Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bright wizard hede hödö topiği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sam said:
valla çimlerin daha yeşil göründüğü tarafa da gittim ve gözlemlerim:

bw > sorc
wh < we
wl < mara

ki we ve mara açık ara daha iyiler ki rakiplerinden, hiç bw vs sorc gibi değil durum. şimdilik faction bazında çok dengesizlik olduğunu sanmıyorum şu aşamada.

güzel bir benzetme olmamış.senin witch hunter ile whitelion(petide kendisi gibi dps olarak iyi) sorceress e gelmesinin imkanı varken, o iyi dediğin witch elf ile marauderin bright wizarda gitmesi pek mümkün olmuyor.

bu nedenle karşılaştırma yaparken elmaları armutları karıştırmayalım.dengesizliği fark etmenizin en basit kanıtı orderdaki senaryo başına piyasaya çıkan bright wizard sayısıdır.her senaryoda minumum 4 tane oluyor ve white lion ile witch hunterin dps yapmasına gerek kalmıyor.
Mesaj tarihi:
BW leri heallamak yoruyor bir WP olarak, en son divine assult üstüne moral 3 rank shield, healler ve aoe heal banamısın demiyor...Bir bakmışım RF bitmiş üstüme gelen destler ah ah...Bıktım lan sizden geberin !
Mesaj tarihi:
Ranged bir sınıfın o kadar yüksek dps yapması bence hatalı. MElee sınıf yapıyor olsa diyeceğim adamın yanına gitmesi lazımki yapabilsin ama hem range olarak çok uzaktan dps yapıp hem de çok yüksek dps bence biraz ayarlanmalı. WE olarak sende çok yuksek DPSlisin diyebilirsiniz ama benim DPS yapmam demek direk düşmanla yüzyüze olmam hatta içine girmem demek ki bu da büyük ihtimal ölmemle eşanlamlı oluyor her seferinde.
Mesaj tarihi:
47.000 damage verdi 19 BW tier2 senaryoda ya. şaka gibiydi. 10 kere mi ne girdim ben (lvl 12yim henüz) daha ona yaklaşan damage görmedim... genelde en yüksek 33.000 civarı falan oluyor (yanlış hatırlamıyorsam). ben lvl 11 SH'mle bi kere 17.000 vurabildim, kıyaslama açısından sölemiom tabi ki 19 BW ile, sadece konusu açılmışken sölim dedim.
Mesaj tarihi:
Sorieno said:

250 normal 450 crit'leyen dot dedigin seyin cevabi yukarda, Fyrwenn yapistirmis: Slow Boil hits you for 520 damage.

Bu BW OP, Sorc çok ezik muhabbetlerine bulaşmak istemiyorum ama şunları hazır ss iylede konulmuşken belirtmek lazım.

Slow Boil - Dot değil o 520 de tick değil...
Withering Heat 6sn channeled bir spell yani 6sn öyle gelin beni öldürün diye beklemeniz lazım...

Fyrwenn'in koyduğu ss de görüleceği gibi Ignite critle 313 vurmuş!! Detonate critle 360 ve boiling blood critle 212...

Şanssız bir durum çok critlemişler... ve kabul ediyorum Sorceress lar BW kadar DOT damage e sahip değiller... hatta belki BW-Sorc arasında dengesizlikte olabilir ama bu kadar abartmayın yaw...

Banada dün T4 de bir doombolt 2600!!! critledi... eee bu adamın bütün bu emeği bu kadar cast i 2 doombolt bile etmiyo o zaman?
Mesaj tarihi:
odiflame said:

güzel bir benzetme olmamış.senin witch hunter ile whitelion(petide kendisi gibi dps olarak iyi) sorceress e gelmesinin imkanı varken, o iyi dediğin witch elf ile marauderin bright wizarda gitmesi pek mümkün olmuyor.

Allala o niye? bu sabahtan akşama beni kesen witch elf ler ve marauderların beni kesmesi için ben mi onların yanına gidiyorum acaba? (Hele ki witch Elf stealth olabiliyor dimi?)

Bu kıyaslamaları yaparken hangi durumları göz önünde tutuyosunuz bilmiyorum ama sanırım ya guardların yanında yada 12vs12 karşılıklı beklenilen durumlarla kıyaslıyosunuz ki öyle bir durumda peti karşıya göndermenin anlamsızlığı çok ayrı... Herkesin rolü farklı olacak tabii ki.
Mesaj tarihi:
bw'lerin damage'ının abes derecede yüksek olduğu sonuçta bir gerçek, bunun için kendine vuruyor olabilir ama yani gidip kendisine en yakın adamın 1.5 katı damage da vurmasın bi zahmet.

damage meter'a falan da bakmaya gerek yok. karşıda 3 tane BW yanyana duruyorsa açıkçası onların range'ine girmeye tırsıyorum. çünkü 2'si bana birer spell attılar mı ölüyorum. öte yandan ben napıyorum? onların range'ine girip 100'lük plink atıyorum :D
Mesaj tarihi:
Blackice said:
odiflame said:

Allala o niye? bu sabahtan akşama beni kesen witch elf ler ve marauderların beni kesmesi için ben mi onların yanına gidiyorum acaba? (Hele ki witch Elf stealth olabiliyor dimi?)

Bu kıyaslamaları yaparken hangi durumları göz önünde tutuyosunuz bilmiyorum ama sanırım ya guardların yanında yada 12vs12 karşılıklı beklenilen durumlarla kıyaslıyosunuz ki öyle bir durumda peti karşıya göndermenin anlamsızlığı çok ayrı... Herkesin rolü farklı olacak tabii ki.

ekranın ötesinden ateş kusan BW lere gitmesin witchelfler nerflensin.30k atan sorca 50k dps ile cevap veriyorlardı az daha abartılsınki oyunda baksana herkes BW açmış.zaten yukarıda dediğim gibi pvp casterlar arası meydan muharebesine dönmesine az kaldı.melee dpslerin hiç bir fonksiyonu yok.kimsede açmıyor haliyle.

peti karşıya göndermeden bahsetmedim normelde dpssi iyi olan WL peti ile birlikte cok rahat casterları temizliyor.marauder zaten gelesiye kadar canının yarısı BW tarafından uçuruluyor üstüne knockback atıyorlar.sanırım bu durum WL için geçerli değil.

BW lerin dengesi konusunda kavgaya döndürülmeden zaten oyunu yapanlar ne yapacaklarını biliyorlardır.merak etmeyelim.sonucunu alırız.
Mesaj tarihi:
Hayır olay aslında senaryo sonrası çıkan DMG meter olmaması lazım...

Ben çok senaryo biliyorum ki (T3) 40-45K total dmg yapmışım (diğer BW lerde aynı seviyelerde) ve senaryoyu 500-50 gibi ezici şekilde almışız veya tam tersi 2-3 BW 80-100K total dmg koymuşuz ama kaybetmişiz...

O 100K üstü total dmg yapan BW ler bu sürekli yakınılan DOT larla değil AOE ler ile yapıyolar.

Ayrıca aklıma gelmişken Fyrwenn'in koyduğu SS ile ilgili bir belirleme daha yapmak lazım... Muhtemelen o dmg i yapan BW bütün castlerini 100 combustionda yapmış ki o kadar critlemiş ve 15sn de mitigation çıkartılınca 3300 civarı bir dmg yapmış deniyor... fakat aynı BW nin o dmg için en az 5 spell cast edip 5x420=2100dmg (R32) kendine 5sn içinde koyup healthini kendi kendine yarıya indirmiş zaten...
Mesaj tarihi:
valla white lion peti sinir bozuyor filan tamam da wl'in kendisi marauder gibi milletin arasına dalıp yardıramıyor öyle. wh de we gibi ölümüne dalıp hedefini indiremiyor. we ölecekse bile hedefini indiriyor. black orc gene %90 mıdır nedir snare'i olsun, wot armor saçmalığı olsun, proclaması bitmeyen self-heal'i olsun sm'den üstün. bw tek başına kapamıyor bu dengesizlikleri yani kusura bakmayın heh, çok canı sıkılan benim gibi elemental resist'e önem versin, zaten adamların başka vurduğu dmg tipi yok sanırım. buff ile %50'lere çıkardın mı imbalık filan kalmıyor yanındaki goblin lazer oyunu kasmıyorsa.
Mesaj tarihi:
Önemli olan birbirinin dengi sınıfların hangisi daha iyi değil. Bu sınıflardan kaçı karşı tarafın anti classı.
Ama ne olursa olsun healerı çok olan taraf her zaman avantajlıdır helede RvR gibi kalablık ortamları gözönüne alırsak bu daha önemli. Şu an için orderda daha fazla aktif healer mevcut ve bu doğal olarak DPSlerin beslenmesi anlamına geliyor :P
Mesaj tarihi:
Heheh aynen katılıyorum... Healer FTW her BW ye lazım =P

Dün T4 senaryoda bizim grup 2BW 2RP 1WP 1AM idi... dediler ki çok bayık olucak, kimse ölmez ezer geçeriz(diğer grupta sağlam premade tank,dps, healer filan) ama tabii ki aç gözlü, en önde savaşan ve healerların nefret ettiği bir BW olarak en az 5 kere ölmeyi başarabildim böyle bir grupta bile =P

Bu arada bizim serverda Healer sıkıntımız var maalesef... sizin order healerlar daha çok sanırım.
Mesaj tarihi:
Blackice said:
Sparkcaster said:

sw>sh

Diğerleri ile ilgili yorum yapamıycam ama bunlar gerçekten komik olmuş...

bu komik olmuş? bu ???

yaaaaaaahu. nasıl bir yorumdur bu. squig herder şu anda oyunun açık ara en kötü class'i belki de...

benim plink'im 100 civarı vururken, onların denk atışı olan eagle eye 180 civarı vuruyor. ilerde de bu değişmiyormuş aynı kalıyormuş. pet de zaten bu açığı kapayacak kadar vurmuyor. kaldı ki petlerimiz çalışmıyor, geri çağırıyosun gelmiyor, passive yapıyosun saldırıyor, ranged squig düşmanın dibine girip ateş ediyor vs vs. bir işe yaramıyor pet'lerimiz de kısacası.
Mesaj tarihi:
Blackice said:
Heheh aynen katılıyorum... Healer FTW her BW ye lazım =P

Dün T4 senaryoda bizim grup 2BW 2RP 1WP 1AM idi... dediler ki çok bayık olucak, kimse ölmez ezer geçeriz(diğer grupta sağlam premade tank,dps, healer filan) ama tabii ki aç gözlü, en önde savaşan ve healerların nefret ettiği bir BW olarak en az 5 kere ölmeyi başarabildim böyle bir grupta bile =P

Bu arada bizim serverda Healer sıkıntımız var maalesef... sizin order healerlar daha çok sanırım.

Açtırcaksın bana bir healer o olucak, personal buffer ve healer takılcağım :P Seni gören yapışıyor direkt, öl pis bw ölll :D Harcanan heal ve emek party verilse daha çok ilerleriz :P :P
Mesaj tarihi:
Blackice said:

sanıyorum ki bizim sunucunun order daha bilinçli oynadığından ötürü bizimkiler böyle, görmen lazım yani aynı maçta 4 bw & 3 rp & 4 ib gibi kombolar oluyor, weakest link sınıflar azınlıkta hep. hangileri imbaysa direkt onları açmış millet heh, iyi de oynayıp yardırıyorlar.

dest daha kalabalık olmasına rağmen adamlar pazar günü gelip avelorn keepleri alabiliyorlar, alınca da 50 kişi savunuyor öyle bırakmıyorlar. bir random order > bir random dest @ eight peaks denebilir rahatlıkla.
Mesaj tarihi:
sabonis said:
Blackice said:
Sparkcaster said:

sw>sh

Diğerleri ile ilgili yorum yapamıycam ama bunlar gerçekten komik olmuş...

bu komik olmuş? bu ???

yaaaaaaahu. nasıl bir yorumdur bu. squig herder şu anda oyunun açık ara en kötü class'i belki de...

benim plink'im 100 civarı vururken, onların denk atışı olan eagle eye 180 civarı vuruyor. ilerde de bu değişmiyormuş aynı kalıyormuş. pet de zaten bu açığı kapayacak kadar vurmuyor. kaldı ki petlerimiz çalışmıyor, geri çağırıyosun gelmiyor, passive yapıyosun saldırıyor, ranged squig düşmanın dibine girip ateş ediyor vs vs. bir işe yaramıyor pet'lerimiz de kısacası.

Pet sorunu (geri cagırma) hakkında haklısın, White Lion oynarken benide uyuz etmişti ama düzelir yakında muhtemelen.

Ama PET'lerimiz işe yaramıyor dersen beni Tor Anroc da lavlara fırlatan ve RP oynarken big heal attırmayan o UYUZ petler kusura bakma ama sizin petleriniz :D

Dmg olarak pek katkısı olmadığı kısmınada katılırım ama yok oynadığım ve gördüğüm kadarıyla SW den daha kötü olabilme ihtimali bile yok...

Hatta o nefret ettiğim squig armor...

Yok yok kimse SW>SH demesin bence... :)
Mesaj tarihi:
SW oynamadım açıkçası bilmiyorum ama bir çok kere karşı karşıya geldim SW'lerle ve benden daha çok vurduklarını biliyorum bu sayede.

squig armor da şu anda pek bir işe yaramıyor ayrıca. ranged tree'den gitmemiz gerekiyor her şekilde, diğer 2 tree'de çalışmayan şeyler var.

ama neyse konu BW hakkında. uzatmayalım daha fazla. ok sana göre SH daha iyi, bana göre ve başkasına göre SW. olabilir.

tek gerçek var

NERF BW !!!!!! :D
Mesaj tarihi:
Kesinlikle BlackOrc hakkında birsey yapılmalı.Bende bir BW olarak 50k +/- damage yapabılıyorum ama BO ya karsı ne damage verırsem vereyım yardıramıyorum adamı gelıp kesıyor.

Bırde o eli kolu değişen magandalar varki onlarıda durdurmak bır o kdar zor hele yakınındayken biçiyor seni=)

Bende ORderların Ranged classları iyi Dest'lerın Tankları..

Ironbreaker da cok ıyı bır tank ama sayıları fazla olmuyor seneryolarda.
Mesaj tarihi:
valla açıkçası swordmaster ve ironbreakerlar da ölmüyolar. genel olarak tanklar ölmüyor.

ama runepriest var ya. of diyorum. 3 dakika kadar boyunca 3 kişinin (mara+SH+BO) full dps'ine dayandı adam, 5 order geldi yardıma ve bizi kestiler. bu kadar uzun süre de dayanılmaz ki kardeşim. adama damage vermekten baydım, adam heal'lamaktan baymadı :D
  • Yeni Oluştur...