Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SimCity 4 Deluxe - nufüs vs


EagleEye

Öne çıkan mesajlar

Bi kaç topici vardı bu oyunun ama pek tartışılmamış bişi yeni açim dedim :)
Hala oynayan varmı bunu? Ben arada açıp oynuyorumda, bi problem var. Nüfus böle 100bine falan gelince(bilemedin 120) tıkanıyo daha artmıyo hiç bi şekilde yau. Nası aşıcaz onu?
Her türlü lüks şeyi falan yapıyorum park bahçe okul eğitim üniversite ot bok. Yinede artmıyo
Yani hiç bi yanlış yok gibi görünüyo bakınca değerlere. Crime yok, su var elektrik var yangın riski yok vs vs artmıyo tıkanıyo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simcity 3-4-5 hep bana tuhaf gelmiştir zaten.
hile yapıyorum mesela, en pahalı sistemleri alıp kuruyorum şehire, ama hala "ben bunu beğenmedim, ben şunu beğenmedim, bina çok eskidi" felan diye ağlaşıyorlar.
ankaradaki gibi bir halk olcak mesela, koyun güdermiş gibi oynuycaksın. keyifli olurdu öylesi.

kesin bişiyi eksik yapmışsındır. az bina dikmişsindir, yan şehirlere yol çekmemişsindir, paran yeterince yoktur, şehirde elektrik probleminden kaynaklıdır felan gelmiyordur 100binden fazla adam :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gökdelenleri daha yüksek seviyeye çıkarman lazım
bunu için de genel haritadaki populasyonun belli bir sayıdan fazla olması lazım
bunun için de farklı bir regionda şehir kurarak populasyonu arttırman lazım
ayrıca bu iki region arasına sadece commercial olan bir bölge kurup sırf iş için ayrılmış bir yer yapmanı tavsiye ederim, tabi diğer bölgeler ile ulaşım düzgün olmalı yoksa şehir çıkışında trafik inanılmaz olabilir.

genel harita belli bir nüfusa ulaşınca o senin gökdelen dediklerin hakkaten gökdelen olucak (:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

EagleEye said:
SimCity 4 Deluxe yazdım ya işte. SimCity 4 Deluxe u kastediyorum yani :P
alan yetmiyo diye diil galiba çünkü boş yeri olan gökdelenler var bi ton

büyüme konusu ulaşım kolaylığıyla sıkı sıkıya alakalı. endüstri ve residental arasındaki ulaşımın durumu nedir bi kontrol et. kullanılan yolların yoğunluğu hayvani ise biraz uzakta kalanlar ulaşamaz demektir, iş olmayınca yaşayan olmaz. ulaşım sorununu planlı büyüyerek bi ölçüde çözersin, ama bi yerden sonra metro, monorail vs. gibi şeylere ihtiyacın olacak.ayrıca ne kadar çok verirsen o kadar çok bekler simcity insanları :P az verip normal alacaksın, beklentileri yükseltip bunların altında ezilmemek için... Bunların yanında, geliri yüksek yerleşimler kurmak istiyosan, yüksek para ödeyen endüstriyi şehrine çekmen gerekiyor. Bu tür bi endüstri için de eğitim şart!1 ilkokul kolej vs. herşeyin olmalı, istatistiklerden yaşlara göre eğitim düzeyine bakarak hangi tür okulların az olduğunu görebilirsin. Ayrıca müze ve kütüphaneler de eğitim düzeyine iyi gelir. Tabi yine ulaşıma dönecek bi nokta var, parası olan adam sürünmeye gelemez mantığıyla, yüksek gelirli kesim ulaşım sorunlarına pek hoş bakmaz. Boşaltılan binalar da başına iş açacaktır, yangın çıkar suç oranı artar, uyuz eder adamı. Ha, tabi endüstri için şehir dışı bağlantılar çok önemlidir, ve yük taşımak için en iyi çözüm olan tren yolu, vazgeçilmezidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yolların güzergahlarında hava kirliliğinin arttığını göreceksin. oraları inanılmaz ağaçlandır! her santime ağaç koymaya çalış. evler büyüyecek. haritayı sade oynadığın alan ile sınırlı düşünme. yanındaki kareleri de doldur şehirler ile. oralarda çalışmaya gidecek nüfus olduğu gibi sende çalışmaya gelecekler de olacak. oralara metro ve deniz ulaşımı da bağla.

rush hour ek paketin var ise metro, monorail istasyonları yanına otoparklar yap (parking lot) simler bizim gibi mal değil, işe giderken trafik çilesi yerine hızlı toplu taşımayı tercih ediyorlar. (evlerin boş kalmaz yani)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hm deluxe yazığına hiç bakmadım ben :( sc4 görünce dalıverdim direk.

bi de sitesinde güzel çöp merkezleri falan gibi şeyler var. daha reel işliyorlar. mesela tramwaylar, daha iyileştirilmiş otobüs durakları, daha iyileştirilmiş tek yönlü yollar vs. onları indirin kesinlikle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Disappear said:
bu oyunda her zaman super sehirler yapmisimdir. ama bir turlu commute time sorununu gecemedim. metro,otobus,highway, herseyi koymama ragmen adamlar bir turlu memnun olmuyo.


büyük bloklar halinde sanayi - residence vs. yapıyosundur. Bi de yönetmelikler var aslında. (city ordinances) Burada carpool incentive (işe giderken bi kişi bi araba yerine bi kişi iş arkadaşlarını da toplayarak bi arabada gidiyor işe, daha az trafik oluyor, daha az kirlilik oluyor.) shuttle service(toplu taşıma için ufak çaplı servisler) gibi şeylerle de desteklemen lazım olabilir. Ha, büyük toplu taşıma zımbırtılarını desteklemek için bunların yakınında kat otoparkı koyman da işine yarar, teşvik eder.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Disappear said:
ss'lerim dursa yolliyacamda bulamiyorum. dediklerinin hepsini yapiyodum. toplu tasimaya tesvik bile yapiyodum. her 5x5'de bir otobus bir metro duragi bulunduruyodum ona ragmen bik bik otuyolardi. her 5x5 te yollar avenue her 20x20 de yollar highwaydi bu arada lol.


gerçekten ihtiyaç olmadan her türlü imkanı sağlarsan "life expectancy" diye bi olay var, o yüksek oluyo. O zaman tatmin etmek daha zorlaşıyo halkı. Öyle olunca da daha büyük ve daha kusursuz yatırımlarla büyüyebiliyosun ancak.

Mesela en başta şehir kurarken endüstri olarak farm yap, polis molise hiç gerek yok, su için sanayiye bulaşmayacak şekilde bi su kulesi yeterli, biraz yayılınca şehir bu kuleye boru döşeyebilirsin, su yetersiz gelirse 2. kuleyi dikersin falan... Yollar da aynı, sakın bodoslama avenue falan koyma yeni yaparken şehri, hiç gerek yok. sokak cadde falan yeterli. Bi de elektrik için windmill iyi seçenek, ucuz ve temiz. Bu su kulesi ve windmill'in fazla kapasiteleri olursa bunları da kıs, vergiyi de en baştan biraz yüksek (9,5 civarı) tut.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla ben 40 bin filan olmadan nüfus toplu taşıma kurmam.

boşluk bırak sonradan kurmak için, ama kurma.

polis de gereksiz, işyeri varsa yeterince hırsız çıkmaz pek. ama itfaiye kesin kur.

20k civarı okul kur heryeri kapsasın. ama lise library filan sadece lüks mahallende olsun. herkes lüks mahallede oturmasın çünkü medium wealth insanları da gerekiyo işyerleri için.

hastane hiç kurmadım ama onu da kur istersen. fazla para ama bence, sadece eğitimli insanlara ver sağlık hizmeti, diğerleri 40 yaşında ölse bişi farketmez senin için, nasısa sadece ilkokula gidiyolar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...