Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2008-2009 Şampiyonlar Ligi İletişim/Analiz Başlığı

khala

Öne çıkan mesajlar

Yahu insanları anlamak mümkün değil hele Red i anlamak hiç değil:)Önce başarısız dedi,sonra eh dedi,şimdide parasının hakkını vermiyorlar diyor:)Kurulan kadro ortada.Fizik gücü yüksek,defansif yönden kuvvetli,az ama öz hücum yapan bir takım Chelsea.Avrupanında bariz en iyi defansif takımı.DÜnyanın en iyi hücum takımı kim?Barcelona.Eee karşısına çıkan diğer hücum takımlarını ne yaptığını gördük.Hücumu hücumla vurmaya kalkarsan hangi takımın o yönü yüksekse galip gelen takım o olur.Chelsea tam olarak Barcelonanın antisi bir takım.En iyi defans hücumdur lafı ne kadar saçmadır yahu.Yine tekrarlıyorum öyle olsaydı Hollanda defalarca dünya kupasını alırdı,Brezilyanın kupa şampiyonluğu 10 olurdu.İtalya defalarca dünya kupasını kazanamazdı.İtalyan takımları şampiyonlar ligini alamazdı.Türkiye de en azından her uluslararası kupaya bırak katılabilmeyi en az çeyrek final yapardı.Bir maçta gol yemezsen en azından 1 puanın garantidir ama gol atmak sadece skor tabelasını değiştirir...
Sosyal ağlarda paylaş

Sixoms said:
Kesin olmayan bilgilerle ve tek bi örnekle bir takımın taraftarına dünyanın en pis taraftarı demek komik geliyor bana.

Takım size antipatik geliyolar olabilir fakat yorum yaparken biraz daha objektif olmaya çalışmak lazım.

Cech sakatlandı, sakatlayan adamı ve ailesini aylarca ölümle tehdit ettiler.

Cudicini sakatlandı, sakatlayan adamı ve ailesini ölümle tehdit ettiler.

Geçen gece hakem kötü yönetim gösterdi, hakemi ve ailesini ölümle tehdit ettiler.

Tek bir örnek? Şaka heralde. Olaylar yaklaşık 2-3 senelik bir dönemi kapsıyor, yani gayet tutarlı bir tavır var ortada.

Kesin olmayan bilgiler? Polis açıklamaları var ortada, tehdit mesajlarını inceliyoruz, koruyoruz diye. Daha neresi kesin değil?

Biri objektiflikten mi söz etti?
Sosyal ağlarda paylaş

Unutmadan bir dip not daha.O kadar para verilip o kadrolar kuruluyorsa bir yerlere gelebilmek,futbolda söz sahibi olabilmek için yapılıyor.İnsanlar bir barcelona maçı için yargılasın diye değil.O chelsea değilmiydi 2-3 hafta önce Liverpool ile 4-4 lük maç oynayan.Genel anlamda defansif bir takım olabilir ama taktik herşeydir.Ben ne finaller hatırlıyorum adına yakışmayan.Bırakın da son 6 sezonda 4 kez yarı finale çıkan,1 kez finale çıkan bir takım ve kadrosunun artık son demlerini yaşıyor kupayı alsın.Geçen sezon Man utd haketmişti kupayı ama bırak finali yarı finalde Liverpool ezer geçer diyenlerin payını vermişti.Bu sezonda aynı şey oldu ama son dakikayla tıpkı geçen sene Terry nin penaltı kaçırması gibi talihsiz şekilde kupayı verdiler.Son 6 sezonda bu kadar iyi bir istikrar sağlayan takımın en azından 1 kere şampiyonlar liginin almasını isterdim.Her ne kadar bu sezon Barcayı,geçen sezon Manuyu desteklemiş olsamda...
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun da belki ondandır. Hani küçük ingiliz kulübü taraftarlarını çok bilmiyoruz. Daha önce ManU olsun Arsenal olsun Pool olsun avrupada yer alırlardı ve onlardan böyle bir şey gelmiyodu. Ama taraftarları belli bir olgunluğa erişmiş olabilir zamanla. Chelsea daha dün küçük kulüptü, bir anda büyüdü. Bir nevi "sonradan görme köylü zengini" kıvamında bir kulüp, taraftarı daha o olgunluğa başarıya ulaşamamış olabilir :) Orta sıra, alt sıra takımlarının taraftarlarını çok takip edemiyoruz sonuçta belki Chelsea'ya mahsus değil genel yapı olarak öyledir durum.

Ama yine de yapılacak iş değil. Her gün defalarca telefonla maille kendinin, karının, çocuğunun hayatının tehdit edildiğini nasıl öldürülüceğinin anlatıldığını düşünsene. İnsanı delirtir.
Sosyal ağlarda paylaş

son dediklerine bende katılıyorum, ama farkında mısın bilmiyorum Mourinho öncesi böyle değildi, Mourinho Frings'in yönettiği bir maç sonrası dedikleri ile taraftarları gaza getirdi, o tehditler oldu.

Mourinho bana göre şu anda dünyanın en iyi td'si ve benim en çok sevdiğim td. Ama bazen ipin ucunu kaçırıyor işte.

Birde Manu ve Liverpool'un bir kültürü var, chelsea de bu yok sanki. onunda etkisi ve bunun altında ezilmişlik var gibi Chelsea'de.
Sosyal ağlarda paylaş

Olayın bir başka boyutuda var.Yani tehdit yaşamın her evresinde oluyor.Bir kız arkadaşın oluyor,eski erkek arkadaşından da yeri geldi mi tehdit alabiliyorsun:)Yani lafla peynir gemisi yürümüyor.Chelsea taraftarının öyle büyük olaylara karıştığını pek duymadım.Zaten zengin bir taraftar kitlesi var Chelseanin.Ateş olsalar cürümleri kadar yer yakar onlar:)
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün taraftara gidiyor yalnız senin lafın. Bunlar tekil örnekler evet, bu kadar büyük bi genelleme yapılıcak bi durum göremiyorum ben. Tehdit eden biri yakalandıysa onun suçudur taraftarın değil. Bu arada, yakalanan var mı merak ediyorum. Ayrıca Türkiye'de olmuyor mu tehdit olayları? Dünyanın her yerinde olan şeyler bunlar.

Üsttede dediğim gibi son 6 yılda 4 yarı final, bir kere final oynamış bi takımı yerin dibine soktunuz. Objektiflik burda olmalı işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Dünyanın her yerinde oluyor ama bir tek Chelsea'dan bu kadar duyuldu, demek ki arada ciddi bir fark var. Zaten tehdit edenin de 1 kişi 2 kişi olduğunu sanmıyorum.

Neyse daha fazla konuşmaya gerek yok bu konuda, zaten geç de olsa buldular layıklarını :) önümüzdeki maçlara, ManU-Barca'ya bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Asriel said:
Yahu insanları anlamak mümkün değil hele Red i anlamak hiç değil:)Önce başarısız dedi,sonra eh dedi,şimdide parasının hakkını vermiyorlar diyor:)Kurulan kadro ortada.Fizik gücü yüksek,defansif yönden kuvvetli,az ama öz hücum yapan bir takım Chelsea.Avrupanında bariz en iyi defansif takımı.DÜnyanın en iyi hücum takımı kim?Barcelona.Eee karşısına çıkan diğer hücum takımlarını ne yaptığını gördük.Hücumu hücumla vurmaya kalkarsan hangi takımın o yönü yüksekse galip gelen takım o olur.Chelsea tam olarak Barcelonanın antisi bir takım.En iyi defans hücumdur lafı ne kadar saçmadır yahu.Yine tekrarlıyorum öyle olsaydı Hollanda defalarca dünya kupasını alırdı,Brezilyanın kupa şampiyonluğu 10 olurdu.İtalya defalarca dünya kupasını kazanamazdı.İtalyan takımları şampiyonlar ligini alamazdı.Türkiye de en azından her uluslararası kupaya bırak katılabilmeyi en az çeyrek final yapardı.Bir maçta gol yemezsen en azından 1 puanın garantidir ama gol atmak sadece skor tabelasını değiştirir...

yok sen yanlıs anlamışın.ben hala başarısız diyorum.avrupada başarıları yok.kaç senedir bi yere kadar gelebildiler ileriye gidemediler.

e oynadıkları futbolla harcanan paraların ve kadronun hakkını vermio takım

defansiz futbolu iyi oynasada ben karşıyım.hem böyle başarı zor hemde zevk vermiyor bana göre
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
Asriel said:

yok sen yanlıs anlamışın.ben hala başarısız diyorum.avrupada başarıları yok.kaç senedir bi yere kadar gelebildiler ileriye gidemediler.

e oynadıkları futbolla harcanan paraların ve kadronun hakkını vermio takım

defansiz futbolu iyi oynasada ben karşıyım.hem böyle başarı zor hemde zevk vermiyor bana göre

sence daha napmalı chelsea ? barcadan daha iyi bi kadrosu yokki yada manchesterden gayet iyi yerleri avrupadada hayvan gibi başarılılar abi ne diyon ya bende sana cvp yazıyom peh.
Sosyal ağlarda paylaş

2000 ve oncesi 2 tane uefa kupaları var adamların

o kadro için şamp liginde sürekli çeyrek final yarı final oynamak başarı değil bana göre

ztn oynamazsa ayıp.hayvan gibi başarılılar diyosun.söyle bana başarıları nelermiş

güzel futbol oynamıyor.kadrosu nasıl iyi değil bana söylermisin ?

istedikleri cogu topçuyu alabiliecek güç var.

10 kişi kalmıs.ve kaleye tek şut çekememiş barcelona karşısında 10 kişi kendi ceza sahasında bekliyor.sende bana ne diyosun

adamların lig maçlarını cl maçlarını izliyorum takip ediyorum.benim gorusum budur

hadi şimi bana chelsea nin başarılarını say
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:
2000 ve oncesi 2 tane uefa kupaları var adamların

o kadro için şamp liginde sürekli çeyrek final yarı final oynamak başarı değil bana göre

ztn oynamazsa ayıp.hayvan gibi başarılılar diyosun.söyle bana başarıları nelermiş

güzel futbol oynamıyor.kadrosu nasıl iyi değil bana söylermisin ?

istedikleri cogu topçuyu alabiliecek güç var.

10 kişi kalmıs.ve kaleye tek şut çekememiş barcelona karşısında 10 kişi kendi ceza sahasında bekliyor.sende bana ne diyosun

adamların lig maçlarını cl maçlarını izliyorum takip ediyorum.benim gorusum budur

hadi şimi bana chelsea nin başarılarını say

**uefa ya kalsa chelsea her sene alır örnek abez kaçmış.

**hersene şampiyonlar liginde yarı final final çeyrek final başarı değil mi sence .? ligde sürekli ilk 3

*güzel futbol dediğin sana göre güzel futbol ben chelseayi seviyorum izlemeyi.

** istedikleri topçuyu alıcak güçleri yok. klüp satıldı satılcak

son 5 sene bak bakalm chelsea napmş avrupada kaç maç yapmş kaç maç kazanmş kmleri yenmş şlde neler yapmş. mantıksız yani söylediğin ingilteredeki bütün takımlar zengin. manch arsenal liverpool almıyo mu istediği oyuncuyu ? chelsea zengin diğerleri züğürt mü ? ingiltere liginin sonuncusu bile türkiye efsane olur farkındasın dmi
Sosyal ağlarda paylaş

@Red kusura bakma da saçmalamışsın başarısız diyerek. Sonuçta yarıştığı takımlardan daha fazla para harcıyor da değil yani.
Elendiğin takım da Barca.(hakem etkisiyle) Ya hakikaten neyi tartışıyoruz ki geçen sene final oynadılar penaltılarda ayağı kaydı adamın. Bu sene yine final oynayacaklardı x milyon euro'luk Real'e 6 atmış takıma gol attırmadılar hatta pozisyon vermediler.
Abuk bir son saniye golüyle elendiler.Şimdi bu takım başarısız ise başarılı takım hangisidir bunu bi söyle de öğrenelim.

yani üzüldüğüm nokta hakemin yüzünden size konuşçak malzeme çıktı yenseydi Chelsea hiç bu yorumlar yapılmayacaktı.
Bir şey daha hedef koyarken takımlar kupalarda final olarak koyarlar hedeflerini çünkü finalde artık şansa kalır bazı şeyler.O yüzden tarihe yazarken finalistler ve galip yazılır.

Son olarak yani Alpay da ölüm tehditleri aldı ingiltere'de ilk değil son değil. Ki hani ben olsam Abramoviç'in yerinde öldürtürüm o adamı değil ki tehdit edeyim. Verdiği zarar kaç M Euro belli değil.Yani Chelsea taraftarı olaya mı karışmış ortalığı mı yağmalamışlar oyuncu yakalayıp darp mı etmişler yok böyle bişey. 2-3 tane manyak arayıp öldürücem seni diyor bu da haber oluyor bu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi verilen para ve ortaya konan başarı deniyor da.Lig değil ki bu Avrupa liglerinin şampiyonları ve üst liglerinden 3-4 takım geliyor.Chelsea istediği kadroyu kuruyor da BArcelona,Real,Liverpool,Arsenal,Manu,İnter,Milan,Bayern kuramıyor mu?Kadro kurmakla da olmuyor bu işler ayrıca.Bİr ara çok değil 4-5 sene öncesinde Dünyanın en önde gelen isimleri Real oynamıyormuydu?Rüya takım deniyordu ama bırak Cl yi almayı ligte bile saçmaladılar.Şimdi kim çıkıp Arsenale kafanmı güzel kardeşim öyle genç kadro kurulur mu diyebilir.Adamlar yarı finale çıktı Manudan 3 yedi ama taraftarı alkışladı.Şampiyonlar liginde çeyrek finale bile çıkmak başarıyken 4 yarı final 1 final ve pisi pisine gitmiş kupa ve bu sezonki final maçı.Yani chelsea 6 yılda 5 kez Cl yi alsamıydı başarılı olacaktı?Ayrıca bana çıkıp söyleyebilirmisin Chelsea hangi mevkide dünyanın en iyi oyuncusuna sahip?Birazcık cech ve lampard onlarda bence mevkilerinin en iyisi değiller.DÜnya yıldızı diye 5 adam sayamazsın Chelsea de ama adamlar takım gibi takım ve bu yüzden son 6 yıldır dünya futbolunda söz sahibiler...
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Chelsea takım gibi takım?

İngiliz liginde takım olmamakla, sadece yıldızlar topluluğu olmakla en ağır şekilde eleştirilen takım Chelsea.

Chelsea mi yıldızlar topluluğu?Hiç yıldızlar topluluğu görmemiş olsak yiyeceğiz.Hani vardır ya futbol için arkadaşlar arasında hatta tv de spor programlarında bile dünya karması kursan ilk 11 e kimleri alırdın diye.Chelseaden kime alırsınız ilk 11 nize?Dedim ya belki cech o kadar...
Sosyal ağlarda paylaş

Asriel said:
Rewendor said:
Chelsea takım gibi takım?

İngiliz liginde takım olmamakla, sadece yıldızlar topluluğu olmakla en ağır şekilde eleştirilen takım Chelsea.

Chelsea mi yıldızlar topluluğu?Hiç yıldızlar topluluğu görmemiş olsak yiyeceğiz.Hani vardır ya futbol için arkadaşlar arasında hatta tv de spor programlarında bile dünya karması kursan ilk 11 e kimleri alırdın diye.Chelseaden kime alırsınız ilk 11 nize?Dedim ya belki cech o kadar...

AHAHAHAHAHAHAAAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Sosyal ağlarda paylaş

Dünya karması derken ilk 11 değil genel takım düşünüyorum sınırsız kaynakla.

Cech yerine Buffon'u tercih ederim ben normalde, gerçi son dönem formsuz, düşünülebilir Cech.

Defansa Terry mutlaka alınır bir kere.

Ballack ilk 11'de olmasa da yedek kulübesinde kendine mutlaka yer bulur. Adam çünkü "her türlü" oyunu oynayabilecek, orta sahayı yönetebilecek bir isim. Gol mü lazım? Sal ileri, forvet arkasında gol arasın. Oyun mu sıkıştı, koy serbest oyuna, takır tukur sağdan soldan atak yapsın, oyun kursun, hatta gizli gizli defans arkasına sarkıp ya da kafa toplarına bitip gol arasın. Defansa mı geçecen, ister göbeğe yerleştir önde atak karşılasın, ister ön liberolara ders verecek şekilde ön liberoda oynasın. Lampard var, ofansif ortasahaların tükenmekte olduğu günümüzde Kaka'yla beraber bayrak taşıyorlar son örnekler olarak.

Drogba yine yedekler arasında yer alır muhakkak, ilk 11'i de zorlar. Çünkü hayvani fiziksel güce sahip "ayı forvet" tarzı forvet oyuncusu kalmadı dünyada pek, özellikle de Adriano gittikten sonra.

Joe Cole'u unutmuşum bir de. Adam ortasahada ofansif olarak göbekte, iki kanatta, forvet arkasında her yerde oynayabiliyor. Tamam dünyanın en iyisi belki değil ama mutlaka en iyileri arasında. Üstelik de inanılmaz bir şekilde orta sahanın her bölgesinde aynı verimi gösteriyor neredeyse, tam bir joker, takımın nerede adama ihtiyacı varsa geçer oynar.

Ashley Cole? Daha iyi sol bek dünyada pek fazla yok bence. Ofansif-defansif anlamda bu kadar iyi ileri çıkıp geri giden, bu kadar başarılı bindirme yapan sol bek kalmadı pek. Carlos vardı yıllar önce, şimdiki Carlos gibi gittim mi geri gelemeyen hali deilken tabii. Şu anda bakıyoruz, daha iyisi nerede var ki?

Chelsea'ya yıldızlar topluluğu değil diyorsun, ama son dönemin en pahalı transferlerine imza atıyor hep. Tabii bir de giden/gönderilen adamlar da var.
Sosyal ağlarda paylaş

O ikisini direkt olarak yazdım zaten de diğerleri yedek dahi olamaza kesinlikle katılmıyorum. Adamlar dünyanın "lider ligi"nde 2. olup şampiyonluğa oynuyorlar, her sene saçma sapan futbollarına rağmen CL'de takır takır üst turlara çıkıyorlar.

Lampard, Ballack, Joe Cole çok sağlam adamlar zaten kafadan. Cech'i çok sevmem ben, arada şapşal goller yiyor. Sağolsun kupada Türkiye'den de yedi öyle avanak goller :) Buffon ve Casillas varken tabii zor listeye girmesi. Ama kişisel görüş tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sen bu kadar adam alırsan yandık:)Haklısın ama terry i unutmuşum.Onu bende alırım şu anda:)Sol bek ashley cole düşünülebilir ama sanki chelseaye gittikten sonra düşüş oldu gibi.Evra geriden gelip geçti bana göre.Lahm var herşeye rağmen düşünülebilir.Ballack imkanı yok almam kadroma.Lampard yedek kulubesınde belki ama sırf İngilterede zaten aynı bokun laciverti misali Gerrard var.Forvete Drogba iyi hoşta bence hani ilk 18 e 4 forvet alacaksam bu Drogba olmaz.Süper adam ama en iyi 4 forvete koymam heralde.Ama tekrarlıyorum Terry konusunda haklısın kesinlikle alırım.Dikkat edelim aldığımız adam Terry.Yani yine hücumcu değil.Defansif bir takım ya ne kadar yıldızlar topluluğu bile deseler ki ben inanmıyorum hücum takımı değil chelsea.Zaten o yüzden eleştiriliyor.Yani chelsea taraftarı değilim ama sanki burda Chelsea takımının avukatı görünümündeyim.İyi bir futbol izleyicisi Chelseanin basarısız bir takım olduğunu söylemez.Chelsea dünyanın yada avrupanın en iyi takımı değil.Hatta ilk 5 e bile giremez bence ama başarısız bir takımda değil.Adamların futbol anlayışı Barcelonaya ters geliyor.Zaten son 6 senede sanırım ya 3 defa yada 4 defa eşleştiler cl de.Hepsinde de Barcelonaya bela olmuş bir takımdır Chelsea...
Sosyal ağlarda paylaş

Gerrard zaten as kadroda, ama daha geride bende :P

Bi de forvet olayı taktiğe göre çok değişir.

Yani çeşit çeşit forvet var. Pivot forvet ayrı (Toni, Koller mesela), top taşıyan/kontratakta fırlayan hızlı forvet ayrı (Rooney, Eto'o), çok yönlü teknik forvet ayrı (Ronaldo, c.ronaldo değil ama gerçek Ronaldo, Henry), Ayı yavrusu boğuşan forvet ayrı (Adriano, Drogba...), kendini unutturup bir anda biten forvet ayrı (Raul, Baros). Hangisini seçeceğin tamamen taktiğe göre değişir. Ama ayı yavrusu forvet tipinde özellikle Adriano sonrası büyük boşluk var işte Drogba rakipsiz orada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...