karpuzseven Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 http://www.neyesek.biz/wp-content/2008/05/cig_kofte.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 fatality Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Malzemeleri (8 kişilik): 4 su bardağı köftelik bulgur, 500 gram dövülmüş (veya mikserde çekilmiş) yağsız kara et, 6 yemek kaşığı kuru isot (biber), 1 tatlı kaşığı tuz, biraz karabiber ve tarçın, 8-10 adet yeşil soğan, 1 kuru soğan, 1 demet maydanoz, 1 tatlı kaşığı salça. Yapılışı: Yeşil soğan ve maydanoz yıkanıp incecik doğranarak daha sonra karıştırılmak üzere bekletilir. Daha sonra özel olarak yaptırılmış köfte leğenine , tuz , kuru isot (biber) tarçın, kara biber, salça, et, doğranmış kuru soğan ve sarımsak alınarak yoğrulmaya başlanır. İyice karışıca Çiğköftelik bulgur yavaş yavaş alınarak yoğrulmaya devam edilir. Leğendeki malzemeler çok az su ile yavaş yavaş bastırarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Kıvamına gelinceye kadar yoğrulan çiğköfteye daha önce doğranarak hazırlanmış maydanoz ve soğan karışımı eklenir, hafifçe ezilerek toparlanır. Avuç içi halinde sıkım yapılarak tabaklara konulur. Tabağın etrafı marul, salatalık, nane semiz otu ve turpla bezenerek servis yapılır. ÇİĞKÖFTENİN PÜF NOKTALARI: -Sert bulgurla yapılan çiğköfte güzel olur -Bulgur çiğköfte yapılamadan evsilerek içindeki kepekler ayıklanmalıdır. -Çiğköftede mutlaka Şanlıurfa isodu (pul biberi) kullanılmalıdır. -Çiğköfteye konulacak kara etin içindeki sinirler çok iyi temizlenmelidir. -Kara et dövülerek veya mikserde macun gibi oluncaya kadar çekilmelidir. -Çiğköfte az yoğrulursa bulguru sert kalır, çok yoğrulursa hamur olur. -Çiğköfte az su alınarak yoğrulmalıdır. -Yazın Çiğköfte yoğrulurken buz kullanılmalıdır. -Çiğköfte yoğrulduktan hemen sonra yenmelidir. -Çiğköftenin yanında içecek olarak ayran verilmelidir. Afiyet Olsun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 rengi çok açık bulguru çok diri çiğköfte bulguru değil olmamış çiğköfte bu kıvamda olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 senin tarifin mi gastrolojici? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 gastronomiydi o ya dur. karıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 genel bi tarif zaten o :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 kim ne derse desin çiğ köftenin eşsiz tadı, ustanın akan terlerinin marjinal tuz faydasıyla doğru orantılı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 http://farm1.static.flickr.com/88/249104023_769b715d2f_b.jpg Al ulan benim ki daha acı ! http://farm2.static.flickr.com/1355/1422393057_753c5ab033_b.jpg http://farm2.static.flickr.com/1127/1452486331_e1b0cd5999_b.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 bigün yapim de nasıl olur görün -.- amatörler sizi... yalan o paketler falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar