Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Benim Hırsızım İyidir!

Drigeolf

Öne çıkan mesajlar

İnananların %80i diyince sadece kullananlar değil kullanılanlar da giriyor işin içine. Oruç tutmuyor diye adam döven gerzekleri ortadan kaldıralım demek iyi hoş ama çizgiyi nereye çekiyoruz, bu insanların kendileri gibi yetişecek çocuklarına ne yapıyoruz?

Bu saatten sonra kimse eğitilmez, bi sonraki nesil için bişeyler yapmak lazım. Mükemmel eğitim politikaları bulmadığınız sürece o da zor.
Sosyal ağlarda paylaş

İktidardan yüz alan yalakalar işte. Belli kimin ne mal olduğu.

Vongspawn said:
LathspeLL said:
Ateist orani artiyor ama dunya nufusuda artiyor.

Fail. Oran, miktar kavramları karışmamalı.

Evet ortada bir argüman yanlışlığı var. Araştırmalar eğitim seviyesinin arttığı ülkelerde ateist oranının arttığını söylüyorsa bu olayın nüfusla yalanlamasına gidemezsiniz. Oran, genel nüfusun yüzde kaçının neye inandığını ortaya koyuyor. Nüfus artması ateist "oranını" düşürmeyip arttırıyorsa, doğan nüfustan gittikçe daha fazla kişinin ateist olmaya başladığını çıkarırız.

Eskiden nüfus az aldı evet. 1 milyon kişi diyelim. Bunların %10 ateist olsun. 100.000 kişi ateist şu anda. Nüfus artsın ve ateist oranı %50 olsun. 1 milyar kişide bakalım bu sefer. Ateist sayısı yarım milyar olur. Ve ne kadar inançlı insan sayısıda artmış olsada onların artısı negatif bir artıştır. Artmasında azalma vardır. Bunun yanında ateist oranı sadece nüfus yüzünden artmıyor. Öyle olsa yine %10da kalırdı 100 milyon olurdu. Ateist nüfusunun dünyada payı büyümüş ki durum böyle değil.

Norak said:

uzaya gideriz ama en basit element olan suyu durduramıyoruz dimi :)

O kadar yanlış bir cümle ki nerden başlasam bilemiyorum yani...
Sosyal ağlarda paylaş

Konu "bir dine inananlar masal dinliyor" klişesine girdi yine

ya yönetim konuyu kitlesin ya üyeler konuya dönsün. Çünkü birisi bir laf yazacak ağırınıza gidecek sonra.

-----------------------

Bu arada... evet... Benim hırsızım iyidir, hatta ben kendi hırsızıma vurmam, benim hırsızımın çaldığını yazanı döverim!
Sosyal ağlarda paylaş

Elimizde sağlam veri olursa negatif artış ve pozitif artış şeklinde yaklaşarak başka bir konuda inceleyebiliriz.

Bu arada hakaret etmekten ziyade bir önerme sunulmuş kaynak verilmiş, yorumlarla konuda o yöne kaymış. Sapmak yanlış olabilir belki. Bu konu başka bir yerde konuşulabilir. Fakat bu yanlışlık "ağır bişey söylerim rencide olursunuz" falan gibi çocukça bir yorumu haklı göstermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

SturmVogel said:
Konu "bir dine inananlar masal dinliyor" klişesine girdi yine

ya yönetim konuyu kitlesin ya üyeler konuya dönsün. Çünkü birisi bir laf yazacak ağırınıza gidecek sonra.

Bu da hiç anlamadığım bi tepki mesela. Onlara göre masal bana göre değil. Sanane bu tartışılıyorsa? (lütfen samanye deme. Lütfen) Seni niye geriyor? Klişelere ben de karşıyım ama insanlarla bişey tartışmadan kendi fikirlerinin kabul görmesini nasıl bekleyebilirsin?

Bide niye konuya dönelim yada kitlensin? Tartışma kurallar dahilinde ve konu bağlamında ilerliyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...