Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sifir Hardiske Baska Bir Harddisk Kopyalamak

reyou

Öne çıkan mesajlar

arkadaslar surdaki konuya istianen bu konuyu acmak istiyorum. ordan devam etmek istemedim cunku konunun anlasilabilir olmasi acisindan ve belki baska arkadaslarda bu sorundan muzdarip olabilmesinden dolayi bu konuyu actim.

neyse efem, laptop icin yeni bir harddisk ismarladim, simdi sorum su :
- su anda halihazirda bulunan ve gurultu cikarmaya baslayan yani gidici olan harddiskin yanina yeni harddiskimi taksam ve bilgisayari bir linux CD si ile baslatip, eski harddiskimdeki tum bilgileri yeni yani bombos olan harddiske kopyalasam (isletim sistemi vs hersey dahil), artik yeni harddiskimi hicbirsey olmamis gibi kullanabilirmiyim ?

yada bunu yapmanin baska bir yolu varmidir?

cunku o kadar programi yamayi vs... bastan kurmak tam bir eziyet..

biraz ilkokul sorusu gibi oldu ama yardimlarinizi bekliyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

cevaplar icin tesekkur ederimde,
image aldigim zaman yada knoppix ile copy yaptigim zaman anladigima gore soyle bir durum oluyor:

"mesela bende 80 GB veri var, ve bu cozumler bu veriyi alip backup.img gibi tek bir dosya olarak kaydediyor. Ben bunu istemiyorum, sonucta ben eski harddiski cikardigim zaman bilgisayar boot olmayacak?"

ben istiyorumki, harddisk tum ana folder ve subfolderlari ile birlikte aynen gorundugu gibi kopyalanacak ve ben eski harddiskimi cikardigim zaman yeni harddisk bilgisayarda kalacak eskisi gibi boot edecek, aradaki tek fark yeni harddiskim cok daha fazla kapasiteli olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarı boot eden kısım sektör 0'dan başlayıp belli bir alan kaplayan kısım.

dd denilen nane harddisk üstündeki herşeyi -master boot record da dahil- byte byte kopyalayıp alan birşey.

Hatta istenirse o aldığı imajı yine linux altında cd imajı mount eder gibi mount edebilirsin.

Yani özetle tam olarak istediğin şeyi yapmış olacaksın.
Sosyal ağlarda paylaş

@di : yanlis anlama, ama linux uzerinde 2 satir komut bile yazmaya useniyorum acikcasi :D
windows cocugu olmusuz napalim :P

buldugum programda dediginiz seyin aynisini yapiyor zaten linux tabanli calisiyor, sadece adamlar GUI koymuslar o kadar..

birde cozumu ileriki zamanlarda biri forumda arama yapmaya kalktigi zaman kolaylik olsun diye koydum.

insanlik oldumu dimi yawwws..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...