Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

özcaine

Öne çıkan mesajlar

Wowda da hiç g3nklenmeden oynamak mümkün. Benzer bi pvp-pve server sistemi koyarlar diğer bütün büyük mmolarda olduğu gibi.

World of Starwars oluyo lan oyun ahaha. Haritaları da böyle wowdaki gibi kutu kutu yapsınlar herhangi bi serbestlik tanımasın oyun. Bi de arena koydun mu tamam işte.
Sosyal ağlarda paylaş

swg'de nge exp pack ile zaten bi kere sw evreninde çakma wow yapma girişimi olduydu. ama ne kadar bozup dağıtsalar da swg'nin mekaniği tam istenildiği gibi çakma wow havası veremedi. şimdi sıfırdan yazıp tam anlamıyla "orjinal çakma wow" yapıcaklar. bana yine ekmek çıkmıycak.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlız bende umudumu kaybetmeye başladım...

Adamların sorulan sorulara verdiği cevaplar hiç tatmin edici değil. O röportajlardaki bütün MMO kelimelerini silip yayınlasan yeni bi single player RPG oyunuymuş gibi oluyor. MMO adına hiç bişey yok daha ortada...

Bizi 1.5 sene bekletip en sonunda yeni bi KOTOR sunacaklar piyasaya, tek farkı senaryodan sıkılınca chatroom gibi arkadaşlarının arasına gidebilmek olacak... GuildWars vari bir sistem olması çok muhtemel...

Ya da dedikleri kadar büyük bir projeyse KOTOR oynarmışçasına level atlayıp daha sonra WoW gibi devasa bi evrende MMO oynayacaz...

bakalım..
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

heryerde aynı şey tartışılıyor katıksız teslimiyetçiler bioware yapıyor varsın single olsun oynarız hem daha iyi olur öyle diyor kafası az buçuk çalışanlarda kardeşim ozaman bu nasıl mmo olacak diyor

bkz

Tamam işte bu oyun yarı MMO - Yarı single player olacak. KOTOR 3 diyorum, ödeme şekli zaten büyük ihtimalle aylık 15 dolar olmayacak lucasarts başka şeyler düşünüyor. Adamların hedefledikleri kitle bioware RPG oyuncuları. Bir RPG oyunundan hızlı combat, level sistemi, karakterlerin verdikleri kararların oyunun gidişatını değiştirmesini, yardımcı karakterlerin (henchman olacak) benimle dialoga girmesini beklerim. Ve bioware bunları yapacaklarını zaten söyledi. Benim için müthiş bir single player deneyimi olacağını düşünüyorum.

Bakın Bioware ne eski SWG tayfasını ne de hardcore WoW oyuncularına göre bir oyun yapıyor. Elbette bu tayfadaysanız beğenmeyeceksiniz. Bende eski SWG oyuncusuyum ama aynı zamanda neredeyse bütün bioware oyunlarını oynadım, o yüzden oyunu beğeneceğimi düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla söylentilere göre oyun tamamen story chapter'ları üzerine kurulacakmış. Orjinal kutudaki chapter'lar bittikçe yenisini parayla satın alacakmışsın. Her class'a göre sürekli yeni story chapter ve dungeon vs. çıkaracaklarmış. Bu şekilde nasıl para kazanırlar hiç bir fikrim yok tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

isterlerse single player yapsınlar ama sorun şurada tarihin en başarılı ip sini mmo yapıyoruz diye mundar ediyorlar.Birkere eşyanın tabiyatı denen bir hadise var starwars olgusu tamamen sandbox bir yapıya sahip gidip themepark da değil forced themepark yaparsan sen oyunu bu iş yürümez.

ben hemen swtor patladımı konusunun telif haklarını alayım çok popüler olacak gibi
Sosyal ağlarda paylaş

sandbox basarili olmus bir oyun varmidir ? bence yoktur. e yoksa neden adamlardan basarilmamisi basarmalarini bekliyoruz ? basarilmisin daha guzelini yapsinlar ona dua edelim.

sandbox , full pvp gibi herkesin agzinda sakiz olmus bazi olgular var, bunlar daha utopya basarilamadi belkide bu yuzden riske atmiyor adamlar. milyon dolarlari gomerken bir seye daha dikkatli adim atiyorlardir. adamlardan herseyi beklemek bence hata ama sizlerin fikrinede bir sey diyemem, sonucta hepimiz oyunun mukemmel olmasini istiyoruz. adamlarin mukemmel oyun konseptide gun gectikce ortaya cikacaktir. simdilik wow vari bir swg gorunuyor. eger wow kadar guzel olacak ve 3-5 sene oynayacaksak bence sorun yok. oynarim :)

sandbox oyun yokmu uo var diyecek olanlar sussun plx eve diyenlerde demesin basaridan kastim dunya mmo su.. ama eve gene bir nebze hadi abartmiyim :) eve cok farkli zaten uzay gemisisin vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence MMORPG dediğin şey tamamen sandbox olmalı zaten.

Non-consentional pvp denilen olay sandbox piyasasını bitirdi ne yazık ki, dikkat edersen başarı yakalayabilmiş topu topu üç sandbox MMO var piyasa tarihinde. SWG, trammel UO ve EVE. Bu üç oyunda da consentional PvP var (Evet eğer iq'nuz 60 altı değilse EVE'de high-sec sistemlerde yıllarca pvp yapmadan yaşabilirsiniz). Ama gel gör ki çoğu sandbox MMO takır takır patlıyor doğal olarak ne shareholder'lar ne de firmalar artık sandbox MMO yapmak istiyor.

Bence 2009 yılında non-consentional pvp'li oyun yapmak gerizekalılıktır. Firmalar pve sandbox yapabileceklerini anlasalar bence çok daha güzel oyunlar karşımıza çıkacak.

Neyse, yine de ilerde SWG gibi consentional pvp olan sandbox göreceğimizi sanıyorum. Ama artık SW sandbox'undan umudunuzu kesin en az 20 yıl boyuncu çıkmayacaktır ahahaha.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

sandbox basarili olmus bir oyun varmidir ?

EVE online, direk başarı örneği

herkes tarafındna kabul olan en güzel en iyi mmorpg sistemi

tek sorunu başka diyarlarda geçmesi sürekli uzayda olman gemi kontrol edio olman ve real time combat hissi vermemesi.

bu da oyunun sandboxlığından deil kendi tercihlerinden ötürü. Yani o sistemi herhangi bi başka mmorpg ye uygulasan bence harika sonuçlar alınabilir. Hatta öle bi makale vardı massively de mi mmorpg.com da mı hatılrıorum. İdeal mmorpg wowun interfacei vs grafiği oynanyabilirlii öle bi ortamda geçen bi yerde eve sistemli bi oyun olurdu tadında bi makaleydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

sandbox basarili olmus bir oyun varmidir ? bence yoktur. e yoksa neden adamlardan basarilmamisi basarmalarini bekliyoruz ? basarilmisin daha guzelini yapsinlar ona dua edelim.

sandbox , full pvp gibi herkesin agzinda sakiz olmus bazi olgular var, bunlar daha utopya basarilamadi belkide bu yuzden riske atmiyor adamlar. milyon dolarlari gomerken bir seye daha dikkatli adim atiyorlardir. adamlardan herseyi beklemek bence hata ama sizlerin fikrinede bir sey diyemem, sonucta hepimiz oyunun mukemmel olmasini istiyoruz. adamlarin mukemmel oyun konseptide gun gectikce ortaya cikacaktir. simdilik wow vari bir swg gorunuyor. eger wow kadar guzel olacak ve 3-5 sene oynayacaksak bence sorun yok. oynarim :)

sandbox oyun yokmu uo var diyecek olanlar sussun plx eve diyenlerde demesin basaridan kastim dunya mmo su.. ama eve gene bir nebze hadi abartmiyim :) eve cok farkli zaten uzay gemisisin vs.

öncelikle wow vari bir swg görünmüyor görünen bir mmo değil zaten nwn daha kalabalık serverlısı gibi.

sandbox bir utopya biliyoruz önemli olan ona nekadar yaklaştığın.pure sandbox yapamazsın belki ama sandbox ın sınırlarını zorlayan bir themepark yapabilirsin ve bunu yapmak çok kolay tek yapman gereken end game i zor yapman.

öncelikle combat zor olacak 6 yaş ve 50 IQ ya göre ayarlanmıyacak pullerdı mezzerdı offtank dı chain healdı gibi kavramlar mmolara geri dönecek.

itemlar sokakta yürürken zorla verilmeyecek oturup bunun için çalışman gerekecek karakterin üstüne bir item ekledinmi gözlerin yaşaracak.

content unlock olmayacak bütün content e ulaşım lock olacak keydir achivementdır world eventtir sırayla açılacak pat diye gidilmiyecek.Bir sonraki tier e geçildi mi bosslar pat pat inmeyecek.Test serverında bazı guildlere boss taktikleri verilmeyecek.

craft elzem birşey olacak.Bildiğimiz anlamda ah den ziyade swg deki gibi sadece arama imkanı olacak player housing olacak buralarda shop kurma imkanı olacak insanlar sosyalleşip item aldığı adamı tanıyacak.İtemlarda decay olacak enchentmentlar durationlı olacak yemekler sadece craterlar tarafından yapılacak yada crafterlar tarafından yapılanların marjinal fayda vermesi sağlanacak

yolculuklar cart diye teleporta basıp gerçekleşmiyecek oto kontrol rotalar olmayacak

grup yapmak önemli olacak grupların loot ve xpsi grupta kaç kişi olduğuna göre ayarlanıcak

pvp amaç sahibi olacak objektif koyuyorsan bunları kazanmak işe yarıyacak kaybetmek evlat acısı gibi içine oturacak

dungeonlar büyük ve open olacak ve pvp ye imkan verecek mümkünse instanced olmayacak.

bunları yaparsan bir themepark mmo isteyen tarafından sandbox isteyen tarafından themepark olarak oynanabilir.Ama bioware in yaptığı themepark bile değil FORCED themepark
Sosyal ağlarda paylaş

cikmis cikan 200 den fazla mmo vardir herhalde, sandbox veya full pvp loot basarmis oyun yok. bu kadar basit bir seyin nesini tartisiyoruz ki zaten. yani olmayan , basarilamayan , becerilemeyen , ilgi cekmeyen ya da cikip sonradan degismeyen sandbox oyun yok ve biz bir utopik ruyayi sw tagi altinda kesin olmali olmak zorunda seklinde savunuyoruz. hayal kuruyoruz adamlar bu hayali gerceklestiremedikleri icin kiziyoruz.

helehoy babam hoyyy.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...