Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünya çapı harcamalar dengesi...

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

NY Times şöyle bir araştırmayı sayfalarına taşımış geçtiğimiz cuma günü. Araştırmanın konusu dünya üzerinde yapılan harcamların miktarı ile şekillenen dünya haritası. Benzerlerini görmüşsünüz sanırım. Buradaki flash bir harita ve bize harcama miktarlarını net şekilde sunuyor.. Siteden yunanlıların elektronikten 13kar fazlasını giyime harcadığını vs görebiliyoruz..

bize bakalım bize.. derdimiz burası, elin yunanından bize ne di mi?

değil aslında bize bi dönüp bakalım.
giysilere 17.4m$, elektronik 2.6m$(şaşırmadım), eğlence vs 7m$, ev eşyası vs 19.8m$ ve sıkı durun tütün, alkol 13.3m$!

e tabi zevk meselesi.. ne diyeyim..

harita için:
http://www.nytimes.com/interactive/2008/09/04/business/20080907-metrics-graphic.html
haber için:
http://www.nytimes.com/2008/09/07/business/07metricsWEB.html?_r=1&oref=slogin
Sosyal ağlarda paylaş

ordaki içki tüketimini eğlenceye katmak lazım çünkü millet mekanda eğlenmeye bütçe ayıramadığı için evinde içio güzelleşio. neticede eğlenmiş oluo.

keşke tütün, içkiden ayrı tutulsaymış da sigaranın ekonomi üzerindeki ağırlığını görebilseymişiz. pek mantıkşı değil sigara ile içkiyi toplayıp belirtmek.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:
Yanlız ben mantıksız kısmı göremedim Yunanistan'la aşağı yukarı aynıyız, Polonya'dan bile daha azız tütün ve alkol harcamasında neresi çok bunun?

oranlama eksikliği yaşadın sanıyorum?
recreation:
yunanistan 14,2$
polonya 18,5$
türkiye 7,0$

tob&alc:
yunanistan 11,1$
polonya 16,7$
türkiye 13,3$

oranlayalım tob&alc / rec:
yunanistan 0,781
polonya 0,902
türkiye 1,9

ne harcandığından çok neyi neye oranla harcandığı önemli aslında. diğer ülkelerle de oranlama yapabilirsiniz.
bizim gibi orana sahip güney afrika, kolombiya falan var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...