reyou Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 arkadaslar surdaki konuya istianen bu konuyu acmak istiyorum. ordan devam etmek istemedim cunku konunun anlasilabilir olmasi acisindan ve belki baska arkadaslarda bu sorundan muzdarip olabilmesinden dolayi bu konuyu actim. neyse efem, laptop icin yeni bir harddisk ismarladim, simdi sorum su : - su anda halihazirda bulunan ve gurultu cikarmaya baslayan yani gidici olan harddiskin yanina yeni harddiskimi taksam ve bilgisayari bir linux CD si ile baslatip, eski harddiskimdeki tum bilgileri yeni yani bombos olan harddiske kopyalasam (isletim sistemi vs hersey dahil), artik yeni harddiskimi hicbirsey olmamis gibi kullanabilirmiyim ? yada bunu yapmanin baska bir yolu varmidir? cunku o kadar programi yamayi vs... bastan kurmak tam bir eziyet.. biraz ilkokul sorusu gibi oldu ama yardimlarinizi bekliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 harddisk imajini alan programlar denesene norton ghost gibi? soyledigin yontemle de yapabilirsin ama laptopunda iki harddiske yer yoktur muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 2 hdd varmış laptopda. istersen öyle yap ama bence acronis true image gibi bi programla yapman daha mantıklı. eger olursa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 sanirim norton ghost u denicem, arastirmalarima gore "HD to HD copy" ozelligi varmis. Sanirim kopyalama bittikten sonra artik yeni harddiskimi hicbirsey olmamis gibi yeni isletim sistemi olarak kullanabilirim dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 acronis (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 çözüm 1 çözüm 2 e umarım işine yarar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 acronis kullandiktan sonra, eskisini cikarip yenisini direk kullanabilirmiyim? herhangi baska bir ayara gerek kalmadan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 full kopyalasanda kullanamiyosun ama image yaparsan bi suru freeware program war bu i icin cok rahat kullanirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 full kopyalama derken linux cd si ile takip kopyalama olayindanmi bahsediyorsun? yoksa acronis programi ilemi? kafam karisti simdi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 yani ctrl+c ctrl+v yaparsan olmaz, image al diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 pulkas said: çözüm 1 çözüm 2 e umarım işine yarar. Şunlara göz atcaksın işte. Ubuntu live cd ile build-in gelen dd komutu tek başına yeterli yapmak istediğin iş için. Sadece bir konteynere ihtiyacın olacak, harici disk gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 cevaplar icin tesekkur ederimde, image aldigim zaman yada knoppix ile copy yaptigim zaman anladigima gore soyle bir durum oluyor: "mesela bende 80 GB veri var, ve bu cozumler bu veriyi alip backup.img gibi tek bir dosya olarak kaydediyor. Ben bunu istemiyorum, sonucta ben eski harddiski cikardigim zaman bilgisayar boot olmayacak?" ben istiyorumki, harddisk tum ana folder ve subfolderlari ile birlikte aynen gorundugu gibi kopyalanacak ve ben eski harddiskimi cikardigim zaman yeni harddisk bilgisayarda kalacak eskisi gibi boot edecek, aradaki tek fark yeni harddiskim cok daha fazla kapasiteli olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Bilgisayarı boot eden kısım sektör 0'dan başlayıp belli bir alan kaplayan kısım. dd denilen nane harddisk üstündeki herşeyi -master boot record da dahil- byte byte kopyalayıp alan birşey. Hatta istenirse o aldığı imajı yine linux altında cd imajı mount eder gibi mount edebilirsin. Yani özetle tam olarak istediğin şeyi yapmış olacaksın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 ilgili olan arkadaslara hitaben : su linki yaziyorum. Tam aradigim sey hemde bedava. Herkese yardimlari icin tesekkurler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Herkes -nasıl yapacağın da dahil olmak üzere- çözüm sunduktan sonra gidip "ahanda bunu buldum bak bunla oluyor" demene ben bozuldum esasen. =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 @di : yanlis anlama, ama linux uzerinde 2 satir komut bile yazmaya useniyorum acikcasi :D windows cocugu olmusuz napalim :P buldugum programda dediginiz seyin aynisini yapiyor zaten linux tabanli calisiyor, sadece adamlar GUI koymuslar o kadar.. birde cozumu ileriki zamanlarda biri forumda arama yapmaya kalktigi zaman kolaylik olsun diye koydum. insanlik oldumu dimi yawwws.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar