Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şuan Oynayanlara Soru : Oyun başlamaya değer mi ?

AnqeR

Öne çıkan mesajlar

MADBOY said:
Burada zaten casual seviyede oynayan, zamaninda hardcore seviyede de oynayip nasibini, zevkini almis, ek olarak da hayatinda gayet basarili olabilen insanlar da var acikcasi, e-peen yaristirmak yerine gayet kaliteli, uslubunu bilerek oyununu oynayan, pvp catismalarinda adam indirirken zevkten ucup kendini kaybetmeyen oyuncular da mevcut.

Leetspeaking seviyesinde sarkazmi gectim, her turlu sarkazmi yapabilip, ayni zamanda gayet kaliteli postlar da atabilen, nezaketten nasibini almis, forum icerisinde adamakilli davranisler sergileyen kullanicilar da bol bol var, yazmadan once dusunmek lazim.

Ha bu dengeyi tutturamayip tirt davranislar sergileyen de var, onlar zaten bir sekilde dislaniyorlar, kaale alinmiyorlar, yaptiklarinin hesabini bir sekilde oduyorlar, fazla uc seviyede trolling olayina girisirseler de tekmeyi gayet guzel yiyorlar.

Acikcasi ilk yazinda katildigim bazi noktalar da vardi, lakin sonradan fikirlerim gayet degisti, ki yaptigin sey kompleksten kaynaklanan elitizmden farkli degil, en azindan ben bunu gordum diyeyim.

Icerik konusunda, evet, oyle ahim sahim bir derinlik yok, lore olarak kapsamli olabilir belki. Sunu da dusunmek lazim, UO'dan beri roleplay icerigine agirlik veren MMORPG pek cikmadi (bir SWG var, onun da sonu belli idi zaten.), bu gidisle de cikmayacak gibi, zira insanlarin ve yapimcilarin MMORPG anlayisi cok degisti. Hos, gayet biz de isterdik piyasada roleplay yogunlugu yuksek olan MMORPG'lerin bulunmasini, lakin yapacak pek birsey yok.

Eger oyun oynamak zaten hayatta basarisizlik, asksizlik, lugzirlik olarak tanimlaniyorsa, zaten CoD'ye girip harcadigin 10 dakikayi gectim, PC'ne yukleyip bos yere harddisk'inde yer doldurmani, oyunu DL ederken/satin alirken harcadigin zamani ve parayi kinip seni elestirenler de cikar ortalikta gayet, misal guney amerikada silah meraklisi insanlarda gayet ``Damnit, computer games are shitty faggot stuff, get some real guns and shoot them in gun ranges instead, lousy collegeboys`` tavirlari sergileyenler de var, obur yandan ``Niye adam olduruyorsun, git baska seyler yap, cani herif`` diyenler de cikabilir, roleplaying ya da fantastik edebiyatla/evrenlerle ilgileniyorsun diye seni asagilayan, ``Ooolum hayal dunyasini birak, gercek hayata baglan, ne lan o tirt yesil tipler kilic kalkan?`` diyeni de cikar, elitizmin sonu yok, gayet boku cikarilabilir sonucta.

Hic parmak basmak istemedigim bir olaydi ama, WoW'da ortam cok sen ve oyunculari farkliydi demissin, oyuncularin arasindaki benim gorebildigim tek fark, 2007 yili itibariyle, gear ve imaj farki idi, onun disinda zaten %90'i bu dedigin sarkazm ve leetspeakingden olusan, tirt ergenlerden olusuyordu, 4chan'den kopup gelip olayin bokunu cikaranlar da gayet vardi yani.

Ayriyetten sarkazmi gectim, burada senin yaptigin da bir nevi forum trolling oluyor diyebilirim, lafi ortaya atip, gereksiz bir sekilde ego problemlerini burada sergileyip gordugun her insana asagilar bir gozle bakmak, dupeduz kompleks kaynakli elitizm oluyor. Hayir ayrica merak ediyorum, saat basi ortalama 15 dakikani boy aynasinin karsisinda ``Ah tanrim, kahretsin, ne kadar ustun kalite bir varligim ben, adeta dogal seleksiyonda listenin basini cekiyorum!`` sozlerini mirildanarak, disarida yururken her gordugun 5 insandan 4'unu inceleyip icinden sinirsel krize girerek kendini her gecen gun toplumdan daha cok izole mi ediyorsun bilemem de, senin gibi davranislar sergileyip, narsizmin uc noktasinda olmaktan icini parcalayan insanlara da siklikla rastlaniyor, eski bile sayilir artik bunlar.

Basari ve benzeri konulara da degineyim, hayatta basari hakkinda bir tartisma olsa, hemen hemen her insanin hayatta basari gorusu farkli olabilir, hayattan beklentileri ve mutlu olmak icin gereksinimleri de degisebilir, bu insanlar fikirlerini, bu konu hakkindaki dusuncelerini buraya yazsa, merak ediyorum onlari da taslayacak misin, genelde oyle oluyor cunku.

Sabahin koru olacak kapi gibi yazi yazdirdin bana, internet forumu, rahat ol falan demissin de, uslubundan belli ki gayet gerginlik yaratip, buradan kendi primini almak, ``kendini tatmin etmek`` amaciyla yazmissin postlarinin cogunu.
Biraz bosalt kendini, narsizmin ucuna gidince ciddi boyutta rahatsizliklar ortaya cikar, sosyolojik/psikolojik derken asagiladigin insanlarla ayni sorunlari yasamaya baslama derim.

Haklısın, işi gücü bırakıp paticik isimli bir forumda warhammer diye bir oyunun başlığına girip herkesi kandırmaya çalıştım - ünlü olmak istedim. Bunun içinde daha önce 80 mesaj yazılmış bir konuya sıradan bir mesaj atıp - herkesin cevap yazmasını umdum ve yazdılar...

Rahatsız mısın? Sağlıklı işler değil bunlar.

Neyse yahu, ne uğraşıyorum - kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Hardcore WOW dahi oynuyor olsanız su anda.
Eskiden UO oynamış fakat çok sarmamış da olsa.
Hayatınız da hiç mmorpg oynamamış da olsanız.

WAR alıp oynanılacak, hiç olmazsa oyunla gelen 1 ayda keyfini çıkarabileceğiniz bir oyun. Değişik ve derin bir dünya, farklı mekanik, farklı oyun tarzı, farklı grafikler.

Ben bunun için aldım oynuyorum. Herkese de alın diye tavsiye ederim.

Ha devam edersiniz 1 aydan sonra etmezsiniz o sizin bileceginiz iş.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
Stelarc, kanımca gözden kaçırdığın çoooooook büyük bir nokta var. no-liferlara dem vuruyorsun ama war, benim şu ana kadar gördüğüm en casual mmorpg. zaten o yüzden o kadar derin değil, olamaz.

kişisel fikirlerine bir şey diyemem. sevmeyebilirsin ama doğru argümanlara da dayandırmıyorsun fikirlerini. oyuna yabancı birisi için yanlış bilgi.

Stelarc said:
Arkadaş şuraya 20 paragraf yazı yazdım, gelen tek karşı argüman 'X'i, bilmediğini kanıtlamışsın'...

Koca forumda 3 kişiden başka dünyanın en kolay öğrenilen - uzmanlaşılan alanında bilgiye sahip adam yok. Herkes sırayla 30 tuşa basma uzmanı, geri kalanlar embesil.

Bu aslında hiçbir psikolojik, sosyolojik, bilimsel argüman ortaya koymadan sadece kendi varlığını ortaya koymak için başkasının yazdıklarından enerji alan bir tutum. 'forum nevrozu'.

Oyuna hem Casual, casual deyip, hemde Warhammer dünyasını bilmiyorsun, çok derin olaylar dönüyor orada falan yazılmasın artık. Warhammer dünyası derin falan değildir. Binlerce örneği olan sıradan bir fantezi dünyasıdır. İngilizler oyuncak boyamaya hasta diye her bulduğumuzun üstüne atlamayalım. Ben İngiltere'de yaşıyorum, buradakiler bile bu kadar ciddiye almıyorlar olayı. Warhammer harika bir konsept diye değil, hazır-uygun ve pazarlaması kolay bir konsept diye seçilmiş besbelli.

Keza Warcraft'da öyle. 'Derin' çok rölatif olduğu için bu tartışılacak bir konu da değil.
---

Konuya dönersek yazdığım çok açık. Warhammer, belli bir hedef kitle düşünülerek yapılmış, amacı belli bir oyun. MMORPG'yi en kolay ve eğlenceli yaşanabilir halde sunmak, oyuncuyu rekabete en kısa zamanda sokmak vs. Casual olmasının sebebi de bu.

Bu 'bana' uygun bir oyun persfektifi değil. Bu yaşımda bu alaladelik beni sıkıyor. İlk mesajımda bunu izah ettim, oyuna harcadığı zamanı önemseyen bir oyunsever bunu düşünerek başlamalı oyuna.

Geriside ne yapıyorsa yapsın, beni ilgilendirmiyor açıkcası.

learn2read & learn2troll

haaa oyundan beklentin eğlencedeni kafa dağıtmaktan fazlasıysa git araştırma yap, çalış, kitap falan oku yau.. saçmalama yani lotr oynayıp, edebi bir kazanç mı elde ettiğini sanıyorsun anlamadım ki(?).. bunları ben yapmıyorum, saatlerimi oyuna harcayan birisiyim ben üzgünüm. hehe
Sosyal ağlarda paylaş

Rahatsiz misin diyorsun da, burada 15 kisiye kafa tutmaya calisiyorsun sebepsiz yere. Sana ne, kim nasil oynarsa oynasin, ben de hardcore oynamiyorum, oyle imrendigim falan da olmadi, ayriyetten gidip hardkor oynayanlari taslamiyorum oyle yapiyorlar diye, kendi secimleri, kendi zevkleri sonucta.

Kaan gelip su topige bir kilit at bence, daha cilki cikmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

Stelarc said:
Haklısın, işi gücü bırakıp paticik isimli bir forumda warhammer diye bir oyunun başlığına girip herkesi kandırmaya çalıştım - ünlü olmak istedim. Bunun içinde daha önce 80 mesaj yazılmış bir konuya sıradan bir mesaj atıp - herkesin cevap yazmasını umdum ve yazdılar...

Rahatsız mısın? Sağlıklı işler değil bunlar.

Neyse yahu, ne uğraşıyorum - kolay gelsin.

Cevap vereyim derken kanıt sunmuşsun Madboy'un mesajına zaten, onun için hakkaten de uğraşmana gerek yok daha fazla. Kendini beğenmişlik iyi değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Bırak arkadaşım bu işleri. Attığım ilk mesaja cevap yazan 10 değişik kişinin 20 mesajına bakıyorum - hepsi birbirini gazlayıp komün masturbasyonu yapan içeriksiz, çocukça mesajlar.

Şu konu başlığı ile ilgili iki lakırdı etsene sen, sanane kim ne yazmış, karakteri neymiş kişiliği neymiş. Buranın forum kural listesinde başlık dışı kişisel mesaj yazana ceza var yazıyor. Kurallar kimin için uygulanıyor.

Radyasyon mu yediniz nedir, ben böyle ortam görmedim.

Son olarak;

Mesaj yazmayacağını söyleyen kişinin mesajı alıntılanıp, üstüne mesaj yazılmaz. Forum etiği falan duymadın mı sen?

3-5 zibidiyi ciddiye aldık iki cümle yazdık, suyunu çıkardınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası Warhammer beklenilenin ötesinde bir şey çıkmadı. Hatta kimi noktalarda ortak beklentilerin altnda kaldı. Buna karşın özellikle bunaltıcı uzunlukta pve rallisinden bezmiş ve dar zamanda zevkli işler başarma niyetindeki casual oyuncular için şu an en iyi seçenek gibi duruyor (genel kanıya göre)

Kişisel kanımca ben açıkçası scenario lardan da pq lardan da çok büyük zevk almadım. Belki bunun sebebi henüz oyundaki az sayılabilecek bir miktardaki pq ve scenarioları görmüş olmamdır, fakat gördüklerim ilgi çekici gelmedi ve oyuna başladıktan 15 gün sonra oyunu açma gereği duymuyorum.

Böyle düşünmemde oyundaki sosyal iletişim ve etkileşim ağlarının, görsel zenginliklerin, animasyon ve görsel şölenlerin ve oyun teması içerisinde oyuncuların ortaklaşa giriştiği etkinliklerin yeterince pratik kurgulanamamış olmasının, oyun ara yüzünün karışık görünmesinin ve bu öğelerin benim için önemli olmasının payı büyük oldu. Sanırım bu durum fazlasıyla kişisel, o nedenle genel kanı yukarıda da belirttiğim gibi kendi kişisel görüşlerimden farklılaşıyor.

Önceki postlarda wow'un pve ağırlıklı hırs yumağı haline geldiğinden yakınılmış fakat bu biraz da görmek istenilen şeyin ne olduğuyla ilgili. Sonuçta wow'da ne arıyorsanız ondan az ya da çok miktarda bulmanız mümkün. Buna karşı war elinin en güçlü olduğu noktada vadettiği tek şeyi yeterince iyi kurgulayamamış.

Sonuç olarak alıp oynamadan oynamaya değer olup olmadığına kanaat getirmek biraz zor. Çünkü beğeniler, ilgi alanları ve kişisel rahatlıklarla yakından ilgili bir atmosfer üzerine yorum yapıyoruz.

Not. ayrıca kimse burada blizarddan ya da mythic den para alıp da yazmıyor. Hepi topu bir mmorpg u bu kadar fanatik savunmak ya da yermenin bir mantığı yok. Warhammer dünyasına hasta olan insanlar için bu oyunun fevkaladenin fevkinde oluşu ve warhammer dünyasının yaşamındaki yeri hande yenerin saç modeli oranında yer kaplayan bir insan için bu oyunun çok çarpıcı olmayışı iki adet normal davranış kalıbına örnek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kafa ile giderseniz gerçek hayatta çok zorluk çekersiniz hadi gerçek kelimesini kaldıralım '' Real yada RL ''diyelim ve kısaltmalar kullanalım ki buradaki bir kaç arkadaş için anlaşılır olsun.
Bu forumda gereğinden fazla uzun süredir online oyun oynayan, gençliğinde oyun oynamayı benimseyip bunu hobi haline getirmiş insanlar var.Yukarda dendiği gibi boş tartışmalardan ve atışmalardan uzak duruyorlar.Asıl anlamadığım papağan gibi aynı şeyleri tekrar etmişiniz boş yere üstünlük sağlama çabalarınız vs.. bence çok gereksiz, nedir bu ego charm ?
Başlık rayından çıkmış, başka online oyunların adları geçmiş amaçsız karşılaştırmalar ve casual hardcore olayına dönmüş bunuda geçtim ona buna iş siz güçsüz yada boş insana yakın tabirler yakıştırmışınız.Şahsen babanız yaşında bin üstü çalışana ekmek parası veriyorum, bitirdiğim şantiyeninde haddi hesabı yok, oyun oynuyoruz diye boş muyuz şimdi yoksa siz bir baltaya sap olamadınız diye sağa sola boş boş savruluyormusunuz ?

Bu oyun nedir benim için akşam çıkıp stes attığım, eskide kalma oyun oynama dürtümün son kıpırdanışlarıdır.Kısacası eski bir hobi diyelim.Misal karşılaştırmışlar;

War çok casual diyorsunuz dur hele bir dostum casual değil oyun sadece rvr ve pve yakın bir bağ kurulmuş, esneklik söz konusu.WOWu bende oynadım ama aptal yerine konmak sıktı bana göre boş vakti bol olan arkadaşlarda bu oyunu oynarak değerlendiriyorlar ek olarak biraz daha yeah ı am cool ve fun game döndü, say say bitmez...he sonuça ulaştırırmı bence hayır..Zevkleri ve renkleri tartışmaya kıyırmaya gerek yok.İmam bildiğini okur ve ondan zevk alır batan nedir ?

Sen geçip neden oynadığını bilmiyorsan bir oyunu veya ne için oyun oynamayı seçtiğini bilmiyorsan aptal aptal karşılaştırmalar yaparsın.İnsanların laflarını alıp eğip doğrultup saçma sapan tartışmalar yapmayın yazık yani ben bu forumu son 2 yıldır çok rayından çıkmış görüyorum kısacası üzücü bir durum ve son zamanlarda rahatsız etmeye başladı.

Oynadığım oyun başlığında bilmediğim bilgileri okumak isterim 3 4 budalanın tartışmasını değil.Saflar gibi public forum lan bu mantığına sığınıcaksınız, gerekli modları kaldırsınlar çurcuna olsun buralarda.
Sosyal ağlarda paylaş

Stelarc said:
Bırak arkadaşım bu işleri. Attığım ilk mesaja cevap yazan 10 değişik kişinin 20 mesajına bakıyorum - hepsi birbirini gazlayıp komün masturbasyonu yapan içeriksiz, çocukça mesajlar.

Şu konu başlığı ile ilgili iki lakırdı etsene sen, sanane kim ne yazmış, karakteri neymiş kişiliği neymiş. Buranın forum kural listesinde başlık dışı kişisel mesaj yazana ceza var yazıyor. Kurallar kimin için uygulanıyor.

Son olarak;

Mesaj yazmayacağını söyleyen kişinin mesajı alıntılanıp, üstüne mesaj yazılmaz. Forum etiği falan duymadın mı sen?

Valla içerik psikolojik durumun için de, oyun hakkında da mevcut da, "ehu ahı" gibi şeyler demekten öteye gitmedin ki sen daha? Sıkışınca ya "bence diyorum size ne" ya da "rahatsızsınız, saçmasınız" direk.

Ben cevap atacağım mesajı (hemen arkasından atmıyorsam) karışmasın diye quote ederim her şartta, sana üstüne cevap vermiş n kişi varken tek quote eden benim diye laf atma çabasına girip, üstüne hakaret edip, sonra hala "şahsi tartışmaya girdiniz oha yasaktı hani" gibi ikilemlere sokabiliyosun kendini, tebrikler :)

Kaldı ki "tamam ya gidiyom ben hüee" demekle kimse sana cevap atmayacak mı zannetmiştin? Cevap hakkı verecek şeyler söylersen, cevabını da alırsın. Sonra da ya şerefinle sözünü tutar cevap atmazsın, ya da böyle dayanamatıp bi mesaj daha atar, içinde de etik metik kıvırmaya çalışırsın.

Topiğin özeti; kesin MMO oynamak isteyen biri gelip "ya paramı sokağa atmıyım, beğendiniz mi" diyor, sen gelip "ya hikaye süper olmadıkça MMO loser işidir, LOTRO ayrı ama ben onu seviyorum" havasıyla giriyorsun konuya, kendini beğenmişlik ve bilmişlik hat safhada olarak hiçbir karşı fikri kabul etmiyorsun, mantıklı açıklamaları yoksayıp kendine sataşılan yerlere cevap yetiştiriyosun. Yetiştirecek cevap kalmayınca "oha niye şahsiye girdiniz" demek aklına geliyor anca. Forum etiği diyorsun ya, iyi bildiğine göre buna da "forum trolling" dendiğini elbet bilirsin.

Dip not: rahatsızsan;
Sosyal ağlarda paylaş

Stelarc said:

Son olarak;

Forum etigi bilmemne falan diyorsun, burada 9-10 senelik bu forumun kullanicilari da gayet mevcut, neyin ne oldugunu ogretmene gerek yok, radyasyon mu yediniz deyip ustune zibidi falan diyorsun, agzini toparla. Oradan biryerden kopup gelip, 2. gunden forum kurallari diye zirlamaya baslarsan biryere varamazsin, masturbasyon falan derken dikkat et, burada egon tavan yapmis durumda etrafa hormonlar sacan sensin, baskasi degil.

Ortam mortam demisken de yazdigin postlarin hepsi vorhemir bolumunde, bi cik disari obur bolumlere goz at, ne var ne yok, kim kaliteli kim kalitesiz gor. Daha burada neyin ne oldugunu bilmeden sacmalamaya baslamissin, o bastan en buyuk falson zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Cevabını yazdım daha önce...

Komedinize neden olan sallapati yazılmış ilk mesajımı iliştireyim. Bu mesaja yazdığınız cevaplara bakıp gülmemek yada sosyopsikolojinize üzülmemek elde değil herhalde...

----

Açıkcası kaybettirdiği zaman ve kazandırdıkları oranı çok dengesiz. Yani birilerini öldürmek istiyorsan Call of Duty aç 10 dakika oyna kapat.

Ben LOTRO oynamak isteyen ama zamanında başlayamayan biriyim. LOTR gibi edebi bir içerik, quest'leri yaptığında harcadığın zamana karşı oyunun karşı ödemesini pek alamadım Warhammer'da.

Mesela Wow'da ortam pek şen ve oyuncular çok çeşitli olduğundan, oyun içi muhabbet ile zamanın ödemesini alıyordun - eğleniyordun.

Warhammer bana biraz Eve Online ortamı gibi geldi, herkes kendi geliştirip RVR'ye dalmak - üç beş adam kesip tatmin olmak için oynuyor. Bir koşturma, manasız bir hararet...

Warhammer dengeli ve yeterince eğlenceli, şimdilik oynayacağım ama Warhammer aradığım MMORPG değil.
Sosyal ağlarda paylaş

zaten genelde birisi mesajında sıksık arkadaşım kelimesini kullanıyorsa genelde o mesajlardan hayır gelmez.

Arkadaşım kelimesi, bak güzel kardeşim cümlesi falan tam 2 kabadayının birbirine dalmadan önceki adrenalin zirvesi 3 dk içinde kullanılan şeyler zira.

Ben burda sabitfikirliliğin dikalasını görüyorum arkadaşım. lol.
Sosyal ağlarda paylaş

Stelarc said:
Cevabını yazdım daha önce...

Komedinize neden olan sallapati yazılmış ilk mesajımı iliştireyim. Bu mesaja yazdığınız cevaplara bakıp gülmemek yada sosyopsikolojinize üzülmemek elde değil herhalde...

----

Açıkcası kaybettirdiği zaman ve kazandırdıkları oranı çok dengesiz. Yani birilerini öldürmek istiyorsan Call of Duty aç 10 dakika oyna kapat.

1 - Abicim, 1. olarak ne kazandırcak oyun sana allahını seversen chinese gold farmer degilsen kazanacagın tek şey arkadaşlıklar ve eğlenceli geçirdiğin bi zaman olabilir. Ama bunu bişiler kaybetmek pahasına yapıyorsan zaten orda bi sorun vardır.

said:
Ben LOTRO oynamak isteyen ama zamanında başlayamayan biriyim. LOTR gibi edebi bir içerik, quest'leri yaptığında harcadığın zamana karşı oyunun karşı ödemesini pek alamadım Warhammer'da.

2- LOTRO'da edebi içerik nerde var bilemiyorum ama warhammer da LORE olarak geniş bi dünya. içine bi yerlere malesef okuyalım diye e-kitaplar koymamışlar ama TOK'da biçok unlock textler var açıp okuyabileceğin. Zira ben eğlenmek için oyun oynuyorum. Oyunu iyi oynadığımda daha çok eğleniyorum. Edebi bi doygunluk içinse geceleri yatmadan açıp kitap okuyorum. Sana da tavsiye ederim. illa multitasking yapmak zorunda değilsin.

said:
Mesela Wow'da ortam pek şen ve oyuncular çok çeşitli olduğundan, oyun içi muhabbet ile zamanın ödemesini alıyordun - eğleniyordun.

3- WOW'daki chat eglencesi, adını unuttugum sarışın karetecinin neler yapabilcegi, OMFG BLESSED WINDFURY bilmemne diye legendry item floodu, birbiri ardına soylenince anlamlı cumle oluşturmaya yaklaşan itemların floodu gibi 3. kez gördükten sonra artık gülümsetmekten çok içini kanağlatan kendini tekrar eden 12 yaşındaki çocuk esprileri çeşitliliğiydi. Sen buna çeşitlilik diyorsan ve eğleniyorsan wow a devam edip legendry item floodlamanı tavsiye ederim.

said:
Warhammer bana biraz Eve Online ortamı gibi geldi, herkes kendi geliştirip RVR'ye dalmak - üç beş adam kesip tatmin olmak için oynuyor. Bir koşturma, manasız bir hararet...

4- Zaten level sistemi tamamen budur. Kendini geliştirip rakipleri kesmek. Cooking geliştirip evde davet verip çayda çıra oynamak istiyorsan Sims online vardı sanırım. Ama genel olarak MMORPG'ler kesmek kesilmek üzerine biraz. UO'da bi tek tamamen crafter olmak gibi bi seçeneğin vardı. Kimi zaman çok tatmin edici olsa da kimi zaman baygınlıktan öldürebiliyordu. Evet manasız, ama eğlenceli bi hareket. Zira bunlar OYUN.

said:
Warhammer dengeli ve yeterince eğlenceli, şimdilik oynayacağım ama Warhammer aradığım MMORPG değil.

5- aradığını bulmanda başarılar dilerim. Bulunca bize de bi kart atarsın çünkü ben ölcem meraktan ne aradığın hakkında en ufak bi fikrim oluşmadı zira.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanları tanımadan insanlara karşı önyargı oluşturmuşsun Stelarc. Buraya yazı yazanların çoğu 30 yaş üstünde, evli barklı, hatta 2 çocuk babası insanlar. Bir kere kime hitap ettiğin konusunda hiç bir fikrin olmamasına rağmen insanlara bu kadar yüklenmen hoş değil. Gereksiz konular açıp gereksiz tartışmalar başlatıp, üstüne kendini savunanlara "ne biçim ortam" burası diyorsun. Bence kendini insanlardan çok üstün görmesen iyi edersin, hele hiç tanımadığın insanlar söz konusu olduğunda.

Ben de frp ooo eaaa muhabbetlerini sevmem, yapmam. Oyun oynamayı severim ama o kadar değil mesela, günde bikaç saat girerim eğlenirim çıkarım, kalan vaktimi arkadaşlarımla, kız arkadaşımla, ailemle geçiririm. Bu mesela benim için daha büyük bir zevktir. Ama çıkıp da benim gibi yapmayanları, zamanlarının büyük bölümünü oyun oynayarak geçirenleri eleştirmem. Ne sana düşer ne bana düşer insanların hayatlarıyla ne yapmayı seçtiği. Bu yüzden gelip de public bir forumda insanlara arkasına belirli bir destek koymadan loser dersen tepki alırsın. Tepki alınca da küsüp bozulmana lüzum yok, bazı laflar etmişsin, alınan insanlar olabilirdi. Benim şu yazıyı yazma nedenim açıkçası senin kendini buradaki insanlardan bazı konularda üstün görme yanılgını düzeltmek. Değilsin, olabilirsin de belki bilmiyorum. Ama bilmediğim için sana üstünlük taslamıyorum. Bence sen de kimseye üstünlük taslama, ummadık taş baş yarıyor.

Bir iki cevap daha alayım kitliycem topiği, lafımı edip kapatmak istemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Şahsen AoC nükleer patlamasından sonra biraz kuşkuyla yaklaştım War'a.Zira henüz bir iki haftadır oyunla haşır neşir olmama rağmen şu ana kadar algılayabildiğim oyun mekanikleri,sunum,oyunun casual oyunculara bi şekilde hitab edebilmesi çok hoşuma gitti.
End-Game'i cidden bilemiyorum fakat en azından Max Level'a kadar keyifle oynanabilecek malzeme oyunda var.Eğer ki End-Game'i de dolu dolu ise bu oyun mekanikleri ile çok uzun soluklu bir oyun olacak benim için.
Yani Wotlk'yı bekleyen arkadaşlar özellikle arayı Warhammer ile doldurabilirler.Ha ben yepyeni bir oyun arıyorum diyen arkadaşların ise durduğu kabahat.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende müsait olayımda bir cevap yazayım diyordum.
Gerek kalmamış :)
Söyleyebileceğim oyunda eksik olsada çok eğlenceli ve
şuana kadar 2 patch geldi ikisindede beni en çok sinir eden şeylere çözüm geldi.
Need deme olayına çözüm getirdi adamlar daha ne isteyeyim :)
Sosyal ağlarda paylaş

hımm şimdi 29 yaşındayım allah kısmet ederse 3 ay sonraoğlum olacak ben forma yazı yazamayacakmıyım dolduramamışmıyım forma yazı yazmak için gereken şartları ( şak şakaaa )

Konu kilitlenmesi gibi komik bir şey olamaz konuyu oto kontrol olarak kulanıcılar kitler siz beceremediniz iki kelamı hadıı çıkın dışarı gibi bişiy bu gerek yok.

Bazıları wow da aradığını bulamamış çoluk çocuk muhabbetlerinin döndüğü bir ortamdan bahsetmiş ve kendini kurtardığını belirtmiş ama ayıp etmiş emin olun bu 10 milyon kullanıcının içersinde hala 2005 mayıs ayından beri oyunu oynayan adam akılı oyuncular hala var ben gitim geri kalanlar tüü kaka yaklaşımı ancak dedikleri gibi kendi egolarını tatmin yöntemidir.

War wow aoc SONUCDA grefik içerik ve oyun tarzı olarak farklı olsada oynanış olarak aynı temel kurallara sahiptir birinde kral conan birinde thrall birinde xx diyerinde ccc ne farkı var sonucda bir hero secer onu geliştirir oyunun bize sunduğu alternatiflerle heronuzu yönlendirirsiniz eee problemnedir sonucda hepsinin kodu 0011000011000 bunu ötesine gecen yoktur hangisi sizi eğlendiriyor ise onun peşinden gitmekte özgürsünüz ama dediğim gibi hiçbirinin birbirinden farkı yok.Neden birbirine camur atan tiplere dönüşüyoruz.

başlığa gelelim

emek verilen herşey başlamaya değer Ko dediğiniz oyun metin2 denen oyun da bunlara dahil ha beğenirsin beğenmessin o senin zevkine bağlı war başlamaya değer ama devam etmeye değermi onu başladıkdan sonra sen karar vereceksin

kendimden örnek vereyim wow 2005 mayıs ayından beri hala oynuyorum aoc başladım 2 ay oynamaya değdi, war aldım şuan oynuyorum ne kadar devam ederim bilmiyorum. Diyenler olıcak herkezin maddi durumu olmaya bilir o zaman bence oyundan önce maddi drumlarınız için fikir arayıp yorum alabileceğiniz formlara gecin önce hayatınızı kurtarın sonra oyununuzu.

hayatta bir oyun değilmi o zaman en büyük hero sensin ( iğrenciiiimmm)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...