Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Müslüman Kardeşim

odiflame

Öne çıkan mesajlar

hayır hiçbirini anlamadımda şunu hiç anlamadım
said:
TAVLA; bundaki sayıları düşün 1 ALLAH, DÜ 2 teyemmüm farzı Se 3 guslün farzı, Cehar 4 abdestin farzı, Penç 5 islamın farzı, Şeş 6 imanın şartları.Bunların hangisi tesadüf kardeşim

yani tavlada zar 7'denmi başlamalıydı anlamadımki? yada sayma sayıları 7'den mi başlamalıydı? vallahi anlamadım hani iğneleme yapmaya çalışmıyorum gerçekten biri anlatabilir mi kaçırdığım bi nokta mı var?
Sosyal ağlarda paylaş

Xenocide said:
hayır hiçbirini anlamadımda şunu hiç anlamadım
said:
TAVLA; bundaki sayıları düşün 1 ALLAH, DÜ 2 teyemmüm farzı Se 3 guslün farzı, Cehar 4 abdestin farzı, Penç 5 islamın farzı, Şeş 6 imanın şartları.Bunların hangisi tesadüf kardeşim

yani tavlada zar 7'denmi başlamalıydı anlamadımki? yada sayma sayıları 7'den mi başlamalıydı? vallahi anlamadım hani iğneleme yapmaya çalışmıyorum gerçekten biri anlatabilir mi kaçırdığım bi nokta mı var?

ben matematik yaz okulundayken arkadaşlarla "branch cut" tavla denen bişey yarattım kompleks analizden esinlenerek.

http://mathworld.wolfram.com/BranchCut.html

İki tane 20lik zarla oynuyoruz, tavla bir çok seviyeden ulaşıyor, bir seviyede tavlanın sana ters düşen köşesine geldiğin zaman bir üst kata çıkıyorsun. Nasıl?
Sosyal ağlarda paylaş

hmm onu da anlamadım ama güzeldir heralde :P

bide şimdi öğrendim "Yahmud" isimli kutsal kitaplarında.. diye bir ibare var Yahmud değil Talmud'muş onun adı.

hani insanlık tarihi boyunca kaç milyar insan gelmiş geçmiş, eğer 1 kişi bile şunu ciddiye alıyorsa vay halimize. hatta;

recall said:
yazık...
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
sayma sayılarının 0dan başladığını söyleyen ukalalar çıkarsa ülkeden ülkeye değiştiğini söyleyebilirsin burda da bekledim ama çıkmadı

Yok çıkmaz çünkü ilkokuldan beri bize öğretilen sayma sayılarının 1'den başladığı,doğal sayıların 0'dan başladığıdır;)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...