Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tüketim Toplumunun Saygısız Piçleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ardeth said:
said:
Bu derece mi saygısız, az gelişmiş öküzler ile aynı havayı soludum, tüketim toplumunun her şeyi tüketen piçleri ile birlikte mi bu muhteşem gösteriyi birlikte izledim diye hayıflanmak da bana kaldı.

Yuh bu ne şaka mı? Hani adamlar oyunun ortasında gürültü yapsa veya telefon açıp konuşsa belki bu kadar ağır sözleri hak ederler ama oynayanları selamlamadan gittiler sen de kaldın diye kendini dağın tepesine onları da yerin dibine koymuşsun resmen. Senin yaptığın onların yaptığından bence on kat daha öküzlük ve utanılması gereken bir hareket.

Bu bahsettiklerinin dinsel normlardan hiç bir farkı yok,
tamamen ahlaki normlar. Kimsenin görevi değil o normların bekçiliğini yapmak. Biri kalkıp da davranışlarıyla birine zarar vermeye başladığı zaman o toplumsal bir tepki ile uyarılır. Ama herhalde birine zarar vermek konusundaki görüşlerimi tiyatoronun ortasında yapılabilecek hareket örneği ile yeterince açıkladım.

Ortada nasıl "ramazanda oruç tutulur" diye bir kabul varsa bunun "tiyatroda oyuncular selamlanmalıdır"dan hiç bir farkı yok. Ramazanda oruç tutmayan insanın da yaptığı sadece kendini ilgilendirir (başkalarını etkileyen bir hareket olmadığı için), oyunun sonuna kadar oturup sonunda beklemeden çıkanın da yaptığı sadece kendini ilgilendirir (oyun boyunca insanları ve oyuncuları rahatsız edecek bir davranışta bulunmadığı için). Diyeceksiniz oynayanlara ayıp, eğer tiyatrocular oyunun sonunda 4-5 kişi gitti diye zaten sahneledikleri sanattan şüphe duyacak insanlarsa, yaptıkları işi ne kadar özgüven ve sevgiyle yaptıklarından şüphe duymak lazım. Daha nasıl anlatayım, adamların sergiledikleri oyunun gidişatını etkileyecek bir hareket değil kessinlikle, senin "kişisel hoşnutluğunun" zedelenmesinden başka bir şey değil (aynen oruç tutmayan insanlardan rahatsız olanlar gibi). Bu sözlerine anlam veremedim okurken şok oldum gerçekten üslubuna ve düşüncelerine.

O insanlarin burada nasil karsilandigi bir sonraki sefer icin onemli, tabi bir sonraki sefer olursa. Onlarin gorusecekleri kisiler icin de gecerli. Dahasi TR'ye gelmemis ve gelmesini istedigimiz tum muzikal, tiyatro, muzik guruplari icin gecerli. Insanlarin burda yaptigi okuzluk, bana dolayli yonden zarar veriyor. Allah'in bana gucendiginden baskasini yaktigini pek zannetmiyorum (hepimiz yanacaz ahaah).

Dahasi klasik bir soylem vardir, alkis oyuncunun gidasidir diye, bunu goz onune alirsaniz dusuncesizlikten baska bir sey degil bu. Begenmemek konusunda 'ozru kabahatinden buyuk' tanimina uyuyor. Insan bir oyuna gitmeden once neyle ilgili oldugunu arastirir ogrenir.

Insanlarin bilmemelerine gitmis bi ara konu. Bu insanlar bilmedikleri bir seyden olayi yargilanmiyorlar. Alkislamalari gerektigi ortada. Onlarin yaptiklari secim kalabaliga kalmamak, erken cikmak, alkislamamak. Zira goruyoruz 'var misin yok musun'da dusuk kutu acinca alkislaniyorlar. Bu kadar alkis delisi bir milletin, yerli yersiz her yerde alkislayan insanlarin biran once salondan cikmaya calismasinin hakkaten saygisizliktan baska aciklanir yani yok. Ayiptir.
Mesaj tarihi:
Fedaykin haklı bir sitemde bulunuyor fakat karşındaki bu hareketi yapan insanlara içinden öküz diyebilirsin , genel argo olarak öküzlük yaptılar diyebilirsin. Dediğin gibi çoklar bunlar birçok konuda olduğu gibi.

Fakat senin onlara bundan dolayı "piç" demen , nasıl onlar sana göre öküz oluyorsa , sen de bana göre o öküzlerin sınıfı içine giriyorsun. İnsanlar ortama uygun şekilde davranmadılar diye senin gözünde "piç" oluyorlarsa sende ciddi bir sorun var anlamına geliyor. Doktor tavsiye ediyorum.

Ayrıyetten bu konunun başlığını ve aşırılığını görmezden gelen arkadaşlarıda tebrik ediyorum. Burda kullanıcı kullanıcıya küfür edemez iken , burdan bir topluluğa küfür edebilmek serbestmiş meğer. Rahatsız oldum arkadaşım bu konu başlığından ve insanlara hakaret edilmesinden. Gereğini lütfen yapın.
Mesaj tarihi:
Haklı/haksız denilecek bir durum yok bence ortada, farklı kültürlerin geleneklerinin çatışması var o kadar.

Batı kültüründen gelen bir müzikali, doğu kültüründen bir izleyiciye sunarsan böyle bir durumla karşılaşman gayet doğaldır.
Mesaj tarihi:
Ben mi anlatamıyorum bilemiyorum ki. Sorun beğenmemeleri değil ki izleyici doğulu batılı güneyli kuzeyli olsun. Sorun öküz olmaları ve trafiğe kalmamak için sinemadan oyuncu listesi geçerken çıkar gibi çıkmayı makul görmeleri.
Mesaj tarihi:
"müzikal izlemek çok entelektüel bişidir, süferdir herkese anlatıp prim yaparsın" tipi saçma inanışlar olmayaydı insanlar o kadar uğraşıp gidip gelmez, o saygısız piçlerle aynı salonda olmak zorunda olmazdın. tabi belki o piçlerin parası olmasaydı o salonda o müzikali de izleyemeyebilirdin. garip lan bu toplum.
Mesaj tarihi:
adab-i mua$eret de $eytan icadi zaten.

herneyse diger ihtimalleri de du$unmek lazim, belki adamin kiz arkada$inin tuvalete gidesi gelmi$tir, ya da karinlari cok acikmi$tir. vardir boyle sebeplerle hizli hizli cikan..
Mesaj tarihi:
en önde otururken sahnenin önünde salıncakta etekle sallanan kadının eteği açılıp duruyordu ama öyle bi yerde oturuyordum ki bi ben bi de etrafımdaki bi kaç kişi görebilir yani ben de kitlenmişim tabi eteğin altına.

hiç unutmam. kadın bi yandan rol yapıp bi yandan öyle bi bakış fırlatmıştı ki bana utancımdan yerin dibine girmiştim.

ben daha öküzüm sanırım onlardan.
Mesaj tarihi:
fedaykin said:
Ben mi anlatamıyorum bilemiyorum ki. Sorun beğenmemeleri değil ki izleyici doğulu batılı güneyli kuzeyli olsun. Sorun öküz olmaları ve trafiğe kalmamak için sinemadan oyuncu listesi geçerken çıkar gibi çıkmayı makul görmeleri.

itiraz edenler seni gayet iyi anlıyor sanırım. ben de anlıyorum. zaman zaman belki hepimizin yaptığı birşeydir, doğrudur; ama piç alakasız. hele hele sosyal mesaj veren bir başlık içerisinde olunca iyice itici oluyor :D
Mesaj tarihi:
fedaykin cok agir giydirmis, hakli ama haksiz duruma dusmus bu yuzden

elaidi'nin dusuncelerini savunanlar yanlis dusunuyor. mamma mia'daki insanlar sanatci, annem de birtanesi oldugundan "para icin emek veriyorlar, karsiligini biletle zaten aliyorlar" gibi bir dusunce cok yanlis. bu insanlar asiri duygusal olurlar, oyle taraklarda bezleri olmaz ve cok onem verirler eserlerinin sevilmesine.

xaenin dusuncesini yanlis bir temele dayandiriyor. insanin saygili ve kulturlu olup olmamasiyla koyden mi kentten mi geldiginden cok karakteri ve aile egitimi ilgilidir.

operaya gidip siraya kalmamak icin bitmeden cikan adam okuzdur arkadaslar.
Mesaj tarihi:
Daha öncede belirttiğim gibi bu iş örümcekadam mı cezalandırıcı mı meselesi. Ben örümcek adam gibi sosyal mesaj vereyim, kimseyi incitmeyeyim demiyorum. Cezalandırıcı gibi yola devam etmek bence daha doğru.
Mesaj tarihi:
fedaykin said:

Mc Donalds da yemek yemek ile müzikale gitmek arasında bir fark görmeyen

benim icin bi fark yok, senin icin muzikale gitmek buyuk bi olay mı?
benim hayatımın normal bi parcası oyun piyes tiyatro muzikal konsere gitmek
Mesaj tarihi:
fedaykin said:

Demek istediğini anlıyorum abi, hatta bir noktada katılıyorum da, ben de sinirlenirdim böyle bir durumla karşılaşsaydım şahsen.

Gel gör ki "müzikal" konsepti Türk toplumuna ne kadar yakın ki o adam bir müzikalin nasıl izleneceğini bilsin etsin? Hayatında kaç tane müzikal izlemiştir ve kaç tanesini görmüştür?

O adam "Aa farklı bir şey geliyomuş hadi gidelim" diye gidiyor o müzikale, ne izleyeceğini, neyle karşılaşacağını da muhtemelen bilmiyor, sinema filmi izler gibi izleyip bittiğini düşününce de kalkıp gidiyor.

Kendi kültüründe yok çünkü böyle bir şey, adabını uslübunu bilmiyor.
Mesaj tarihi:
Beğenmemiş olabilirler.

Ve illa alkış tutmalarıda gerekmez.Beğenmedik der çıkar gider.Kime ne.Önemli olan katılım.

Ona buna takarsak oooo....
Mesaj tarihi:
tabi adamlar begenmediklerinden degil gercekten de tuketim meselesi yuzunden ole yapmislardir muhtemelen

hatta bisuru, mahmmuuuutt beni mamamiyaya gotur bak butun sosyete ordaaa, zorlamasıyla gelip, eaah bitti lan hadi diye cikmistir
Mesaj tarihi:
ben toplumun 3. basamağındayım. dün 4tüm.

-1
--2
---3 :)
----4
-----5
------6
-------7
--------8
---------9
----------10

Benden aşağıdaki herkes hanzo ve kültürsüzdür. tşkler.
Yarın Istakoz nasıl yenilir öğrenip, kimseye de öğretmeyeceğim. 2. basamağa çıkıp 3.dekilere piç diyeceğim.

saygılar. bi yararım kendimedir. tşk.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:

xaenin dusuncesini yanlis bir temele dayandiriyor. insanin saygili ve kulturlu olup olmamasiyla koyden mi kentten mi geldiginden cok karakteri ve aile egitimi ilgilidir.

Sen bunu gerçekten böyle mi anladın İlke?
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
... mamma mia'daki insanlar sanatci, annem de birtanesi oldugundan ...

Penthesilea said:
annem de birtanesi derken mamma mia da degil bu arada, sanatci anlaminda soyledim :)

Bir de annesini karıştırmasa =(
Mesaj tarihi:
Xaenin said:
Penthesilea said:

Sen bunu gerçekten böyle mi anladın İlke?
eet olm oyle yazmissin, ben de diyorum icimden bu kaan cok kulturlu bir cocuktur o kadar kuturludur ki bi ara cult okucakti sdfsf
oyle anlasiliyo valla
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...