Raincloud Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Evet arkadaşlar korpiklaaniye benzer folk metal grubu tavsiyesi istiyorum ben seviyorum böyle şeyi tavsiyelerinizi dört gözle beklıyorum şimdiden teşekkürler hatta =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Finntroll olabilir ama biraz daha sertçenedir, kalan kısma tunca gelip yazar zaten ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 corvus corax da daha etniği ama dene :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 korpiklaani bi tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2008 Ceylan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Elvenking geldi aklıma ama power mıydı folk muydu hiç hatırlamıyorum, sanırım folktu. Ulver'in Bergtatt ve Kveldssanger albümlerine bakabilirsin. İlki folk black, ikincisi akustik tamamen ve harbi güzel albümdür. Radyoda çalardım ama uyuruz hep beraber =) Ulver'e sarar da devam edersen Nattens Madrigal'e bakma, ha kütür kütür black metal koymaz diyorsan saldır tabi (kült albümdür). Borknagar'ın son albümden (yamulmuyorsam Origin, bu da akustik) geriye gide gide bakınabilirsin, gittikçe sertleşir gibi oluyor abiler. Self titled albümleri çok daha sert ama hepsinde hafif folk havası var. 2-3 farklı vokal var, en son vokal alt paragrafta. Vintersorg son tavsiye aklıma gelen, müzikal anlamda ben kendi adıma açıkçası bişey anlamadım ama herifte kol gibi ses var dersem yeterince açık olur sanırım. Yeni albümlerde akustik davul falan kullandıysa bilemiyorum (drum machine falan vardı benim dinlediklerimde) Bathory'nin Nordlandlerine falan bakabilirsin ama orası viking metal sınırları artık, öylesine söyleyeyim =P Benim aklıma bunlar gelebildi, hepsi kıyıdan köşeden folk'a dokunan müzikler yapıyorlar. Düz folk ben pek sevmiyorum çünkü ve Korpiklaani gibi grup cidden dinlemedim yani =) hem düz folk tunca söyler. "Korpiklaani gelse de kopsak" şeklinde bir sosyal mesajla bitiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Vintersorg folktan çok progressive alsında, Borknagar ve Otyg Andreas (Vintersorg) amcanın el attığı folk grupları, denenebilirler. Başka ne olabilir diye düşünmekteydim ayrıca, aklıma Cruachan geldi, eğlenceli şarkıları vardı hatırladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 /summon tunca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 folk metal diyince: ELUVEITIE! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 in extremo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2008 bi de şunu demeden geçemedim troll hamareen gel beni yen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
misanthrope Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2008 şimdi folk metal son zamanlarda sağlam patlama yaptı, o yüzden onlarca grup sayılabilir burda lakin ben kendi zevkime göre yazacak olursam (başlamadan not: korpiklaaniye benzerlik açısından değil de folk metal olması açısından yazıyorum, ama atmosfer, konu, sound, vsvs açısından benzerlikler taşıyanlar da var taşımayanlar da) öncelikle skyclad, folk metalin ilk gruplarındandır. ünlü sabbat elemanı Martin Walkyier tarafından kurulmuştur, klasik metal enstürmanalrı yanında keman vardır çok hoştur müziği.taptığım gruplardan, özellikle martinin sözleri muazzam.kaçırırlmamalı asla. son albümden önce martin gruptan ayrıldı bu arada, yeni albümde yeni vokalistle aynı tadı alamadım ben. Mägo de Oz: ispanyol elemanlar, mükemmel bir grup; folk metal seviyorsanız.ispanyolca sözlü celtic folk metal diyebilirz tam tanım olarak.lakin melodiler o kadar süper, şarkılar o kadar leziz ki anlamadığınız bir dilde olması sorun olmaz eğer ispanyocla bilmiyorsanız.zaten hep fince mi dinlicen dimi?keman flüt klavye.. özellikle 2004 madrid konserlerini bulabilirseniz dvdsi şahane, sahne bir korsan gemisi şeklinde dizayn edilmiş, şakrılarda özel şovlar falan.. finntroll, ensiferum, in extremo gibi gruplar yazılmış zaten yamulmuyorsam daha az bilindiğini düşündükleirmden gideceğim bundan sonra trollfest: adamların biolarını çevirmiştim fi tarihinde onu koyayım buraya başka söze gerek yok eheh çokta fazla eski olmayan zamanın birinde , dört troll ormanda oturmuş, aç oldukları zamanlar genelde yaptıkları gibi hıristiyanları bekliyorlardı.troller hakkında konuşurken onların her zaman aç olduklarından da bahsetmek gerekir.yiyebilecek durumda olsalar da, olmasalar da...neyse bu konuları boş verelim şimdi.troller içmeye başlamışlardı, zaten uzun süredir de içiyorlardı.içki fıçısı boşalmaya yaklaştığında yoldan sesler duydular.hıristiyan sesleri!..onların kanının kokusunu alan troller hızlıca ama sessizce yola doğru koşturmaya başladılar.ve aç bir troll için ne kadar da güzel bir görüntüydü o öyle!.şişman bir piskopos, iki rahip, ve ozanlardan oluşan bir grup.tahmin edebileceğiniz gibi troller yola doğru kafa üstü bir dalışa geçtiler, ve daha onların ilki yere düşmeden yemeye başladılar.hepimizin de bildiği gibi troller çok hızlı yer, ve şiddetli, bu nedenle çok az vakit geçtiğinde tüm etler bitmişti.bir çok troll gibi bu troller de meraklıydı, ozanların çalgılarını gördüklerinde ne olduklarını anlamak için bunları hemen incelemeye koyuldular.üstünde yemek yenilmiş olanları uzağa fırlattılar. troller, tabiki de çalgılarını köylerine götürdüler.şansın da yardımıyla çalgılar, büyülü bir şekilde troll çalgılarına göre ayarlanmıştı, mutlu hırıstiyan tonlarından arındırılmış bir şekilde.tabi, bunun başka bir nedeni de, bilindiği gibi troller çalgılarını daha sert bir şekilde kullanır ama bu daha sonra belli olacaktı.troller çok ta zeki değillerdir, ama içkileri var ve hepimiz biliyoruz ki, “içki seni müzik çalmak ve söylemek için bilge, akıllı ve yetenekli yapar.ve trollerin içkisi çoktur…” Kromlek yeni keşfettim sayılır ayrıntılı pek bişi yazamam o yüzden haklarında ama gayet eğlenceli duruyor tavsiye edebilirim sanırım Alestorm running wild ın folk metal versiyonu diyebilirz. pirate 'folk' metal' ehehe.korsanlık teması üzerine acayip eğlenceli bir albümleri var.zaten tek albümleri var tavsiye ederim yine eh bu kadar yeter şimdilik sanıırm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raincloud Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Çok teşekkür ederim herkese =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2008 Ha bak şimdi hatırladım, belki "folk" içine sokamayız ama flamenko müzikle metali harmanlamış Flametal diye bir grup ta var, flamenko seviyorsan güzel gidebiliyor. İspanya'nın folku değil mi arkadaş, sokuyorum ben girmiyorsa bile =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 internetsizim kaçırdım =( şimdi de çok duramıcam, yazılanlar görüyor ve arttırıyorum =P korpiklaani'ye benzer pek bişi gelmiyo aklıma ama aynı tadı alabileceğini düşündüğüm bi kaç bişi yaziyim, parantez içindekiler de ilk dinleme için önerebileceğim şarkılar Skiltron(Signs, Symbols and Marks of Man) Tuatha De Danann(Lover of the Queen) Cruachan(Unstable(Steeds of Macha)) Turisas(One more) Thyrfing(The Voyager) Folkearth(Will of Odin) Waylander(Born to Fight) Daha bişiler yazarım nete girebilirsem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 "Equilibrium" "Eluveitie" "Folkearth" "Thyrfing" "Týr" "Alestorm" "Battleheart" "Skyclad" "The Clan Destined" "Shaaman" "Shaman"(korpiklaaninin önceki adı güzel bu haldeykende ) "SloughFeg" "Doomsword" "In Extremo" "Månegarm (bunlar cok hosuma gidior özellikle)" "Menhir" "Windir" "Vintersorg" "Borknagar" "The Moon And The Night Spirit" "Otyg" arsivde olanlar ve hosuma gidenler bunlar biraz daha arstırsan daha güzellerde cıkar last fm bu konuda cok yardımcı oluoyor adama bi bak istersen ayrıca edik : korpiklani > all Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2008 Månegarm'a +1 unutmuşum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2008 "Finntroll" unutmusuz resmen ayıp etmişiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Çok sağlam gruplar sayılmış burada, ekleme yapacak birşey kalmamış. Ama birisine özellikle dikkat etmenizi istiyorum. Daha 18-20 yaşında olan bu gençler, son yıllarda dinlediğim en coşkulu ve en kondisyon gerektiren albümlerden birisine imza atmışlar. Evet Equilibrium'dan bahsediyorum. Lütfen 5dk'nızı ayırın ve Sagas albümünün son parçası olan Mana'nın şu bölümünü dinleyin: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2009 Falkenbach! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar