Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paticik kullanıcıları nerelerde takılıyor (istanbul)

Ferrero

Öne çıkan mesajlar

bu topici istanbul için açtım.
ben taksim'deki takıldığım yerleri sayayım;

içmek istersem;

-küçük beyoğlu
-pasific house
-kafe pi
-arsen lüpen

canlı müzik için;

-eloy
-dorock
-peyote

yemek için;

-memiş
-kızılkayalar
-ekvator
-eğer param az kaldıysa; arsen lüpen'e giderken sağdaki dürümcü.

nargile için

-sadabat
-kafeka
(pek bir yer bilmem başka)

aklıma bunlar geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bir iki tanesini tarif edeyim bari

İcmek icin
Kucuk Beyoglu
Meydandan galatasaraya dogru yururken sagda bi insaat calısması wardır hemen o insaat calısmasından sora saga girin..Ya da bilenler icin Emek sineması Bab bowlingin oldugu sokaga girin..Sokagın sonuna kadar yuruyun..sola donun goruceksiniz..

Kafe pi
Meydandan galtasaraya dogru yururken solda mcdonaldsın yanındaki sokaga girin ilk sol..

Yemek icin
Kızılkayalar
Bilmeyen olması ihtimali beni korkutsada meydan da Burgerkingin sol tarafında sıralanan yapılara baktıgınızda kızılkayalar olarak gorursunuz..

Ekvator
Meydandan Galtasaraya dogru yururken solda mcdonaldsı goruceksiniz onun yanındaki sokaktan girin..ekvator tabelasını gorursunuz zaten..

adını bilmedigim ama mekan tarifi
Bilenler icin Joker Live ın karsısındaki durumcu..Bilmeyenler icin..Meydandan galatasaraya dogru yururken caminin yanındaki sokaktan iceri giriyoruz..yuruyoruz..solda jokerlive ı gorunce saga bakıyoruz..ooo durumcu..ucuz ve efsane..

Yine mekan adı eksiklgi ama ben tarif edeyim benden cıksın
Meydandan galatasaraya dogru yururken sagdan benetton ya da solda gozluk saatci gorunce bi durun solunuza bakın marmara bufeyi gorun.. gordunuz mu o sokaga girin sokagın sonuna kadar yuruyun..sol a donup saga donun orda bi cigerci kavurmacı tadında bi yer war bilmemne usta diye efsanedir..

Marmara Bufe
tarif icin bi uste bakın..benetton un karsısı

Nargile icin
Matrock
eski tadını vermese de fena olmayan bu mekana gidisi anlatayım..yine marmara bufenin oldugu sokaga giriyoruz..saga donuyoruz..sokagın sonuna gelmeden hemen solda matrock kafeyi goruyoruz =))

Kallavi
Bu sefer tunelden galatasaraya yuruyoruz..Dewam et git yani yol biraz surer sagda kilise afacan ı falan gorunce sola bakıyoruz.. Kallavi diye tabelayı goruyoruz.. Hadi meydandan yuruduk diyelim baya yurururz bu sefer..galatasarayı geciyoruz.. aznavur pasajını falan goruyoruz sagda onu da geciyoruz dewam ediyoruz duz saga bakarak gitmekte fayda war tableayı gorup iceri giriyoruz terasa cıkıp nargile ve manzara keyfi yapıyoruz..
Sosyal ağlarda paylaş

yol tarifi edilmeyenleri edeyim;

pasific house: tünel girişine gelmeden önceki son sağdan giriyoruz. sonra da ilk soldan dönüyoruz. kısacası babylon'a giden sokağın başındaki sokakta. bira isteyince bir tabak limonlu salatalık getiriyorlar, sessiz sakin süper mekandır.

arsen lüpen: meydan'dan tünele giderken bilmemne ağa cami var sağ tarafta. o caminin yanından sağa dönüyoruz ilerliyoruz ilk sağ değil ikinci sağdan dönünce orda hemen köşede.

eloy: bunu da şöyle tarif edeyim. tünel'den meydan'a giderken (istiklal'den meydan'a değil dikkat(!)) ağa camiyi geçtikten sonraki ilk soldan dönüyoruz. imam adnan sokak ünlüdür zaten. sırayla pulp, dorock yanyana göreceksiniz. işte bu sokağın sonunda sağ köşede bir apartman dairesinden bozma bir yer var. girişinde eloy rock bar yazar. orası.

dorock: o imam adnan sokağa girince zaten göreceksiniz. önünde bir sürü chopper, siyah deri ceketli uzun saçlı güneş gözlüklü metalci gençler görürsünüz. orası. üstüne zoi diye bir club mekan açıldı (pulp'ın binası) onlar sesi kökleyerek ortamı bok etsede dorock'tan vazgeçilmez.

peyote: burada kaliteli ve değişik müzik yapan birçok grup çıkıyor. giriş genelde 15 YTL civarı oluyor. nevizade'de bulunan bir mekan burası. nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum çünkü nevizade'nin birçok girişi var. avrupa pasajından tarif etmek gerekirse; avrupa pasajına nevizadeden giden yoldan gidip ilk sağdan giriyorsnuz sonra da ilk soldan giriyorsunuz. yolun sonunda sol tarafta göreceksiniz. ilk katı bok gibi techno çalar, herkes ayakta içer, sevişir, danseder. 2. katında ise bahsettiğim canlı müzik etkinliği oluyor. gevende'dir, ways'dir, anima'dır burada çıkıyor. öğrenci adama biraz tuzlu gelebiliyor.

memiş: sıraselviler'de, yani istiklal caddesine girerken sol taraftaki dönercilerden ilerliyoruz bambi fln var bambinin yanında, sıraselviler'in sonunda sağdaki yer. kaşarlı dürümü fln çok güzeldir ve bambi'yle aynı fiyata tıklım tıklım et yersiniz.

sadabat: meydan'dan tünel'e ilerlerken sol taraftaki ilk mcdonalds'tan sola giriyoruz (kafe pi ve ekvator da burada zaten.) ekvatoru geçince bir tantunici var onun yanındaki apartman girişinden giriyoruz ilk kat. zaten tabelaları da var. nargilesi güzel, müzikler tüm bildiğim nargilecilerdeki gibi fail.

kafeka: sadabat'la aynı sokakta ama ekvator'a gelmeden, kafe pi sokağına girmeden önce dışarıda masalar sandalyeler olur yazın, işte o masa ve sandalyeler kafeka'nın dır. yani mcdonalds'tan girince ilk sağdaki mekan.
Sosyal ağlarda paylaş

nargile hastalıgım oldugundan gün içinde melita,tesadüf,kahve,etiler balkon,modacafe,topane alibaba yada camlıca tepedeki nargile cafeleri tercih ederim.öyle gece eglenceye falan gitmiceksem buralarda olurum.

yemek için midpoint.ama genelde nargile içtiğim yerde yemek yerim

gece için öle sürekli gittiğim bi yer yok şahsen.ama yazın kuruçeşme tarafındakilere gidiyorum.kışında etiler nişantaşı tarafındaki yerler tercihim oluyor

büfe olarak kızılkayalar marmaris büfe falan işte.

elimden geldiğince güzel olan heryere gitmeye calısırm.bi yere ne kadar çok gidersem o yerden o kadar soguyorum

beykozda beşiktaşta orda burda sürekli yeni yerler keşfetmeye calısırım :).öle herkesin gitmediği sessiz sakin yerler.
Sosyal ağlarda paylaş

yemek = ev ,schlotzkey's salata salata diye böğürürsem .
kahve = kahve dünyası , starbucks.
white chocolate mocha starbucksta ,sıcak çikolata kahve dünyasından.
nargile = fethipaşa korusundaki çay satılan yeri solunuza alarak ormanın içinden 100 metre yürüyün.
orda yine bir bireye ait bir cafe var.
ormanın içinden ortaköy,boğaz köprüsü ve boğaz manzarası karşısında güzel bir nargile içersiniz.
çayınızı da alırsınız,sevgiliniz kankanız vs.
pek bilmezler burayı da.

ya da marakeş ya da dem cafe kadıköyde.ama basık bir yer dem faytona giderim oraya gidiceme :)

içki = bıraktım ama kadıköyde liman kahvesi ( rexin sokağında ilerlen solda ) , caddebostanda havelka [ caddebostan barlar sokağında sahile çok yakın] ve caddebostan sahil .
Sosyal ağlarda paylaş

İçmek İstersem ;

Kafe Pi:

Taksimde bayinin solunda bulunan sokaktaki genç ve neşeli mekan. Üniversite gençlerinin genelde haftasonu mekanlara gitmeden önce içip çakır keyif olmak için uğradıkları yer. Bira 5 milyon , vodka , viski ve bilimum shot fiyatları çok fazla değil. Genelde diğer üniversitelerden tanıdık çıkması beraber toplanıp bir yerlere beraber gitmeniz mümkün. Taksimin vazgeçilmezi.

Marakeşim:

Bağdat caddesi barlar sokağındaki bir mekan. Ufak , sıradan ; ama ben seviyorum. Biraver alıp gecenin 3 üne kadar lakır lukur durmadan içiyoruz vallahi.

Teacher's Pub:

Sırf yeditepe de öğretim üyelerini basmak için girdiğim bi mekan ; ama genede mekan hoş güzel. Bira ucuz ve sıcak bi ortam. Kadıköy barlar sokağında Rexx büfenin hemen yanında.

Liman:

Gene kadıköy barlar sokağında , sokağın ucunda. Sesu nun tavsiyesiyle gittiğim ve tuttuğum bir mekan. Paticik buluşmalarının çoğunu gerçekleştirdiğimiz yer. Renkli, güzel bi yer.

Beatles:

Caminin yan sokağındaki mekan. Arkadaşımın işlettiği yer. Ortam çok kral , müzikler çok iyi. Mustang diye güzel bi grup çıkarıyorlar. Arada uğruyorum , güzel oluyor.

Yemek için ;

Kızılkayalar:

Efsane ıslak hamburger , fazla söze gerek yok svrewy açıklamış zaten. Mekan çıkışı vazgeçmilmezlerden ayran kombosuyla süper.

Bambi:

Gene es geçemediklerimden birisi , kaşarlı dürüm favorim. Hep takılırım. Taksim meydanında dönercilerin sokağının orda.

Kadıköy'deki renkli mekan:

Rexx in hemen aşağısında bi yer , çok severimz. Kadıköy acil'in hemen karşısında. Mekan tasarımı falan çok hoş.

Marmaris Büfe:

Tost vs yemek için uğradığım mekan. Çok kaliteli. Heryerde var.

Nargile için;

Balkon:

Bağdat caddesinde , mado nun karşısındaki sokağın ucunda. Güzel nargile yapıyorlar ben beğendim , genelde yakın olduğu için de orayı tercih ediyorum.

Marakeşim:

Nargileleri gene güzel , hep naneli içiyorum orda. Mükemmel yapıyorlar.

Adını bilemediğim mekan:

Üst katında süper bir nargile yapıyorlar , taksimde bir yer. Ara sokağın tekinde. Merdivenle çıkıyorsunuz falan çok iyi.

Gece takılmak için gittiğim mekanlar ;

The Hall:

Camii den sağa dönüp beatles in ordan sola döndükten sonra sokağın ucundaki mekan.Güzel retro partileri oluyor , müzik çok kaliteli. Elektronik , house ve 80's çalıyorlar. Güzel isimler getiriyorlar. İçki ucuz güzel , genç mekanı. Üniversitelerin parti organizasyon ettiği yerlerden biri. Koç geçen sene düzenlediği parti baya iyiydi.

Dirty:

Gene çaldığı müziklere aşık olduğum sabaha kadar takıldığım mekandır. Genelde alterno tiplerin takıldığı yer. Geçen sene şahin k nın gelmesiyle hareketlenen yer heah. Vodka , bira gene ucuz. Güzel isimler getiriyorlar , giriş 5-10 ytl. Girerken bileğinizden damgalıyorlar heah.

Indigo:

Bankamatiklerin ordan devam edip , sağa döndükten sonra gireceğiniz ara sokağın sonundan sağa döndükten sonra göreceğiniz mekan. Gene güzel isimler getiriliyor. Mtv sponsorluğunda güzel organizasyonlar yapılıyor. Az dar bi yer ama gene kaliteli.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyoğlu

Peyote : Güzel elektronik ağırlıklı müzik eşliğinde bira falan . Terası da yazın hoş oluyor . Kışın da en alttaki barında oturuyoduk .

Küçük Beyoğlu : Yine yazlık mekan. Daracık sokak, iki yanında eski Beyoğlu apartmanları ortasında sokakta birsürü masa. Bira içmek için güzel. Fiyatları da iyi.

Pi : Bi ara çok takılıyodum . Ama şu aralar çok kalabalıklaştı. Sanki biraz kötüleşti gibi geliyor . Ama güzeldir yine oturulur .

Kadıköy

Moda sahili: Çok dallama gitse de denizin ters tarafında olan duvara kıçını dayayıp milleti seyredip içip sohbet etmek güzel oluyor ağaçların altında.

Teacher's Pub: Çok güzel biyer olmasa da Kadıköy'de var olan mekan azlığı dolayısı ile tercih edilebiliyor. Barlar sokağında.

Karga : Burası da Kadıköyün favorisi benim için. Mekanın dizaynı falan çok güzel bence. Karanlık ve eski gibi dizayn edilmiş 3-4 katlı bir bar. Hoş gerçekten .
Sosyal ağlarda paylaş

Bostancı'da; Cordon Var aklıma gelen sadece. Bide içmek için arasıra Teras.
Cadde üzerinde ve Caddebostan Barlar sokağında; Friday,Havelka,Kırıntı,Midpoint,Bibuçuk,Old English Pub,Piramit(Fenerbahçe),The House Cafe,Yer Fıstığı,Caddebostan Havelka,Benzin,Barkod,Kahve evi,Nero(Yeni açıldı gerçi ama açıldığından beri hergün bi uğruyoruz anlamsız bi şekilde)

Olay nargileyse şimdi saymak istemiyorum uzun sürer :)

Taksimde;Cafe Krepen,360,Ara Cafe, Babylon,Balans,Bibuçuk,Çınaraltı ve adını bilmediğim bi çok yer :) AMa kızılkayalarda bir durup yaklaşık 3 dane ıslık yenir.

Eğlence içinse: Buz,Murphy's,Ghetto,Anjelique(Favoridir),Jazz Cafe, Reina-Sortie-Black üçlüsü bayar artık.

Ama asıl favori yerler huzur yerleridir;

Fenerbahçe'de Baraka
Vaniköy
Anadolu Kavağında ki o Balıkçı(ismini unuttum şimdi Zaten orada bi tane var)
Biraz uzak gelicek ama sırf huzur için yarım saatlik bir yolla Şileye gidip Oradaki Balıkçıda demlenmek(hafıza kaybı geçiriyorum sanırım favori yerimin adını unuttum. Neyse aklıma gelince yazarım.Favori dediğim şimdiye kadar arkadaşlar sayesinde 3-4 kere falan gittik ama olsun favorimdir artık)

Okulum Nişantaşında olduğu için bikaç yerde ordan attırıyım; Fashion Bistro,Casita,Antares,Fuaye,The House, Teşvikiye Cafe,Caffe Latte...

Vs Vs Vs.

Ha eğer içmek içinse nevizade de rastgele bir yere girme durumu oluyor hep..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Kadıköy de "yaşayan" biri olarak (İstanbuldayken zamanımın neredeyse tamamı orada geçiyo) :

İçmek için:

Teacher's Pub: Zaten yazılmış birkaç defa, sokağın hemen girişinde ufak ve güzel bir mekan. Ufak olmasını dezavantaj olarak görebiliriz, zira azıcık ta kalabalıklaşınca sigara dumanı + karanlık ortam hafiften bunaltabilir. Müzikleri falan güzeldir ama.

Zincir: Teachers ın hizasında iki yanda bulunur bu mekan, denk gelirseniz sağlam metal geceleri olur, birası pek hoş değildir ve müzik çok yüksek seslidir genelde. Çok muhabbet edilecek mekan değildir gibi. Müzik dinlemeye gidilebilir.

İncir Pub: Sokağın ilerilerinde, Karga yı geçince aynı sırada açık renk ahşap döşemeli mekan. Şu an itibariyle (bence) Kadife sokak ın en kaliteli mekanı, fiyatlar gayet makul, 60lık bira 6 ytl idi en son. Müzikler değişken, reggae den Britpop a giden bi yelpazede çalıyorlar, genelde sakin ve düşük sesli, arka taraftaki bahçe oturup muhabbet etmek için ideal, üst katında jetonlu elektronik dart var(50 kuruştu en son bi tanesi) falan. Şiddetle tavsiye ettiğim bir mekan.

Vagon: İncir in tam karşısında tekel bayisinin yanında ufacık bir mekan. Sahibi cazsever bir amca, ama arada old school hard rock falan da çalabiliyor aklına eserse. Kapı önündeki masaları kaparsanız yaz aylarında sokağı izleyerek muhabbet çok eğlenceli olur, tavsiye edilir. Burada alkol yok yalnız.

Trip: Sokağın ortalarına doğru, sağ tarafta Negatif Body Art ı geçtikten sonra köşedeki ilk mekan. Ahşap döşemeli falan güzel bir yer, akşamları barı da fena değildir, biraz kalabalıklaşınca sıkabilir gerçi. Müzik biraz değişken, dans müziğinden bir anda Erkin Koray a geçebiliyolar falan. Mutfak menüleri geniştir baya, fantastik şeyler çıkabilir.

sanırım şimdilik bu kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...