Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2008-2009 Şampiyonlar Ligi İletişim/Analiz Başlığı

khala

Öne çıkan mesajlar

defans yapan her takıma pis defansif futbol oynuyor diyip kötülemek ancak futboldan anlamayanların yapacağı şey. çok yazamayacağım ama maçın hakkı 3-0 chelsea idi. tırsak hakem 2 penaltısını vermedi chelsea'nin, üstüne barcelona'ya yok yere kırmızı verdi içine etti maçın. o iki penaltıyı verse 3-0 kazansa hala defans yapıyor helelö diyen olur muydu diyeceğim ama "heeeöö tabikide benderdim tabi yeaa" diyenleri görür gibiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Nessarien said:
Aiko said:
chelsea bence gayet güzel oynadı. final maçı ingilterede oynansa kesin manchester kazanır derdim ama muallakta işte

Neresi güzel ? Çakılı defans 7 kişinin arasında yarımşar metre. Orta yapsan gitmez şut çeksen kaleye ulaşana kadar birine çarpar. Vasat futbol ve erken gelen golün üzerine yatıp oynamak. Bir ingiliz takımına yakışmayacak düzeyde bir futbol sergiledi. Barça 10 kişi kaldığında bile bu değişmedi ve sonunda bedelini ödedi.

90+3'de gol olunca apartmanı inlettik o derecede delirtti bizi chelsea ^^

vucud vucuda kıran kırana oynadılar olması gerekende buydu bence ikili mücadelelerin çoğunu chelseali futbolcular kazandı açıkcası chelseanin futbolu bana daha çok zevk verdi barcelona gibi bi takıma şut çektirmedin sen nasıl olursa olsun.bende sevindim ayrıca barcelonanın golune, guardiolayı koşarken fln görünce. adam van der sar dan 1 yaş küçük.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi hakemin ilk hatasından sonraki pozisyonlardan bahsediyoruz ki kırmızı kart olmasa belki o penaltı pozisyonları olmcak çünkü sonuçta atılan adam da sol bek ve orda savunmayı o da yapabilir öyle 2 pozisyonda olmayabilirdi.He Chelsea'nin futbolu hoşuma gitmedi.Barça'da iyi oynamadı ama kim çıksa ötekinin hakkıydı demem.
Sosyal ağlarda paylaş

Doruk ne skorla ne de penaltıyla alakası var defansın. Maçta zerre seyir zevki yoktu. Adamlar 8 kişiyle kapandılar, 1 kişi arada bağlantı sağladı ilerde tek adam da bekledi. Güçsüz takımsındır defans yapar kontratakla gol ararsın anlarım, ama Chelsea gibi bir takımsan oynadığın şu futbolla en fazla kalitesizsin denir başka şey denmez.

Futboldan anlamamak dersen buna, gülerim sadece, senin gözünde futboldan anlamıyor olmak da pek bir şey kaybetmek değil çünkü kanımca. Ama şu güçte, şu maliyette bir takım, onca eksikli, bir o kadar da yorgun rakibine karşı bu taktiği bu futbolu oynuyorsa zavallıdır sadece. Takımca 90 dk kapanır durursan olacağı bu zaten.

Turu, galibiyeti geçtim şu futbol anlayışıyla bu turnuvada olmayı bile haketmiyor Chelsea.

Sabaha kadar vakit geçirsinler işte şimdi evlerinde.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hiçte kapanan bi chelsea görmedim öyle dediğin gibi. 2. yarının ortalarından sora skoru korumak istiyosan tabiki yapacaksın ama o dakikaya kadar top 2 kalede de geziyodu. buna rağmen bütün pozisyonlarda chelseanin pozisyonu barca hiç pozisyonu yok öle net.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim zevkimi köpek gibi yerine getirmek zorunda o adamlar. Babasının hayrına çıkıp oynamıyor ki adamlar orada. CL'nin izleyici sayısı bir düşsün bak bakalım noluyor? Bu organizasyonun tamamı para üzerine kurulu, UEFA'nın cebine giren, ve yayın gelirlerinden ve kupa gelirlerinden (haliyle UEFA da daha az para alınca daha az para dağıtacak) kulüplere giden gelir azalsın hele bi nasıl panikliyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Defansif futbol oynadı bence Chelsea ve bana sorarsanız aslında bi güzelliği de vardı oynadıkları oyunun.Sahaya yayılışları alanları daraltmaları Barca her arkaya sarkmaya çalıştığında araları kapatışları bence mükemmele yakındı.
Şimdi sen demişsin ki güçlüyse futbol izletsin. Elindeki kadro neyse ona göre futbol izletirsin. Bugün dandik futbol oyunlarında bile Chelsea alırsan defansif bi oyun tarzı benimsersin.
"Cole-terry-alex-bosingwa" böyle bir dörtlü olucak elinde önlerinde Essien ve Ballack gibi oyuncuların olucak.Bunlardan vazgeçebilir misin? Zamanında böyle kurulmuş kadro ve bence çok da iyi bir kadro.
Dediğim gibi Chelsea sevdiğim bir takım değil normalde ama bu akşam kazanmayı hakeden taraftı bana göre. Futbolun doğrularını sahaya daha çok yansıtan takımdı.
Sosyal ağlarda paylaş

yanlış anlama da 3-5 kişinin zevkini yerine getirecek diye karşısındaki uzay takımına karşı çok riskli taktiklerle çıkmak hiç akıl karı değil. kaldı ki ben gayet zevk aldım chelsea'nin futbolundan, sadece topu izlemeyi bırakıp oyuncuların saha içinde neler yaptığını görmek gayet ilginç. chelsea'nin oynadığı defansif futbol ile manchester'ın oynadığı sıkıcı defansif futbol arasında dağlar kadar fark var. senin dediğini manchester yapıyor. chelsea top ayağındayken gayet atak bir oyun sergiliyor, kale önüne kapanmak gibi bir olayı yok.

çok taraflı baktığını söylemiş miydim?
Sosyal ağlarda paylaş

beşiktaş chelsea yi 2-0 yendiğinde o stad da 70 dk 10 oyuncusu ilse ceza sahasında savunma yaptı 1 atak bile yapmadı. ama kimse 70 dk kapanan beşiktaşa AYIP ULAN demedi gücü okadar gücü onu yapmaya müsayit.

ama abicim gelicen trilyonlar vercen sonra eee as kadrodan büssürü adamın olmadığı barca ya defans yapcan. e turu geçse bile bana başarı gelmez ' püü utanmazlar' derdim.

bilmem katılırmısınız
Sosyal ağlarda paylaş

işin ilginç yanı ben de değişiklik olsun bu sene diye barça'nın çıkmasını çok isterken, hakemin adaletsizlikleri nedeniyle chelsea çıksın diye dua ettim ama olmadı maalesef. hakettiler de bence yani. hadi bakalım barcelona chelsea defansını geçti bala mala, ama manchester defansında adım atabilecek mi görmek isterim. daha sıkıcı bir maç sizleri bekliyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

mac kazaninca 600 bin, finale kalinca sanirim 1 milyon euro aliyor takim.
oyle her mac basarak oynanmaz. adamlar mac kazanmaya calisiyor, ki bu yatiyor dedigin takim bi onceki turu 1-3 ve 4-4 luk skorlarla gecti.

Rewendor said:
Benim zevkimi köpek gibi yerine getirmek zorunda o adamlar. Babasının hayrına çıkıp oynamıyor ki adamlar orada. CL'nin izleyici sayısı bir düşsün bak bakalım noluyor? Bu organizasyonun tamamı para üzerine kurulu, UEFA'nın cebine giren, ve yayın gelirlerinden ve kupa gelirlerinden (haliyle UEFA da daha az para alınca daha az para dağıtacak) kulüplere giden gelir azalsın hele bi nasıl panikliyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

can said:
oyle her mac basarak oynanmaz. adamlar mac kazanmaya calisiyor, ki bu yatiyor dedigin takim bi onceki turu 1-3 ve 4-4 luk skorlarla gecti.

Rewendor said:

Ya bi kere takımın başkanı değil bak SAHİBİ Abramovich ve adamın hobisi bu :) para için yapmıyo.Para hesabını hiç söyleme o yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam doğrudur da önde olan şey abramovichin çok istemesiydi bu kupayı ve futbol zevkti onun için.Açıkçası çok para kaybetmiş olabilir satıcakta olabilir ancak 1milyon dolar içinde zevkinden vazgeçmez gibi geliyo bana.Ayrıca şampiyonlar liginde güzel şeyler görmek ister insan sadece maddi bakma olaya.
Sosyal ağlarda paylaş

can said:

O paralar sadece çerez.

Şampiyon olan takım (ki Chelsea bu ihtimali hep olan bir takım) yayın gelirleri dahil olmak üzere 30-40 milyon euronun üzerinde para alıyor turnuva sonrasında.

Maç başına alınan para ayrı, üzerine tur geçtikçe para ödeniyor. Elemeleri geçip gruplara kalırsan 5 milyon euro mesela, sonraki turlarda da yine bir miktar ödene ödene şampiyonlukta inanılmaz bir para ödenmiş oluyor sadece UEFA'nın kendisinden.

Üzerine bir de Yayın gelirleri ekleniyor (ki yayın gelirleri de haliyle en çok şampiyona gidiyor. Bilmemkaç tane ülkenin kanallarının CL yayın haklarını ayrı ayrı satın aldığını düşünürseniz oradan gelecek parayı da siz hesaplayın.)

Kısaca dönen paranın haddi hesabı yok. O maç başına alınan para hiçbir şey.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...