helena Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 10, 2008 kardeşimin bir arkadaşı geçen sene okulda kalp krizi geçirip aniden arkadaşlarının gözü önünde öldü, bu kızın olayına benziyor biraz durumu. 14 yaşındaydı çocuk, şişmandı -ama 100 kilo falan da değildi-, diyetisyen gözetiminde kilo veriyordu. galiba bir rahatsızlığı varmış, ve o yaşta o hızda kilo vermemesi gerekiyormuş ama diyete başlamadan önce bütün tetkikleri yapılmadığı için ailesi bunu maalesef ancak çocuk öldükten sonra öğrendi. kuşhan suçlu ya da masum denemez şu noktada tam olarak, ama kilo verme işi fazla ciddiye alınmıyor sanki, herkes uzman gibi davranıyor oysa belli bir yerden sonra çok ciddi riskler doğurabiliyor bazı bünyelerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 *kapatıldı* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 "Konaklama tesisi ruhsatıyla obezite kliniği faaliyetlerinde bulunduğu" gerekçesiyle kapatılmasına karar verilmiş kliniğin. Kızın ölümünün kilo verme veya spor hızıyla %10-15'ten fazla alakası olduğuna inanmasam da, gerekli ruhsatı almadığı için çok iyi olmuş. İddialar haklı olacak olsa bile tek suçu adama da bulmamak lazım tabi, "ya şöyle de olmuştu, evet böyle de olmuştu hatta" diyip duran ünlüler/zenginler illa biri öldükten sonra değil de zamanında ortaya çıksalar daha çabuk araştırılırdı herhalde. Bakalım o "konaklama tesisi" yıllardır orada dururken denetleyen ve vergi alan maliyeciler bu yanlış ruhsatı bildirmedikleri için soruşturulacaklar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 en kralı ayda 2-3 kilo vermek. geri almanda zorlaşır bu sayede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 geçen sene 45 kilo verdim lan 1 ayda. gayet de sağlıklıyım şu an. yaptığım doğru demiyorum ama olmadı bişey. of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Nası verdin lan 45 kilo? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 nası olur ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 bir ayda 45 kilo? abi naptın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 bacağını aldırmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 hmm okumadım bütün sayfaları .. taze doktor olarak bildiklerimi aktarmaya calısıyım öncelikle öyle bir program altında kontrol altında isterse 100 kg dan 60 a düşssün kalp krizi gibi bir şey soz konusu olamaz . mekanizmasına ters kalbin . benim tahminim İHSS denen ani kalp krizlerine yol acan genc yasta bir genetik hastalık var . ve öyle rutin testlerle yakalanabilcek bir şey değil sporcu hastalığı olarak gecer ve sahada kalp krizi gecirip ölen futbolcuların yuzde 95 inde bu vardır bu kızda da olabilir diye düşünüyorum . sanmıyorum ki diyetten olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 @Noyanh Tabiki 100'den 60'a düşmek kalp krizi riskini azaltır, ama 2-3 ay gibi bir sürede 40 kilo vermek sağlıklı mıdır? Burada tartışılan bu olmalı bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Taze doktorcum, Daha otopsi raporu gelmeden, hastanın genetik geçmişi bilinmeden, "kontrol altına uygulanan" dediğimiz ama lafta kalan, vücudun normal metabolizmasını bir haftada ikiye, üçe katlayarak uygulanan bu programın içeri bilinmeden koyduğunuz tanım nedir anlamış değilim... Sağlık sisteminde doktor seçiminde bi yanlış var ama nedir ? Noyanh said: hmm okumadım bütün sayfaları .. taze doktor olarak bildiklerimi aktarmaya calısıyım öncelikle öyle bir program altında kontrol altında isterse 100 kg dan 60 a düşssün kalp krizi gibi bir şey soz konusu olamaz . mekanizmasına ters kalbin . benim tahminim İHSS denen ani kalp krizlerine yol acan genc yasta bir genetik hastalık var . ve öyle rutin testlerle yakalanabilcek bir şey değil sporcu hastalığı olarak gecer ve sahada kalp krizi gecirip ölen futbolcuların yuzde 95 inde bu vardır bu kızda da olabilir diye düşünüyorum . sanmıyorum ki diyetten olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar