Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birşeyler Eksik

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

Eft patiler , çok garip şeyler hissediyorum ama çözümleyemiyorum kendimi. Kafamı çok kurcalıyor bazı şeyler.

Okulda başarılı sayılırım. Bölümümü de seviyorum. Mesleksel bi problem yok. Ailevi pek bir problemim de yok sayılır. Yani sanki herşey yolunda gibi.

Ama birşeyler eksik ... Anlayamıyorum neyin eksik olduğunu. Aynı Fight Club'daki hesap galiba. Şu dersi geçeyim tamam , 10 gün sonra şuraya gideyim tamam , şu laptopu alayım tamam. Hep sanki daha iyiye yada birşeyi bekliyormuşum gibi geliyor. Ama bunların hepsi olunca yine bir arayışta oluyorum.

Bunları düşünmeden ne bileyim kafa dağıtmak için arkadaşlarla birşey yapıyoruz. Herşey güllük gülistanlık. Ertesi sabah kalkınca herşey yeniden başlıyor. Yine bir arayış , yine çoğu şeyden zevk alamama olayı.

Din olayıda son zamanlarda kafamda baya bi karışıklık yaratıyor. Küçüklükten beri dini ortamlarda büyüdüm , etrafımdaki insanlar hep o tarz insanlar oldu. Bu konuda hiç düşünmedim hiç sorgulamadım direk kabul ettim. Ama şimdi aklıma büyük soru işaretleri oluşuyor. Yaşadığım bunalımlardan mı yoksa artık sorgulamaya başladığımdan mı bilmiyorum. Sanki artık bana saçma geliyor böyle bi öğreti. Ama bazı düşünceler de bu öğretileri destekliyor gibi. Yani insan denilen madde var ise bu insanın bütün detaylarını bilen bir kullanım kılavuzu tarzı birşey olması gerekmez mi ? Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Bir tarafta empoze edilen bir 'inanmazsan yanarsın' korkusu (zaten dinin neden korku üzerine kurulduğunu hiç anlayamadım madem ki din iyiyi öğütler sevgi üzerinden gütmesi gerekmez mi öğretileri )bir tarafta da dinlerin bir kurmaca ve kitlesel kontrol silahları olmasını oldukça mantıklı karşılayan mantığım..

Çözemiyorum , neden böyle anlamıyorum , aynı şeyleri hiç yaşayan var mı ? Hayatındaki eksikliği ney olduğunu anlayan var mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

yani biraz heyecan eksik gibi abi yani, heyecandan kastım öyle bi aktivite anlamında değilde, uzun süreli bi macera vs. gibi. aslında kendini kaptırabilceğin bi kız arkadaşta oldukça yardımcı olabilir eğer iyi bi diyalog yakalayabilirsen.

öte yandan bu kafandaki soru işaretlerini atmak için felsefe dersi alabilirsin 1-2 tane, garip bi şekilde felsefe öylesine okuyan birinin anlayamayacağı türden karmaşık ama üstünde yeterince kafa patlatan kişinin düşünce sistematiklerini ve arkasındaki amaçları kavrayıp kendine uygulayabilceği kadar da pratik bişey. o yüzden ders olarak almak daha verimli olucaktır die düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

hayır böyle bi durumda çözüm nedir ki bi kere? bütün kafasını boşaltıp önceden eline ne verildiyse gene onları sorgusuz sualsiz kabul edip eski yaşamına mı dönmesi?

kız arkadaş şu açıdan faydalı bence, yeterince yakınlaşabilirseniz başka birinin gözünden hayata bakmak ne demekmiş onu anlıyosun, etrafında olan bitenle ilgili bakış açın tek yönlü değiş çift yönlü oluyo, doğru mu oluyo yanlış mı oluyor orasını bilemezsin hiç bi zaman ama elinde değerlendirebilceğin 2 kriter oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Birşeyler eksik evet.. tatmin duygusu yok sende :)

Din konusuna verdiğin cevaplar seni uzun süre mutlu edebilir ama bana kalırsa küçük şeylerden uzun süre tatmin olmayı denemelisin. Çıkıp sorunları olan insanlarla haşır neşir ol, ben çekemem onları dersen hobi falan edin.

ayrıca ginaly +1
Sosyal ağlarda paylaş

inanmak konusunda tamam ispatlayamadığım bazı şeyler var ama
inanmanın benim için önemli bir ihtiyaç olduğunu anladım ve inanmaya devam ettim
kulaktan dolma dini bilgilere pek kulak asmadım
öte yandan Irvin Yalom ateist olmasına rağmen öğrencilerine yerine koyacak daha iyi bir şeyiniz yoksa insanları inançlarından etmeyin diyor. çünkü çok sağlam temelleri olduğunu söylüyor
ps : zaten oturup da her yazılanı takacak değilsin yinede durduğun bir yer vardır ....
Sosyal ağlarda paylaş

anın tadını çıkarmayı ve sadece o anın gerçek olduğunu, ertesi gün yaşamıyo olabileceğini düşün

kendine laptop alsam, 10 gün sonra şunu yapsam falandan öte, uzun süreli hevesle bekleyebileceğin bir amaç edin ondan sonra 'eksiklik' hissetmezsin zaten o heves hayatını doldurur
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı şeyleri zaman zaman bende yaşıyorum neyseki öss senem uğraşmam gereken, kafa yormam gereken bir hayli şey var ve bu bahsettiğin olay kendim için konuşayım yalnızken yaşadığım hisler.
Aktivitelerden heyecan dolu olanların yerine gerçekten yapmaktan keyif aldığın yada huzur bulduğun işleri yap.
Mesela bu durumdayken ben daha çok samimi olduğum bir dostumu yanıma alıp gider 2 kadeh bişi içip dertleşirim yada daha önce yaşadıklarımızın üstüne muhabbet açarım. Gerçekten rahatlatır beni.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...