Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

paramecium Audi harici araç alacakmış


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Bir konunun altında bahsi geçti, arkadaşların rahatça parmakla gösterip nihahahaa diyebilmeleri için ayrı bir konu açayım dedim.

Şimdi;
Günde min. 80km yol yapıyorum ve LPG tankı yüzünden yedek lastiği bagajda taşımaktan bıktım. Mevcut A4'e de masraf yapmak istemiyorum, malum 97 ama 96 trafiğe çıkışlı. Artık satmak istiyorum. Evlenince de performanslı kullanımı bıraktım zaten. Şu araçlar arasında kaldım:

Opel Astra 1.3CDTI Cosmo easytronic
Citroen C4 1.6HDI otomatik
Toyota Auris 1.4D Elegant multimode

Tüketim değeri benim için oldukça önemli ve teknik olarak C4 en avantajlı konumda ama ennnnn büyük kabul zorluğu "FRANSIZ" olması.

Araç 2-2,5 yıl sonra yenileneceği için çok hırpalanmayacak. 80bin km yol yaparım diye düşünüyorum totalde. Yani çok fazla hırpalanmayacak.

Siz olsanız hangisini neden seçersiniz?

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paramecium, deli misin "C4 en olası" falan yazmışsın, şaşırdın sen iyice kendini... Günümüz Fransız ikilisinin arabalarında 50.000kmyi devirene kadar tonla sıkıntı yaşayacakken, 80.000 kmde başına neler gelir düşünemiyorum. Çevremde Citroen ve Peugeot kullanıcılarının hepsi dertli. Ben 306 kullandım canıma yetti daha Allah Peugeot kullandırmasın, annemin zoruyla kardeşime de 307 alındı yol yapmamasına rağmen onu bile servise getir götür bir hal olduk.

Bence Toyota iyidir, genel anlamda yolda bırakmaz ama Auris yeni bir araba. Opel'i savunma işini Vodan'a bırakıyorum. Ancak biz de benim hatuna bakmaktayız, zart zurt ufak tefek arızalar yapıyor diye soğuttular Opel'den.

A3 al iyidir :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

corolla d4d motoru da acaip iyi bi motormus bu arada, bence dusunulebilir.

fakat astranında donanım ve malzeme kalitesi daha iyi.

fransızlara hıc bulasma bencede, arkadasim yeni 308 mi ne ondan aldı, 6. gununde arka camı ındırırken cam bıraktı kendını ıcerı kactı lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

walla ben çevremde çok duyuyorum artık opel alınmaz diye, ne kadar az hırpalasanda satmaya kalkınca çok zor alıcı buluyosun diye biliyorum ben opeller için.
citroen hakkında pek bi bilgim yok, fransız arabalarıda biraz sux yani yapılan yorumlara katılmamak elde değil:) heleki ufak modelleri patlamaya hazır yani.. 407 dışında güzel fransız arabası yok zaten :p
toyota bana nedense tam aile arabası gibi gelmiştir yıllar boyu çıkarttıı bütün modeller bi sempatik:) 3ü içinde bi tercih yapsam toyota alırdım ben
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizde bir corollla d4d var

daha oncede yazdim VITESLI OKUZ

aman uzak durun

Zegna said:
corolla d4d motoru da acaip iyi bi motormus bu arada, bence dusunulebilir.

fakat astranında donanım ve malzeme kalitesi daha iyi.

fransızlara hıc bulasma bencede, arkadasim yeni 308 mi ne ondan aldı, 6. gununde arka camı ındırırken cam bıraktı kendını ıcerı kactı lol
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AutolycuS said:
1.3 dizel Astra kuzenimde var, hoş bir araba, yakıt tüketimi de çok iyi (easytronic daha çok yakacaktır tabi)


bu biraz celiskili degil mi yahu? sonucta manual degil mi aslinda bu sanziman? niye daha cok yakiyor? opel chipi programlamayi mi becerememis? sacma sapan mi vites degistiriyor?

tork konvertorlu olsa tamam arac oldugu yerde bile gitmeye calisiyor, yakar diyecegim de...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben Astra kasa değiştireceği için Auris almasını tavsiye edenlerdenim. Fakat paramecium'da tahmin ediyorum ki donanımı biraz kıt diye Astra'ya biraz daha yakın.

C4'e aman diyorum büyük konuşmayayım ama heralde hiçbir zaman almayacağım bir araba.

Kasa değiştirme muhabbeti olmasa hiç düşünmem gider yine bu seçenekler arasından Astra alırdım. Easytronic şanzıman düşünüldüğü gibi yakıt tüketimini arttıran bi şanzıman değil çünkü bildiğimiz klasik anlamda çalışan tork konvertörlü otomatik şanzımanlardan değildir. Standart manuel vites şanzıman üzerine elektrik kontrollü debriyaj ve kalkış kontrol sistemi ile desteklenen bir versiyondur.

paramecium, Ford Focus 1.6 TDCI'ların ne kusuru var?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fransızların dizel motorları iyidir aslında, küçük hacimli dizel motor konusunda baya başarılılar.

Ama moto dışında fransız arabalarının geri kalan her kısmı fail. o yüzden fransızları boşver.

Astra da güzel araba gerek işçiliği gerek donanımı ama 2 önemli sebep var almamak için:
1. si kasa değiştirmek üzere, yeni kasa gelecekken eskisine para vermek pek mantıklı değil. 2. elde fiyat düşürür çünkü.

2. si ise opellerin kronik sorun olayı. Şansına kötü bi astra gelirse o kullanacağın 2.5-3 sene boyunca saç baş yoldurur.


Bende aralarından Auris i seçerdim. Auris'in iç mekan kalitesi gayet yeterli. Dizel motoru hem ekonomik hemde accayip sessiz. İlk defa bindiğimde dizel olduğunu anlayamamıştım o kadar yani. Ayrıca aralarından en yeni çıkanı auris, toyota da dünyanın en büyük otoobil üreticisi artık, gayet sorunsuz mutlu edecek bir araba yani...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Yuhh be kardeşim, bir Allah'ın kulu da çıkıp C4 için iyi birşey deseydi :P

En rezil tork ve otomatik şanzıman Auris'de(190Nm@1800rpm, C4 240Nm@1750rpm) arkadaşlar : 0-100km/h 15s ama C4 için bu değer 11 küsür. Ara hızlanmaları düşünemiyorum bile. Auris hillhold bile sunmuyor.

Astra kasa değişimi nedeniyle elendi. İkinci el otomatik Cosmo bakayım dedim, bulamadım resmen :P Sonra da vazgeçtim.

İşçilik kalitesi evet C4'de Astra kadar yüksek değil veya yeni yetme Auris kadar albenili değil. Cumartesi günü Ataşehir girişindeki Citroen bayiden randevu aldım, test sürüşüne çıkacağım.

Bir de bendeki izlenim, Citroen'in pejo aslancığı max'dan 1 gömlek daha üstün olduğu. Bilmiyorum ne derece katılırsınız ama böyle. Aslında C5'deki değişimi C4 için yapmalarını beklemek var ama :P

Eski kasa C5 için her modelde sunulan o hidrolik süspansiyon artık yeni C5 ile sadece en üst modelde alınabiliyormuş, bu da ayıp olmuş.

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...