Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
MacbetH said:

20 Ağustos 2011 Tarihli ve 28031 Sayılı Resmî Gazete

2011/2087 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar

"Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 75 Avro'yu geçmeyen eşyaya muafiyet tanınır."

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2011/08/20110820-1-3-1.pdf

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

*Concerned about SWTOR CE pre-order*

kaç gündür konuşuluyor, aramaya inanalım pls.

ce'de soundtrack var evet.
Mesaj tarihi:
A- 45. Maddesinde yapılan değişikle,

1) Gerçek kişi tanımı yerine KİŞİ tanımı yeniden getirilmiştir. Tanıma göre sadece gerçek kişiler adına gelen eşya değil tüzel kişiler adına gelen eşya da muafiyet hükümlerine tabidir.
2) Gümrük kıymeti yerine BEDELİ tanımı getirilmiştir. Muafiyet hükümlerinin uygulanmasında sadece eşyanın kıymeti esas alınacaktır.
3) Muafiyet sınırı 150 Avrodan 75 Avroya düşürülmüştür.
4) Maddede geçen ticari miktar ve mahiyette olmayan tanımı maddeden çıkartılmıştır. Düzenlemeye göre ticari miktar ve mahiyette olsa bile bedeli 75 Avroyu geçmeyen eşya gümrük vergilerinden muaftır.
5) Maddede düzenleme yapma yetkisi Bakanlığa devredilmiştir.

Kurye gönderisi olarak gelen tüm paketler, gümrük kontrolünden geçiyor ve gümrüğe takılma ihtimalleri yüksek. Artık eskisi gibi de değil, muayene memurlarının hepsinin önünde bilgisayar var. Bedel düşük gösterilse bile internette araştırıp gerçek bedelini bulabiliyorlar.

Önceden 150€ya kadar fatura değeri olan gönderiler, gümrüksüz geçiyordu. Bu rakam 20 Ağustos itibariyle 75€ya indirildi.

75€ 1.44 çarpraz kurla 108$ yapıyor. Yani 150$lık CE paketleri çok çok yüksek ihtimal gümrüğe takılacak.

Takıldığında, 150 TL Kurye firmasına (DHL, FedEx, UPS, TNT vs) ordinoyu (gümrük işlemlerine başlamanız için gereken evraklar) almak için ödeyeceksiniz.

Ardiye dediğimiz depolama ücreti de işlemler bitene kadar işleyecek. Diyelim ki, gümrük işlemi 3 günde bitti. 3 günlük ardiye ücretini paketi teslim almadan ödeyeceksiniz. Tahmini 100TL gibi bir rakam olabilir.

%20 gümrük vergisi ödeyeceksiniz. Bu işlemleri yapması için, taşıyıcı kurye firmasına yetki verebilirsiniz. ETGB - elektronik ticaret gümrük beyannamesi işlemi yapılarak müşavirlik ücreti ödemeden işlem yaptırabilirsiniz.

Posta gümrüğünde işler daha yavaş işliyor ama ordino ücreti yok ve ardiye ücreti çok düşük. Tercih sizin.
Mesaj tarihi:
devo, peki amazon'dan CE sipariş edenlere ne önerirsin ? yani bir şekilde bu miktarı azaltma olanağımız yok mudur ? iptal edicem yoksa, hayatta ödemem böyle saçma salak bir para.

sonda yazdığını görmemişim. posta işini bayadır söylüyordun zaten sen. ben bu gümrük olaylarından bir halt anlamıyorum, daha önce hiçbir sorun yaşamamıştım çünkü. onun için de kısa bir tuto yazsana sfd.
Mesaj tarihi:
Deniz, Amazon faturada değişiklik yapmaz. Riske girmek istemez. Fatura tutarı neyse o olur.

Posta yolu ile mal getirmediğimiz için, tam prosedürü bilemiyorum. Ancak Burak snowboard getirmişti geçen sene. Posta gümrüğüne takıldı. Ardiye ücreti ve vergisini ödeyerek teslim almıştı. Buradaki boardlardan çok ucuza geldi tabi.

Topkapıdaki posta gümrüğü, sizden ardiye ücreti alacak. Ardiye ücreti düşük olur. 20-30TL falan herhalde. Bir o kadar da vergisi tutsa; 30$ ediyor vergisi. Onu da tahsil ederler. Paketi alırsınız. Ama oraya bir gitseniz, kaybolursunuz. Her taraf tepeleme paket dolu. Ben Warhammer Online paketimi aramak için gitmiştim. Her taraf her tarafta.

Amerika'da arkadaşınız varsa, ona gönderin o size keyleri falan okusun. Gelirken de yanında getirir falan. Ya da Avrupa'da.
Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

o değil de vpn ile originden deluxe alsam ne olur acaba

VPN i ben de düşündüm, hem de çok. Sonra üşendim. VPN al, ordan gir vs vs. Aslında en kolayı o.
Mesaj tarihi:
oyun henüz release olmadığı için adres değişikliği gibi işlemleri şu an yapsam etkilenmez değil mi ? amerika ve avrupa'da, çok sık olmasa da türkiye'ye gelip giden tanıdıklarım var. olmadı onlarla konuşup, onların adresine yollatırım.

benim sana soracağım konu şu: diyelim ki paket takıldı. bu durumda herhalde birileri beni arıyor, böyle böyle yurtdışından gelen pakediniz takıldı gelin alın diyor. bu noktada gideceğimiz yer topkapı'daki posta gümrüğü mü olacak ? yani paketin takılacağı olası yer neresi onu merak ediyorum. bir de, bilmediğin bu prosedürü bir yerden öğrenme şansımız var mıdır ? mesela burak dediğin bu arkadaşın posta yolu ile mi getirtmeye çalıştı, yoksa şans eseri posta gümrüğüne mi takıldı. kaç tane gümrük var abi lol.
Mesaj tarihi:
Burak, posta ile gönderttiği için posta gümrüğüne takıldı. Burak da bizim Burak, SWGde siz asilerin arasındaydı. :)

Adres değişikliği yapabilirsin sanırım. Sevkedilmediği için problem çıkmaz. Postada seni aramazlar, ya adresine ihbarname gelir postacı getirir, şu şu paketiniz gümrükte diye. Ya da sen takip numarasından internetten takip edersin. Paketin takılacağı yer, Topkapı'daki posta merkezi evet.

Kurye gönderileri kurye şirketlerinin kendi antrepolarında depolanıyor.

Böyle bişey buldum

Posta Kolileri

Kolilerin gümrüğe bildirilmesine mahsus listeler

MADDE 455 – (1) Posta kolileri gümrük işlemlerinin yapılacağı posta idarelerinde gümrüğe sıra numarası izleyen, ek-72’dekiörneğe uygun liste ile beyan olunur.
(2) Listelerde aşağıda yazılı hususlar gösterilir.
a) Her yılbaşından itibaren teselsül ettirilen sıra numarası,
b) Kolinin çıkış ülkesi veya şehri ve çıkış numarası,
c) Kolinin yollama kağıdına göre sayısı, marka ve numarası,
ç) Gümrük beyannamesi veya Déclaration en Douane, fatura ve menşe şahadetnamesi gibi gümrüğe gösterilmesi gereken belgelerin sayı ve türleri,
d) Kolinin geldiği yol.

Listelerin ve diğer belgelerin gümrüğe verilmesi

MADDE 456 – (1) Posta idareleri, gelen kolilere ait listeleri, vakit geçirmeden ve kolilerin birikmesini beklemeden düzenler ve iki nüshasını imza karşılığında gümrük idaresine verir. Bu listeler alınan her posta için ayrı ayrı düzenlenebileceği gibi bir günde gelen bütün koliler için tek bir liste de düzenlenebilir.
(2) Bu listeler gümrük idaresi tarafından sıra numarasına göre saklanır.
(3) Listelerle birlikte, 455 inci maddede belirtilen belgeler gümrük idaresine verilir. Bu belgelerin ve kolilerin üzerinde girdikleri listeden aldıkları sıra numarası da gösterilir.

Kolilerin ayrımı

MADDE 457 – (1) Posta idaresince verilen listeler ekleriyle birlikte, bunlarda yazılı kolilerin muayenesinde, tahakkuklarının yapılmasında ve ticari nitelikte olmayanların ayrımında göz önünde tutulmak üzere muayene ile görevli memurlara havale edilir.
(2) Muayene ile görevli memurlar kendilerine havale edilen listelerde gösterilen kolilerdeki eşyayı inceleyerek, ticari ve ticari olmayan eşyayı ayırır.

Posta idaresince yapılacak bildirim

MADDE 458 – (1) Gümrüklerce ticari nitelikteki eşya için iki nüsha ayrıntılı liste düzenlenir. Bu listenin bir nüshası imza karşılığında posta idaresine verilir. Diğer nüshası bir sıra numarası altında saklanır.
(2) Posta idaresi bu listeye dayanarak koli alıcısına, adına gönderilen eşyanın giriş işlemlerinin yapılabilmesi için en kısa zamanda gümrük idaresine başvurulması gerektiğini bir haber kağıdı ile bildirir.
(3) 457 nci madde hükmüne göre yapılacak ayırım sonucunda ticari nitelikte olmayan eşya için ikinci fıkraya göre koli alıcısına tebligat yapılmaksızın, muayene ve tahakkuk işlemleri yapılır.

Beyan

MADDE 459 – (1) Posta yolu ile gelen ve ticari nitelikte olmayan hediyelik, numunelik, zat ve aile ihtiyaçlarını karşılayan ve benzeri eşya için, Déclaration en Douane’lar gümrük idaresince beyanname olarak kabul edilir ve bunlara ilişkin özet beyan kayıtları sistem üzerinden ilgili gümrük memuru tarafından kapatılır.
(2) Déclaration en Douane olmadan gelen ve ticari nitelik arz etmeyen eşya içeren koliler için sözlü beyan formu düzenlenir.
(3) Ticari nitelik arz eden eşya için gümrük beyannamesi düzenlenir.
(4) Ancak gazete, kitap, broşür ile periyodik dergiler için yapılacak gümrük işlemleri Müsteşarlıkça belirlenir.
(5) Keza dahilde işleme, geçici ithalat ve geri gelen eşya rejiminden faydalanmak üzere posta yolu ile gelen eşya için ilgili rejim hükümleri uygulanarak işlem yapılır.

Muayene ve tahakkuk

MADDE 460 – (1) Muayene ile görevli memurlar muayenesine gerek görülen kolileri, bunları muhafaza ile görevli posta idaresi memurlarının huzurunda muayene eder.
(2) Ticari nitelikte olup gümrük beyannamesi verilmiş eşyanın muayenesi 180 ila 196 ncı madde hükümleri uyarınca; ticari nitelikte olmayan ve 172 nci maddede belirtilen beyan formu veya Déclaration en Douane kapsamı eşyanın muayenesi ise, örnekleme yöntemi ile yapılır.
(3) Ticari nitelikte olmayan eşyanın Déclaration en Douane’larında yazılı değerleri, gümrük idaresince uygun bulunduğu takdirde, aynen kabul olunur. Uygun görülmeyenler ile Déclaration en Douane’larında kıymeti gösterilmeyen eşya için Kanununun İkinci Kısmının Eşyanın Gümrük Kıymeti başlıklı Üçüncü Bölüm maddeleri hükmü uyarınca tespit edilecek kıymetleri vergi tahakkukuna esas tutulur.
(4) Muayene sırasında kolilerin içinden çıkan fatura ve menşe şahadetnamesi gibi belgeler gümrük idaresince alınarak muayene, tespit ve tahakkukta dikkate alınmak üzere beyannamesine eklenir.

Gümrük işlemlerinin tamamlanması ve kolinin teslimi

MADDE 461 – (1) Gümrüklerce her türlü işlemi bitirilmiş olan kolilerin alıcılarından, alınması gereken ve gümrük idaresince tespit olunan vergiler, veznesi bulunduğu takdirde gümrük idaresi tarafından tahsil olunur ve karşılığında Vezne Alındısı verilir.
(2) Aynı zamanda, kolinin gümrükle ilişiği kalmadığına dair ek-73’te yer alan bir Teslim Kağıdı da düzenlenir ve kolinin teslimini geciktiren durumlar olmuş ise, teslim kağıdında gecikme tarih ve sebepleri gösterilir.
(3) Gümrük bulunmayan bir yer varışlı kolilerin tahakkuk ettirilen vergileri 462 nci madde hükmüne göre posta idaresince tahsil olunur.
(4) Posta idaresi, gümrük vezne alındısını gördükten sonra tesellüm kağıdına imza alarak koliyi alıcısına teslim eder.
“(5) Birinci fıkra uyarınca tespit olunan vergiler, posta idaresince de tahsil edilebilir. Bu durumda, 462 nci maddenin ikinci ve üçüncü fıkraları uyarınca işlem yapılır.”(30.04.2011-27920 Resmi Gazete ile eklenmiştir.)

Posta idaresince tahsil olunacak vergiler

MADDE 462 – (1) Posta gümrük işlemleri yapılan, fakat gümrük veznesi bulunmayan posta idarelerinde kolilere ait tahakkuk ettirilmiş vergiler posta idaresi tarafından tahsil edilir.
(2) Bu gibi yerlerde, muayeneden sonra her koli için tahakkuk ettirilen vergilerin ayrıntısı, gümrük idaresince düzenlenecek bir tahakkuk belgesi ile posta idaresine bildirilir.
(3) Posta idaresi gümrük adına tahsil ettiği paraları en geç bir hafta içinde, tahakkuk belgelerine dayanan bir liste ile gümrük veznesine alındı karşılığında öder.

Read more: http://www.orgtr.org/tr/posta-gumruk-islemleri#ixzz1W1ve2eNE

Mesaj tarihi:
free super saving hedesi dışında kayda değer tek shipping bilgisi,

Shipping Speed:
Priority International Courier

usps - amazon falan diye arattım, anladığım kadarıyla usps kullanılıyor ama emin olamadım.
Mesaj tarihi:
CE değil ama normal edition sipariş edebilirsiniz. Tutarından dolayı onda bir sıkıntı olmaz gibi duruyor. Ama bu gümrük işleri hiç belli olmuyor. Bizim şirkete gönderilen bir CD (içinde manual var) 10 sentlik gümrük bedeli olmasına rağmen, gümrüğe takıldı.
Mesaj tarihi:
ben shipping adresini amerika'daki bir tanıdığın adresi ile değiştirme kararı aldım. adam sürekli türkiye'ye gidip geliyor, ya kendi bavullarıyla birlikte getirir ya da orada yaşayan ailesi usps'e verir diyorum. usps ile hiç olmazsa makul bir ücret öderim diğer yola göre değil mi ?

bir de oyunun early access'i ya da oyunu oynamak için fiziksel kopyaya ihtiyaç duymayacağız değil mi mantıken ?
Mesaj tarihi:
WARda olduğu gibi, preorder sonrasında aldığımız keyler ile 2 hafta falan oynayabileceğiz. O süre içerisinde de paketler dağıtılır, teslim olur. Master key i hesabımıza tanıtarak oyunumuza devam ederiz. Dediğin gibi Deniz, Amerika'daki arkadaş bu işler için en uygunu.
  • Yeni Oluştur...