Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdam kalktı, ne derece iyi oldu?

Zlaneth

Öne çıkan mesajlar

Hucreye kapatilip bir omur yasamaktansa, idami tercih ederim. Agir hapis dedikleri tek basina hucreye tikip hic bir sosyal halt yapmasina izin vermemekse en guzel ceza o. Ama olay kogusta bir omur gecirmekse yeterli degil. Insan herseye alisir, kogus yasami falan belli bir sure sonra yadirgamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Valla tuzum kuru, maksimum 3 seneye hukukçuyum şahsen. "Perfect" hukuk dediğine "ideal hukuk" deniyor ve hukuk felsefesi adı altında şöyle bir 3000 senedir falan tartışılan bir şey bu, malum Roma çıkardı bu naneyi =) Ha güven meselesi açısından türk hukukuna güvenmemene de sonuna kadar hak veririm, orası ayrı. Savunurum ben de işin içinde olduğumdan belki, ama haksızsın da diyemem.

işin kötü yanı o zaten. idealine ulaşana kadar adaletten söz edemiyoruz. "adalet = yasaların uygulanması" olmuş artık. umarım çok şey katarsın kendinden de : )
Sosyal ağlarda paylaş

Griswold benim 20 senem boşuna geçecek adamlar 2 kuruş para verecekler elime bu da geri dönüşüm olacak sanırım ? L O L derler adama :)

Pent in dediğini bende düşündüm tarihten yanlış hatırlamıyorsam hammurabi kanunu diye geçiyordu(mezopotamyada).Örneğin birinin gözünü çıkarttıysan seninde gözün çıkarılmalı şeklindeydi bu hammurabi kanunu.Ama şimdi bu durumda da x kişisi y kişisinin gözünü çıkardı y kişisi tekrar x kişisinin gözünü çıkarmak istemiyor bu durumda ne yapılcak veya birini tecavüz edip öldüren birini kim tecavüz edip öldürmek ister?Bu işlemi yapacak adamda da psikoloji kalmaz ki.Bence en iyisi böyle şerefsizleri piskopatlar koğuşuna bile bile alsınlar orada nasılsa şişlenirler birşey olur güme giderler.
Sosyal ağlarda paylaş

Bazen insan içinden geçiyor öyle suçlar görüyoruzki bazen şu adamı idam etseler keşke diyoruz. Bunu o an diyoruz evet fakat idam sisteminin olduğu yerde birçok kişinin suçsuz yere idam edildiğini de biliyoruz. Alınan hayat geri verilebiliyor mu ? Hayır.

Peki idam olan ülkelerde suç oranları azalıyor mu ? Pek sayılmaz. Özellikle amerikada hiç de azalmıyor. Bunun dışında ortada bir savaş olmadıkça resmi olarak devlet bir insanın canını nasıl alabilir , buna hakkı var mı diye düşünmek lazım. Bu hayatı kime göre , neye göre nasıl alacak.
Sosyal ağlarda paylaş

aritra said:
idam da kalksın af da kalksın.

Bana göre insan affetsin ama devlet affetmesin. Bana karşı suç işlemiş bir suçluyu benim adıma devlet affetmemeli bu çok saçma. Çok da söylenir şu birçok kişi tarafından.

Devlet kendine karşı işlenen suçları affetmiyor ama başkasına karşı işlenen bir suçu affedebiliyor. Kesinlikle saçma ve olmaması gereken birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

İdam gibi güzel bir devlet uygulamasını tekrar sahnede görmek isteyenler bir dahaki seçimde oylarını Osman Pamukoğlu'na atsın..

Ama idam yerine "ağırlaştırılmış işkenceli müebbet" gibi hapsetme cezaları uygulanabilir.. Hayat boyu hapis cezası yiyen adam devlete yük olmak yerine, dayak yiyerek ömür boyu çalıştırılabilir, (-) (+)'ya dönüşür..

Hem biz kendi başbakanını asmış bir ülkenin evlatlarıyız, hangimiz darağacının çıkardığı o güzel ZINK sesini unutabilir ki :')
Sosyal ağlarda paylaş

Tecavüzcüye idam
ABD'de yaşlı bir kadına tecavüz edip öldüren mahkumun cezası infaz edildi

18.09.2008 18:10
ABD'nin Teksas eyaletinde, yaşlı bir kadına tecavüz edip öldürmekten idama mahkum edilen kişinin cezasının infaz edildiği bildirildi.

Eyaletteki adli yetkililerden bugün yapılan açıklamada, kurbanın ailesinden özür dilediği belirtilen William Murray'in (39), yerel saatle dün akşam zehirli iğneyle idam edildiği kaydedildi.

Murray, 1998'de 93 yaşındaki bir kadına tecavüz edip öldürmekten idama mahkum edilmişti.

Kaynak

Özgürlükler ülkesi Amerika'da, başkasının özgürlüğünü kısıtlayınca sonuç..
Sosyal ağlarda paylaş

Zlaneth said:
Tecavüzcüye idam
ABD'de yaşlı bir kadına tecavüz edip öldüren mahkumun cezası infaz edildi

18.09.2008 18:10
ABD'nin Teksas eyaletinde, yaşlı bir kadına tecavüz edip öldürmekten idama mahkum edilen kişinin cezasının infaz edildiği bildirildi.

Eyaletteki adli yetkililerden bugün yapılan açıklamada, kurbanın ailesinden özür dilediği belirtilen William Murray'in (39), yerel saatle dün akşam zehirli iğneyle idam edildiği kaydedildi.

Murray, 1998'de 93 yaşındaki bir kadına tecavüz edip öldürmekten idama mahkum edilmişti.

Kaynak

Özgürlükler ülkesi Amerika'da, başkasının özgürlüğünü kısıtlayınca sonuç..

abd'deki eyalet sistemi, abd'nin iyi bir örnek değil kapitalizmin başı olması, abd'de fbi'ın(yada polis tam hatırlamıyorum) kaçan bi hırsızı dur bile demeden 8 kurşunla öldürmesi falan filan derken çok güzel bi örnek olmuş tebrikler (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
abd'de fbi'ın(yada polis tam hatırlamıyorum) kaçan bi hırsızı dur bile demeden 8 kurşunla öldürmesi falan filan derken çok güzel bi örnek olmuş tebrikler

dur bile demeden kısmı doğru mu bilmiyorum ama, gerekli dur ikazları yapıldıktan sonra, eğer şüpheli halen durmuyorsa bence bir şekilde durdurmakta yanlışlık yoktur.

sen olsan ben olsam sağa çekeriz hemen. nereden belli adamın terörist olmadığı, belki arabadaki herif en yakın okula çekip patlatacak arabayı?
Sosyal ağlarda paylaş

yok tvdeki haberlerden hatırladığım kadarıyla kovalamaca yaşanıyo, sonra adam köşeye sıkışıyo(yada tekerlerini patlatıyolar), arabadan inip kaçmaya başlıyo, polislerde arabadan iner inmez 8 yada 9 kurşundu galiba sıkıp öldürüyodu. tabi haberi tam doğru hatırlamıyo da olabilirim bikaç sene oldu çünkü
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...