Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekşi Sözlük'te Peygambere hakaret

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:
inanmamak ile şizofren, yalancı gibi iddialar farklı şeyler olduğunu görün, ayrımın farkına varın diye editlemiyorum, dursun o şekliyle. ancak paşam(!) tck ve diğer kurallar dileseniz de dilemeseniz de dilinizi birazcık bağlıyor..

istediğin tck mahkemesine gidebiliriz paşam.
Sosyal ağlarda paylaş

ahahaha :D

Sabah sabah işim gücüm yokmuş gibi ekşisözlüğü açıp yorumları okudum.Biri gerçekten acınacak bir yorum bulmuş haber sitesinden(gerçi neredeyse hepsi acınacak durumda)

"avasas nickname ini kullanan -sansür-
yazar: sevtap pardon - 2008-09-16 23:05:36
değerli ûmmet-i muhammed: lûtfen ek$i sözlûk'teki "kurban ı keriz" başlığına yazılanları da okuyun. bence bu hususları, yapılacak ilk "ek$i sözlük" zirvesinde masaya yatıralım. avasas, hazreti muhabbet, morphling benzeri yazarları da aramızda görmek isteriz. maide 33: allah ve resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. onlar için ahirette de büyük azap vardır."

Ne bu şimdi tehdit mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Özgürlükler ve düşüncelerin beyanı:

1.paramecium'un salak olduğunu düşünüyorum
2.paramecium salağın teki... (3-4 post sonra)bu benim kendi düşüncem kime ne!
3.paramecium salaktır.

İlk önce özgürlüğün, fikir ve düşünce özgürlüğünün ne olduğunu bilmek gerekli ki sonrasında atıp tutabilelim. Bu tarz kavramları sonradan öğrendiğimiz için ayar tutturamıyoruz bir türlü. Yukarıdakilerin farkı nedir?

Siz inanmayabilirsiniz hatta safsata olduğuna dair kendi kanıtlarınız da olabilir ama önemli bir grup insanın inandığı konular hakkında aşağlayıcı, dalga geçen kelimeler kullanmamalısınız. Bu özgürlük değildir.

Belçika ve Almanya'dan gelen görüşme yaptığım yabancılar ramazan sebebiyle onca ısrarıma rağmen ne kahve ne de sigara içiyorlar ama kendi toplumumdan bir birey bana bu inceliği göstermek bir yana beni ve inancımı aşağlayan bir tutum sergiliyor. Eğer bu birey doğru olanı yapıyorsa, o yabancıların yaptıkları nedir? Bakın kesinlikle saygı demiyorum, saygıyı gerektirecek bir durum yok ortada. Sadece karşındaki kişinin içinde bulunduğu özel halden dolayı daha ince ve itinalı bir davranış sergileme. O da Hz.Muhammed'e inanmıyor ve safsata olduğunu düşünüyor. Daha önceki konuşmalarımızda bunu dile getirmişti ama neden şimdi bu şekilde davranıyor? Benim toplumumdaki bireylerde olan ama bunlarda olmayan ne veya şöyle soralım; benim toplumumdaki bireylerde olmayan ama bunlarda olan ne?

Şu dilimize hakim olup, onu daha düzgün kullanabilsek; daha ilk başta birbirimize ölümcül bir nefret duymamızı sağlayan o iletişim kopukluklarından kurtuluruz.

Avrupalı Hz.İsa ile yeri geldiğinde dalga geçiyor ama ona inanan insanını aşağlamıyor. Dalga geçerken de bu nüans farkını gözetiyor. O yüzden kıyaslama yaparken içeriğine dikkat edelim.

Yukarıdaki yazının aynısı inançlı taraf için de geçerli. Çünkü aynı hoşgörüyü ona göstermiyor. Senin inandığı ve doğru olduğunu kabul ettiğin şeye karşı tarafın inanmasını bekleyemezsin ve buna diretemezsin. Bu seçiminden dolayı da onu sınıflandıramazsın. Böyle bir davranış zaten senin inancın ile çelişir. Sende bu ayrımı yapma hakkı ve yetkisi yok. Ama inançlı olarak tabir etmek istemediğim ama şu an için başka bir sıfat bulamadığım bu toplum parçası da çoğunluk itibarıyla cahil kesim olduğu için fevri davranışlar sergiliyorlar ve bu inanç sistemine leke düşürüyorlar. Cahil derken inancının gerektirdiklerini tam olarak bilmeyenleri kast ediyorum, yanlış anlaşılma olmasın.

Forumdaki 'inanç kesimi=AKP' düşüncesini de anlayamıyorum. Ben de orucuma ve cuma namazıma falan dikkat ederim. Diğer hususlara da elimden geldiğince uymaya çalışırım. Ama AKP'li etiketi yemek beni çileden çıkarıyor. Ben laik kavramının müslümanlıkla yan yana olacağına inanıyorum. Çünkü dinimin bana zaten kişiden ve inancından bağımsız bir şekilde saygı ve adalet göstermem hususunda dikkatli olmamı söylediğini biliyorum. Gavur lafını kullananların bu fikir ve düşünceden nasiplerini almadıklarını düşünüyorum. Ama bu laikliği ve müslümanlığı bir arada götürebilecek yönetici vasfı taşıyan bir insan da yok bu memlekette çünkü bu tarz insanı yetiştiren altyapı yok. Kafadan ayırmışlar bizi; laik vs müslümanlık.

İki taraf da düşünmemiş ve sadece kendilerini savunmuşlar. Bu yapı artık köhne ve eskimiş. Bu ideolojileri savunanların da yaşı ortada. Bizim onların yaptığı hatayı yapmadan konuşabiliyor olmamızı isterdim ama forumda önceki ve şimdi olan tartışmalarda da görüldüğü üzere, biz de aynı yolda ilerliyoruz ve yapılan hatanın üstünden geçiyoruz. Üstünde oturup düşünmeye değmez mi?

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca ekşi sözlük öyle bir mekandırki muhammed peygambere küfür edebilir ama hristiyanlığı eleştiren tek bir satır bulamazsınız.müslümanlığa küfür edebilir ama hristiyanlık şu noktalarda çelişiyor dediğiniz anda uçurulursunuz.ekşi sözlük denince mümkün olduğunca öz değerlerinize küfür etme mekanı akla geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

türkiye laik olsaydı ezan olmazdı.

hep ezanı kullanıyorum çünkü ezan türk müslümanların bencilliğinin çok güzel bir örneği.

belçikalılar sana 15dk saygı gösterirler çünkü ramazanda içki içecek yer bulamama problemi, her gece bağıran bi koroyla uyanma sorunu, kurban bayramlarında hertarafın kan revan içinde olması.. vsvs sorunları yok.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium orneklerin hatali
paramecium salaktir diyen yok

paramecium delidir sizofrendir bisiler gorup din demektedir diyen war
ben bugun ciksam (hazir cikilmisida war aslinda hasan mezarci) ben yei peygamberim desem bana saygi mi duyarsiniz yoksa dlei mi dersiniz
aha scientology ortada
kimler tom cruise mantikli diyor kimler delirmis diyor
Sosyal ağlarda paylaş

Paramecium bence sana öyle avrupalılar gelmiş. Bana bu ramazanda Polonya'dan önceki ramazan da İngiltere'den ve Almanya'dan misafir geldi. Şapır şupur götürdüler vallahi gözünün yaşına bakmadan. O biraz bireysel olmuş. Diğer konuda sana şöyle hak vermekteyim. Nasıl ki imanlı insanlara saygısızlık yapılıyorsa, inanmayanlara yapılan saygısızlık -belki de- daha büyük. Şahsen ben inanmamaya başladığım ilk zamanlar düşüncemi açıklamaya çekinir olmuştum. Açıkladığımda da başıma gelenler malumdu zaten... Sonrasında sen de takmamaya başlıyorsun kafana. Ben demiyorum ki herkesin durumu böyle; fakat çoğunun başına gelen bu."Nasıl olsa bana saygıları yok, benim onlara niye olsun ki?" tavrı aslında olmaması gereken bir şey; ama hepimiz insandık değil mi? İşin bu kısmı da atlanamıyor mâlesef...

Edit: Düşüncemi açıklama kısmı aile, arkadaş vs. içindir.
Sosyal ağlarda paylaş

odiflame said:
ayrıca ekşi sözlük öyle bir mekandırki muhammed peygambere küfür edebilir ama hristiyanlığı eleştiren tek bir satır bulamazsınız.müslümanlığa küfür edebilir ama hristiyanlık şu noktalarda çelişiyor dediğiniz anda uçurulursunuz.ekşi sözlük denince mümkün olduğunca öz değerlerinize küfür etme mekanı akla geliyor.

buda dunyanin en komik uydurmasi
hristiyan populasyonunun azligi ortadayken elestiren konusan sayisinin az olmasi cok normaldir
nasil ki turkiyede paris st germain yeninlince gazetelre yazmiyosa ya da bosna hersekteki ekmek fiyatlariyla kimse ilgilenmiyorsa ayni sekilde hristiyanliklada ilgilenen sayisi azdir
ha elestiri yok mudur war kitty!

1. jazz veya rock ilahi söylenebilen tek din, bundan böyle kişinin kendine göre kurallar uydurup inandığı, halk tarafından "herşe serbez" içeriği olduğuna kesin kanaat getirilmiş din.

hristiyanligin ilk entrysi

13. vitrin dini..
30. dinlerin sütlü kahvesi.

gotunden uydurmadna azcik okumak lazim di mi odiflame
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Avrupalı Hz.İsa ile yeri geldiğinde dalga geçiyor ama ona inanan insanını aşağlamıyor. Dalga geçerken de bu nüans farkını gözetiyor. O yüzden kıyaslama yaparken içeriğine dikkat edelim.

İyi de "Hz. Muhammed best-seller yazarıydı" denilince inananla dalga geçilmiyor ki? Adam kendi fikrini, inananları işin içine katmadan söylemiş oluyor.

"Tahrik! Provokasyon!" deyip odunu kapanlar da yine inananlar oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Tüm gün toplantı halindeydik, 15 dakika arada soğuk sandwich yediler.

Ezan konusunda ses sınırlaması şart, benim evimden de 40-50 metre ötede cami var ve bölgeki camilerle beraber ses eve doluyor. Karışan sesler olayın ahengini bozduğu gibi gürültü kirliliği de oluyor. Ona sınırlama ve ayarlama getirilmesi şart.

Otellerinde akşam içkileri içtiler. Sen de bir otel barında içebilirsin. Ben boğazda elimde bira dolaşacağım dersen de o senin seçimin.

Kurban bayramındaki manzaranın müslümanlık ile ne alakası var? O manzara cehaletin ve saygısızlığı göstergesi. Yukarıdaki yazımda da inançlı kesimin cehaletinden bahsetmiştim. Müslümanlık sana cadde veya park ortasında kes demiyor ki. Ben özel mezbahada kestiriyorum misâl; herşey gayet hijyenik ve temiz. Ayrıca belli yaşın altında çocuk da içeriye almıyorlardı, ne kadar zorlarsan zorla.

Ama sen bardağa boş yanından hep bakarım diyorsan ne diyebilirim ki : Ama bu işi düzgün yapanlar da var, aynen inanmayıp bu beyanatlarını düzgün şekilde yapanlar olduğu gibi.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Hz. Muhammed best-seller yazarıydı.
Bence bu saygısızlık değil, aşağlama da değil. Bence güzel modern bir benzetim olmuş ve hoş bile olmuş denebilir ama fark şu; kuran'ı ona iletildiği şekilde kaleme aldığı için yazar denilince kendi eseriymiş gibi algılanması. Ama bu kadar detay incelemezsen farklı bir bakış açısı :)

Olay Avrupalı olayı değil, olay bir arkadaşın dediği gibi karşılıklı saygı ve anlayış. İnsan olmak yani temelde. Konunun taraflarında malesef bu noktaları göz ardı eden kişiler mevcut ve olayın bu derece vahim olmasına da onlar neden oluyor.

Ben 'inanmıyorum' diyen birinin değil de 'vayy kâfir' diyen birinin olayı başlattığına inanıyorum. Ama bu çok eskiden olmadı. 70-80'lerde oldu. Çünkü daha eski dönemlerde ikili saygı zinciri yine vardı.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,
BonePART said:
Ezan sesi kisilmasina gerekyok. Tek yapilmasi gereken ezanlarin simultane baslayip bitmesi.

Güneşin pozisyonu, yerel saat olayı... falan filan. o sebeple aynı anda merkesi okuma olmaz. Sesleri karışması engellense, zaten diğerlerini duymayacağımız için problem olmaz. Bir de bazı müezzinler varki, resmen katlediyorlar :( Abi o adamın okumasına nasıl izin veriyorlar anlamıyorum!

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bst seller yazariydida eger kitabi kendi yazdigi bile ima ediliyosa hakaret deildir bu.
Bir dine inanmak sart degildir. Isteyen inanir. Inanmiyosada SANA YA DA DININE SAYGI GOSTERMEK ZORUNDA DEGIL.
Bu kadar basit. Hakaret etmek ayri bisi ama saygi gostermek zorunda degil.

Yane sen namaz kiliyosan onunden gecer, ramazanda ortada sigara icer yemek yer, kurban keseme diye ayvan haklari icin dava acar.

Cunku bunlar onun haklariyla catisan noktalardir ve istediklerine sana oncelik verme secenegi vardir.

ANlamadiginiz bu.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:
Selam,
BonePART said:
Ezan sesi kisilmasina gerekyok. Tek yapilmasi gereken ezanlarin simultane baslayip bitmesi.

Güneşin pozisyonu, yerel saat olayı... falan filan. o sebeple aynı anda merkesi okuma olmaz. Sesleri karışması engellense, zaten diğerlerini duymayacağımız için problem olmaz. Bir de bazı müezzinler varki, resmen katlediyorlar :( Abi o adamın okumasına nasıl izin veriyorlar anlamıyorum!

Saygılar.

paramecium
su anda yazlik evimizin orada 6 adet cami var. Duzluk ve aciklik bi alan oldugunda iftar ezani 15 dakika suruyor. Gunesle felan bi alakasi yok bildigin her hoca kendi kafasina gore 30 saniye once 60 saniye sonra basliyor. MErkezi sistem yaparsin yakin lokasyonlar ayni anda okur olur biter.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Belli merkezleri seçmek mantıklı olabilir. Bizim yakın caminin akşam/iftar ezanı yaklaşık 40-45 saniye falan :P Olması gereken de bu aslında, imkanlar dahilinde hızlı okumak.

-Namaz kılan bir adamın önünden geçmek yerine, arkasından geçmenin sakıncası ne?
-Adam zaten nefsine hakim olmaya çalışırken ramazanda, bunu göstere göstere yapmak yerine, biraz daha özenli bir şekilde yapmanın sakıncası ne? Hoş uni zamanı ramazanda McDonalds'da ders çalışırdım ama tutmayan arkadaşların yemek yemesi gerekiyordu :P

Senin amacın üzüm yemekten ziyade bağcı dövmek anlaşılan :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Paramecium benim amacim dovmek felan degil. Ama anamadigin su ben yapmiyorum ama isteyen yapar bu kadar basit. Onlarin hakki bu cunku SANA YADA INANCINA SAYGI DUYMAK ZORUNDA DEGIL KIMSE.

Anlayin sunu artik ya cok sikildim. Yane sey muhabbeti gibi bu Fenerbahce Avrupayla mac yapiyor herkes Feneri tutmali hayir aradasim ben Portoyu tutuyorum ya benim hakkim bu sevmiyorum o nedenle senin kazanmani istemiyorum ayni hesap.

Sirf sevenleri inananlari saygi duyulmasini istiyo diye kimse saygi duymak zorunda degil bir seye,
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kör mevlasına nasıl bakarsa, mevlası da köre öyle bakarmış

Önünde yürüyen adam tökezleyip düşse, eli de adım atacağın noktaya gelse, durmam/yön değiştirmem ezer giderim mi diyorsun yani? Sonuçta sen yolda yürüyorsun ve düşen o, yön değiştirmek zorunda değilsin ki. Veya benim kafa oruç oruç basmıyor ve idrakda zorluk yaşıyorum, o da mümkün :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...