Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PQ Contribution Mekaniği

Szasstam

Öne çıkan mesajlar

Kısaca soru başlık aslında,
Grup içinde değilken heal etkiliyor mu?
Tank olarak aldığımız damage etkiliyor mu?
Verilen Damage mı ilk saldırmamı son vuruşmu etkiliyor?
Damage vermesekde bir grubun içinde dursak etki ediyor mu?
(Bu soruda ilk testim evet aslında)
Ayrıca kaç abilty kullandın bir önemi varmı?
Auto attackmı bıraktın yoksa otomatik mi?

kısaca nedir? bilgisi denemesi olan var mıdır?
Bu arada aradım bununla ilgili bir başlık bulamadım varsa pardon ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Kesin olarak çözebilen yoktur büyük ihtimal.

Heal ve DPS farkedilebilen en büyük etkenler. Grup dışındakileri heal işe yarıyor (bknz: gördüğünüz her playera HoT)

Tanklarda eğer Champ ve Hero tankladıysa, ciddi Contribution kazanıyor.

Ancak, şöyle durumlar var.

Zealot'sun, AoE damage kastın, çok az geliyor Cont.
Tanksın, DPS kastın, yine az gelebiliyor.

Grup içinde veya grup dışında olmak çok fark etmiyor, ama INF leeechliyorsan, Cont (haliyle) gelmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında hiç birimiz tam olarak bilmilyoruz PQ Contribution mekaniğini. Ben orderken shadow warrior oynuordum. Sırf dps abanarak zar zor loot aliodum. Disciple of Khaine oynadığım zamanlar şu an, etrafa sırf heal atarak baya başlarda yer alıyorum. Tanklar nasıl kazanır bilmiorum.

Onun dışında hepimizin başına gelmiştir. Yoldan geçerken şans eseri o an PQ bitiriyo bi grup bi bakiosun sıralamadasın ve loot almışsın. ÖLe saçma sapan şeyler de oluyor. Adamlar tam oturtamamış gibi mekaniği.

Cuce AFK di, ben de onu beklerken PQ yapiim dedim, PQ bittiğinde Cuce geri geldi, ben 5. sıradaydım Cuce 4. =)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi ben tank olarak şu şekilde yüksekde yer alabiliyorum.

Champion ve Mutlaka Hero tankla senden döndürürlerse Taunt et, Başka Chosen varsa ilk tauntu sen atma öteki seninkini ezer, az bekle ;)

Sonra etrafta gezin kendi grup üyelerinin yakınından ayrılma hem onların hem kendi kestiklerinden nemalan. Warbandin tamamı yararsız gibi kendi grubundakiler yararlı oluyor ancak. (sırf etrafda koşup alan gezip arada vurup sonra champ ve hero tanklıyıp 400 yapmışlığım oldu ) Mümkünse grubunda mal gibi dikilenler varsa grup değiştir tabi :P

AMa healer ve DPS nedir ne değildir. verdiğim damage önemlimi yoksa aldığım yetiyor mu? Healeri defend etsem o damage alırken işe yarıyor mu? Bunu denediğim PQda 1. oldum ama zaten grubumda iyiydi. onun için emin olamadım vaktimde olmadı denemeye :)

Ayrıca Darksunda benim gibi araştırmacı olsun :P
Mesela ben zarları bile deniyorum hehe alışkanlık acaba belli şartlar altında yüksek gelebilitesi varmı diye (Daha bulamadım ühühü )

Edit: Ahan daha güzeli HERO yu benden çalan diğer chosenı defend etsem alırmıyım contribution --> bunu denemek lazım ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Szasstam said:

Ayrıca Darksunda benim gibi araştırmacı olsun :P
Mesela ben zarları bile deniyorum hehe alışkanlık acaba belli şartlar altında yüksek gelebilitesi varmı diye (Daha bulamadım ühühü )

Edit: Ahan daha güzeli HERO yu benden çalan diğer chosenı defend etsem alırmıyım contribution --> bunu denemek lazım ;)

AHAHAHAHAHHA Darksun yakında PQ araştırmacısı olup çıkıcak... Adam PQ lar yüzünden rank alamaz olmuş daha ne yapsın, dokanmayın ona =P

Ayrıca belli şartlar altında yüksek gelmiyor ama Persistence diye bir olay var Gangren in dediği gibi ve çok etkili.
Sosyal ağlarda paylaş

Hem heal hem dmg veriyorum hep ilk 3 deyim, gel görki zar atımından sonra hep dibi boyluyorum. Zaten sırf bu yüzden warhammer almayacaktım, closed betayıda oynamıyordum sırf bu yüzden. 13 kez empire ilk pq sunda 300'ün altında atarak hiç birşey alamayınca oturup hesaplamıştım 1 milyonda 6 gibi bir ihtimal mi ne çıktı , tamam dedim bu oyun bana fazla.

Şimdi persistence gelmiş eh eninde sonunda alırım dedim, kardeşim 500 contribution +300 persistence ile anca bir eşya alabiliyorum o da yeşil , persistence da sıfırlanıyor.

Ciddi ciddi şans oyunlarından nefret ediyorum, pq'nun hepsi şans be kardeşim, contribution felan hikaye.
Sosyal ağlarda paylaş

Dark'ım sun'ım ben sendeki hatayı fark ettim.

Bak bu akşam dene ilk 3e girmemeye çalış (:P)

sallama PQ yu gezin dolan sağa sola heal at filan 4. veya 5. gel hatta 12-13 kasabilirsen daha bile iyi (araya 1 oyun filan persistence katabilirsin) sonra işi sadece zar a bırak bakalım ne olucak hehehe
Sosyal ağlarda paylaş

Genelde full dps ile ilk 3e giriyorum ama %90 bi tank alıyor birinciliği. Ama benim agro alıp azda olsa tanklık yaptığım ve ölmeden yırttığım herolarda 1. oluyporum. WitchElf
Ama en önemli olan roll anındaki şansınız tabiki :)
Bence mantıklı olmuş roll katılması sürekli aynı kişilerin classların kazanmasını engelliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

DamienThorne said:
Walla black karak eight peaks'te başladık ama sıra beklemekten afakanlar basıyor her gece..Order'da pek bi uzak gelio felsefik olaraktan, napsak bilemiyoruz =P

Bide sinister olucaksınız peh! Bu oyunda sinister taraf Order bi kere =)

3e1 Destro üstünlüğü olan serverda Destro oynamanın keyfi nerde? Hemde o bi avuç order sizi senaryolarda eziyosa heheh...

Şahsen biz Axe Bite da dün anladık ki Guild olarak server dengelerini etkileyebiliyoruz, daha başka ne isterim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...