Hagii Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 konunun tam neresi olduğunu bilmiyorum. konu günde 2,3 defa fırçalamama rağmen sararan ve çürümeye devam eden dişlerim. bundan 2-3 sene önce yaptığım hatanın cezasını çekiyorum. günde 2.5 litre kola çikolatalı şekerli yiyecekler yedim ve dişlerimi hiç fırçalamadım. şu am da ön dişleriminm arasında çürük başladı ve gerçekten biraz daha ilerlerse görüntü bozulacak bu genç yaşımda. diş macunum ve fırçam belli ki iş yapmıyor. günde 2-3 kere fırçalamama rağmen ve kola şeker şu bu uzak durmama rağmen. bunları değiştireceğim ama en etkili hangi diş macunu var bilmiyorum. bu konuda tavsiyelerinizi alabilirmiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 diş doktoru... sana uygun olan en iyi şeyi sölicektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Burda diş hekimleri var ama senin durumunda bir doktora gitmen çok daha iyi olur bence. Doğru fırçaladığın taktirde ilerlememesi lazım çürüklerin başka bir sorun olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 çürüyorlar.. durduramıyorsun.. bende de aynı sorun var. bebekliğimde ağır bir bronşite yakalanınca iğne ve antibiyotik manyağı yapmışlar. ilaçların yan etkisi olarak dişlerim çürümeye başlamış. çocukluk resimlerimde ağzım simsiyah mesela, bütün dişler çürüktü. süt dişleri dökülüp normal dişler geldi, ama onlar da fazla tutunamadı ve çürüyorlar, kendimi bildim bileli. geçen gün dişçiye gittim 4 tane daha çürük buldu. zaten ağzımda 5 tane dolgu var -.- ha dişlerimi de günde 3 defa fırçalıyorum. her türlü diş macununu/fırçayı denedim yemedi bende. yapı meselesi sanırım biraz da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 ön dişse hemen git dolgu yaptır yoksa gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gkgokhan Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Abi önden çürümeye başladıysa o diş gider.Çünkü bakmıyosan bile kendi kendine tahriş oluyomuş diş.Dolgu yerinden tekrar çürümeye başlıyor.Yani bi 30 lu yaşlarımda benimde diş değişecek gibi gözüküyo.Ne bahtsız herifim ya.Kolada içmem ben.. Aha işte bu oraya atılan 2. dolgu.Bu seferki sağlam.Bide dayanıksız oluyor oradaki dolgular..İyi bir dişçiye yaptırmanda yarar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Aa, çok çirkin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 genetik önemli çürüyeceği varsa çürür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nuki Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 yeterince c vitamini alıyormusun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 bende de var aynı problem. dişçi fırçalarsan düzenli olarak, ilerlemez demişti. ön dişlerimin arasında yıllardır aynı şekilde duruyor çürük ufak bişey. ama son zamanlarda biraz büyüdü gibi geldi bana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 git yaptır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Kalsiyum eksikliği? Öyle bir şey varsa haplar var onları kullanın tabi önce doktora gidin test yaptırın vs.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Diş aralarını diş fırçası ile temizleyemezsin zaten, onun için diş ipi kullanman gerek.Ayrıca fırçalama tekniğinin de doğru olması lazım, belki de etkili bir şekilde fırçalayamıyorsun .. Çürük riski kişiden kişiye değişir ama şöyle bir kural var ki, birkaç özel durum hariç, sen o dişin üstündeki plağı temizlersen ve asitli tüketimi de düşük tutarsan o dişler çürümez erimez arkadaşım imkanı yok... Tabii plak kontrolü için yüksek çürük riski bulunan hastalar için ek protokoller var.Düzenli topikal flor uygulamaları, gargaralar vs.Bunun için konuda bilgili bir hekime başvurman gerek. Diş macunu seçimi için de söylüyorum en güzel macun en ucuz olanıdır.Yeter ki içinde flor bulunsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 hiç fark etmiyo mu diyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dEaThMooN Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 pazarlama politikası abi bence .. Biri çıkartıyo hepsi bir arada macun, sonra bakıyosun karbonhidratlı , florürlü fln .. Ne bu anasını satıyım ya .. Aynen ben de gidiyorum bilindik bi markanın en ucuz macununu alıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frigg Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 en ucuz macun derken içeriğinde flor olması capulun söylediği gibi önemli, bazı ucuz ve dişleri beyazlattığını iddia eden cilalar, macunlarsa aşındırıcı özellikte oldukları için kullanılmamalıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar