Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dişler

Hagii

Öne çıkan mesajlar

konunun tam neresi olduğunu bilmiyorum. konu günde 2,3 defa fırçalamama rağmen sararan ve çürümeye devam eden dişlerim. bundan 2-3 sene önce yaptığım hatanın cezasını çekiyorum. günde 2.5 litre kola çikolatalı şekerli yiyecekler yedim ve dişlerimi hiç fırçalamadım. şu am da ön dişleriminm arasında çürük başladı ve gerçekten biraz daha ilerlerse görüntü bozulacak bu genç yaşımda.

diş macunum ve fırçam belli ki iş yapmıyor. günde 2-3 kere fırçalamama rağmen ve kola şeker şu bu uzak durmama rağmen. bunları değiştireceğim ama en etkili hangi diş macunu var bilmiyorum. bu konuda tavsiyelerinizi alabilirmiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

çürüyorlar.. durduramıyorsun.. bende de aynı sorun var.

bebekliğimde ağır bir bronşite yakalanınca iğne ve antibiyotik manyağı yapmışlar. ilaçların yan etkisi olarak dişlerim çürümeye başlamış. çocukluk resimlerimde ağzım simsiyah mesela, bütün dişler çürüktü. süt dişleri dökülüp normal dişler geldi, ama onlar da fazla tutunamadı ve çürüyorlar, kendimi bildim bileli. geçen gün dişçiye gittim 4 tane daha çürük buldu. zaten ağzımda 5 tane dolgu var -.-

ha dişlerimi de günde 3 defa fırçalıyorum. her türlü diş macununu/fırçayı denedim yemedi bende. yapı meselesi sanırım biraz da.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi önden çürümeye başladıysa o diş gider.Çünkü bakmıyosan bile kendi kendine tahriş oluyomuş diş.Dolgu yerinden tekrar çürümeye başlıyor.Yani bi 30 lu yaşlarımda benimde diş değişecek gibi gözüküyo.Ne bahtsız herifim ya.Kolada içmem ben..

Aha işte bu oraya atılan 2. dolgu.Bu seferki sağlam.Bide dayanıksız oluyor oradaki dolgular..İyi bir dişçiye yaptırmanda yarar var.

Sosyal ağlarda paylaş

Diş aralarını diş fırçası ile temizleyemezsin zaten, onun için diş ipi kullanman gerek.Ayrıca fırçalama tekniğinin de doğru olması lazım, belki de etkili bir şekilde fırçalayamıyorsun ..

Çürük riski kişiden kişiye değişir ama şöyle bir kural var ki, birkaç özel durum hariç, sen o dişin üstündeki plağı temizlersen ve asitli tüketimi de düşük tutarsan o dişler çürümez erimez arkadaşım imkanı yok...

Tabii plak kontrolü için yüksek çürük riski bulunan hastalar için ek protokoller var.Düzenli topikal flor uygulamaları, gargaralar vs.Bunun için konuda bilgili bir hekime başvurman gerek.

Diş macunu seçimi için de söylüyorum en güzel macun en ucuz olanıdır.Yeter ki içinde flor bulunsun..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...