Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

4th Edition D&D Genel Basligi..

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Aşağıdakiler çoğunlukla yakınmadır:

Valla çıkmış corebooklara bir baktım ama hiçbir şey anlaşılır gelmedi.Bu spellbook-scroll mantığı ortadan kalkmış,herkes leveline göre yetenek seçiyor warriorundan mageine kadar böyle. Bu yetenekleri de at-will,utility,once per encounter,once a day gibi bölmüşler çok komik olmuş bence.Sınıfları da türlere ayırmışlar,controller(wizard),leader(cleric,warlord),
defender(fighter,paladin),striker(warlock,rogue,ranger) diye.Bildiğin wow,bir de mana sistemi ekleseler tam olurmuş ^^ 4th edition kolaylaştırılmış diyenler vardı ama sınıflardaki bu değişiklikler hiç anlaşılır gelmedi.Monk-bard-druid gibi sınıflar kalkmış.Çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama yeni sınıf oluşturma konusunda batırmışlar bence.
Cosmology nasıl diye merak ettim,nitekim aradan 100 sene geçmiş neler olmuş vs diye.Tanrıların sayısı azaltılmış.Hatta öyleki her sınıfın-ırkın tanrısı belli,paladinsen Torm(Helm,Tyr gg),drowsan Lolth(nitekim dark seldarine artık yok) gibi.Çeşitlilik kalmış.
Abeir-Toril(evet Abeir-Toril artık) haritası da değişmiş,Thay undead ülkesi olmuş,Halruaa toptan yokolmuş eyh.Maksat arada raid düzenleyelim szass tam'e.

Kısacası hiç ısınamadım bu yeni sisteme ben.
Mesaj tarihi:
diğer başlıklarda çok konuşuldu.üstüne konuşacak bişey bulamıyor insan.

yani arkadaş çevresindede böyle çıkan kitapların geyiğini yapamıyoruz çünkü mesela FR kitapları instance ve boss lardan ibaret :P olay yok resmen :P

http://zip.4chan.org/tg/src/1227436740896.jpg
Mesaj tarihi:
masaüstü frp kavramından 'masaüstü frp' kısmını çıkarınca böyle bişey oluyor işte. bildiğin bilgisayar oyunu.

eskiden masaüstü sistemini baz alarak bilgisayar oyunları yapılırdı, şimdi bilgisayar oyunlarındaki sistemi baz alarak masaüstü oyunu yapmaya çalışmışlar.

büyücünün büyücü, savaşçının savaşçı olduğunu hissedemediğin bi sistem bu. her sınıf bi çeşit special hero. ayrı ayrı doğaüstü yetenekleri var. yani temelde hepsi aynı şey olmuş ama özellikleri farklı.

4th ed. öncesindeki bütün versiyonlarda (zaten hepsini tek bir sistemin evreleri sayabiliriz, 1st ed dahil. yenisi tamamen başka bişey olmuş) her sınıfın bir backgroundu vardı. büyücü niye büyü yapabilir, savaşçı o yeteneklere nasıl sahip olur, monk nedir necidir hepsinin dayandığı bir mantık bir süreç vardı ve anlaşılmıştı. yani normal hayatla karşılaştırmasını yapabiliyorduk. aikido bilip kendisinden 3 kat güçlü adamı yere deviren kadının, asimetrik paralelde uçuk kaçık şeyler yapan sporcunun, hafıza eğitimi alıp 2 sayfa dolusu ismi bir kere okuyup doğru sırayla tekrar edebilen adamın yaptıklarını anlayabildiğimiz gibi.

ama şimdi bize sunulan şeyler böyle değil. "büyücü sınıfını seçmişsen sana şu levelde şu power gelir". bitti...

e öyleyse evrimleşme de 3.5 ed. ile bitti. bu edisyonu yok sayıyorum.

edit: bu başlık şikayet başlığı olsun diye açılmamış farkındayım ama şikayet etmek yerine sistemi konuşmak için birazcık bile olsa benimsemiş olmak lazım. mecbur bırakılmadığım sürece hiçbir biçimde bu edisyonun detaylarıyla daha fazla ilgileneceğimi sanmıyorum.
Mesaj tarihi:
Sufi said:
büyücünün büyücü, savaşçının savaşçı olduğunu hissedemediğin bi sistem bu. her sınıf bi çeşit special hero. ayrı ayrı doğaüstü yetenekleri var. yani temelde hepsi aynı şey olmuş ama özellikleri farklı.
Çok doğru.Nitekim 1-10 lvl arası sınıflar ilerlerken lvl 10da o sınıfın farklı bir türünü seçebiliyorsun,lvl 20 olunca kafana göre chosen,demigod oluyorsun haha.
Yetenekler olayına hiç girmiyorum nitekim,öyle garip açıklamalar var ki "düz elimdekiyle vurmanın yolu yok mu?" diye düşünüyor insan.
Mesaj tarihi:
PH2 yle druid i getiriyorlarmış.manual of planes de çıkmış ama hiç alakam kalmadığı için indirmiyorum bile :P
http://zip.4chan.org/tg/src/1228124312285.png
  • 3 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
uzun süredir takip etmiyordum olan biteni, ama iyice saçmalamışlar artık. sırada ne var?

5.editionda tyr geri gelir, hatta kaybettiği sağ eli yerine bir de cyborg el falan takarlar. bard yerine de ipod falan taşırlar artık yanlarında.
  • Yeni Oluştur...