funq Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 dasaaa said: Flameoffear said: Kaynağı "kıçları" olan haber yaparlarsa az bile bu yasak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 said: İŞTE YAPIŞTIRMACI GAZETECİLİK KANAL 1, Türk medyasına habercilik dersi vermeye devam ediyor 16.10.2008 00:03 Kanal 1 haber habercilik mesleğinde sizleri yeni bir sıfatla tanıştırmıştı; yapıştırmacı gazetecilik... Gerçi biz uyarıp biz dinliyoruz... Ama mesleğimizin ilkeleri, bu konuda yorulmamayı emrediyor... Üzgünüz ama sizleri bir kez daha yapıştırmacı gazetecilik örneğiyle meşgul edeceğiz... Dün bir gazetede yeralan fotoğraflar, akşam da haber bültenlerine konu oldu... Fotoğraf ve görüntülerin Aktütün baskını öncesi ve sırasında çekildiği ve Genelkurmay'ın saldırıyı sadece gökyüzünden izlediği vurgulanıyordu... Peki o görüntüler gerçekten de Aktütün saldırısından mı? İşte size bir yapıştırmacı gazetecilik örneği daha... VİDEO İÇİN TIKLAYIN Daha önhce örneğini gözler önüne getirmiştik... Habercilik güven mesleğidir... Sayfaya ya da televizyonda bülteninize girecek haberlerin titiz bir elekten geçmesi gerekir... Çünkü haber, habercinin namusudur... Ve o müessese hiçbir şekilde riske edilemez... İşte size yeni örnek... Dün Taraf Gazetesi'nde yer alan fotoğrafların üzerindeki başlıkta şunlar yazıyordu: AKTÜTÜN'Ü İTİRAF EDİN DEMİŞTİK... BİZ AÇIKLIYORUZ... İç yayfalardaki başlıkta ise; CANLI YAYINDA KARAKOL BASKINI deniyordu... İşte size basında ilginç bir renk olarak yayın hayatını sürdüren gazeteye konu olan fotoğrafların görüntüsü... Bazı olaylarda sergilenen editoryal zeka ve dikkat maalesef servis edilen bu fotoğraflarda gösterilmemiş... Neden mi? Anlatacağız... Ama önce editoryal kalibrenin grand zero yani sıfır noktasında oluğu diğer örnekleri hatırlatalım... Bu fotoğrafın görüntüleri dün akşam hemen tüm haber bültenlerinde de yayınlandı... Ve "Aktütün baskınının casus uçaktan çekilmiş görüntüleri" başlığıyla... Ne diyor gazete ve haber bültenleri, aynen okuyoruz: Tarih 3 Ekim'i yani saldırı gününü gösteriyor... Bakın saatler ise olaydan 3.5 saat öncesini... Ve teröristler ne yapıyor... Az sonra saldıracaklar ve siper kazıyorlar... Bir başka fotoğrafın altındaysa, casus uçaklar, saldırı anını karargaha da canlı izletti. deniyor... Yani bu görüntü saldırı anında çekilmiş... Ne demiştik; bu görüntüler, haber ajansının servisiyle haber bültenlerinde de aynen kullanıldı... Ve yine biz ne demiştik... Haberciliğin yeni hastalığı yapıştırmacı gazetecilik... Çünkü... Bakın... Saldırı gününü gösteren ve olaydan 3.5 saat önce çekilen bu görüntüler nereden? Zaten üzerinde de var... 37. 09 enlem... 44.07 boylam... Neresiymiş, Kuzey Irak.. Aktütün ya da yakını değil... Peki Aktütün'e mesafe ne? Kuş uçuşu 20 kilometre... Peki dağları aşıp, yürüyerek gittiğinizde mesafe ne? 65-70 km. Peki, siz hiç 65-70 kilometreden ve dağların ardından insan öldürebilen tüfekler gördünüz mü?... Diyelim ki teknolojik gelişmelerden haberimiz yok... İşte size diğer fotoğraf... Burada enlem ve boylam ne... 36.20'ye 45.04 .. peki nereye denk geliyor... İran sınırına yakın ... daha da açalım, Kandil dağı... mesafe ne? 110 km... Unutmadan bu da kuş uçuşu... Çünkü yürüme mesafesi dağları da hesaba katında 200 km... Hadi dağların ardından 65-70 km.'den vurdu bu teröristler, bari 200 kilometreden vuramasın... Değil mi? Bir kez daha hatırlatalım... Bu mesafeler kuş uçuşu... Haberciliğin de kuş gibi uçmasıyla bir ilgisi yok ama komik bir durum... Bütün bunları söyledikten sonra altını çizelim... Kanal 1 Haber Merkezi, insanın saçının teline gelen zarardan bile hesap sorabilme özgürlük ve anlayışına sahip... Tabi ki bu olayda zaafiyeti olanlar varsa gerekli yaptırım uygulanmalı... Ancak buradaki mesele, habercilik mesleğinin asgari kontrol mekanizmasının işlemesini sağlayıp sağlayamamak... Daha önce tarif etmiştik, nasıl oluyor bu yapıştırmacı gazetecilik; Bu görüntü ve fotoğraflarda Aktütün yok... O bölgeye çoook uzaklarda yapılan istihbari çalışmaların ürünü bunlar... Tabi teröristler bu kadar izlenebiliyorsa, yapılacak birşeyler yok mudur sorusu bir başka hab erimizin konusu... Yapıştırmacı gazeteciliğin son örneğini sunalım istedik... Üzerinde yazan rakamları bile merak etmeden... Bu rakamların nereyi işaret ettiğini öğrenmeden, tut kulağından çek ve at haberlerin arasına... Bu editoryal kalibrenin amacını sorgulamak bile gelmiyor Okuyunuz, yasak neden ne kadar TARAFlı kararı siz veriniz efendim. Resimleri kontrol için hala internetten bulabilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 adamlar bu kadar şeyle milleti kandırdıktan sonra, bizim tombalak sosyalistleri hoplatıp zıplattıktan sonra ne işe yarar gerçeğin ortaya çıkması zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Bone uçmuşsun ne içtiysen bana da ver aynısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 kanal1 said: Bakın... Saldırı gününü gösteren ve olaydan 3.5 saat önce çekilen bu görüntüler nereden? Zaten üzerinde de var... 37. 09 enlem... 44.07 boylam... Neresiymiş, Kuzey Irak.. Aktütün ya da yakını değil... Peki Aktütün'e mesafe ne? Kuş uçuşu 20 kilometre... Peki dağları aşıp, yürüyerek gittiğinizde mesafe ne? 65-70 km. Peki, siz hiç 65-70 kilometreden ve dağların ardından insan öldürebilen tüfekler gördünüz mü?... taraf said: "canli yayin başliyor • saat 09.35.35’de başlayan (insansız uçağın çektiği görüntülerde kullanılan gps saati greenwich’e göre ayarlandığı için saat türkiye yaz saatinden üç saat geride) görüntülerde koordinatlarından aktütün’e yakın olduğu anlaşılan bir tepenin üstünde görünen pkk’lı grup, güneyden gelecek bir çevirme ihtimaline karşı bölgeyi mayınlıyor, mevzi hazırlıyor, havan topu konuşlandırmaya çalışıyor. burası aktütün’e 25 km mesafede. [hr] kanal1 said: Bir başka fotoğrafın altındaysa, casus uçaklar, saldırı anını karargaha da canlı izletti. deniyor... Yani bu görüntü saldırı anında çekilmiş... Ne demiştik; bu görüntüler, haber ajansının servisiyle haber bültenlerinde de aynen kullanıldı... Ve yine biz ne demiştik... Haberciliğin yeni hastalığı yapıştırmacı gazetecilik... Çünkü... taraf said: üç buçuk saat sonra müdahale • saat 13:59:02. (gps: 10:59:02) kuzey 37 15.33, doğu 44 21.40 noktasından güneydeki tepelere mevzilenmiş pkk’lı gruba ilk görüntüden yaklaşık üç buçuk saat sonra ateş açılıyor. (fotoğrafta parlayan yer) ama genelkurmay koordinatları belli olan bölgeye karada konuşlandırılmış silahlarla saldırmayı tercih ediyor. istihbarat görüntülerine rağmen genelkurmay, hava kuvvetleri’ni kullanmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Taraf'ın adı değişsin, "PKK'nın Sesi" olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 bir kere açıp okumuşluğum yok taraf gazetesini ama bazen farklı seslerin farklı düşünceleri doğurarak gerçek rengi görmeyi sağladığıda oluyor. siyasal islam ne kadar tehlikeliyse siyasal militarizm,kontrolsüz kontrolcülükte aynı derecede kınanmalı. sg-1 gibi masum düşünceleri olduğuna inandığım ama artık 'ezbere konuşan' insanların TSK yı eleştirebileceğine inanmıyorum.tsk yı eleştirmek vatana ihanet değildir.bu forumda insanlar eleştirildi dinler eleştirildi,atatürk eleştirildi yani her şey kurallar çerçevesinde eleştirildi ama teokrasiye hayır derken günlük faşizme bilinç altında evet diyen insanların varlığıda epey çoğaldı.tsk olmazsa olmaz değildir tsk vatandaştır tekrardan hatırlatayım tsk eğer türk devrimini yaşatamıyorsa,o ruhu-o bilinci özünde kaybedip komprador generallerin elinde ülkenin gizli siyasi örgütü haline geldiyse o zaman yerine gerçek silahlı kuvvetler kurulur. önemli olan halkın refahıdır,insanların yaşamasıdır.taraf gazetesinin haberine göre bu teröristlerin saldırı yapılacağı biliniyordu ve artık bu gerçekten yola çıkarsak bir plan yüzünden o askerlerin ölmesi istenmiş olabilir.yıllardır bu ülkede kimse bu konuları konuşmuyor,konuşanıda gördük metristen çıkıp mezara girdi.yani insan halk için vardır bence devlet için değil şu durumda ortada bir güvensizlik hakim.hiç bir kurum bir diğer kuruma güvenmek istemiyor devlet işleyişi bu şekilde ilerler mi bilemiyorum. ayrıca askerin geçmişine baktığımda temiz bir sayfa yok.hep ülkenin aydın geleceği adına hoş olmayan işler çevirilmiş.asker dediğimiz insandır tsk dediğimiz ise kurumun işleyiş şeklidir.bone ın dediği gibi değil onların vatandaş olduğunu söylemek komedi yani burada kimse karşı iddia koymamış ki,herkes ülkenin savunulabilir-güçlü olmasını istiyor sonuçta bir toplum olarak güven içinde yaşamamız çok önemli özellikle pkk gibi devletler destekli bir çeteye karşı ancak dediğim gibi her şey eleştiriebilir.burada kendi düşüncesine dokunduğu anda cinnet geçiren üyelerimiz var böyle kaliteli bir tartışma ortamı yaratılamaz,ayrıca bu forum test your strenght platformu değil en sonunda düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Hava kuvvetleri komutani kuzey irakta acacagi golf sahasi icin daglari duzlestirnekte kullaniyomus butun ucaklari ve fuzeleri. O yuzden aktutune gelen pkklilara karsi kullanamamis hava gucumuzu, haberleri olmasina ragmen. Gordugunuz gibi HUKUMET DAHA FAZLA PARA VERSEYDI daha fazla bomba alinacakti, boylece hem golf sahasi hem teroristlerle savas ayni anda yapilabilecekti. 18 yasinda insanlarin canlari bir golf sahasi kadar degerli degil ne yazikki :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Takmışsınız bi golf gidiyorsunuz. Adama haber verildikten sonra hemen bölgeye gidiyor zaten. Napsın adam? Medyumlukmu yapsın? "Aaa şurda saldırı oalcak hemen gitmeliyim" diyip gitsinmi. İhmali olsa orada o adamı hala görevde bırakırlarmı. Yok ama TSK daki kimse eğlenemez, onlar robot, her daim savaş alanında olmalılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Mesajimi almissin, espiri yaptigim kismi elestirmissin (tabiikide adam orda olmak zorunda degil laf mi bu) gercekten ustune parmak basmak istedigim kismi es gecmissin. Espirisiz yazayim o zaman. * niye 18 yasinda asker aktutunde olabiliyor? 10 senedir orda gerillalik yapmis adama 18 yasinda zorunlu askerligini yapan, bir nevi sivil olan adam NE yapabilir? * madem tsk bu saldirinin olacagini SAATLER once biliyordu, neden ucak gondermedi bombalamalari icin? Bunlara cevap gelsin plx Edit: eet 18 I ben de burda duydum belki dogrudur belki yannistir bilmiyorum. Ama farketmez yasi onemli degil, zorunlu askerlikle oraya asam gonderilmesini elestiriyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 o 18i ben dedim fakat burdaki insanların da dediği gibi 20-21 olması daha olası ben yanlış hatırlıyor olabilirim. İlk aktütün haberlerinin çıktığı zaman ki yazılara bakmak lazım orda vardı şehit olanlar. amma velakin asıl argüman orda zate yeni askere alınmış, profesyonel asker olmayan insanların aktütüne gönderilmesiydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Apache said: sg-1 gibi masum düşünceleri olduğuna inandığım ama artık 'ezbere konuşan' insanların TSK yı eleştirebileceğine inanmıyorum. Benim yazılarımı okumayanlar, beni ezberden anlatmaya çalışanlar, başkalarına benzetenler benim hakkımda yorum yapmasın lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 @Jadelith yazdığın cümle bu 18 yasinda insanlarin canlari bir golf sahasi kadar degerli degil ne yazikki said: Burada ben pek bir espri göremedim. Yazdığın şey direk TSK nın orada ki askerleri ölümlerine terkettiğine yönelik. TSK nın hatalı yok mu elbette var. Kimse zaten hatasız olamaz. Ama pkk sorununun tüm yükünü de TSK nın omuzlarına yüklemek bize bir şey kazandırmayacağı gibi çokca da kaybettirecektir. Kendi ordumuza sırt çevirirsek dağdan gelen teröristleri kim durduracak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Turkiyede bir ic savas var, ve bu ic savasin tek sorumlusu tabiikide tsk degil olamaz da. Tskyi elestirmek butun suc onda demek degildir. Pkkya insanlar giriyorsa bu insan haklarini yeterince genisletmeyen hukumetin de sorunudur. Kurtler hayatlarindan memnun olsalar pkkya girmezler zaten. Ama ordumuz kuzey iragi istedigi gibi bombalarken, turkiyeye girdigi gorulen pkklilarin vurulmama sebebini anlamiyorum. Ve evet aktutundeki zavallilar tam anlamiyla olume terk edilmis. Bunun tartisilacak bir yani yok, tsk "olsunler napalim" demis adeta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Jadelith said: turkiyeye girdigi gorulen girdigi görüldügü iddia edilen olacakti o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Iddia edilen? Cumhuriyet disinda gazete okumuyoruz galiba :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Jadelith said: Turkiyede bir ic savas var Oha?! Jadelith said: Kurtler hayatlarindan memnun olsalar pkkya girmezler zaten. ben de hayatımdan memnun değilim, hangi terör örgütünü önerirsin? Jadelith said: Ama ordumuz kuzey iragi istedigi gibi bombalarken, turkiyeye girdigi gorulen pkklilarin vurulmama sebebini anlamiyorum. ABD'den sadece kandili vurma yetkisi alınması sebebiyle olmasın bu sakın? Jadelith said: Ve evet aktutundeki zavallilar tam anlamiyla olume terk edilmis. Bunun tartisilacak bir yani yok, tsk "olsunler napalim" demis adeta Şu yazdığının "0 subay gg" dan farkı yok, farkındasın di mi? Daha tartışılabilir argümanlar üretmen dileğiyle... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Nerdeyse 25 senedir doguda ic savas var. Pkk dogudaki turkiye halkindan bu derece destek goruyorsa bu bir ic savastir. Kurtlerin sorunu senin sorununla ayni degil.sorunla dalga gecmissin o yuzden cevap vermeye degmez. Eger kuzey irakta vuramiyorsan, beklersin hesaplarsin ne zaman turkiye sinirina gireceklerini, girdikleri saniye bombalarsin. Ucaklarin 5 dk bos ucus yapacak yakitlari vardir emin ol. Dedigin bir bahane degil. Tartisilacak seyler soylemiyorum cunku apacik seyler. Tartisilacak bir nokta yok. Kaninin son damlasina kadar, mantiksiz bile olsa orduyu savunuyorsun biliyorum ama burda savunulacak birsey yok uzgunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Bir konuya yayın yasağı getirilirse hiçbir basın organı o konuda haber yapamaz, ne çabuk öğrenmiş bunlar gazeteciliği. "OHA TARAF SANSÜRLENDİ, hürriyet,sabahvbdesansürlendiamaonusallaşimdi" Bu kadar mı bütünleşilir at gözlüğü ile? Esas Vatan'ın internet sitesine girmeyi bi deneyin bakalım, sansür nasıl oluyor görürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 arkadaşım vatan gazetesi ergenekoncu ulusalcı iyiki sansürlenmiş.ama taraf öylemi utah eyaleti amerika menşeeli kandil görüntülerini piyasaya sunuyor.neoislamofaşitlerin sızamadığı orduyu yıpratıyor.tabiki taraf gazetesinin sansürü daha önemlidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Kanımın son damlası? Orduyu savunmak? Benimle ilgili yazarken sağdan soldan abilerinden duyduklarınla değil kendi fikirlerinle gel. TSK bu ülkedeki yoz kurumlardan biridir, yargı gibi, siyaset gibi, sağlık gibi, eğitim gibi. Bu ülkede püripak saf tek bir kurum yoktur. Ama terör konusunda orduya saldırmak (eleştiri sınırını çoktan aştı çünkü) sadece ve sadece terör örgütünün ekmeğine yağ sürer, amaçları da bu zaten ülkeyi karıştırmak, kendi düşmanları TSK'ya daha fazla düşman kazandırmak. TSK'yı eleştirmek için buraya bi wall of text döşerim ki senin gibi kıçı kırık saldırgan tavırlıların ağzından salyalar saçarak yazdıklarından kat be kat daha sağlam bir yazı olur. Ama bunun ne sırası ne de gereği var, çünkü TSK sınırları korumak, terörle savaşmak gibi kelle koltukta bir işi yürütüyor ve onları yıpratmaya yönelik her hareket teröristin, destekçilerinin ve yardakçılarının işine yarar. Terör BAZI kürt vatandaşlarımızdan destek görüyorsa dış destekçileri de var, o halde biz hem iç savaş hem de AB ve ABD'yle savaştayız diyebilir miyiz? Senin mantığınla deriz. Kürt sorunu geyiğine hiç girmiyorum bile, diyarbakırdaki köylünün samsundaki edirnedeki, burdurdaki köylüden bi eksiği veya fazlası yok, hepsinin derdi aynı ve tek, geçim derdi. Özgürlük vs falan fıstık sorunları bildiğin balondur, şişirilmiştir. Ülkede demokrasi sorunu varsa sana da vardır bana da vardır, baran'a da vardır. Ha doğu halkının ekstra sorunu aşiret sistemidir, ağalık, derebeylik düzenidir, bildiğin kula kul olma hayatıdır. Bu yıkılmadan hangi demokrasiden bahsedebiliriz ki? Dün sire sordum bu soruyu cevabını alamadım, sana da sorayım, var biraz da sen oyalan: Bugün kürtler devletten şu an sahip olduklarından başka ne haklar istiyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 throine said: Bone uçmuşsun ne içtiysen bana da ver aynısından. melih gökçek'in tükürdüğü (pardon kutsadığı) sulardan içmiştim. ondan olabilir zaar. doğru lan. bana ne orda ölen askerlerden. ölmeselermiş. askerlik yan gelip yatma yeri değildir bir kere. taraf istediği gibi atıp tutsun, ne diye deşiyorsam olayı... uçmuşum ya hani, ondan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Jadelith said: * madem tsk bu saldirinin olacagini SAATLER once biliyordu, neden ucak gondermedi bombalamalari icin? bunu yazan kişinin ordu hakkında zerre bilgisi olmadığını anlıyoruz. sonra "taraf gibi gazetelerin dolduruşları olum bunlar, kanıyorsunuz siz de" diyince şaşırıyorsunuz... birincisi hiç bir ordu veya istihbahrat birimi, böyle bir saldırının olacağını saatler önce bilemez. Ha öyle bişi için PKK içinde elemanları olması lazım, zaten o kadar gelişmiş bir imkanları varsa, çok daha farklı şeyler yaparlar, bir karakola bırakmazlar işi. en fazla "saldırı olabileceğini" bilirsin, o şekilde bile ne olacağı nasıl olacağı "kesin" değildir. ikincisi, sürekli "uçakla bomba atsalardı ya, uçakla bomba atsalardı ya" deniyor, golf oynayan asker eleştirilip duruluyor (boş buldunuz ya, saldırın :D ). Ancak öyle bir bölgede Aktütüne uçak göndermen hele hele bombardıman uçağı göndermen işe yaramaz. Bunun nedeni zaten gelecek teröristlerin saklana saklana ve kamuflajla geliyor olması. Bombardıman uçakları binaları patlatmakla yararlı olur elbette ama teroristler genelde mağaralarda veya dağ içlerinde yaşıyor. Öyle gecekondu yapıp içinde soba kurmuyorlar. Helikopter bile öyle bir arazı için uçağa göre çok daha işlevseldir. Bu yüzden uçak meselesine bu kadar yüklenmenin anlamı yok. üçüncüsü, Taraf ve Sabah gibi gazetelerden biraz başınızı kaldırıp da Osman Pamukoğlu ve Erdal Sarızeybek dinlemenizi veya okumanızı öneririm. En azından olaylar hakkında daha doğru bilgiler edinirsiniz. Tarafın sallayışlarını değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Nickinin altındaki madalyalar ya da commandos oynarken geldiğin seviye kesinlikle gerçek değil bonek, öyle bir yanılgıya kapıldıysan diye söylüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2008 şey arkalarından uçak gönderdiler saldırı sonrası açıklamalarda geçiyor da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar