Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 dory said: tanri derken? varligini kesinleyemedigin bi kavram sen oldugunu var sayiyosun varligi kesin olmayan bisey tarafindan yazildigina inandigin kitap .. lutfen bu topicte boyle tarafli yorumlar yapmayin, din konusunda objektif olunamiyorsa hic konusulmamasi daha iyidir. iddia edilen dedim zaten canım. Bu kadar rahatsız olman neden ? Bu konuda için rahatsa biraz daha sakin olabilirsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Bana ilginç, inanmayanlara, daha doğrusu din min vs. bu konulara ilgi duymayanlara ilginç değil. Çok okunması kriter değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 dinim vicdanımdır. Est tilarus ith adidas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 dinle bu şarkım sana dinle ığğğğğı ığı ığı ıh ıh ıh ıh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Kriter çok okunması değil, yaşadığın dünya üzerindeki büyük etkisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Ailen senin gibi inançlarını sorgulayabilecek kadar geniş bi bakış açısına sahip olamamış olabilir. O yüzden onlarla inançların hakkında konuşman gerektiğinde lafı kısa kesmeye çalış, çünkü seni anlayamazlar. Bi taratfa inançları, öbür tarafta o inançları hatalı/eksik olarak gören çocukları. Onların da işleri zor oluyo tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 @Giovanni İncil de çok okunmuş ve dünyadaki çok kişiyi etkilemiş, o zaman mesela İncil okuyup ondan etkilenen birisi, ailesiyle dini konularda anlaşamadığını söyleyen bir diğerine hararetle İncil okumasını mı önermeli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 incil'in su an okunan hali ısmarlama üzerine yazılmıstır diyip kaçıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 @mulgear6 Ismarlama ya da değil.....Çok okunmuş ve dünya üzerindeki pek çok kişiyi etkilemiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jos Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Konunun sadece ilk mesajını okudum, ona göre yorum yapıyorum. Gayet benzer durumdayım ben de açıkçası, aileden gelen bir din baskısı küçüklüğümden beri hep olmuştur. Oysa ki hiçbir zaman tapınma ihtiyacı duymamışımdır ben. Namaz/Oruç vs. gibi ibadetleri düzenli yerine getirdiğim de olmuştur, hep alışkanlıktan ve emrivakiden kaynaklanmıştır ama. Ne zaman ki yavaş yavaş aileden koptum (Üniversite, farklı şehir, farklı hayat), o zaman yavaş yavaş o baskı da kalktı üzerimden, zira kontrol olmadığı müddetçe baskı da kalmıyor. Mümkün olduğunca suyuna gitmeye çalıştım ailemin, çünkü sonuçta inandıkları ve öğretmeye çalıştıkları şeyler, onların gözünde, benim iyiliğim için. Maalesef at gözlükleriyle baktıklarından bu konuya, reddetmen durumunda gayet tatsız sonuçlar çıkıyor ortaya. Benim sana önerimi, mümkün olduğunca kafa sallayıp geçmen, ne şiş yansın ne kebap tadında takılman. Elbette sürekli canın sıkılacak, "Nedir bu yahu, benim hayatımla benden çok ilgileniyorlar" diyeceksin, bir anda patlayıp "Lanet olsun, istemiyorum artık bunları hayatımda" demek isteyeceksin zaman zaman. Senin seçimin elbette, kalkıp bunu söyleyebilirsin, fakat şunu da unutma ki bunun ciddi sonuçları olacaktır. Din söz konusu olduğunda maalesef aile içi bağlar bile göreceli olarak kolayca kopabiliyor, o yüzden önceliklerini iyi belirleyip ona göre hareket etmeni öneririm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 @aquatic: o zaman sana dünya klasikleri serisini de tavsiye ediyorum http://www.meb.gov.tr/duyurular/duyurular/100TemelEser/100TemelEser.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 aquatik said: @Giovanni İncil de çok okunmuş ve dünyadaki çok kişiyi etkilemiş, o zaman mesela İncil okuyup ondan etkilenen birisi, ailesiyle dini konularda anlaşamadığını söyleyen bir diğerine hararetle İncil okumasını mı önermeli? Ben birinin önermesi üzerine yap demiyorum. Kendi gelişimi için okumalı diyorum. Ben öneriyorum yani. Tabii ki İncil'i de okumalı. Kimse oku diye baskı yapmamalı ancak tavsiye etmekte sorun olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 ilimli islamci modlarina cidden gerek yok. kimseyi bi yola yonlendirmemek gerekiyor. bu noktada verilmesi gereken tek tavsiye "kendine aklina mantigina ve ruhunua en iyi gelen yolu sec" tartismanin yonu bu sekilde saparsa, kilit gelmekte gecikmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
^^ShadowSong^^ Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Total bakarsak konuya; 140 din,800 mezhep,birçoğuda diğerini bok yerine koyuyor,yanlışı seçersek KABOOM! seçmemek en iyisi. Din noktasında izlenilmesi gereken yolu yazıyorum,sıkı durun. Dinini bilmiyorsun diyen birsürü arkadaşım vardır,ateist bir görüşe mensup olduğumdan dolayı,ama dini asıl bilmeyenler onlardır,haberleri yoktur.Din bilmek,büyüdüğün coğrafyadaki dini kabullenmek değildir.Ailenin dini hakkında 5 kitap okuyan,Karşıt görüş hakkında 5 kitap okuyan,Dinler Tarihi hakkında 5 kitap okuyan,ve en son Bahailik,Yezidilik gibi birsürü dinden değişik buldukları hakkında kitaplar okuyup karar veren kişi dini biliyordur.Ha bunların sonucunda kişi hangi dini seçerse inanılmaz saygı duyarım.Yaşadığınız Coğrafyaya uygun diye bir din seçmeyin,size mantıklıysa bir din seçin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cotto Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Ya bende 90 dogumluyum.Ne yapıcaksın bu yaşlarda dini olayları.Camilerdeki dedeler bile ne fındıklar çevirmiş zamanında yaş kemale erince cami namaz... Ha bana göre islam dini ters.Yani bana ters.Ama saygı duymak gerekir.Ailedende baskı görmüyorum.Daha doğrusu takmıyorlar hehe. Takıl sonra sorgularsın abi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 dory said: ilimli islamci modlarina cidden gerek yok. kimseyi bi yola yonlendirmemek gerekiyor. bu noktada verilmesi gereken tek tavsiye "kendine aklina mantigina ve ruhunua en iyi gelen yolu sec" tartismanin yonu bu sekilde saparsa, kilit gelmekte gecikmez. Sen ne hakla benim forum kurallarına uygun bir şekilde dile getirdigim goruslerim uzerine boyle bir laf söylüyorsun ? Ilımlı Islam modunda oldugum falan yok. O yonde de bir şey söylemedim herhangi bir kitabı tavsiye edebileceğim gibi o kitabın da okunmasını tavsiye ederim. Dogru görüş budur gibi bir şey de demedim. Haddini aşan yorumlar yapma lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 din konusuna bakisim budur, objektif yorumlara sonuna kadar acigim. bi de boyle "sen ne hakla" falan, komik olmus. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 alan yetktilisi olmasaydı bile hakkı vardı herhalde :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuzseven Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Kafirun 4. “Ben sizin kulluk ettiklerinize kulluk edecek değilim.” 5. “Siz de benim kulluk ettiğime kulluk edecek değilsiniz.” 6. “Sizin dininiz size, benim dinim de banadır.” Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Daemir said: alan yetktilisi olmasaydı bile hakkı vardı herhalde :D var evet. sadece kilitleyemem ama sonucta burda her gorusten insan oldugu icin, din gibi bi konuda hele ki kisiselde hic gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 bende onu dedim işte :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 dory said: din konusuna bakisim budur, objektif yorumlara sonuna kadar acigim. bi de boyle "sen ne hakla" falan, komik olmus. Komik falan olmadi. Kusura bakma ama medeni bir konusma ortaminda tavrin kabul edilemez. Geri kalmisligimizin sebebi senin gibi kendini toplum muhendisi ilan eden kimseler. Senin aklinca objektiflik anlayisina (Kuran kelimesini kullanmamali miydim senin ustun, herkesin resmi olarak riayet etmesi gereken goruslerine (?) uymuyor diye ? Kesinlikle anlamak mumkun degil.) gore dunya sekillenmek zorunda degil. Forum, forum kurallarina gore sekillenir. Senin yetkin burada tek ve senin aklina yatan goruslerin konusuldugu bir yer haline getirmek degil, forum kurallarinin bekciligini yapmaktir. Insanlarin goruslerine mudahale etmen, "oyle konusma benim istedigim cumle disinda yazi yazma yoksa kilitlerim" gibi kabul edilemez sozler elbette haddini asmaktir. Forum kurallari 5.Siyasi ve Dini konularda güncel olaylar çerçevesinde yorumlama, bilgi alışverişi ve eğitici&öğretici çerçevede mesaj atıp konu açmak serbesttir. Kaldi ki dini bir bilgi dahi vermedim. Genel kultur olarak en azindan okunmasi gerektigini belirttim. Herhangi bir kitabi tavsiye edecegim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Aklinca objektiflik anlayisin, neden ailesi icin "at gozlugu takmis" yorumlarini kapsamiyor ? Soylediklerinde kesinlikle samimi degilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Genel kültür olarak bence Tevratın da İncilin de(gerçi tevrat incilin parçası da neyse, hala bunu kavrayabilmiş değilim) Kuranın da okunması gerekiyo eninde sonunda bi gün ölmeden Ben okudum mu, okumadım, çok sıkılıyorum okuyamıyorum kesinlikle.Yani bu benim kendi genel kültürüm açısından eksikliğini hissettiğim bişey, agnostiğim zaten ben, tavsiye falan etmiyorum hiç bişey korktum şimdi Ailenle ilgili olarak konuyu açma derim ben. Yani ilgilenmiyorsan araştırmanın da, ibadet etmenin de alemi yok. Bence ibadet sadece içinden geliyorsa gerçekten 'ibadet'tir. Aile baskısıyla oruç tutarsan işkence çekersin gibi geliyo bana. Ben bilmiyorum, annemin dini görüşünü bile bilmiyorum mesela, babamla abim ateist onu biliyorum, bizim evin hiç alakası yok dinle. Ama bir şekilde seni bu konuda rahat bırakmalarının ve sonra kendinin kendi yolunu seçmenin daha 'sevap' bir davranış olduğunu anlatabilirsin belki. Ve zorla onların yolunu seçmenin zorla olduğu için bir sevabı olmayacağını (daha iyi anlarlar belki sevap kelimesini kullanırsan) 89'lusun ne işin var dinle minle lafına katılmıyorum kesinlikle, bence güzeldir sorgulamak, ergenliğe ilk adım attığımdan beri sorgulamışımdır dini tanrıyı, isteyen sorgulasın istemeyen sorgulamasın bence. Jos bu konuda daha iyi tavsiyeler vermiştir ama muhtemelen diye düşünüyorum, yani ailen sana sert bir tepki vermeyecekse zorla güzellik olmayacağını belirt, yoksa josun dediklerini yap. -ha tabi dorynin dediği en doğrusu, içinden geleni, kendi doğrunu yap. Ama napıcam bilmiyorum dediğin için öneri sunuyoruz. İçindeki doğruyu öğrenmek için yapılan bi meditasyon var esasında ama, söylediklerinden yolaçıkarak ilgilenmeyeceğini varsayıp anlatmıyorum, istersen anlatırım.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 ben okumani dinlemeni arastirmani oneririm hem ailenin istedigi olmus olur, hem giovanninin dedigi gibi genel kultur olur aile dedigin sey seni en dogru bildigi sekilde yetistirmeye calisiyor sonucta, dogru oldugunu dusundugu seye yonlendirmeye calismasi normal ote yandan kurani okumadan inanmamak, okumadan inanmak kadar sacma benim gozumde de ben sadece kurani degil, incili de tavsiye ederim hatta, yeni ahit eski ahit derken hepsinin temeli olan sumer efsanelerine kadar gidebilirsin, biraz da tarih merakin varsa eglenceli bile olur olmazsa da en azindan annenin ici rahat eder, sen de biraz daha saglikli inanmamis olursun =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar