Absolut Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Bİr film vardı Ruzca komut ile geriye füze atıyordu kahramanımız falan o gün bu gündür severim keratayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Asteroth said: Breedan said: işte bu uçak savaşmış 2.dünya savaşında almanya için. fakat hammadde vs sıkıntılarından dolayı az miktarda üretilmiş. Baya bi etkiliymiş ama nereye kadar tabi. Birde bunun için gereken Kromu türkiye'den alIyolarmış:S Bu sadece bir konsept, seri üretime asla geçmemiş bir uçak. modelini hatırlamadığımdan bunu koydum ama bu modelde uçmuş yani deneysel olarak şimdi baktımda. bu olması lazım benim bahsettiğimin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 off topic oldu evetF 35'ler aşmış bitirmiş, bir zamanlar SU 27 hayranıydım şimdi bu özelliklerle buna ne desem bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Sorunun cevabı çok basit: 1-Eşşek gibi çalışıyorlar(İşsizlik oranı %6.5) 2-VERGİ veriyorlar ki endirekt(ÖTV,MTV,KDV) vergi değil gelir vergisi gibi... 3-Sam Amca da bu vergiyi eğitime ve AR-GE ye harcıyor ki sonunda bu yol, su elektrik ve Hellfire missile olarak geri dönüyor Efenim biz 1-Çalışmıyoruz(işsizlik oranımız %11.6) çalışanı da sevmiyoruz... 2-VERGİ vermiyoruz, vereni de "enayi" şeklinde lanse ediyoruz. 2008 YILI VERGİ GELİRLERİ Gelir Vergisi: 38.1 milyar YTL Kurumlar Vergisi: 14.5 milyar YTL Dahilde Alınan KDV: 17.7 milyar YTL Özel Tüketim Vergisi: 44.7 milyar YTL Motorlu Taşıtlar Vergisi: 3.9 milyar YTL BSMV: 4 milyar YTL Harçlar: 5.4 milyar YTL Damga Vergisi: 4.2 milyar YTL 3-2008 bütçesinden Eğitime ayrılan pay %3.13, ARGE ye ayrılan pay hakkında herhangi bir bilgi yok ama sanmıyorum ki %3 ü geçsin... roket adam said: Wikipedia da günlük olağan sörfümü yaparken, konu nasıl olduysa bi an hava kuvvetlerine geldi. Amerikan Hava kuvvetlerinin envanterini gördüm. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_military_aircraft_of_the_United_States Nasıl oldu da bu adamlar bu kadar büyük bir başarı yakaladılar? Şans mı, tarih bu dönemde onlardan yana mıydı? Diğer ülkeler mi hata yaptılar. Çözemedim. Yalnızca para ve zenginlik sözkonusu olsa, tamam diyeceğim adamlar sömürgeci. Ama adamlarda muazzam bir arge yatırımı var. Önceki çağlarda teknolojinin, bilimin ve sanatın merkezi avrupa ve asya olmuş hep. Savaş teknolojileri de aynı şekilde, Osmanlı nın topu, okları; Almanların teknolojisi ve taktikleri vs. hep dünyadan bir adım ileride olmuş. Nasıl oldu da geri kalmışız yine. (biz derken avrupayı kastediyorum) Bilmiyorum siz ne düşünürsünüz bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Ramocan said: Efenim biz 1-Çalışmıyoruz(işsizlik oranımız %11.6) çalışanı da sevmiyoruz... doğru diyosun ortalık iş kaynıyor millet ne çalışıcam lan aç gezerim diyor. şimdi şöylede diyebilirsin yetişmiş eleman yok vb. bütün işsizler yetişmiş eleman olsa %90 nı yine işssiz olur bu durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 herkes çalışsa vergisini verse kayıtdışı ekonomi bu kadar yüksek seviyede olmasa idi işte ozaman işsizlik olmazdı.biz biraz cukkacı bir milletiz ondanda geri kalıyoruz.çalışmayı sevmiyoruz, çalışanda iş vergi vermeye kayıtlı çalışmaya gelince dürüstlüğü bırakıp vergi cukkalama yolunu seçiyor.sonuç ortada geri kalmamızın tek nedeni bu cukkalama mantığımızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 issizlik her turlu olurdu, vergi vermeyle zannetmiyorum herkese is bulunabilicegini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 odiflame said: herkes çalışsa vergisini verse kayıtdışı ekonomi bu kadar yüksek seviyede olmasa idi işte ozaman işsizlik olmazdı.biz biraz cukkacı bir milletiz ondanda geri kalıyoruz.çalışmayı sevmiyoruz, çalışanda iş vergi vermeye kayıtlı çalışmaya gelince dürüstlüğü bırakıp vergi cukkalama yolunu seçiyor.sonuç ortada geri kalmamızın tek nedeni bu cukkalama mantığımızdır. (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maxigenous Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 SturmVogel said: off topic oldu evet F 35'ler aşmış bitirmiş, bir zamanlar SU 27 hayranıydım şimdi bu özelliklerle buna ne desem bilmiyorum. F-35 O kadar mükemmel bir uçak değil aslında, ilk resimdeki uçak yani F-22 çok daha kabileyetli bir alet. Ayrıca AR-GE ye ayrılan bütçemiz % de diye değil %0, şeklinde ifade ediliyordu en son yani daha çok var o %3 lere.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Ya bunlar araba mı off moff çekiyorsunuz bu araçlar savaş aracı, insanlara demokrasi taşımıyor bunlar.Hayret bir olay ya.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Ne taşırsa taşısın, savaş teknolojilerindeki gelişme de insanlık tarihinde ilerlemedir benim gözümde. Gönül isterdi ki böyle savaş uçaklarına, füzelere bombalara harcanan para sağlığa eğitime fakir ülkelere harcansın, çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsin ama olmuyor gördüğün gibi, savaşmak insan doğasında var çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 İsveç gibi yapalım o zaman hem en büyük silah üreticilerinden biriyken hemde barış için çalışalım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Ha çok çalışıyoruz yine de vergi ödemeye yetişemiyoruz diyosun sen bu durumda...İşsizlik sorunu Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri ve malesef öyle de olmaya devam edecek çünkü emek yoğun toplumdan, sermaye yoğun topluma geçişimizi tam olarak gerçekleştiremedik. Daha doğru bir ifade kullanayım madem anlamadınız söylemek istediğimi: Türkiyede beyaz yakalıların aldığı eğitime göre istihdam edildiği sektör genellikle birbirinden farklı, mesela Üniversitelerin mühendislik bölümlerinden mezun olan kişiler genellikle kendi eğitimini aldıkları işlere giremiyorlar, girseler bile hakettikleri maaşı alamıyorlar. Mavi yakalılarda ise durum daha vahim, insanlar genellikle hakettiklerinden daha düşük maaş alıyorlar veya Türkiyenin konjüktürel yapısından dolayı iş garantileri yok, sektör bazında bozulma ve finansal hareketlilikten ve dış ticaretin iniş/çıkışlarından çok etkilenen bir ekonomi yapımız var, sendikal bazda yapılan reformlar ise işçiye yansımıyor. Her durumda olduğu gibi asgari ücret konusunda da en kolay yolu seçen hükümet, asgari ücrete zam yaptığı zaman makro bazda genel fiyat düzeyinin de yükseldiğini, bunun da enflasyonu tetiklediği ve işçinin satınalma gücünün düştüğünü göremiyor/görmek istemiyor... Yani sorun iş bulamamak değil, ekonominin içinde bulunduğu durum...Bunu da en büyük kaynağı devlet gelirlerinin büyük bir kısmının faiz ödemesine ayrılması, hatta faizin faizine bile para yetişmemesi, bu duruma rağmen hükümetlerin vergi ödeyen kesime daha da baskı yapması ve bu kesimin de -trajikomiktir- ücretli kesim olmasıdır! hoccemama said: Ramocan said: Efenim biz 1-Çalışmıyoruz(işsizlik oranımız %11.6) çalışanı da sevmiyoruz... doğru diyosun ortalık iş kaynıyor millet ne çalışıcam lan aç gezerim diyor. şimdi şöylede diyebilirsin yetişmiş eleman yok vb. bütün işsizler yetişmiş eleman olsa %90 nı yine işssiz olur bu durumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Şimdi şunu düşünelim: Sen beni koruyosun(ama çok sevdiğim bir abimi sadece 1 Mayısta yoldan geçti diye dövüyosun, yazık adam işçi bile değil) , yol(yaptığın yoldan dolayı aracım çukura giriyo, her yıl 1500 kişi yol ortasındaki kuyuya düşüyo) su(kolera, koli basili gibi bir kokteyl sunuyosun) elektrik(ha bunlarında faturası var her ay onun için de para veriyoruz arada gidip geliyo, 2 ayda bir de yüzde 21 civarı zam yapıyosun) ,internet(yurtdışı çıkışı sapıtıyo; abi niye böyle oldu dediğimde herhangi bir cevap vermiyosun köprü yapıyosun(günün belli saatlerini harcıyorum geçmek için bi de para alıyosun , bir de sana verdiğim parayı evsizlere kömür diye dağıtıyosun ( ama aynı zamanda benim paramla kendi reklamını yapıyosun) , Şimdi ben sana niye para vereyim? odiflame said: herkes çalışsa vergisini verse kayıtdışı ekonomi bu kadar yüksek seviyede olmasa idi işte ozaman işsizlik olmazdı.biz biraz cukkacı bir milletiz ondanda geri kalıyoruz.çalışmayı sevmiyoruz, çalışanda iş vergi vermeye kayıtlı çalışmaya gelince dürüstlüğü bırakıp vergi cukkalama yolunu seçiyor.sonuç ortada geri kalmamızın tek nedeni bu cukkalama mantığımızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
progamer Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 maxigenous said: SturmVogel said: off topic oldu evet F 35'ler aşmış bitirmiş, bir zamanlar SU 27 hayranıydım şimdi bu özelliklerle buna ne desem bilmiyorum. F-35 O kadar mükemmel bir uçak değil aslında, ilk resimdeki uçak yani F-22 çok daha kabileyetli bir alet. Ayrıca AR-GE ye ayrılan bütçemiz % de diye değil %0, şeklinde ifade ediliyordu en son yani daha çok var o %3 lere.. O F-35 i John Mclane tek başıan düşürmüştü :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Viktor said: dunyanin her yerinden beyin avlayip ulkene getirince oyle oluyor emperyalizm mis somurgeymis bahane bunlar avrupa 3 ev 100milyar veriyorsa adamlar 8 ev 400 milyar veriyor onemli bulduklari dallarda arastirma yapan bilimadamlarina Çok doğru bir tespit. Önce A.B.D de şimdi de Avrupa da tam burslu eğitim gören abim A.B.D krallar gibi yaşarkan(abartmiyorum harbi isteği gibi yaşıyordu) Avrupa da bir öğrenci gibi yaşıyor. A.B.D de abim hocasindan lab için 20.000 dolarlık bir alet istediğinde 1 gün sonra alınmış bulurken, avrupa da 100 dolarlık materyal için günlerce uğraşıyor. Sonuç mu? Bir kaç aya A.B.D ye geri dönüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 çalışmayla alakası yok ki amerka'nın zenginliğinin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Breedan said: modelini hatırlamadığımdan bunu koydum ama bu modelde uçmuş yani deneysel olarak şimdi baktımda. bu olması lazım benim bahsettiğimin Oha, hiç alakası yok yalnız bu iki uçağın =) Messerschmitt Me 262 aktif olarak kullanılan ilk jet motorlu uçak, dönemi için ne kadar über imba bir uçak olsa da, üretilmesi savaşın sonunu bulduğundan pek de bir etkisi olmamıştır savaşta. Seri üretime geçmiştir ayrıyeten ama çoğu kalkamadan imha edilmiş, kalkanlar da tecrübesiz pilotlar yüzünden doğru dürüst iş yapamamışlardır. İlk koyduğun uçak prototip bildiğin, 1 tane yapılıyor, sonrasında proje rafa kaldırılıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Viki said: The Messerschmitt Me 262 Schwalbe (German for Swallow) was the world's first operational turbojet fighter aircraft.[4] It was produced in World War II and saw action starting in 1944 as a multi-role fighter/bomber/reconnaissance/interceptor warplane for the Luftwaffe. German pilots nicknamed it the Sturmvogel (Stormbird), while the Allies called it the Turbo. The Me 262 had a negligible impact on the course of the war due to its late introduction, with 509 claimed Allied kills[5] (although higher claims are sometimes made[6]) against the loss of more than 100 Me 262s. prototip tamam da uçmuş havalanmış test edilmiş diyorum. yanlış koydum farkındayım. karıştırmışım ama ilgisiz bi durumu yok gelişim süreci böyle: he-178 --> he 280 --> Me 262 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Abi operasyonel olarak alakası yok dedim. Geliştirilme süreci dediğin gibi yoksa =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar