Rock Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Sam said: onu geçtim eski kiliseleri bile koruyoruz Şaka mı yapıyorsun yoksa bu söylediğinde ciddi misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grange Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Aslında adamlar haklı. Müslümanlar da haklı. Bu işin içinden çıkılmaz. Türkiyede bulunan kiliselere havralara birşey demiyoruz gayet güzel yaşıyoruz.Ama bu zaten bizim kültürümüzde var.Mevlanadan Yunus Emreden Atatürk'ten böyle gördük. Onlar da hitlerden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 İstekleri gayet makul yani ve kendi içinde tutarlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Bence de adamlar haklı. Köln Camisi yapımını engellemek için Montpellier'de buluşmaları saçma olurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Keşke orada olsaydım. Bir kaç ırkçının kafasını kırıp insanliğa bir yardımda bulunurdum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 melih yerel secimlerde kaybedip koln de belediye baskanligina aday olsun kazansin o zaman gorurum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Grange said: Aslında adamlar haklı. Müslümanlar da haklı. Bu işin içinden çıkılmaz. Türkiyede bulunan kiliselere havralara birşey demiyoruz gayet güzel yaşıyoruz.Ama bu zaten bizim kültürümüzde var.Mevlanadan Yunus Emreden Atatürk'ten böyle gördük. Onlar da hitlerden. Bu da iyiymiş he.Kant değil goethe değilde Hitler?Sanki adamların tüm kültürleri hitler tarafından oluşturulmuş.Türkiye mevlanadan , yunus emreden , atatürkten başka adam sayamaz.Almanların ki saymakla bitmez.Buna rağmen şu mesajı yazmışsın ya tebrik ederim Kiliselerede birşey demiyoruz sadece arada bir rahiplerini öldürüyoruz.Bazende incil basıp dağıtan adamların gırtlaklarını filan kesiyoruz.Ne anlayışlı milletiz biz ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Peki bizde hitler var mıydı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Ülkenizdeki bir kiliseyi(veya camiyi) korumak ayrı , büyük bir şehre pek te küçük olmayan bir ibadethane yapmak ayrı bi şey. türkiyede olsa 6 7 eylül olaylarını unutturacak olaylar yaşanır. bu nedenle böle abartmamak lazım. Ha türkiyede izin versinler kilise yapmaya, ozman sende hakkını savunursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Theridone said: Peki bizde hitler var mıydı ? Bizde bir hitler var mıydı bilemiyorum.Ama şu adamların olmadığına eminim.O yüzden o mesaja tepki gösteriyorum zaten.Almanyayı Hitlerle damgalamak o kadar kolay bir iş olmamalı bence Albertus Magnus Alexander Gottlieb Baumgarten Alexander von Humboldt Arnold Ruge Arthur Schopenhauer Bernard Bolzano Bruno Bauer Christian Wolff Edith Stein Edmund Husserl Friedrich Engels Ernst Bloch Ernst Cassirer Ludwig Andreas Feuerbach Franz Brentano Friedrich Albert Lange Friedrich Daniel Ernst Schleiermacher Friedrich Schelling Frithjof Schuon Arnold Gehlen Johann Wolfgang von Goethe Gottfried Leibniz Gottlob Frege Jürgen Habermas Ernst Haeckel Hannah Arendt Hans Georg Gadamer Hans Reichenbach Herbert Marcuse Herder Paul Hoyningen Jacob Moleschott Karl Jaspers Johann Gottlieb Fichte Joseph Dietzgen Immanuel Kant Karl Daub Karl Eugen Dühring Gotthold Ephraim Lessing Ludwig Büchner Rosa Luxemburg Karl Marx Max Horkheimer Moritz Schlick Nicolai Hartmann Oswald Spengler Richard Avenarius Rudolf Christoph Eucken Samuel von Pufendorf Max Ferdinand Scheler Friedrich Schiller Schoppenhauer Theodor Adorno Ulrich von Hutten Max Weber Wilhelm Dilthey Wilhelm von Humboldt Wilhelm Wundt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 roket adam said: aquatik said: Karşı çıkanların yalnızca ırkçılar olacağını sanmıyorum. Karşı çıkmakta haklı olabileceklerini düşünüyorum, eğer buradaki gibi adım başı cami yapmak gibi bir misyonları varsa. Nereye adam başı camii, sence mümkün mü Avrupa'da böyle bir şey? Tek bir camiinin yapımı bile olay oluyor gördüğün gibi orada. Bu tür o kadar çok mesaj atılmış ki hayret ettim. Almanya'da sanki hiç cami yokmuş ya da olan bir cami kapatılıyormuş gibi konuşmuş insanlar. Almanya'da ve tabii ki Köln'de de bir sürü cami var. Şu ana kadar bu camiler ile ilgili sorun yaşandığını duymadım. (bilmediğim ufak tefek şeyler olmuş oalbilir) İşte GEd nin attığı post: GEd said: almanyada kaldigim yerin nufusu 250 bin , sehirde 2 cami var , biri Kaplancıların biri diyanetin :) Cami yapılmasına karşı değilimde ,adım başı cami olayı var yani. Sanırım bu cami yapımına verilen onayın bu kadar tepki toplamasının nedeni çok büyük ve gösterişli olacak olması, ayrıca dünyanın enbüyük, en estetik kiliselerinden biri olan Dom kilisesine çok yakın olacak olması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 yakında kilise olcaksa, camiye giden herkes camiden çıktıktan sora günde en az 25 dk kiliseye de uğrama ve ordaki kişilere sarılıp yanağından öpmekle yükümlü olsun, aynı sistem kiliseyede konsun, en az 10 yıl hergün olsun bu. hatta 2 binanın elektrik, suyu, internet bağlantıları vb ortak olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Yanlış bilmiyor olabilirim fakat benim bildiğim Almanyadaki camilerin minaresi yok. Altlarında kiralık dükkanlar falan var. Dışarıdan cami olduğu pek belli olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Var olan camiler en azından benım gorduklerım uyduruk dandik duz beton binalar sadece. ne minaresi var ne kubbesi.Bu yapılacak olan ama gayet buyuk ve turkıyedekı camilere benzer bir yapısı olacak kubbesiyle 2 tane minaresiyle . Köln merkez camiisi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Almanyadaki 3 milyon Müslüman nufusa link karşılık, halihazırda 159 camii varmış link Karşılaştırma yapacağım fakat şu an vaktim yok, sonra tekrar başka bi ülkedeki hristiyan-kilise sayısını araştırırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 adamların istememe nedeni sabah akşam arapça bağıran bir tipi dinlemek zorunda olmaları değilse, haksızlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 ezanlar mikrofonsuz okuncakmıs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 adamların amaçları belli, siz hala yok çok fazla camii olmasın die yok Dom klisesini gölgede bırakmasın çok büyük olmasın die yok camiilerden korkuolar die yorumluyorsunuz.. Irkçılar ve Almanya denilince söz konusu insanların(insan olarak tanımladım ama) Almanyadaki türklere nasıl davrandığını, evlerini arabalarını nasıl kundaklayıp döner dükkanlarına nasıl saldırdıklarına, camiilerin nasıl gamalı haçlarla boyanıp sloganlar yazıldığını bilmiyorsunuz heralde. Camiinin yapılacağı semtte yapılan ankete göre yerel halkın %30u yapılsın, %35i fln minareleri küçük olursa yapılsın demiş.. Bahsettiğim insanların halkı temsil ediyorlarmış gibi yorumlar yapmayın. Bu insanlar hala Almanyanın sadece sarışın ve renkli gözlü Hansların yaşadığı bir ülke olmasını istiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 ahmetler ülkesimi olsun almanya haklı adamlar aslında empati yapınca ben mesela evimin önünden uzun saçlı sakallı yahudilerin,hristiyanların geçmesini istemem.üstelik onların dinleri siyasallaşamıyor ama bizimki dinden çok siyasal görüş kıvamında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
S_h_a_D_o_W Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Halen Irkçı kaldımı dünyada ya,bırakın dini,puta tapmak bile ırkçılıktan daha mantıklı. En son genom testlerinde gördük ırkçıların ırklarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Bodrack said: Theridone said: Peki bizde hitler var mıydı ? Albertus Magnus Alexander Gottlieb Baumgarten Alexander von Humboldt Arnold Ruge Arthur Schopenhauer Bernard Bolzano Bruno Bauer Christian Wolff Edith Stein Edmund Husserl Friedrich Engels Ernst Bloch Ernst Cassirer Ludwig Andreas Feuerbach Franz Brentano Friedrich Albert Lange Friedrich Daniel Ernst Schleiermacher Friedrich Schelling Frithjof Schuon Arnold Gehlen Johann Wolfgang von Goethe Gottfried Leibniz Gottlob Frege Jürgen Habermas Ernst Haeckel Hannah Arendt Hans Georg Gadamer Hans Reichenbach Herbert Marcuse Herder Paul Hoyningen Jacob Moleschott Karl Jaspers Johann Gottlieb Fichte Joseph Dietzgen Immanuel Kant Karl Daub Karl Eugen Dühring Gotthold Ephraim Lessing Ludwig Büchner Rosa Luxemburg Karl Marx Max Horkheimer Moritz Schlick Nicolai Hartmann Oswald Spengler Richard Avenarius Rudolf Christoph Eucken Samuel von Pufendorf Max Ferdinand Scheler Friedrich Schiller Schoppenhauer Theodor Adorno Ulrich von Hutten Max Weber Wilhelm Dilthey Wilhelm von Humboldt Wilhelm Wundt Hepsini toplasan bir tane Carl Friedrich Gauß etmezler :p şaka bir yana Carl Friedrich Gauß unutulmaz, kalbimizde kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Snefru Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Bu almanların birde jagermeister ı var bitkisel likör o hepsinden güzel (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Apache said: ahmetler ülkesimi olsun almanya haklı adamlar aslında empati yapınca ben mesela evimin önünden uzun saçlı sakallı yahudilerin,hristiyanların geçmesini istemem.üstelik onların dinleri siyasallaşamıyor ama bizimki dinden çok siyasal görüş kıvamında. +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 umarım açarlar.. yolum düşerse bi cumayı orada kılarım! onların "cami istemezüük!!" leri ne kadar demokratikse dinini yaşamak isteyenlerin cami'ye gitmek istemesi de aynıdır. özgürlükse özgürlük.. öpüyorum hepsini ha tam tersi burada olsa, ne biliym okul, ekümenik geyiklerinde falan bizimkiler çıksa da bunun gibi tepkilerini gösterseler ne barbarlığımız kalır ne geri kafalılığımız.. orası da ayrı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Sırf meraktan soruyorum türkiyede ne zaman yeni kilise falan yapıldı ? Sıfırdan kilise falan yapılsa sanmıyorum ki canım milletim bunun gibi (hatta daha aşırı) saçma sapan şeyler yapmasın. Lan içki satıyor diye tekelciyi lokantacıyı döven bir milletiz. Onların ırkıcıları sadece protesto ediyor arada bayaaaa fark var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar