Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Bu Gece Hangi Sözlerle Dua Edelim?"

sg-1

Öne çıkan mesajlar

sg-1 said:
asinanyavuz said:
Önemli değil, yavaş yavaş düşünceleriniz açılır umarım.

evet, bu gece misal ben de bi toplantıya gitseydim benim de zihnimi epey açacaklardı, eminim.

Şu duayı ettik mi
Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol.. Haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet. Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür.
oohh aydınlığın zirvesindeyiz.

Ah canım, keşke gitseydin. Belki sanal evrenlerde yaratmış olduğun tiplemelerin gerçek olmadığını görürdün.

Son olarak, ortada fol yok yumurta yok. Kutuplaştırma zaten yok. Birilerinin haklarına tecavüz ettin de sana beddua ediyorlar diye mi bozuluyorsun anlamıyorum.

Daemir bence bu topike noktayı koymuştur.
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:
Cahil olmayan adam , okumuş adam , kafasını kullanan adam , kutuplaşmalardan kaçınır. Yobaz dediği insanların dini yorumlayışları yüzünden dinden soğumaz. Çünkü 'zeki' dir, biliyordur onların yobaz olduğunu ve yanlış yorumladıklarını , hatta insanları yanlış 'yönlendir' diklerini. Bu yüzden din denilince 'paranoyak' yaklaşmaz , dini yazıların hepsinde 'beyin yıkama' aramaz. Ha o adamların amacı beyin yıkamaksa ve duaları onun için yazmışlarsa da buna 'kafayı takmaz' çünkü o duaları okuyup 'beyinleri yıkanan' insanların cahil olduğunu bilir. Cahil olmadan bu dediklerimin tersini yapıyorsa manipüle olmuştur.

Cahil diye salalım gitsin çayıra cemaatler kayıra, öyle mi? Beyin yıkama aramayalım, istedikleri gibi beyin yıkasınlar, öyle mi? Kafaya takmayalım da, gün gelip kafamızı kessinler, öyle mi? Yani öyle bi yazı yazmışsın ki, "cahildir yapar, takma kafana, bırak istedikleri gibi yönlendirsinler" demişsin resmen.
Bu zihniyeti kabul etmem mümkün değil.

Benim derdim yanlış yönlendirilenlerle değil, daha kaç defa yazmam gerekiyor bilmiyorum, "camiler kışlamız, müminler askerimiz, minareler süngümüz" mantığı güdenlerle.
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
sg-1 said:
asinanyavuz said:
Önemli değil, yavaş yavaş düşünceleriniz açılır umarım.

evet, bu gece misal ben de bi toplantıya gitseydim benim de zihnimi epey açacaklardı, eminim.

Şu duayı ettik mi
Bize düşmanlık yapanlara karşı Sen bizim muînimiz ol.. Haddini aşıp hukukumuza saldıran mütecavizlerin şerlerini üzerimizden defet. Aleyhimizde fitne ateşini körükleyenlerin ocaklarını söndür.

Ah canım, keşke gitseydin. Belki sanal evrenlerde yaratmış olduğun tiplemelerin gerçek olmadığını görürdün.

Son olarak, ortada fol yok yumurta yok. Kutuplaştırma zaten yok. Birilerinin haklarına tecavüz ettin de sana beddua ediyorlar diye mi bozuluyorsun anlamıyorum.

Daemir bence bu topike noktayı koymuştur.

Senin sanal zannettiğin tiplemelerle 2 sene aynı evde yaşadım.
Sanal kavramı için kendi gerçeklerini bi gözden geçir.
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun said:
sg-1 bu gece dua edersem benden nefret eder misin?

mümkünse mesajlarımı okumadan bana cevap yazmayın.

asinanyavuz said:
Kendi gerçeklerim içinde insanların hepsini manipüle olmuş cahiller, kendisini sütten çıkmış ak kaşık görmek yok.

"Bu ülkede din manipülasyonu yok" diye iddia edebiliyorsan eğer, zaten tartışacak birşeyimiz kalmamıştır. Ha insanların hepsi genellemesine nasıl vardın, onu da anlamış değilim.

Daemir said:
O zaman hepimiz buldugumuz bulabileceğimiz dini yönlendirmek için kullanılan yazıları bulup paticik e c/p yapalım, türkiyeyi kurtaralım.

Klasik "hadi şöyle yapalım, ülkeyi kurtaralım" mesajı. İlk kim atar diye merak içerisindeydim.
Sosyal ağlarda paylaş

Açtığın topiğe bak. Zaman gazetesinde yazılmış , sana göre 'beyin yıkama' yı gösteriyor , insanları 'bilinç' lendiriyorsun. Eh be güzel kardeşim , buradaki insanların bilmediği birşey değil ki bu.

İnsanları gruplara ayırıyorsun. Manipüle olanlar ve cahillikleri yüzünden başkalarından nefret ettirilenler diye. Dini yazılara 'aşırı duyarlı' bir insan olmana ve bunları sürekli foruma taşımana manipüle olmamak diyorsun. Bak şimdi;

Bu topikte dikkat edersen herkes senin manipüle olduğunu yazmış. Kabul etmek erdemdir. Durup bir düşün, 'bu adamlar beni tanımaz etmez, bana önyargıları yok(benim sana önyargım yok, ki bu bile yeter) neden manipüle olmuşsun desinler ki olmuyorsam?' diye.

İki sene o tür bir ortamda bulunmuşsun , bu konuda çok sıkıntı çekmiş olmanı veya çok hassas olmanı göz önünde bulundurursak bu tür konular açman gayet doğal. Bu konularda manipüle olman da doğal. Ha belki bütün yazılarda beyin yıkama gerçekten de vardır, çünkü sen öyle bir ortamda bulunmuşsun, üsluptan veya birkaç anahtar sözcükten adamların amacını anlayabilirsin diye düşünelim.

Ama böyle bir konu açmanın hiçbirimize yararı yok ki. Buradaki herkes eminim Zaman gazetesinin ne mal olduğunu gayet iyi biliyordur. Bu haberin beyin yıkama taşıma ihtimalinin ve bunu okuyup beyni yıkanan insanların varlığını biliyordur , veya herhangi başka bir Zaman gazetesi yazısında.

Konuyu aşağıda anlatacağım şekilde açsaydın , o zaman 'yararlı olabilecek' bir topik açmış olurdun ve biz burada 'manipüle oldun-olmadım' , 'kafalarımızı kesmelerine izin mi verelim- böyle mi kurtaracagız Türkiye'yi' gibi gereksiz tartışmalara girmezdik. İşte yararlı bir topik tutorial'ı;

Arkadaşlar , Zaman gazetesinde şu yazıyı okudum , şu cümlesinde beynini yıkayacağı adamı şöyle yakalıyor , beynini şu yolla yıkıyor. Aman tanıdıklarımızı çocuklarımızı uyaralım dikkatli olsunlar. Bu tür şeyler okuyan adamı bunların etkisinden kurtarmanın yolu var mıdır? Varsa nasıldır?Tartışalım.

İnsanların beyninin yıkanmasını nasıl engelleyebiliriz? Bakın Zaman gazetesinde beyin yıkıyorlar , nasıl kendi kafasını kullanabilen bir nesil yetiştirebiliriz? Eğitimde nelerin olması gerekir? gibi tartışmaya açık topikler açmak.

'bu bunu yaptı bu şunu dedi , bunlar beyin yıkayıcı işte bu da haberin linki okuyun öğrenin hadi eyvallah' gibi bir anlam ifade etmeyen topikler açmak ile değil.

Tartışıp ne yapacaz senin dediğin gibi Türkiye'yi mi kurtaracagız dersen ; bu tür konularda kısır tartışmalara girmektense yeni fikirler ortaya atıp , imkansız olsa bile bu fikirleri düşünmek , geliştirmek çok daha heyecan vericidir. Hem belki pratikte kullanabileceğimiz bilgiler olur. Dini bilgilerle sıkıntı çeken insanı nasıl kafasını kullanmaya itebiliriz? gibi.

edit: ben yararlı topik açmıcam falan dersen de; en azından artık 'bu bunu yaptı bu şunu dedi , bunlar beyin yıkayıcı işte bu da haberin linki okuyun öğrenin hadi eyvallah' türü topikler açmamanı sana tavsiye ediyorum , çünkü herkes sıkıldı bu türden.

edit2: oha be ne gaza gelmişim. msn in acılmamasının da büyük payı var.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Şu duayı ettik mi

bu duanın aynısını farklı terimler ve hedef kullanarak, c/plerinle forumda hemen her gün sen de yapıyosun. demek ki sen de beyin yıkıyosun. bana göre o da yobaz sen de yobazsın.

yazmiyim bişey yazmiyim diyorum ama dayanamıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir, benim manipüle olduğumu iddia etmek için manipülasyonun anlamını bilmemek gerekir. Beni illa ki manipülasyonla aynı cümlede yazacaksan, ancak ve ancak, manipüle edici olabilirim, ki bunu da kimseyi kendime asker yazdırıp savaştırmak, cahilliğinden faydalanmak için değil, deneyimlerimi paylaşıp doğru sanılanın yanlış olduğunu anlatmak için yaparım.

Benim açtığım topiklerin 'bu bunu yaptı bu şunu dedi , bunlar beyin yıkayıcı işte bu da haberin linki okuyun öğrenin hadi eyvallah' minvaline gelişi benim suçum mudur? Şu başlıkta ilk mesajı attıktan sonra gelen mesajlara dönüp bir bakıyorum da, "e ne var bunda, e olan şeyler bunlar, e normal ki, e herkes müşterisine göre" cevapları var. Ben her topiği açışımda bir fikir çatıştırılması, yararlı sonuçlara varılması için açıyorum, topik amacından sapıyorsa benim günahım nedir, trollerimiz iyi çalışıyorsa ben ne yapabilirim? Ben her gün ortalama iyi veya kötü, yararlı veya yararsız, bir topik açarım, kimi çok güzel gelişir, tartışılır, fikirler sunulur, deneyimler paylaşılır (bkz: İzmir topiği), kiminde de nedense birilerinin aşırı hassasiyeti veya vurdumduymazlığı bir anda topiğe hakim olur, konu amacından sapar, esas anlatılmak istenen gözden kaçar, kendimizi bambaşka yerlerde buluruz, bu örnekte olduğu gibi. Ben bu topiği hangi amaçla açtığımı ilk sayfada anlatmıştım, ama bak şimdi neyi tartışıyoruz. Defalarca beyin yıkama toplantıları yapıldığından bahsetmeme rağmen burada beyni yıkanmış olarak suçlanıyor olmam ilginç değil midir? Hayatınızın hiçbir evresinde böyle bir toplantıda bulunmamış olabilirsiniz. Ama size bu toplantılardan bahsedeni "hadi len" diye terslediğinizde de öyle çok bi kurtuluşa ermiş olmuyorsunuz, sadece başınızı kuma gömüyorsunuz. Daha bunu bile tartışamayıp bana vurmaya çalışırken beni nasıl yararsız topik açmakla itham edebilirsiniz ki, ben sadece ilk mesajı atıp bırakıyorum, ama siz ondan sonra elinize teslim ettiğim, yararlı olabilir veya olmayabilir, topiği değerlendirmeyi beceremiyorsunuz, size sunduğum fırsatı kendi kafanızdaki o olumlu şekle getirmeyi beceremiyorsunuz. Sonra kabahati bende buluyorsunuz. Aha işte hazır açtığım topik, buyrun "İnsanların beyninin yıkanmasını nasıl engelleyebiliriz? Bakın Zaman gazetesinde beyin yıkıyorlar , nasıl kendi kafasını kullanabilen bir nesil yetiştirebiliriz? Eğitimde nelerin olması gerekir?"i tartışın hadi, bana vuracağınıza. Ama yok bana vurup mastürbasyon yapmak çok daha kolay. Çünkü burada anlattıklarım bazılarının hiç işine gelmiyor.

Tavsiyeler iyidir güzeldir, ama birileri sıkıldı diye de doğru bildiğimi ifade etmekten vazgeçecek değilim, kaldı ki bana destek olanlar sıkılanlardan daha fazladır bu forumda.
Sosyal ağlarda paylaş

fikir tartışılsın diye topik açıyorum diyosun. attığımız postlara cevap vermiyosun. tamam vermek zorunda değilsin? yukarda topu doğru yere abanarak gönderiyosun dedim, üslubunu eleştirdim, cevap vermedin. üstüne HADİ HEP BERABER DUA EDİYORUZ dedin. haberi yazandan mı nefret ediyosun, yoksa manipule olan halktan mı dedim? halktan nefret etmiyorum postu beklerken, adamlardan nefret ediyorum cevabı alıyorum. bişeyler yanlış ama çözemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:
sg-1 said:

Şu duayı ettik mi

bu duanın aynısını farklı terimler ve hedef kullanarak, c/plerinle forumda hemen her gün sen de yapıyosun. demek ki sen de beyin yıkıyosun. bana göre o da yobaz sen de yobazsın.

yazmiyim bişey yazmiyim diyorum ama dayanamıyorum.

Yaz abi yaz, kim tutuyor seni. Ben safımı belli etmişim zaten, evet, o duanın aynısını ediyorum. Ama sömürülen vatandaşım için değil, haksızlıkları ortaya çıkaranlar için değil, AKP'ye kapatma davası açan savcı için değil, tam tersine, dinimi sömürüp Allah'ı tekelleştirenler için ediyorum.

Yanlış bir durum mu var?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...