygamber zamanina gore yorumlar ve o yorumlar zaman icinde void olur. 3) Hadis denilen moklar, ilk defa HZ Muhammed'in olumunden 250 yil sonra toplanmistir Buhari tarafindan. Dusun artik nerden ne toplamis. ulen ne meraklısınız devamlı içinizi rahatlatmaya.resmen ulemacılık oynuyorsunuz.bilginiz ne çapınız ne boşunamı fakültelere gidiyor insanlarda diyanet profesörü oluyorlar.bilmediginiz konularda atıp tutmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Aha npc lerden biri buglandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 He ez mode warlock oynamak kolay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nessarien Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 kermit said: şöyle bişi müslümanlıkta nası Hz Muhammedin yaptıkları bazı şeyler sünnet olarak geçiyosa güzel şeyler diye, hadislerde söylediği güzel sözler oluyomu ? 9 yaşındaki çocuklarla evlenmek gibi güzel şeyler mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Selam, Bilmem sence öyle mi? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 loserz said: Arlooax said: Penthesilea said: Matematiksel olarak hadisler degismeden gelmis olsa bile neden din disi oldugunu aciklayayim. 1- Kur'an Allah'in insanlara iletmek istedigi her seyi icerir. 2- Hz. Muhammed Allah'in elcisidir, normal bir insandir bunun haricinde. Allah'in sozlerini aktarmistir. 3- Islam'da Allah'la kul arasina kimse giremez, kullar Allah'a hesap verir sadece. Say that hadislerin dini degeri var. Hadisler (1) sebebiyle Allah'in sozu olamazlar, bu sebeple eger Hz. Muhammed'in agzindan ciktilar ise onun kendi sozleridir. Bunu ve (2) yi goz onunde bulundurursak ve (3)'e gecersek => contradiction Sonuc: Allah + sevap puani kazandiracak seyler varsa onlari da iletmesi gereken her seyin bulundugu Kur'an'da iletirdi. Cok guzel aciklamis olayi Penthesilea. Bir iki sey de ben ekleyeyim. 1) Kuran'i Kerimde acik ve net olarak Hadis denilen seyin zirva oldugu, ve hala bir kisim arkadaslarin israrla zirva okumakta inat ettigi, zamani gelince bu sorunun (doomsday olayi) bizzat bu israrci arkadaslara sorulacagi gecer. 2) Kuran'i Kerimde Hz. Muhammed bile birden cok defa uyarilir. Bisiler anlatmaya calisirken, sure iner ve kisaca der ki "bisiler ogretmek, aciklamak sana dusmez, sen elcisin, bana duser, ogretmen benim, bir daha aciklama yapma, sadece ben ne veriyorsam onu ilet". Bunun icin mesaj Universal'dir zaten, aksi takdirde Universal olmaz, peygamber zamanina gore yorumlar ve o yorumlar zaman icinde void olur. 3) Hadis denilen moklar, ilk defa HZ Muhammed'in olumunden 250 yil sonra toplanmistir Buhari tarafindan. Dusun artik nerden ne toplamis. ulen ne meraklısınız devamlı içinizi rahatlatmaya.resmen ulemacılık oynuyorsunuz.bilginiz ne çapınız ne boşunamı fakültelere gidiyor insanlarda diyanet profesörü oluyorlar.bilmediginiz konularda atıp tutmayın. Hangi kisimi bilmeden yazmisiz soylersen bizde anliyacagiz. Kuran'i Kerimi anlamak icin fakulte bitirmene gerek yok, bilakis aksi durum mevcut, herkes anlayabilir, design o sekilde yani. Kuran tam ve de eksiksiz bir kitaptir, bilmen gereken her sey icinde vardir. Bunun aksini soylemen Kuran'i red etmen demektir. Icinde olmadigini dusundugun seyler var ise bunlar gereksizdir. Hadis dedigin olay ise zirvadan ote bir sey degildir. Hz Muhammedin veda hutbesinde bile, binlerce kisi bulunmasina ragmen, ne dedigine dair uc degisik hadis var yani bari buradan ayin olayin boyutunu. Surda otursak 5 kisi kulaktan kulaga oynasak, ote taraftan bas taraftan giren laf cikmaz iken, hangi akli selim kafa ile 250 yil sonra toplanan laflara insan inanir beni benden aliyor. Ama geriye yaslanip dusununce insaniz iste, acip okumaz, sagdan soldan duyduguna, dedesinin annenesinin dedigine ok der gecer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 hadi deli oğlan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Arlooax said: Hangi kisimi bilmeden yazmisiz soylersen bizde anliyacagiz. Kuran'i Kerimi anlamak icin fakulte bitirmene gerek yok, bilakis aksi durum mevcut, herkes anlayabilir, design o sekilde yani. yahuu bende bu işi anlıyamıyorum. kuranı anlamak ve anlatmak için cilt cilt kitaplar basılıyor. insanlar anlamadığı konuları sağa sola hacıya hocaya danışıyor. bazılarıda seninde tasvir ettiğin gibi herkezin anlıyabileceği şekilde tasarlandı deniyor. Burada kuranın yapısı hakkında konuşmuyorum! Benim anlamadığım nokta, işinize geldiği gibi hareket etmenizdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 paramecium said: ......Örneğin,bilime-buluşlara karşı olmak,başka bir şehre gittiğinde önce soğan yemek gibi........ aaa hadismiymis bu. almanlarin atasozu var ayni boyle. aslinda bir sebebide var. sogan dogal antibiyotik, uzak bir yere gittiginiz zaman o yorenin bakterilerine karsi dayanikli olan o yorenin soganini yemek gibi. en azindan anlatan alman amca boyle anlatmisti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Tron said: yahuu bende bu işi anlıyamıyorum. kuranı anlamak ve anlatmak için cilt cilt kitaplar basılıyor. insanlar anlamadığı konuları sağa sola hacıya hocaya danışıyor. bazılarıda seninde tasvir ettiğin gibi herkezin anlıyabileceği şekilde tasarlandı deniyor. Burada kuranın yapısı hakkında konuşmuyorum! Benim anlamadığım nokta, işinize geldiği gibi hareket etmenizdir. Hocam ben isime geldigi gibi konusmuyorum ki, sen kendin demissin zaten, cilt cilt kitaplar yaziliyor diye, hic mantikli geliyor mu sana? Cilt cilt kitaplara ihtiyac olsa, ki eger inaniyorsan benim gibi, Kuran'da cilt cilt olurdu? Yaradanin murakkebi bitmedi herhalde degil mi? Bu dediklerim, murekkep mevzusu dahil Kuran'da geciyor. Acik ve secik niye baska Hadis okuyorsun diyor, bir kere demeiyor isin komik tarafi bu, devamli altini ciziyor, kimse gormuyor. Anlamiyorum demissin, haklisin, laf olsun diye haklisin demiyorum, harbi haklisin yani.Bunca sacmalik varken eline kalemi kagidi kendin alip ki oyle olmasi lazim, felsefe bu zaten, herkes kendinden sorumlu, onune koyup bakmazsan kaynaklardan (kaynaklardan kasit arapcan yok ise benim gibi, birden fazla tercume, duz turkce, meal degil), oha bu ne dersin, gider cilt cilt kitap alip icinde kaybolursun. Bir tane kitap var hocam, tam , eksiksiz, baska biseye ihtiyaci yok kimsenin. Neyse taslanmadan keseyim, sen benim dediklerimide bosver, kendin arastir en guzeli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar