LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Eft patiler , çok garip şeyler hissediyorum ama çözümleyemiyorum kendimi. Kafamı çok kurcalıyor bazı şeyler. Okulda başarılı sayılırım. Bölümümü de seviyorum. Mesleksel bi problem yok. Ailevi pek bir problemim de yok sayılır. Yani sanki herşey yolunda gibi. Ama birşeyler eksik ... Anlayamıyorum neyin eksik olduğunu. Aynı Fight Club'daki hesap galiba. Şu dersi geçeyim tamam , 10 gün sonra şuraya gideyim tamam , şu laptopu alayım tamam. Hep sanki daha iyiye yada birşeyi bekliyormuşum gibi geliyor. Ama bunların hepsi olunca yine bir arayışta oluyorum. Bunları düşünmeden ne bileyim kafa dağıtmak için arkadaşlarla birşey yapıyoruz. Herşey güllük gülistanlık. Ertesi sabah kalkınca herşey yeniden başlıyor. Yine bir arayış , yine çoğu şeyden zevk alamama olayı. Din olayıda son zamanlarda kafamda baya bi karışıklık yaratıyor. Küçüklükten beri dini ortamlarda büyüdüm , etrafımdaki insanlar hep o tarz insanlar oldu. Bu konuda hiç düşünmedim hiç sorgulamadım direk kabul ettim. Ama şimdi aklıma büyük soru işaretleri oluşuyor. Yaşadığım bunalımlardan mı yoksa artık sorgulamaya başladığımdan mı bilmiyorum. Sanki artık bana saçma geliyor böyle bi öğreti. Ama bazı düşünceler de bu öğretileri destekliyor gibi. Yani insan denilen madde var ise bu insanın bütün detaylarını bilen bir kullanım kılavuzu tarzı birşey olması gerekmez mi ? Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Bir tarafta empoze edilen bir 'inanmazsan yanarsın' korkusu (zaten dinin neden korku üzerine kurulduğunu hiç anlayamadım madem ki din iyiyi öğütler sevgi üzerinden gütmesi gerekmez mi öğretileri )bir tarafta da dinlerin bir kurmaca ve kitlesel kontrol silahları olmasını oldukça mantıklı karşılayan mantığım.. Çözemiyorum , neden böyle anlamıyorum , aynı şeyleri hiç yaşayan var mı ? Hayatındaki eksikliği ney olduğunu anlayan var mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 hayatındaki eksiklik değil ki bu. maslowun birincil ihtiyaçlarını karşılamışın artık sorguluyosun işte. güzel bişey. sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 he he, kuşun yuvadan uçma vakti gelmiş. 4-5 sene evvel böyle hissediyordum, çektim gittik başka bir yere, sonra başka bir yere ve sonra başka bir yere. Demir atamıyorsun kolay kolay ama her yeni şehir 1-2 sene oyalıyor adamı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 eksiklik değil de belki bulanıklık denebilir. zaman zaman bana da oluyodu. durağanlaşıp kendinde ve çevrende stabil bir ortam yaratıp, bulanıklığın dağılmasını bekliyodum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 sorgulamadan inanırsan ilerde şüphelerin olacaktır doğal olarak. sorulayarak doğru yolu bulursan o zaman rahatlarsın evladım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Rahat batması ya başka bişey değil. Bende de var bu aralar mesela en büyük derdim çenemde sakal çıkmayan kalp şeklindeki boşluk. Yiyor bitiriyor beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 rahat batmış sana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 valal bu durumu iyi değerlendir.gün gelir şu halini çok özlersin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 yani biraz heyecan eksik gibi abi yani, heyecandan kastım öyle bi aktivite anlamında değilde, uzun süreli bi macera vs. gibi. aslında kendini kaptırabilceğin bi kız arkadaşta oldukça yardımcı olabilir eğer iyi bi diyalog yakalayabilirsen. öte yandan bu kafandaki soru işaretlerini atmak için felsefe dersi alabilirsin 1-2 tane, garip bi şekilde felsefe öylesine okuyan birinin anlayamayacağı türden karmaşık ama üstünde yeterince kafa patlatan kişinin düşünce sistematiklerini ve arkasındaki amaçları kavrayıp kendine uygulayabilceği kadar da pratik bişey. o yüzden ders olarak almak daha verimli olucaktır die düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Gayet normal bir süreç yaşıyorsun. Din konusunda da sorgula tabii ki ama kulaktan dolma bilgilerle değil işin kaynağına bakarak. Daha sonra da hangi yön anlamlı geliyorsa onu seçersin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Kız arkadaş yap kendine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
L'amante Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Kız arkadaşının olması geçici çözüm olabilir ama sorunlarının kaynağını bulamadıkça sürekli bir yerlerden patlak verecektir. Ayrılınca hatta belki en ufak bir sorunda aynı şeyleri tekrar yaşayacaksan geçerli bir çözüm değil bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 hayır böyle bi durumda çözüm nedir ki bi kere? bütün kafasını boşaltıp önceden eline ne verildiyse gene onları sorgusuz sualsiz kabul edip eski yaşamına mı dönmesi? kız arkadaş şu açıdan faydalı bence, yeterince yakınlaşabilirseniz başka birinin gözünden hayata bakmak ne demekmiş onu anlıyosun, etrafında olan bitenle ilgili bakış açın tek yönlü değiş çift yönlü oluyo, doğru mu oluyo yanlış mı oluyor orasını bilemezsin hiç bi zaman ama elinde değerlendirebilceğin 2 kriter oluyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Birşeyler eksik evet.. tatmin duygusu yok sende :) Din konusuna verdiğin cevaplar seni uzun süre mutlu edebilir ama bana kalırsa küçük şeylerden uzun süre tatmin olmayı denemelisin. Çıkıp sorunları olan insanlarla haşır neşir ol, ben çekemem onları dersen hobi falan edin. ayrıca ginaly +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 adralin adralin salgıla bilraz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thebestfb Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Sahip olduklarının dusun , bunlara sahıp olamayan ınsanlara bak , kım bılır su dunyada kac tane ınsan vardır senın sahıp olduklarına sahıp olmak ısteyen bırazda bu pencereden bak hayata. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rainfall Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 inanmak konusunda tamam ispatlayamadığım bazı şeyler var ama inanmanın benim için önemli bir ihtiyaç olduğunu anladım ve inanmaya devam ettim kulaktan dolma dini bilgilere pek kulak asmadım öte yandan Irvin Yalom ateist olmasına rağmen öğrencilerine yerine koyacak daha iyi bir şeyiniz yoksa insanları inançlarından etmeyin diyor. çünkü çok sağlam temelleri olduğunu söylüyor ps : zaten oturup da her yazılanı takacak değilsin yinede durduğun bir yer vardır .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 anın tadını çıkarmayı ve sadece o anın gerçek olduğunu, ertesi gün yaşamıyo olabileceğini düşün kendine laptop alsam, 10 gün sonra şunu yapsam falandan öte, uzun süreli hevesle bekleyebileceğin bir amaç edin ondan sonra 'eksiklik' hissetmezsin zaten o heves hayatını doldurur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KenshinHimura Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Yazılan mesajların hepsini okumadım ama bi hatun bul demiş doğru demiş + koyayım hatun bul + spora başla (salon falan değil futbol box aikido vsvs falan böle sana heycan verecek şeyler) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 abi evlen süper aksiyon valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pýtýk Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Aynı şeyleri zaman zaman bende yaşıyorum neyseki öss senem uğraşmam gereken, kafa yormam gereken bir hayli şey var ve bu bahsettiğin olay kendim için konuşayım yalnızken yaşadığım hisler. Aktivitelerden heyecan dolu olanların yerine gerçekten yapmaktan keyif aldığın yada huzur bulduğun işleri yap. Mesela bu durumdayken ben daha çok samimi olduğum bir dostumu yanıma alıp gider 2 kadeh bişi içip dertleşirim yada daha önce yaşadıklarımızın üstüne muhabbet açarım. Gerçekten rahatlatır beni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Doğru yoldan sorguluyorsan bil ki sorguladığın için inancın sonradan daha sağlam hale gelecektir. Bunu bir doğum sancısı olarak kabul edelim. Yeni bir hayat, yeni başlangıç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2008 ginaly said: hayatındaki eksiklik değil ki bu. maslowun birincil ihtiyaçlarını karşılamışın artık sorguluyosun işte. güzel bişey. sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez. ne maslowmuş ber her yerde karşımıza çıkıyor şerefsiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar