Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Babayla yaşamak çok zormuş

Bone

Öne çıkan mesajlar

Baba konusu gariptir ya. Ben 15 senedir babamla görüşmüyorum. Olsaydı neler olurdu tahminde edemiyorum ama gittiğinde alkolikti, kurtulamadı, iyiki gitti, kalsa daha farklı ir konumda olabilirdim. Hayat devam ediyor mu? Evet. Belki bende ilerde oğlundan bir programın kurulmasını dinleyecek biri ve ya ailemle 3v3 arena yapan biri olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

teoride de aslında 20+ yaşındaki insanların olgunluğa dair işaretler göstermesi lazım ama kırıntısını göremedim ben bu konuda. hoşunuza gitmeyen bir konu gördüğünüzde uzaklaşıp gitmek o kadar zor mu, o kadar kontrolsüz müsünüz yoksa bu yaşınızda bile hala sevmediğiniz insanlara uzayıp bitmek bilmeyen hakaretler ve laflar etmekten kendinizi alı mı koyamıyorsunuz. konuyla dalga geçmek ya da eleştirmek başka birine direk hakarete varacak sözler etmek ise başka (olgunlukla ergenlik arasındaki ince çizgiler)
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
teoride de aslında 20+ yaşındaki insanların olgunluğa dair işaretler göstermesi lazım ama kırıntısını göremedim ben bu konuda. hoşunuza gitmeyen bir konu gördüğünüzde uzaklaşıp gitmek o kadar zor mu, o kadar kontrolsüz müsünüz yoksa bu yaşınızda bile hala sevmediğiniz insanlara uzayıp bitmek bilmeyen hakaretler ve laflar etmekten kendinizi alı mı koyamıyorsunuz. konuyla dalga geçmek ya da eleştirmek başka birine direk hakarete varacak sözler etmek ise başka (olgunlukla ergenlik arasındaki ince çizgiler)

Ardeth pardon ama gordugum en sacma mesajin. Adam gemis burda bii paylasiyo bizde yorum yapiyoruz. Beenmiyosan yazma cok gereksiz bi mesaj. O zaman bu yorumlari alacagini bile bile oda bu sacma konulari acmasin.
Sosyal ağlarda paylaş

beğenmiyorsan git değil, beğenmiyorsan istersen eleştir konuyu, ya da tavrını, ya da istersen konuyla dalga geç ama kişisel hakaretle bir satır üstte saydıklarım arasında baya fark var. ben de bana saçma gelen bir konu gördüğümde dalga geçmiyorum ya da adamı eleştirmiyorum demedim ama konuya girip de böyle bi konu açmışın eziksin dediğimi hatırlamıyorum hiç. AKP milletvekili mi bu adam sizi soyup dolandırıyor da mı bu kadar hakaret ediyorsunuz anlamadım ki. Forum kuralları olmasa adama edilen sözlerin boyutu büyüyecek forum kuralları olduğu için ezik, asosyal vs gibi sözlerde kalıyor gibi geliyor bana.
Sosyal ağlarda paylaş

şu konuya mesaj atan hiç kimseyi tanımıyorum. ama yargılayıcı yetmedi cezalandırıcı konumunda ne çok insan var.

insanlar hata yapar, ama herkes yapar. bu forumda belki 1 kişi hatalar yapmıştır. ama en az onun kadar abukluk yapan (bu konuda da olduğu üzere) onlarca insan vardır.

ayrıca insan kaç yaşına gelirse gelsin, ebeveyniyle sorun yaşayabilir, sana gereksiz gibi görünen bir sorun, başkası için çok önemli olabilir, anne-baba tabu mudur ki, onlarla ilgili sorunlar kişiselde tartışılamayacaktır?

hiç sevmem böyle 'ezik','ezmek' gibi karşındakini aşağılamaya yönelik terimleri, ama kimlerin, bu terimler açısından ne olduğu gayet güzel anlaşılıyor yazılanlar okununca.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya olay babasıyla problem yaşaması felan değil aslında, yani hemen herkes arada bunalıyodur ailesinden de şikayet ettiği şeyler çok ne bileyim böyle ahaha kelime bulamadım yeminle.

said:
Bilgisayarda bir şey yapacak, anlatırım, söylediklerimi yapmaz, bin bir türlü problem çıkartır. Şöyle şöyle yaparsan hallolcak dememe rağmen başka şeyler yapar ve iş iyice karman çorman olur.

said:

Birlikte birşey yapmak isterim, ne biliyim ben TV izlerken, oyun oynarken felan yanımda otursun.

said:
Bilgisayar ve teknolojik aletlerde bin bir türlü sorun çıkartıyor. İlla elinden alıp benim yapmam gerekiyormuş gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Yani kendisi pc başında büyüdü diye kaç yaşında adamdan aynı birikimi beklemek çok şımarık bi hareket değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

benim babam annemden daha iyi yemek yapıyo.
annemle evde 1 hafta geçirirsem babam falan yokken açlıktan zayıflıyorum falan.
babamla geçirirsem o bi haftayı yeni yemekler falan öğrenip(yapmayı değil.değişik tatlar gibi denebilir) mutlu oluyorum.
televizyonda spor haberleri oldukça bana karışmaz pek.güzel maçlarda gel izleyelim falan ayaana çağırır sadece.
bilgisayarda da sadece briç zevki var ve bilgisayar kullanmayı hiç bilmediğini kabul ediyo.sorun olunca telefonla arıyo sürekli netten düşüyorum puanım azalıyo falan diyo.modeme reset at geçmezse de gelince hallederim diyorum, anlıyo.
ayrıca çok da zeki ve arada taşağa bağlıyo beni, dalga falan geçiyo.
arkadaşlarıma "şu çocuğu dışarı çıkartın gece gündüz evde, sosyal olsun biraz" falan diyo ve sadece ben gidince evde briç oynamak için diyo bunları.
o kadar da asosyal diilim lan sadfsd
Sosyal ağlarda paylaş

BonePART said:
Ardeth hakaret felan yok ilk sefer yaptigi bisi dei. Surekli var bole garip davranislari bizde surkeli uyariyoruz. O salamiyo bizde egleniyoruz bu kadar basit.

bende ztn eğlendiğim ve ilgnç geldiği için söledim kaç senedir böyle diye,ve kaç senedir de topicine cvp yazmaz bu böyledir farkındayım.
ben cevap verenlere laf etmedim uslüplarıymş bilmemneymiş banane,sevmemenizin nedenide beni ilgilendirmez sadece garip işte =)paticiğin garip kişiliği bone
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim,

Şurada 6 sayfa geyiğini yaptık / yaptınız da; adam gelip bir tane mesaj attı mı? Bundan önce de bu adam saçmasapan başlık açıp bütün ilgiyi üzerine çekip sonra kaçmadı mı? Anlamadınız mı hala ya.

Düşünün ki bir insan evladı, gerçek hayatı falan bıraktım, sırf biraz olsun ilgi görebilmek için saçmasapan başlıklar açtırıp kendisiyle dalga geçtiriyor. Nasıl bir çaresizlik, nasıl bir acizliktir ya bu; bu kadar mı yalnızsın, bu kadar mı dışladılar insanlar seni aralarından; ezilip parçalanmaktan zevk alıyorsun şu forumda.

İlgi fahişesinin müşterisi olduk bence yeterince; gerçekten yeter:/
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de dertliyim.

Herşey tersten anlar. Bir şekilde hep art niyet çıkarır her haltın arkasından. Bir anda ses tonu değişir.

Karşıt düşüncelere saygısı yoktur. Tek doğru kendi doğrusudur.

Eleştiriye zerre tahammülü yoktur. Kendisi de eleştirmeyi çok sever.

Eğitim şart lafını fazla ciddiye almıştır, öğrenci adamın çalışmaktan başka işi olamaz.

Aşırı korumacıdır.

Teknolojiden zerre anlamaz. Excelin tablolarına yazı yazıp kaydetmeyi geçen sene öğretebildim. O zamana kadar hep defterlerde tutuyordu hesaplarını

Zırt pırt mahfoldu/k lafını kullanır. Mahfolunacak bir durum olsa da olmasa da.

Dış görünüşüne aşırı önem verir. Uzun saça, küpeye, dövmeye, zerre tahammülü yoktur.

Her şeyi "ailece" beraber yapmayı ister, birey yok aile vardır.

Babam mühendis, okumuşu böyle oluyorsa Allah diğerlerine sabır versin. 35 inde çocuk sahibi olunca biri, arada 1.5 nesil fark olduğu zaman böyle oluyor demek ki. 60 yaşında neredeyse, Allah gecinden versin ama ben de bir gün patlarsam, kavgalı giderse ömür boyu vicdan azabı çeker diye susuyorum, alttan alıyorum işte.

Off
Sosyal ağlarda paylaş

bone'a edilen laflar cok anlamsız olmus.adam derdini anlatmaya,rahatlamaya gelmis anlamsız-gergin mesajlarla cevaplar atılmıs.adamına gore muamele nerede olsa rahatsızlık veriyor bana burada ap ayrı bi adam olsa cevaplar farklı olurdu.her neysee.

benimde babamla benzer sorunlarım var aslında o yuzden iki aydırda iletisimimi kestim.

birincisi korkuları cok fazla.her an basımıza bisey gelecekmis gibi bi tavır icinde mesela beni cok bayar.fazla koruma olayı bazısının hosuna gider kendini guvende hisseder ama bulundugum ortamda kendi sartlarıma gore karar vermeyi seviyorum o yuzden bazen seritler carpısıyor.

onun dısında aslında pekte sorunumuz yok dusuncelerimiz genelde tabanda 100% aynıdır ama bazen insanlarin bir haftada olabilir,bir yilda olabilir dusunmesi iyidir.dusundukce duygular berraklasır.

benim onerim rahatsız oldugun konuyu oturup karsılıklı konusmak yolunda.konustukca insan daha iyi anlasıyor,daha iyi anlıyor dusunceleri.ayrıca yas buyudukce olgunluk bekliyor baba tarafı hala cocuk gibi geziyorsan o da kıl eder buyuk ihtimalle.en son olarakta annede pek yokturda baba da 'adam olsun' dusuncesi vardır.

en son olarak babana bile guvenmeyceksin ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...