Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 söz sanatı mı? ben gayet kinaye ya da başka bir söz sanatı kullanmadan açık olduğumu sanıyordum
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 hukuk sisteminde arabuluculuk hali hazırda çok uygulanmasa da var olan birşey bildiğim kadarıyla. (bkz. Aliye Aybay - Rona Aybay hukukun temel ilkeleri) Bu sistemin var olmasının sebebi de bazı olayların mahkemeye intikal etmeden taraflar arasında çözülmesini sağlayıp mahkemelerin yükünü azaltmak bildiğim kadarıyla. O yüzden bu kadar gerilimin sebebini anlamadım.
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 e madem varsa ve avukatkar hallediyorsa, neden "arabulucu" sıfatı altında yeni adamlar çıkarıyorlar ki?
Grange Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Burada Cumhuriyet gazetesine atıp tutanların kaçtanesi alıp okudu Cumhuriyet merak ediyorum.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 @fedaykin; O fetva'nın ne sebeple verildiği belli,burda ikimizde hem fikiriz sanırım, ama tarih basit bir doğru yanlış mantığıyla işlemez. Hatta benim fikrimi sorarsan ben böyle şeyleri doğru yanlış diye ayırmam, saçma çünkü. Ki evet bu tarz yazılar var o makalelerde,bir sürü şey var.Ben onları okuduktan sonra mesela sevmeye başladım Atatürk'ü, eskiden yani lisede verilen saçma sapan tarih eğitimiyle hep şey derdim " bune len william wallace" tarzı bi adam, pek aman aman gözüyle bakmazdım cunku lisede bize çok basit sunuluyor herşey. Şeriat kötüdür, Atatürk'ün geldiği oluşumların hiçbirisi bu işlere bulaşmamıştır, padişahlar süperdir ama kahretsin din yüzünden bi anda gözleri döndü şaşırdılar,Uf kanuni süper adamdır her yeri almış gibi saçma sapan şeyler gösteriyorlar insana. Hoş gerekli mi? evet gerekli, bi anlamda kendi kimlik arayışını "kan dökerek" gösteren bi insani yapımız var, sen bu adama kendini aşacak şeyler söylersen kaldıramaz başka taraflara çekilir bu yüzden gerekli ama bu ayrı konu. Gerçek, gösterildiğinden çok çok farklı, işte bu yüzden zaten çok beğeniyorum bizi tutup düzelten adamı. Ama lütfen bana kalkıpta x kötü y iyi demeyin allah aşkına, Çünkü bunun ülker almayın o yeşil sermaye gidin eti alın gibi bi saçmalıktan farkı yok. @grange Bana diyorsan eğer, evet okudum zamanında. Sen şimdi bir okur olarak, Cumhuriyet'in tarafsız olduğunu mu söylüyorsun? Herkesin bi ideolojiye hizmet ettiği, ideolojilerin genelde bireylerin cebine hizmet ettiği dünyada bana kalkıp ideolojik farklılıklar yüzünden Cumhuriyet Zaman dan çok çok farklı mı diyorsun? biri sarı der diğeri mavi, ama sonuçta tarzları aynı. Ayrıca, bence iyi bir okur, ikisinide alıp okumalıi objektif bi bakış açısına sahip olmalı
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Suark bilgi konusunda haklısın fakat vereceğin makalelerden çıkardığın sonuç nedir acaba?Onu şimdiden söyle de boşuna vakit harcamayalım :) Kesimlerin kimyası değişiyor bu durum insanları savaşa götürür.Sol görüşteki insanlar daha çok saldırganlaşıyor daha çok agresifleşiyor ve diğer kesimlerdeki bağnaz,anası soğan babası sarmısak olan dedeleri hergün tesbih sallayan insanlar demokrasiden insan haklarından bahsedip bunları kalkan olarak kullanıp emellerine ulaşmaya çalışıyorlar.Ne yazıkki bu olayı AB destekliyor çünkü ülkemizden geçecek enerji hattı ab i bağımsız kılacaktır bu durumda Rusyaya sadece seni kınıyoruz diyemeyecek herkese daha bir posta koyabilecek hale geleceklerdir.Diğer bir yandan AB nin yardımıyla iranda gerçekleşen humeyni-islam devrimi iran ın petrollerinin büyük bir kısmını ab e gitmesini sağlıyor.Bu durumdan her daim rahatsız olan amerika da aynını türkiyede yapılmasına izin vermeyecek.Yakında aydın doğan+chp akp i düşürecek ve abd bunun yerine chp yi iktidara getirecek.CHP haklı olarak birilerine posta koymak isteyecek bu nokta da elimizde hiçbirşey olmadığından ambargo yeme gibi durumlarla karşı karşıya geleceğiz yabancı yatırımcı "bize güven vermiyor bu iktidar" diye ülkemizden kaçacak akp hasatı cebe indirmişken chp de kurak bir araziden hasat toplamaya çalışan zavallı bir çiftçi durumuna düşecek.Bu nokta da halkın chp ye olan güveni azalıcak.Bu noktada ayrı bir yandan çıkarılmaya çalışılan dinci-laik tartışması bu noktada daha çok alevlenicek ve ülke bu tartışmaya doğru gidecek sonuçta ülkemiz yine yara alacak. Yani önümüzdeki günlerde bir savaş var abd cephesinde asker+chp+medya.CHP iktidara gelince medya çekilecek ve chp ye muhalif haberler yapmaya başlayacak aynı şimdi akp ye yaptığı gibi.AB cephesinde ise humeyni gibi devrim yapmaya çalışan akp olacak. ABD ya bu planı uygulayacak ya da salak çıkan tayyip i değiştirecekler. Bizim bu nokta da yapmamız gereken 1950 den beri süre gelen ülkemiz üzerinde olan abd hakimiyetini yıkmak.Biz buna çalışalım ekmeğimize bakalım biz laik-dinci gerici-ilerici tartışmalarının içerisine girerek yıpratmayalım insanlarımızı. Cumhuriyet-Zaman konusuna gelecek olursak Zaman bu ülkenin sibobudur bakarsın gülersin 2 haberden fazlasını okursan küfür edersin miden bulanır o nefret ettiğin batılı ağzı kullanırlardır.Ermenilerden nasıl yabancı yapımı silah çıktıysa bu adamlarda da yabancı yapımı bir üslup var ve M.Kemale e Terörist diyen bir zihniyet hiçbir zaman bizim dostumuz olamaz ancak çıkar ilişkilerinde ticaret yapabileceğimiz ülkeler olabilirler.Zaman ın durumu böyleyken Cumhuriyet gazetesi ülkemizin emniyet sibobudur.Alırsın okursun güven duyarsın.Aradaki fark budur.Üsluplarının aynı olması (aynı olduğundan çok da emin değilim o ayrı bir tartışma konusudur) ikisini de eşit kılmaz.Çocuk mu kandırıyorsunuz :) İşin magazinsel kısmına da inelim suark a buradan sesleniyorum evet kitap okumam makale okumam ama en azından gözlem yapıyorum yanlışta olabilir fakat bir takım şeyleri kendim çıkarmaya çalışıyorum bu kitap okumak kadar faydalı birşey.Ben 10 sene kitap okuyayım sonra o kitapları makaleleri ben yazarım sende okursun B) ( Polemiğimi de yaptım flaş flaş flaş (:P) )
Grange Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Hayır ben Cumhuriyet objektif demiyorum. Cumhuriyet yazmış ciddiye almamak lazım diyenlereydi o sözüm. Cumhuriyet objektif olmaya bilir ancak tutarlı durust ve ilkeli bir gazete.Türkiye sartlarında zor bulunacak bir gazete.Zaten okurları buyuk fedekarlıklarla alıyorlar.75kurus olan bir gazete. Cumhuriyetin herhangi bir haberine mahkeme kararıyla yalanlama geldiğini hatırlayan var mı? Cumhuriyet bu ülke için çok şey ifade eder. Ben sahsen Cumhuriyet alırken gururlanıyorum.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 @snefru Abi kendin okuyup bişiler çıkarman lazım, kişiden kişiye değişiyor genelde sonuç.Yorum sonuçta :). Valla dediklerin olabilitesi olan şeyler, ama muhtemel yeni oluşumlar bekliyorum ben. Sonuçta üst tarafta "onlar halka komur dagıttı" diyen bir "sol" partimiz ve demokrasi diye çığıran "faşist"(abarttım sadece) bir liderimiz var. En son Abdullatif Şener birşeyler yapıcaktı ama ne oldu haberim yok. Zaten yapsa onuda Ergenekon diye alırlar içeri. ayrıca, Şimdi sen zaman'ı sibob cumhuriyetide emniyet sibobu diye ayırdın ya Ben eminim ki bunun tam aksini düşünen insanlar da bulabilirim. Tamamen bakış açısı, senin için doğru olması herkes için öyle olması gerektiği anlamına gelmez. Kimi adam vardır cumhuriyeti açar "tehlikenin farkında mısınız" ı görür, küfreder kapatır Kimi adam vardır zamanı açar senin dediklerini söyler. Ama işte bakış açısı
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Es geçtiğiniz bir nokta var, genel olarak ülke nüfusunun yüzde onundan daha azı ne olup bitiyor onu sorgular, kalanı ise verilen emirleri kafadan doğru kabul eder. İşte bu yüzde doksanlık kesim için x doğru y yanlış demek zorundasınız. Kafası bulandığında devreleri atan, olmayan düşünme yetisi daha bir ortadan kaybolan bu çoğunluk için başka bir şansınız yok. Bu sadece Türkiye için geçerli bir durum değil, dünyanın bir çok ülkesinde de durum aynen bu. Kalan yüzde onluk kesim ise bir zahmet zaten okul bilgileri haricinde kendisini geliştirsin, herşeyi devletten beklemeyin canım :) Bu arada evet ben senelerdir ülker almıyorum, fransız şirketlerini bizim ihalelere sokmuyorum vs. Bu hayata nasıl baktığınız ve duruşunuzun ne olduğu ile alakalıdır. Aynı şekilde cumhuriyet ile zamanı aynı kefeye koymak devrim ile karşı devrimi aynı kefeye koymaktır. 1923 kazanımlarını geri çevirmeye çalışan karşı devrimcilerin tarafını mı seçiyorsunuz yoksa onlar ile mücadele etmeyi mi... 3. bir yol daha var diyenler tabii ki olacaktır hatta ben söyliyeyim 4. bir yol, 5. bir yolda vardır ancak Cumhuriyet kazanımlarını savunan ile ona karşı çıkanları bir görenlerin hiç bir yolu bu ülkeye bence fayda sağlamaz.
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Cumhuriyet evet tarafli gazete. Ama ilkeli ve dogru habercilik yapiyorlar. Dogrulari konusuyorlar ve taraf olduklari seyde kotu bisey degil. IYI TARAFTALAR yani bildigin. Ama onada bok atanlar var tabi.
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Suark arkadaşım "Ben eminim ki bunun tam aksini düşünen insanlar da bulabilirim." demişsin.İnan ben çok uğraşsam dahi çevremde böyle insanlar bulamam.Ama sen bulabiliyorsun.Problem sanırım burada başlıyor.Bakış açısı konusunda haklısın ama bende o bakış açılarına bir bakıyorum şöyle bir durum var : Ülkeni düşmanlardan kurtarmış savaşta seni komuta etmiş,kafası çalışan,aydın,halkına önderlik etmiş bir kesimin modernleşme ve batıyı yakalamak için başlatmış olduğu hamleden oluşan bir kültür var ki bu Cumhuriyet kültürüdür aydınlık kültürüdür. Bir tarafta ise kurtuluş savaşı verdiğimiz sırada düşmanlar ile işbirliği yapmış,ingilizler ile savaşmak günahtır diye fetva vermiş,kubilayı şehit etmiş,çağın gerisinde kalmış,insanlar okuyunca akıllanınca kendilerine hizmet etmeyeceğini anlayan şeyhler veya diğer din görevlilerinin cumhuriyet e karşı başlattığı bir savaş var.İşte zaman bu kültürün ab ve kendi ahlaksız yollarıyla zenginleşmesinden sonra kurduğu bir gazetedir. Akıllı olan insan seçim yapabilir.Bir insan şu durumda 2.kültürü seçiyorsa ya cahildir (bu durumda yaptığı seçimlere saygı duymam gerekmiyor) ya da bu gruptan nemalanıyordur (nemalanıyorsa nefret duyma hakkımda mevcut). Ayrıca bu 2.kültür hiç şımarmasın fakir insan aç insandan aldığı oylar o fakir insanlarımızın kendileri gibi örümcek kafalı olduğunu ortaya koymuyor.Bu halk cumhuriyet ile vaktinde bütünleşmişdir Cumhuriyetden başka yol yoktur. Ben Cumhuriyete karşı savaşmış insanları Hz.muhammed e karşı savaşmış putperestlere benzetiyorum.Çünkü hz.muhammed vaktinde bir devrim yapmaya kalktı putları yıkmak yerine başka bir din getirmek istedi.(sebepleri beni irdelemez sadece olay ile bağlantısını göstermek istiyorum)Hz.muhammed e karşı çıkan putperestler eski sistemde direttiler korktular gelenekçi yaklaşım ile olaya baktılar.Yeniliği anlayamadılar aynı şu an ki din düşmanı örümcek kafalıların yaptığı gibi.E sonuç ne oldu peki putperestlerden hiçbirinin adı geçmiyor şu anda tarih de onları bu şekilde cezalandırdı.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 LathspeLL said: Cumhuriyet evet tarafli gazete. Ama ilkeli ve dogru habercilik yapiyorlar. Dogrulari konusuyorlar ve taraf olduklari seyde kotu bisey degil. IYI TARAFTALAR yani bildigin. Ama onada bok atanlar var tabi. Abi sana göre iyi, fetoya göre kötü taraftalar mesela. Cumhuriyet'e "kötü gaste, cumhuriyet yazıyosa okunmaz" gibi bir laf edilmez o ancak habertürk gibi tamamen tiraj kaygılı yayınlara edilir. Karşı ideolojiye mensub başka yayınlarla kıyaslayıp pek farkı yok demek bok atmaya girmiyor aslında. Hatta o kadar benzerler ki, iki gazetede fazladan elitist. Biz doğruyuz, biz aydınız tarzından nefret ediyorum resmen. Snefru said: Suark arkadaşım "Ben eminim ki bunun tam aksini düşünen insanlar da bulabilirim." demişsin.İnan ben çok uğraşsam dahi çevremde böyle insanlar bulamam.Ama sen bulabiliyorsun.Problem sanırım burada başlıyor.Bakış açısı konusunda haklısın ama bende o bakış açılarına bir bakıyorum şöyle bir durum var : Ülkeni düşmanlardan kurtarmış savaşta seni komuta etmiş,kafası çalışan,aydın,halkına önderlik etmiş bir kesimin modernleşme ve batıyı yakalamak için başlatmış olduğu hamleden oluşan bir kültür var ki bu Cumhuriyet kültürüdür aydınlık kültürüdür. Bir tarafta ise kurtuluş savaşı verdiğimiz sırada düşmanlar ile işbirliği yapmış,ingilizler ile savaşmak günahtır diye fetva vermiş,kubilayı şehit etmiş,çağın gerisinde kalmış,insanlar okuyunca akıllanınca kendilerine hizmet etmeyeceğini anlayan şeyhler veya diğer din görevlilerinin cumhuriyet e karşı başlattığı bir savaş var.İşte zaman bu kültürün ab ve kendi ahlaksız yollarıyla zenginleşmesinden sonra kurduğu bir gazetedir. Akıllı olan insan seçim yapabilir.Bir insan şu durumda 2.kültürü seçiyorsa ya cahildir (bu durumda yaptığı seçimlere saygı duymam gerekmiyor) ya da bu gruptan nemalanıyordur (nemalanıyorsa nefret duyma hakkımda mevcut). Ayrıca bu 2.kültür hiç şımarmasın fakir insan aç insandan aldığı oylar o fakir insanlarımızın kendileri gibi örümcek kafalı olduğunu ortaya koymuyor.Bu halk cumhuriyet ile vaktinde bütünleşmişdir Cumhuriyetden başka yol yoktur. Ben Cumhuriyete karşı savaşmış insanları Hz.muhammed e karşı savaşmış putperestlere benzetiyorum.Çünkü hz.muhammed vaktinde bir devrim yapmaya kalktı putları yıkmak yerine başka bir din getirmek istedi.(sebepleri beni irdelemez sadece olay ile bağlantısını göstermek istiyorum)Hz.muhammed e karşı çıkan putperestler eski sistemde direttiler korktular gelenekçi yaklaşım ile olaya baktılar.Yeniliği anlayamadılar aynı şu an ki din düşmanı örümcek kafalıların yaptığı gibi.E sonuç ne oldu peki putperestlerden hiçbirinin adı geçmiyor şu anda tarih de onları bu şekilde cezalandırdı. Çevrene niye bakıyosun ki? çevren zaten sen ve senin gibi insanlardan oluştuğu için - sonuçta anlaştığın insanlar - farklı uç görüşler bulman güç. Biraz uzaklara bak mesela,oturduğun coğrafi bölgenin dışına çık, rastgele bir yerde bir tanıdığının yanında 3-4 gün konakla. Inan bana, çok fazla çeşitlilik göreceksin. Bak yazında ne güzel açıklamışsın iki farklı kültür var diye, ancak şöyle bir hatan var. Kendin için iyi olanı doğru olarak benimsemişsin,karşıda bir adam cahil olduğu için veya nemalandığı için değil kendisi için iyi olanın 2. seçenek olduğunu düşündüğü için onu doğru sayabilir. Hatta o taraftan bakan bir adam için, 1. tarafı seçen cahil veya nemalanıyor olarak gözükebilir. Bide şu kısım var ki buraya bir daha koymak istedim ayrıca @fedaykin oluyor bu kısım Ayrıca bu 2.kültür hiç şımarmasın fakir insan aç insandan aldığı oylar o fakir insanlarımızın kendileri gibi örümcek kafalı olduğunu ortaya koymuyor.Bu halk cumhuriyet ile vaktinde bütünleşmişdir Cumhuriyetden başka yol yoktur Fakir insanlar dediğin, sadece kömür dağıtıldığı için oy vermiyor 2. tarafa. ( 1.taraf dediğin insanlar "güya" halkçı olan tipler bu çelişkide baya hoş) Seçimden önce bizim eve eşya taşıyan insanlarla konuşmuşluğum, birde bir büyüğümün çalıştığı yerdeki atolyede ki adamlarla konuşmuşluğum var. Senin de dediğin gibi kesinlikle örümcek kafalı veya cahil değiller, "Senin oy vereceğin sol parti dediğin, faşistin teki savaşalım diye çığırıyor;diğer tarafta komünisti pkkcısı var,e bu adam bu şehre güzel şeyler yaptı bizlere faydası dokundu en kötü biraz cebini doldurur kendi menfaati için bişeyler yapar -ki zaten kim gelse yapacak -" gibi düşünerek oy verdi insanlar. Öyle %90 ı cahil falan değil bu memleketin,gayet gerçekleri görebilen insanlar.
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Bu ülkenin insanının yarıdan fazlası bir parargraftan uzun yazıları okuyamıyor bile. Bu ülkenin ciddi bir kısmının bilgi ve kültür birikimi kahraman kayserililerde olduğu gibi en alt seviyede sürünüyor. Ve bu ülkenin insanı olan bitenin farkında mı, güldürmeyin beni... Ya benim gördüğüm ülke (işim gereği en alt tabakadan insanlar ile birlikte sürekli çalışmak durumundayım) başka bir yer, ya da salt anlık çıkarlarını herşeyin üstünde tutmak bir meziyet de benim bundan haberim yok.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Abi kusra bakmada, yarıdan fazlası bir paragraftan fazla okuyamıyor demişsin de hangi yarıdan fazlası? nerden bildin ki şimdi bunu? - baya ciddi ciddi soruyorum, sarcasm yapmaya çalıştığım düşünülmesin -
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Tek tek herkese bir parargraf okutup sonra anlayıp anlamadıklarını test mi ettin dersen tabii ki hayır. Bu benim bunca yıllık deneyimim sonucunda vardığım genel bir kanı. Askerliğimi yaptığım yeri baz alırsak bu oran %95 civarı. Oturduğum yeri baz alırsak %20 lere düşer, çalıştığım yeri baz alıraak %50 ler civarıdır. Ülkeye baktığımda yarıdan fazlası bence çok büyük bir hata payı içermeyen bir rakam.
fedaykin Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Öğrenme Kültürümüz ve Yarınlarımız...Nereye Gidiyoruz? Konu ile alakalı bir yazı vardı elimde, onu da yeni bir başlık olarak ekledim foruma.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Haklısın sanırım, birşey söyleyebilecek kadar insan tanımadım sanırım. Şimdi bakındım internete 8 yıl öncesinin nüfus sayımına gore - kadın erkek ortalama aldım, hatta kadınlara biraz daha çektim - %85 civarı bi okuma yazma bilen kesimimiz var. buda %15 okuma yazma bilmeyen demek. Tabi kastettiğin şekilde bir oranı bulmak için daha yukarılara çekmek lazım 25 30 gibi, ama yarıdan fazlası çok fazla geldi bana. Şöylede bir durum var, artık ortaokulu mecburi tamamlattırıyorlar AB ye yaranma uğruna, okuma bilmeyen adam bildiğin bitiriyor ortaokulu. O yüzden bu rakamlar yanlış olabilir. Ama gene söylüyorum, %50 den fazlası çok fazla =). Edit; tamam fikrimi değiştridim ve ekliyorum %50 den fazlası "okuma yazma konusunda zayıf, fikir beyan etmede yetersiz, kendini sadece belirlediği kimliğiyle ifade edebiliyor". Daha doyurucu dimi?
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Bana göre az bile! Paticik forumlarda bile pekçok kişi konu altına yazarken söyle başlıyor.."Üstte yazanları okumadım ama......" Bu bile fedaykin in anlatmak istediği konuda bir delil bence!
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Suark Bu ülkede oy veren insanların nerden baksan 15% i kim kendisine oy veriyorsa onlara oy atıyor.Bu iş tamamen böyle.Bu semtlerde yaşayan insanların çoğuylada konuştum ben AKP e neden oy veriyorsunuz diyorum ve direk yaptığı faaliyetleri anlatıyorlar erdoğan ın karısı tüm kadınları pikniğe götürüyor otobüslerle eğlencelere götürüyorlar özellikle fakir semtlere yardım yapılıyor bu yardımlar yapılırken dini duygular sömürülüyor.Neyse bunları herkes biliyor aynı insanlara "Ya yarın birgün sizleri eğlencelere götüremezlerse yardım yapamazlarsa" dediğimde "o zaman başkasına oy veririz" diyorlar işte "Bizim seçmen sadık değil" lafı da buradan geliyor :) Ayrıca kendin için iyi olan toplumun için iyi olanı kendi çıkarın doğrultusuna bulamazsın ülken için insanlar için hangisi en iyisi ise onu seçtiğin zaman taşlar yerine oturur.Bunu idrak etmek de kültür ile zeka ile oluyor.Misal cumhuriyet rejimi ile şeriat rejimini karşılaştırdığında şeriat rejimi sanat a karşıdır insan haklarına ki daha çok kadın haklarına karşıdır böyle bir toplumda sanat üretilemez sanat üretmeyen toplumum ümüğünü "siz barbarsınız sanattan ne anlarsınız" savlarını öne sürerek sıkarlar.Sırf bu olay yüzünden bile şeriat ı seçmemek mantıklıdır.Daha bunun kritiğini yapamayan bir insana kusura bakmayın da saygı gösterecek halim yok.O çok beyendiğiniz avrupa bu insanlara saygı göstermedi üstüne üstlük 100 sene boyunca bu adamları kesti ve bu hale geldi. Hiç kimse kusura bakmasın bir insanın ulusunu yok edecek türden yaptığı seçime saygı gösterecek halimiz yok. Ayrıca demokrasi kültür devrimini gerçekleştirmiş halklarda mantıklı senin ülken kaç yıldır demokratik olmayan yöntemlerle yönetilmiş sen bunun geçişini elbette kolay bir şekilde gerçekleştirmeyeceksin ama gerçekleştireceksin.Kimse akp ekolünden maaş aldığı için savunasın bize bu insanları.
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Sanat'a karşı derken? Iran'da mesnevi okusam keserler mi beni =). Savunmuyorum ki ben, farklılıkların olabileceği gerçeğini ve sizin gibi düşünmeyen insanların aslıdna "kötü" olmadığını sadece sizin gibi düşünmediklerini ve hangi ideoloji olursa olsun, desteklediğimz çoğu şeyin başta birilerinin cebine gittiğini bu yüzden benim için ideolojik eylemlerin ve yayınların birbirinden pek farklı olmadığını söylemeye çalışıyorum.
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Ben destekleyene diyorum zaten suark sana demiyorum alınmana gerek yok yani.Ha yani destekliyorsan alınabilirsin tabi ki o ayrı konu :) Ayrıca inan bende çok iyi biliyorum o insanların kötü olmadığını.Güzel bir eğitim ile çözülmeyecek hiçbir sorun yok.Benim gözümde kötü insanlar bile bile eğitimsiz insanları kendi amaçları için eline dinamit verip meydanlara sürenler işte bu insanlar kötü insanlar. İdeoloji konusunda haklısın bu yüzden insanların kendi ekmeğine bakmasını hiçbir ideolojik olaya karışmamasını diliyorum.Ne bileyim adam iyi niyeti ile yardım veriyor o paralar başka yerlere gidiyor veya milliyetçi bir adam cebinden para veriyor o paraya başka yere gidiyor veya atatürkçü adam içinden gelerek para veriyor o başka yere gidiyor.Herkesin ortak düşmanı haklarını yiyen sahtekarlar olmalıdır.Bu nokta da insanların bilinçlenmesi gerekmekte bu da eğitim ile olacak.Konu ile ilgili penguen in kapağı gelsin :
Öne çıkan mesajlar