Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bas gitar tavsiyesi

pch

Öne çıkan mesajlar

Daha önce hiç gitar çalmadım ve bas gitara başlamak istiyorum, grup kurucaz falan filan.. Bu gitari düsündüm,nasıldır kullanan,bilen var mı ? Bu fiyat aralığında başka hangi gitarları tavsiye edersiniz ? Ayrıca önerileriniz falan varsa dinlemek isterim (:
Sosyal ağlarda paylaş

Lakland'lara bak bence, ben baya araştırdım zamanında 1000 lira civarı çok iyi modelleri var.

Bir de 2. el falan çok uygun fiyatlı basslar olabiliyor. Gerçi şu da var eğer almak istiyorsan, çok araştırma. Herkes bir markayı övüyor, diğerini kötülüyor. Aylarca arar durursun.
Ha bir de tünel'e gidip de oradaki amcalara kanma, Fender istersin, Hercules var yeniysen ondan çakalım ay satalım sana onla öğren derler vs. Neye karar kıldıysan onda diret adamlara.
Sosyal ağlarda paylaş

Ltd'den uzak dur derim :) Bu parayı buna verene kadar,Cort'un artisan serisini düsünebilirsin.Lakland'larda güzel ama biraz pahalı kacabilir.Simdi gercekten cok yorgunum,önceki konuları araştırırsan baya bi bilgi bulabilirsin.

bide konuyu trollemeyin ve dağıtmayın arkadaslar.grup kurmanın belirli kuralları yok neticede.Bu işi sırf eglence icinde yapıyo olabilir,kimseyi alakadar etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Cort 4 telli action bas diyorum. genelde çevremde basa başlayanlar bunla başladı ben de şuan bi grupta bas çalıyorum -normalde elektrocuyum- konser falan oldu mu arkadaştan actionu alıyorum çok memnunum.

stüdyoda kullandıgım yamaha'dan çok daha memnunum hatta da, modeli hatırlamıyorum yamahanın öyle genel bi yorum olsun bu da.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Lakland kullaniyorum gayet basarili aletler. Ama gelen her partide fiyatlari artiyor(yanlis hatirlamiyorsam 2-3 kere geliyor 1 yil icerisinde. belki talepten dolayi parti sayisi artmista olabilir emin degilim) o yuzden 1000ytl civarini biraz asti baslar zaten dolarda durmaksizin artiyor. neyse varacagim nokta su eger o kadar para vericem ve alicam diyorsan almadan once insanlar hangi markayi ovuyor olsada gidip kendin o basi calman. calarken sana hangisi sicak gelirse ve istedigin ton araligina yakin olursa onu alman. Bende ltd tavsiye etmiycem yani cok sert metal yapmiycaz diyorsun o aleti aldiktan sonra cok fazla bir ton secenegin olmayacak genel olarak metal turlerine yakin tonlara sahip aletler ltd'ler. ve yarin oburgun metalden cayip blues calan bir gruba basci olursan o tarzin sarkilarinin tonlarinda sorun yasarsin.

Yeni basliyorsun basa ve emin ol cok uzun sure metal calmazsin basta o yuzden sana tavsiyem ton araligi olabildigince genis bir bas alman. Ha birde turkiyede aktif olarak kullanilan 1-2 tane bas gitar uzerine kurulmus forum var, onlara gir orada surekli soruluyor hocam sunu mu aliyim bunu mu, basa yeni baslayana basciya bas aliminda yardim tarzi topiclerden surusune bereket bulunuyor. oradaki entry'leri de oku, almadan once kesin yardimi dokunur sana.

Son olarak ben cok fazla arastirma arastirdikca kafan karisir bir turlu alim olayini yapamazsin fikrine karsiyim. Yeni baslayan bir insanin farkli insanlarin farkli markalari daha dogrusu kendi kullandigi markayi ovmesi digerini kotulemesinin etkisinde kolayca kalacagi dusuncesine katilsam da yeni baslayan bir insanin tum yorumlari okuyup yaptigi secimin dogrulugunun icine sinmesi gerektigine inaniyorum ki ensturmana baslarken genelde yapilan ilk secimler o donem dinlenilen gruplarin etkisinde olur ve ileride o gruplar genelde sadece baslangici saglayan gruplar olarak kalir. Sonuc olarak arastirmani bulabildigince bas gitarlar hakkinda okumani ve bilgi edinmeni oneririm bas gitara baslamadan once.
Sosyal ağlarda paylaş

Madcow güzel açıklamış ama bende ekleyeyim.Görselliği dışında kaliteli başka bir yanı yok.Yani 600-650 ytl o gitara verirsen gerçekten çok yazık edersin :) Bu fiyat aralığına çok daha kaliteli bi gitar alabilirsin.Bas gitarda görünüşün pek önemi yoktur.Kullanılan ağacın,elektronik devrenin,manyetiklerin vs. çok daha fazla önemi vardır.Keza ltd bu konuda baya bi başarısız.

Cort action en ucuz yollu ve fiyat/performans gitarı olacaktır.Ben daha kaliteli bişey istiyorum dersen cort artisan serisi düşünebilirsin.Bu fiyat aralığında bi B4,B5,A4 falan bulabilirsin diye düşünüyorum.Bu saydıklarım ton aralıkları oldukça geniş gitarlar.Yamaha bb seriside iyidir başlangıç için.

Sanırsam bu fiyat aralıklarına en uygun gitarlar bunlar.Daha bişeyler çıkabilir.Ama şunu tekrar söyleyebilirimki,görselliğe asla aldanma bas gitar alırken.Sonra süs diye asarsın duvara :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
Netten ozelliklerine biraz baktim ama sunu diyebilirimki,ibanez'in bartolini manyetikleri olan btb serisi disinda tavsiye etmiyorum.Ki 300 euro gibi bi fiyati var yurtdisinda,turkiyede nekadar hic bi fikrim yok.Ama 300 euro bu modele vermek yerine,2. el artisan serisi bi cort alinabilir.

Verecegin parayi hakedecek bi gitar olacagini soyleyemem isin acikcasi.Ama tercih,secim yine size kalmis tabiki.Ben bunu denedim begendim diyosaniz,bana soyleyecek bisey dusmez :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...