vimpir Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Arkadaşlar kafam çok karışık yardımlarınızdan sonra konuyu silebilirsiniz lcd tv ve bilgisayar almak istiyorum (monitor olarak lcd tv kullanicam). PHILIPS 32PFL9603D/10 32'' FULL HD LCD TELEVİZYON Sizce yukardakı lcd tv nasıldır baya hoşuma gitti özellikleri bu lcd e uygun ekran kartı ve işlemci şöyle hiç kasmıcak bir bilgisayar konfigirasyonu tavsiye edebilirmisiniz."Alternatif Toplama Bilgisayarlar" konusu bana yeterli gelmedi birazda kafam karıştı lütfen işim bittiğinde konuyu silebilirsiniz.Şimdiden teşekkürler anyalısiniz ve yardiminiz icin.
cenx Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 niye silsinler la konuyu? dooru yere açmışsın doğru bir konu başlığı koysaydın ilerde ihtiyacı olan insanlarda arama yaparak bulabilirdi belki.
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 cenx said: niye silsinler la konuyu? dooru yere açmışsın doğru bir konu başlığı koysaydın ilerde ihtiyacı olan insanlarda arama yaparak bulabilirdi belki.daha once acmistim konu kitlendi ben sadece bu hafta sonu alisveris yapacagim icin acele ediyorum az para harcamicam kafam cok karisik yardiminizi bekliyorum
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ekran Kartı için ne dersiniz? ASUS Radeon HD 4870 X2
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Mönitöre uyumlu ekran kartı diye birşey yok abi, Plug'n'Play bunlar. Ati'nin X1xxx serisinden beri de zaten Full HD desteklemeyen ekran kartı çıkmadı. Uyumsuz olur diye bir derdin olmasın.
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 GERGE said: Mönitöre uyumlu ekran kartı diye birşey yok abi, Plug'n'Play bunlar. Ati'nin X1xxx serisinden beri de zaten Full HD desteklemeyen ekran kartı çıkmadı. Uyumsuz olur diye bir derdin olmasın.Çok iyi performans almak istiyorum demek istedim.8-)
Bunneh Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 ASUS Radeon HD 4870 X2 Bununla alamazsan neyle alırsın artık bilemiyorum doğrusu :p
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 İster X1600 tak, ister X4999 monütörün performansı değişmez ki? Ha; birimde Full HD oyun oynayamazsın adam gibi o kadar. Ama masaüstü kullanımı için ya da multimedia için hiç fark etmez.
Bunneh Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Ben ayrıca ekran kartı performansı olarak anlamıştım ama evet ekran kartı ile monitör arasında bir alaka yok doğru.
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 GERGE said: İster X1600 tak, ister X4999 monütörün performansı değişmez ki? Ha; birimde Full HD oyun oynayamazsın adam gibi o kadar. Ama masaüstü kullanımı için ya da multimedia için hiç fark etmez.full HD film ozel merakim baskasi kesmiyo artik o yuzden ne varsa sattim elimde yeni sistem alicam yarimlarinizla8-)
Esh Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 $imdi hgtv leri monitor olarak kullanacksan gozetmen gereken iki husus var; 1) Input Latency 2) 1:1 pixel mapping input latency lcd lere has bir sorun,bagladigin aletin ister konsol ister pc, tv içinde i$lenmesinden kaynaklanan bir gecikme. Samsunglarda 90 ms lere kadar cikiyor, philips in bir modelinde 130ms falan. Cok ciddi rakamlar bunlar. Sony lerin bazi modellerinde 30-40, bazilarinda 0 a yakin. Ara$tir. Pixel mapping ise, goruntu aktarimindaki en onemli netlik unsuru, her markann bazi modellerinde bulunuyor, bunu da ara$tirmak lazim.
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Esh said: $imdi hgtv leri monitor olarak kullanacksan gozetmen gereken iki husus var; 1) Input Latency 2) 1:1 pixel mapping input latency lcd lere has bir sorun,bagladigin aletin ister konsol ister pc, tv içinde i$lenmesinden kaynaklanan bir gecikme. Samsunglarda 90 ms lere kadar cikiyor, philips in bir modelinde 130ms falan. Cok ciddi rakamlar bunlar. Sony lerin bazi modellerinde 30-40, bazilarinda 0 a yakin. Ara$tir. Pixel mapping ise, goruntu aktarimindaki en onemli netlik unsuru, her markann bazi modellerinde bulunuyor, bunu da ara$tirmak lazim.benim almak istedigim nasil sence? Input Latency ozelligi yazmiyor 1:1 pixel mapping le ilgilide bilgi yok:( PHILIPS 32PFL9603D/10 32'' FULL HD LCD TELEVİZYON
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Latency 4ms (2ms olsa oyunlar için daha iyi olur ama onun dışında fark etmezsin) bunda. Pixel Mapping olayı elbette var, bu daha çok ekran kartı ile ilgili zaten. Ati'nin ayarlarını şöyle yap çözünürlüğü 1920x1080 yapıp, LCD'nin picture format ayarını da unscaled yaptıkdan sonra: Bir de Gpu Scaling'i aktif hala getirmelisin ATI'nin ayarlarından.
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Arkadaslar işlemci çokmu abartı sizce? biraz daha düşüğünümü alsam
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paran varsa al, er geç o da yavaş kalacaktır. Ama ram şeçimin yanlış: CPU 1333Mhz iken ram de öyle olmalı sağlıklı bi sistem için.
Holy Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 rami de 4 alsan güzelmiş. ne için daha düşüğünü istiyosun ki? performans bilgisayarı kuruyorsun zaten anladığım kadarıyla ve işlemcin de güzel.
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 GERGE said: Paran varsa al, er geç o da yavaş kalacaktır. Ama ram şeçimin yanlış: CPU 1333Mhz iken ram de öyle olmalı sağlıklı bi sistem için.1333mhz ram yokki orda:)
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Holy said: rami de 4 alsan güzelmiş. ne için daha düşüğünü istiyosun ki? performans bilgisayarı kuruyorsun zaten anladığım kadarıyla ve işlemcin de güzel.ram 4 zaten 2x arkadaslar yardim edin ya walla acayip kafam karisti :S
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 vimpir said: GERGE said: Paran varsa al, er geç o da yavaş kalacaktır. Ama ram şeçimin yanlış: CPU 1333Mhz iken ram de öyle olmalı sağlıklı bi sistem için.1333mhz ram yokki orda:) Başka yerden al sen de. Olmaz böyle. Bak.
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 GERGE said: vimpir said: GERGE said: Paran varsa al, er geç o da yavaş kalacaktır. Ama ram şeçimin yanlış: CPU 1333Mhz iken ram de öyle olmalı sağlıklı bi sistem için.1333mhz ram yokki orda:) Başka yerden al sen de. Olmaz böyle. Bak.GERGE sen bu islerden anliyorsun PENTA dan almam gerekiyor cogunu yani pentada varsa baya uyguna alicam sana zahmet ana parçaları ordan bakalımmı beraber ha kankam be:) sana zahmet yemek ismarlarim söz:)
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 ama farketmeden ddr3 oneriyoruz galiba, 2x2 1066mhz lik ddr2 kitler hayli is gorur. ddr3 icin tekrar ayni seyleri yazmiycam, daha once cok tartistik sonucta ve ddr3 un gerekli performansi fiyatina gore saglayamadigi bi gercek. israf a gerek yok bence. bu arada da monitor/tv konusu neysede, diger komponent ler icin hala hali hazirda sticky konu guncel ve gecerli.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Asus'un DDR3 destekleyen bir motherboard'unu alırsan o sitede 1333MHZ ramler var. Gerçi o kadar para vermeye gerçekten gerek olmayabilir. Performans olarak elde edeceğim kazanç pek fark edilmez yani. %5 kadar birşey olur, kafadan bir 100 dolar daha fazla harcarsın.
vimpir Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 GERGE said: Asus'un DDR3 destekleyen bir motherboard'unu alırsan o sitede 1333MHZ ramler var. Gerçi o kadar para vermeye gerçekten gerek olmayabilir. Performans olarak elde edeceğim kazanç pek fark edilmez yani. %5 kadar birşey olur, kafadan bir 100 dolar daha fazla harcarsın.Seninle maillesme sansim varmi:)
Öne çıkan mesajlar