Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pro Cs Oynamak Nasıl Birşeydir ki ?

ozii_x

Öne çıkan mesajlar

Bone said:
5.7 dediğin 7.5'tir büyük ihtimalle

o değil de, CS'nin öyle ahım şahım bi tarafı yok ki. Herşey aimde bitiyor. Adamı gördüğün an hiç salise sekmeden öldürebiliyorsan zaten CS bitmiştir senin için. Al eline sniper rifle + desert eagle, geleni hakla gideni öldür.
Öyle taktikti maktikti kasmaya hiç gerek yok. Zaten "pro" takılanların birçoğu aim sayesinde bu kadar frag kasıyor.

6.0'lı günleri özledim ya :) Oyun daha bi hızlıydı, mp5 gereksiz silah değildi, awp kullanması bu kadar kolay değildi felan, oyun bu kadar ezbere düşmemişti. bi de dust-dust2only gitmiyordu oyun, mis gibi docks, militia felan olurdu...

millitia prodigy falan olurduda, cs aimle bitmiyor bi dünya tecrübe gerekiyor maçlarda, public için aim yeterli sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

benim bildiğim ilk cs versiyonu 3.x lü bişeydi ( teroristler desert eagle ile başlardı hatta oyuna)

orange box u ilk aldığımda 10 dolar daha verip cs:s de almıştım cs:s oynamışlığım yoktu daha öncesinde , öyle bir sardıki oyun beni tf2 oynamak için kurmuştum oyunu sözde cs:s den çıkmaz olmuştum , oyuna ilk girdiğimde gözümü açamadan yalan ediyolardı orası ayrı :D nefret etmiştim kendimden bu kadar kötü olamam diye .. tabi daha sonra azim ettim kastım :) ak-47 ile oynuyordum hep (en sevdiğim silah kendisi) 10 kurşunda 10 kişi aldığımı hatırlıyorum (nerd misali) acaip zevkliydi tak tak böyle kafalara sıkıyosun absürd mesafelerden , ama steam accm hacklendi adamlarda hacklenen acclere hiç bişey yapmıyoruz dediler :( yani demem o ki bol oynayacaksın fun serverlarına girip zaman harcama git en nerd adamların arasında oyna
Sosyal ağlarda paylaş

Ilk versiyon 1.0'di tabiki :) Ama Turkiye 3.1 ile basladi. O zaman toplasan 30 kisi falandik. C4'u istedigin yere koyup patlatiyordun falan. Round bitse bile silahlar yerde kalmaya devam ediyordu falan :D.

Sonra CS beta 4.0'a gecildi, oyuncu kitlesi artti (backalley ve ingram gelmisti, deli soteler basladi.)

Ne guzeldi be!!
Sosyal ağlarda paylaş

dereque said:
Başarı basmak demek yeterli değil bence :) Basmak sadece araç olabilir ama çok fazla maç yapmak ve bunu yaparken aynı 5 ile yapmak başarıyı getirir.

değil bence, lathspelle katılıyorum bu konuda. ama sadece CSde değil, neredeyse tüm oyunlarda bastın mı alıyosun. dota aggresif adam, war3te rush/baskıncı adam, wowda rush yapan adam, generals/red alertte base basan üstünlük kurar. istisnalar kaideyi bozmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Silph, sponsor'un olmamamasinin nedenide community'nin olmamasidir. Sponsor reklamini yapacagi pazara girer, adamin t-shirt'unun ustunde ki reklami okuyacak adam yoksa niye girsin sponsorluk isine.

Biz zamanimizda saga sola cakarken cesitli firmalarla sponsorluk gorusmeleri yaptik, artik NTV'sinden tut telefon firmalarina kadar. Ki zamaninda en azindan az da olsa community vardi, WCG Turkiye, CPL falan oluyordu. Ona ragmen "sponsorluk bize gelir saglar mi, ne gibi yarari olur bize?" diye sorguluyorlardi mutemadiyen.

Ben hak veriyorum sponsor olmak istemeyen firmalara. Pazar yok cunku. 2000'de toplam 30-40 kisiydik bu oyunu ciddi oynayan. Baska kimse yoktu "pro" olacak kadar kendini veren ve iyi oynayan. Ama ben "LVL turnuvasi oldu, WCG oluyor, CPL olacak, gaming comunity'si buyuyor" diyordum. Ama ne oldu, aksine kuculdu, o iyi oynayanlar oyunu birakti, yerlerini dolduracak oyuncular gelmedi. Suan oynayan o 2 takimda zaten bizim donemin sonlarindan kalan oyuncular, hala cabaliyorlar ama bence bosa kurek cekiyorlar.

O zamanlar yenilerin gelmeyecegi nette ki hileci, kufurbaz, amele tayfasindan belliydi.

Ayrica bir baska mantaliteye daha parmak basasim geldi. Turk camiasi eskicidir. Yenilige kapalidir. Yeni versiyonlar, yeni oyunlar degil eskileri oynanir. Gecmiste kalan seylere israrla devam ederler.

Mesela 98-99'dan beri HLDM oynuyorim, ego olacak ama rakip yoktu yani (AG'den once). Clan olaylari vardi ama turnuva zaten olmuyordu. 2001-2002 gibi sanirim artik HLDM dunya'da bitmis, turnuvalari olmuyor dogru duzgun. AG'ye gecilmis ama oda belli local turnuvalarda, Turkiye'den cok uzaklarda oynaniyor.

Ben bu raddeden sonra ne kasayim? Ama baska bir iyi oyuncu arkadasim var, TRK'da o zaman, dedi ki "Lath gel, TRK'da gucleri birlestirelim, yenilmez oluruz" falan. Filmlerde ki replikler gibi cumle kurdu.
Dedim ki "hocam bitti artik HLDM, nesine kasiyoruz bundan sonra, para mi kazanicaz, bisey mi olacak? Gereksiz kasmayalim bosver" dedim. Adam birde arkadasimiz olacak, kufurler saydirdi, gitti.

Sok icinde kaldim, adamin malligina mi, hayallerine mi, arkadasligina mi sasayim?

Sonra bunlar kasti zaten, bir bok oldumu? Hayir. E git UT kas, Quake kas en azindan enerjin bir boka yarasin.

Birde son olarak bu tipler gidip WCG, CPL gibi turnuva duzenleyenlere atiyor sucu ki aman evlere senlik.

Of su camiada neler gordum, ne tiplerle karsilastim, kitap falan mi yazsam ne yapsam? Ama oda satmaz ki, 3-5 adam var zaten ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

Zeppelin said:
dereque said:
Başarı basmak demek yeterli değil bence :) Basmak sadece araç olabilir ama çok fazla maç yapmak ve bunu yaparken aynı 5 ile yapmak başarıyı getirir.

değil bence, lathspelle katılıyorum bu konuda. ama sadece CSde değil, neredeyse tüm oyunlarda bastın mı alıyosun. dota aggresif adam, war3te rush/baskıncı adam, wowda rush yapan adam, generals/red alertte base basan üstünlük kurar. istisnalar kaideyi bozmaz.

demek istediğimi anlamamışsın.. istersen dünyanın en iyi basanı ol (ne demekse ) , dediklerim olmadan hiçbişey olmaz , en azından bu Cs için geçerli.
WCG bu sene olucaktı güya TR'de , geçen sene sponsor olayı aşıldı denilmişti , yine bişeyler ters gitti demekki. Ama CPL zaten dünyada populeritesini kaybedeli 2 sene oluyor , dereceye giren oyunculara paralarını vermemeye başladıktan sonra... Gecen seneki CPL e adı sanı duyulmamış clanlar katıldı.. Bu sıralar ESWC , KODE5 , Extrem Masters popüler olan organizasyonlar ki TR bunların hepsine takım gönderebiliyor (bkz Dark Passage)
Sadece DP nin bütün turnuvalara gitmesi bile TR de Cs nin öldüğünü gösteriyor aslında. öldürüyor derken ProGamer lık açısından. Sponsor bulmak gerçekten imkansız , TR de Cs için parası olan insanları kandırmak (sponsor babında ) , inandırmak daha da imkansız ( zamanında az denemedik).
Sosyal ağlarda paylaş

dp nasıl bütün turnuvalara gitti, em online zaten ilk turu geçemiyorlar, eswc elemesi de yoktu. bir tek kode5'e gidebildiler o da 2 yıl önce türkiyede kode5 elemesi yapmıştı bi eleman tek başına sonra sponsorlar para vermeyince gönderememişti finallere dpyi, bu yılda kode5 işte bi güzellik yapıp özel invitela aldılar. ha gittiler de ne oldu sıfır çekip geldiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...