Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

laptop alma sorunsalı


knoxville

Öne çıkan mesajlar

bu aralar bi laptop alma girişimim olacak piyasada ne var ne yok biraz araştırdım. dell, hp, toshiba, sony bakındım ve toshiba'da F50-G10 die bi modele rastladım. yeni olduğu içinde pek bi incelemeye rastlayamadım. donanımına göre fiyatı fena değil gibi
http://www.toshibashop.com.tr/detay.asp?sid=NB%20TB%20F50-10G
kullanan falan fikri olan varsa belirtivere. tenks gutbay
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne amaçla alıyorsun? Özellikleri canavar. Ama pil ömrü, gürültü, boyut, ağırlık, tasarım, kullanım kolaylığı gibi faktörleri de göz önünde bulundurmak lazım. Yoksa pişman olabiliyor insan.

Bu dediklerimi bahsettiğin Toshiba için değil, genel anlamda söylüyorum. Yanlış anlaşılmasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere şunu belirteyim bu linkini verdiğim laptop normalde bakındığım diğer laptoplardan çok daha iyi. ama fiyat donanim olarak inanılmaz geldi. sony eski modelleri falan da bu fiyatta. bir tek fw11e var ona da 3gb ram takmışlar sinir etti heheh. fw11e'de 3470 varken f50'de 9700 var bi de cardfinans falan indirimi var f50'nin 100YTLlik bir fark oluşuyo onda da.

ben amacımı da söylim sana. oyun olarak değil bi kere. oturup hayvan gibi oyun oynamam. zaten desktop var. daha çok günlük kullanım için. ama çok da dandik olmasın :p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3 modelden hiç biri hakkında fikri olan yok mu yav. sony'nin teknik servisi ve garantisi kafamı karıştırıyo mesela bilen eden yok mudur? veya hp hakkaten donanımı ii olsa da gayet kötü mü üretiyor? F50'yi eledim sayılır zaten amacımın üstünde bi laptop fiyat/performans ii olsa da
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl amacın oyun oynamak değilse onboard grafikli kartlı laptop'ları da düşün. Fiyat olarak daha uygunlar. Pilleri daha uzun süre gidiyor, daha az ısınıyorlar ve dolayısıyla genelde daha sessizler. Oradan kısacağın parayı başka parçalara yada kaliteye yükleyebilirsin.

Laptop'ta rutin oynamak istediğin grafik canavarı oyunlar varsa bu dediğim olmaz tabii. Ama desktop'ta oynayabiliyorsun madem, tekrar düşün. Laptop'ta oyun oynamak pek zevkli değil bence. Ayrıca ekran kartı zaten verdiğin paraya göre düşük kalıyor. Arada bir sene geçtikten sonra keşke onboard kartlı laptop alsaydım diyorsun.

Seçim konusunda ise, öyle özellik okumakla bir kere kadar seçiliyor. Gidip yerinde kullanacaksın, kurcalayacaksın. Türkiye'de şu sıralar kullanıcı hakları ne alemde bilmiyorum. Ama imkanın varsa alıp bir iki gün deneyeceksin, beğenmezsen geri vereceksin.

Başıma çok geldi. Okuyup okuyup fiyat/performans yada fiyat/donanım en iyi laptop'u yada başka bir donanımı alıyorum. Sonra bakıyorum bir taraflarında bir yamukluk çıkıyor, değiştirmem gerekiyor.

Tabi uzun süre aynı modeli kullanan birini bulursan seçim çok daha kolaylaşır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FW190ECH-2-GB-NOTEBOOK,6069.html

buna karar verdim gibi :) tek sorun şu, bu model diğer hiçbir mağazada yok. sony dist olduklarını söyleselerde nedense sony'nin kendi sitesindeki dökümanda bulamadım. garanti kapsamı, teknik servis, veya firmanın kendi hakkında bilgisi olan varsa yazsın.

@kharon: senin yazmana gerek yok lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...