Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

özcaine

Öne çıkan mesajlar

biowarein beklentisi oyuncuların tek questte bir npc ile 20dk muhabbet etmesi ise oyun çıkınca baya şaşıracaklar diye düşünüyorum, millet quest textleri çat çat çat geçip quest location kimi keseceğine falan netten 10 snde bakıp saatte 15 quest bitirip 2.ayda level cape ulaşınca :)

bide biowarein community de ilginç baya, AAWWSOMMM! WOOOT! dışında kelime konuşabilen pek yok gibi, çoğunluk I want lightsaberzz !1 modunda ama biowarein oyunda sunduğu sistem bunun tam zıttı resmen. ilginç olcak ehi.

seslendirme yapanların arasında cowboy bebopun sesi olan amcada varmış bu arada.

bi skill sistemi, karakter sistemi, şöyle oturaklı info veren açıklama bekliyoruz 1 senedir :p
Sosyal ağlarda paylaş

Norak said:

biowarein beklentisi oyuncuların tek questte bir npc ile 20dk muhabbet etmesi ise oyun çıkınca baya şaşıracaklar diye düşünüyorum, millet quest textleri çat çat çat geçip quest location kimi keseceğine falan netten 10 snde bakıp saatte 15 quest bitirip 2.ayda level cape ulaşınca

cengiiizzz.. Anlayabilyormusun noktayi ? :)
Sosyal ağlarda paylaş

noraka katılıyorum, abov ne seslendirme yapmislar diyecegini zannetmiorum bircok oyuncunun. hatta demislerki videoda iste bu diyaloglar sayesinde oyuncular kendilerini daha bi karaktere yakın hıssedıyor.. ne alakası var dıyaloglarla epic hıkayeler yasamak ıstersem mmoda degil gider rlde kasarım buna...
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian online olmayan bi rpg de okursun tamam, mesela nwn 2 mask of betrayerde senaryo questler falan çok güzel uzunda olsa (bkz demonla anlaşma yapan adamın anlaşmasını okuduğumuz quest) okuyorsun, ama sonuçta single player max 3 saat oynamayla 1 chapter biten oyunlar, mmo olunca günde 4-8 saat, minimum 6 ay hergün oynanan oyundan bahsediyoruz hergün o kadar şey okunur mu? yada okur mu oyuncular? :p herkes level cap olcak raid olayına girmiş olcak ben hala quest text okuyor olcam sora itemlarım yetersiz diye raide falan almayacak millet :)

bide mmoların asıl büyük pazarı ingilizce konuşulan ülkeler değil, koreydi çindi mmo nüfüsu ingilizce konuşanları katlıyor genelde tüm oyunlarda. bioware onca texti seslendirmeyi sadece ingilizce yapacaktır %100. bide öyle düşün :).

bende isterim güzel quest falan ama biowarein epic questing ve 5000 kişiye seslendirme yaptırdık kısımları dışında oyunun diğer zımbırtılarını da açıklaması lazım ki yavaştan puzzle biraz daha ortaya çıksın oyunun yapısı vb falan,hiçkimse oyuna seslendirmeler yüzünden aylık ücret vermez çünkü :)
Sosyal ağlarda paylaş

leveling kısmını gerek voice gerekse classlara özel questlerle zevkli hale getirecekleri kesin.
Ama bunlar yetermi ? hayır :)
Fakat Bioware'in diğer oyunlarda her ne varsa bizde de olacak dediğini düşünürsek craftın hakim oldugu bir dunya fikri hariç( ki benim arzum) oyuna daha bir çok şey ekleneceğini gösteriyor. Ellerinde ki engine olan "heroengine" çok hızlı ilerlemelerini sağlıyor. çıkmasına 1 yıldan fazla var. E bu durumda aceleci olmamak gerek.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

Norak said:

biowarein beklentisi oyuncuların tek questte bir npc ile 20dk muhabbet etmesi ise oyun çıkınca baya şaşıracaklar diye düşünüyorum, millet quest textleri çat çat çat geçip quest location kimi keseceğine falan netten 10 snde bakıp saatte 15 quest bitirip 2.ayda level cape ulaşınca

cengiiizzz.. Anlayabilyormusun noktayi ? :)

tmm ben zaten anladim evet sen ustekinin tersine tam onun anlattigi seyi istiyorsun. yani adamlar konussun 3 yanit seceneyiyle guest bicimlensin oyun komple boyle olsun
yani no masive...
benim asil merak etigim ne kadar cok sey yazip seslendirecekler oyunculara kac gun yetecek...
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni Videoda gördüklerime bi kaç yorum yazmak istiyorum:

Mass Effect tarzı dialog sistemi zaten kotordaki dialog sisteminin biraz daha sinematik ve estetik hale geliştirilmiş şekli.Ama eksi bir yönü vardı ki orda yazılanla yapılan bazen birbirini tutmuyordu.Yani tam olarak istediğinin cümleler, hareketler ortaya çıkmayabiliyordu.

Resimlerden anladığımız kadarıyla dialog sisteminde, grubun içinden kimin konuşacağı şimdilik zar atarak kararlaştırılıyor.Yani beraber questleri yapacağınız kişiyi iyi seçmek gerekiyor.Ne yaptın ulan seslerini ventten inşallah çok duymayız:)

Videoda [Persuade] seçeneğini görünce de gerçekten mutlu oldum.Bu Kotor gibi bir skill/dialog sistemimiz olacağını gösteriyor.Buna dayanarak, Jedi için de dialoglarda [Mind trick] kullanma ihtimalimiz çok yüksek.

Oyundaki seslendirilme işine gelince;herkesi seslendirerek gerçekten çok zor ve daha önce denenmemiş bir olaya kalkışıyorlar .Ama bunun star wars atmosferini 10 kat arttıracağını düşünüyorum.Altyazı işine gelince zaten kotorda olduğu gibi uzaylı dilleri için kullanmak zorundalar. Diğer taraftan bütün konuşmalara da altyazı konacağına eminim.
Seslendirme sanatçıları da gerçekten çok iyi.Özellikle (Bastila)Jennifer Hale'in sesine hastayım.

Force jump,force grip,channel hatred gibi özellikler etkili şekilde konmuş oyuna.Bounty hunterin jet pack, electro dart'ı, smugglerin cover özelliğinin de nasıl olacağını bir miktar görmüş olduk.Ayrıca jedinin instancelarda tank gibi bir rol üstlenmesini daha mümkün görüyorum.

Sırada önümüzdeki haftalarda göstereceklerini söyledikleri demo videosu var. Bakalım onda ne gibi yeniliklerle karşılaşacağız.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim merak ettiğim, persuade gibi bi skilli hangi rahatlıkta verebileceğimiz. Yani ben mmo oynuyorum, mal mıyım gidip pvpde işime yarayacak bi skill - statı arttırmak varken persuade e veriyim? Sadece npclere karşı kullanılabilecek skiller diye bi ayrım yapmazlarsa çook saçma olur persuade.
Sosyal ağlarda paylaş

Mass effect ve kotor oyunlarında daha önce nasıl kullanıldığı belli.Persuade puanına ve charisma puanına göre ikna ediyorsun.İşte [awareness] ile yalan söylediğini anlayıp konuşmayı o yöne doğru çekebiliyorsun.[Mind trick] ile Space port ücreti vermiyorsun vs.
Bunların combata da etkisi olacağına eminim ben.Nasıl charisma lightining ,choke gibi force powerlarına dmg arttırıcı etkisi varsa.Awarenessin bomba atmada veya persuadein stun vurmada etkisi olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

grind sevmem ama bir time sink metodu olarak en azından delikanlıcadır.MMO tarihinin en büyük time sink ini koyup sonra buna bizim oyunumuzun hikayesi var ama bizim oyunumuzda seslendirme var demek benim için kalleşce bir haraket.

dün gece birkaç yorum okudum şahsen hiç aklıma gelmiyen bir yönünü dile getirmiş bazı amerikalı arkadaşlar,şöyle özetliyeyim biz dünyanın en tembel ülkesiyiz bir şey okumak birşeyle uğraşmak bize göre değil altyazı okumayı reddettiğimiz için yabancı film bile yayınlanmıyor ey bioware sen bizi oturup 10 dakika quest okumak zorunda bırakırsan kimse bunu çekmez.
Sosyal ağlarda paylaş

onu yazan arkadas ya sahsi fikrini soylemis yada yönlendirmede bulunmak istemiş. bende questleri okumadan al ceri copu topla getir ile yapıp min surede max ulasmak isterdim hatta questde yapmaz mob keserdim sona dur bakalım diip quest okumaya baslayınca bazı oyunlarda bi hikayenin icinde oldugumu hissewtmeye basladım. starwarsda hikayeyi yasamayı isterim acıkcası ama baska oyun olsaydı kendımı muhtemelen kasamazdım. aw ayrı bi olay ve swtoru oynayacak insanların buyuk bir kismi sw yi yasamak için oynayacaktır yine. buyk bi kısımde gelip geri dönecek keza yani oyun arayışı ile yeni sw arayısı aynı sey degil diye dusunuyorum . tabi tersi olursa bu sefer sw funları bırakacak ve kalan 11 milyon oynayacak demektir
:)
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:

persuadein stun vurmada etkisi olabilir.

Atma theghosthand din kardeşiyiz. Hadi awarenessı wisdoma bağladın, hem fiziksel hem zihinsel farkındalık diyip stealth detectionla getirdin masaya onu kabul ederim. Charisma koydun, onu da sw d&d deki charismayla ilgili abilitylere bağladın o da kabul. Bak mmo oyunda pc-pc etkileşiminde çook boşta bi stat olmasına rağmen senin güzel hatrın için kabul ediyorum charismayı. Ama persuade in hala götü başı açık. Bi kere stat değil skill, öyle stun mtun hiç bi şeyle ilişki kuramıyorsun.

Bi ihtimal skill olarak artmaz, belli konuşmalarda direk seçenek olarak karşına çıkar quest gidişatını etkiler falan. Anca o zaman mantıklı.
Sosyal ağlarda paylaş

muzik dinlerken eq2 de konusmali bir quest oldugu an sesi kisip adami dinliyorum, arti butun quest leri okuyup cozme hadisesindeyim, 5 yil once yapar miydim bunu , en iyi - en hizli olacam gaziyla oynarken, kesinlikle yapmazdim, quest leri zipzip atlaridm. Ama bugun, 2 ay geriden takip ederim ama digerlerinden daha cok zevk alirim, isteyen okusun, isteyen okumasin iste, video lari da esc e basar gecerler :D
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bir de şöyle düşünün bu oyun sadece amerikan mal bebeleri için yapılmıyor, bioware sanırım bir kaç kez kendi fanlarımızı da düşünüyoruz demişti.

Sonuçta bioware oyunlarını oynayanların bir RPG alt yapısı var, adamlar zaten sadece kendi fanlarına satmayı becerseler gayet iyi para kazanırlar. Bence çoğu kişi bu oyundaki dialogları okuyacak zaten hakikaten klasik anlamda MMO olacak gibi durmuyor en kötü KOTOR 3 gibiymişcesine oynarız.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Theghosthand said:

persuadein stun vurmada etkisi olabilir.

Atma theghosthand din kardeşiyiz. Hadi awarenessı wisdoma bağladın, hem fiziksel hem zihinsel farkındalık diyip stealth detectionla getirdin masaya onu kabul ederim. Charisma koydun, onu da sw d&d deki charismayla ilgili abilitylere bağladın o da kabul. Bak mmo oyunda pc-pc etkileşiminde çook boşta bi stat olmasına rağmen senin güzel hatrın için kabul ediyorum charismayı. Ama persuade in hala götü başı açık. Bi kere stat değil skill, öyle stun mtun hiç bi şeyle ilişki kuramıyorsun.

Bi ihtimal skill olarak artmaz, belli konuşmalarda direk seçenek olarak karşına çıkar quest gidişatını etkiler falan. Anca o zaman mantıklı.

Öyle ''eh hadi kabul edelim'' dediğin şeyleri Bioware ve obsidian çoktan yaptı.Awarenesi ve charismayı kotor 2 yi açıp oynadığınızda ne şekilde kullanıldığını görürsünüz. Awarenessi dialoglardada ben birçok kere kullandım.Dialogda yalan söyleyeni anladım ,aynı şekilde mayınları,stealth kişileri de gördüm.Benim uydurmam değil bu.Böyle bişey var yani.Aynı şekilde charisma ve wisdom da force powerin özelliklede dark side force powerda işe yarayan özellikler olduklarını her iki oyunda da göreceksin.Persuade'i ölü özellik olmasın diye hem dialog hem de combat olabilir diye düşünüyorum demişim.

Neyse açtım baktım persuade tam olarak nasıl kullanılıyor diye; dialog harici, combat açısından şu açıklamayla karşılaştım:
Allow you to avoid combat with a tentative or gullible opponent.
Çok güzel aggro reduce olarak bile kullanılabilir.Başka bişey olarak da kullanılabilir.Zor değil bunları hem dialog hem de combata koymak.
Ben mind trick için modifer olarak kullanılabilir ve onun stun süresini uzatır ya da direk stun etkili olabilir diye düşündüm.YAni bi şekilde kullanışlı olabilir.Ama kesin böyle olacak diye bir iddam yok sonuçta oyunu ben yapmıyorum.
Tabi ki bu dialog skillerini ölü özellik yaparlarsa kimse almaz ama bunu hesaba katarlar.Bu işi işin ustaları ;
Baldur's gate,Neverwinter nights,Jade empire,Mass Effect,kotor gibi Rpgleri yapan, bu işi en iyi yapan adamlar yapıyor.
O yüzden önceki oyunlarda olduğu gibi bu özellikleri çok rahat kullanışlı hale getirebileceklerine inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

swg ye cu ve nge i hediye eden takımın tamamı bioware e dahil oldu hatta nge fikrini bulan adam şuan swtor un senior producer ı nge e karşı atılan postları silen şahıs swtor un community manager ı vs vs daha önce anlatmıştım bunları

kısaca swg yi alıp bugünkü abudik gubudik haline getiren kadro aslında swtor un yapmakla meşgul bunun baya bir fırtınası koptu millet bu adamların yaptığı oynamam diye her gün onlarca konu açtı vs ortam durumuş gibi duruyor buaralar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...