Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

I'm a PC!


aquila

Öne çıkan mesajlar

MrMarvelous said:
Bi kere dünyanın %90 ından fazlası PC kullanıyor. Apple ın pazar payı %8 e yeni geldi.

İstediği kadar laf sokucu reklam yapsın kaç yazar? Ezici üstünlük daha onlarca sene PC de kalacak.
Abi cogunlugun kullanmasi en iyi isletim sisteminin o oldugu anlamina gelmiyor ki.
Office kurmaya yetemeyen insanlar var, bu adam nasil bilincli isletim sistemi sececek? Her bilgisayar firmasi kurulu bilgisayarlariyla beraber Windows dagitiyor zaten.

Gozden kacirdigin nokta su: Mac OS X sadece Apple bilgisayarlarda bulunuyor, hackintoshlar 0.01% i falan gecmez. Bu piyasadaki bilgisayarlarin 8%'i Apple demek. 92% Windows kullaniyor olabilir ama kac tane marka 8%'in uzerine sizce, toplama olmayan bilgisayarlar icin konusuyorum. Hatta laptop piyasasini dusun, Apple'in payi COK buyuk laptop piyasasinda. Ve bu sadece bir marka yani. Ve Mac OS X kadar guzel bir isletim sistemi olamaz yani, 4/4luk bence.

Onceki postum isin sakasiydi tabi, reklam guzel kapak bence de. Ama bildigim kadariyal gercekten mac'te yapilmis bu reklam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mac kullanmak için illede abd'de olmaya gerek yok. İnternetten hemen hemen tüm o oyunları ve programları edinmek mümkün. MacBook Pro kullanıcısı olarak herhangi bir program oyun sorunuyla karsılaşmadım, netten kolaylıkla indiriyorum. Ha çok oyun düşkünlüğüm yok ama ufak bir disk alanı ayırıp windows yükleyebilirsiniz ve orada rahatlıkla oynayabilirsiniz ki C++ programlama, autocad gibi programlarla işiniz varsa yüklemek zorunda kalıyorsunuz o ayrı. Ben üşenirim bilgisayarı açıp kapamaya windows'a geçmek için diyorsanız 'parallels desktop' diye bir emülatör var Mac OS X ile windows'u aynı anda kullanabilmenizi sağlıyor. ille de ben Mac sisteminde oynayacam diyorsanız eBay dan sipariş verilererek uygun ücretle sipariş verilebilir oyunlar.

Vista hakkında herhangi bir yorum yapmayı gereksiz buluyorum ne kadar kotu ve Mac OS X Tiger'dan çakma bir işletim sistemi olduğu zaten açık. Leopard yüksek göreselliğinin yanında kasmadan %100 işlevsel performans sağladığından dolayı cidden 4/4'lük bir işletim sistemi ki Windows'a göre daha basit ve sade olması da cabası. Ha Mac işletim sistemi olarak çok başarılı olsa da iyice Steve Jobs amcamızın tekeline ve iğrenç satış politikalarının içine girmiş bulunmakta. Türkiye'de Mac almak neredeyse imkansızlaştırılmış vaziyette bende türkiye'deki çoğu Mac kullanıcısı gibi yurt dışından 'almak zorunda' kaldım laptopumu.

Birde Pent'e katılıyorum tüm laptoplar MS yüklü geldiğinden ötürü %92'lik pazar payının oluşu Vista>Leopard demek tabiki de değildir ki zaten Leopard kat ve kat daha iyi bir OS. PC'lere göre biraz daha pahalı oluşu ve abd'deki imkanların hali hazırda her ülkede olmadığından dolayı Mac'in dünya çapında gelişmemesi doğal tabi birde abd fiyatlarının çok çok üstü fiyatlara daha eski nesil Mac'ler diğer ülkelerde satılıyor olmasınında buna katkısı göz ardı edilemez.

Amma Mac hakkında konuşacağım varmış sdf. bu arada ben hala izleyemedim videoyu ama rocket adamın verdiği link ne kadar sağlam ayar çekmiş olsada MS biraz yüzüne bulaştırmış sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...