Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tarifsiz Acı


karpuzseven

Öne çıkan mesajlar


Malzemeleri (8 kişilik):

4 su bardağı köftelik bulgur, 500 gram dövülmüş (veya mikserde çekilmiş) yağsız kara et, 6 yemek kaşığı kuru isot (biber), 1 tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber ve tarçın, 8-10 adet yeşil soğan, 1 kuru soğan, 1 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı salça.

Yapılışı:

Yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp incecik doğranarak daha sonra karıştırılmak üzere bekletilir. Daha sonra özel olarak yaptırılmış köfte leğenine , tuz , kuru isot (biber) tarçın, kara biber, salça, et, doğranmış kuru soğan ve sarımsak alınarak yoğrulmaya başlanır. İyice karışıca Çiğköftelik bulgur yavaş yavaş alınarak yoğrulmaya devam edilir. Leğendeki malzemeler çok az su ile yavaş yavaş bastırarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Kıvamına gelinceye kadar yoğrulan çiğköfteye daha önce doğranarak hazırlanmış maydanoz ve soğan karışımı eklenir, hafifçe ezilerek toparlanır. Avuç içi halinde sıkım yapılarak tabaklara konulur. Tabağın etrafı marul, salatalık, nane semiz otu ve turpla bezenerek servis yapılır.

ÇİĞKÖFTENİN PÜF NOKTALARI:
-Sert bulgurla yapılan çiğköfte güzel olur

-Bulgur çiğköfte yapılamadan evsilerek içindeki kepekler ayıklanmalıdır.

-Çiğköftede mutlaka Şanlıurfa isodu (pul biberi) kullanılmalıdır.

-Çiğköfteye konulacak kara etin içindeki sinirler çok iyi temizlenmelidir.

-Kara et dövülerek veya mikserde macun gibi oluncaya kadar çekilmelidir.

-Çiğköfte az yoğrulursa bulguru sert kalır, çok yoğrulursa hamur olur.

-Çiğköfte az su alınarak yoğrulmalıdır.

-Yazın Çiğköfte yoğrulurken buz kullanılmalıdır.

-Çiğköfte yoğrulduktan hemen sonra yenmelidir.

-Çiğköftenin yanında içecek olarak ayran verilmelidir.

Afiyet Olsun!

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...