Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Borsa

JD

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Borsaya merak salmaya karar verdim varmıdır aramızda borsacı arkadaşlar neler tavsiye ederler kaynak nelerden uzak durmalı gerçekten heveslendimde (:
Mesaj tarihi:
küçükken monopoly benzeri oyunu vardı.onu oyna hevesin kaçsın.şaka maka baya oturup ders çalışıyor gibi ilgileniyor millet bu borsa olayında, her bişiyi takip ediyorlar, çıkarımlar, tahminler fln yapıyorlar.büyük oynıcam dersen senin yerine oynayan (daha doğrusu öneri sunan) işi borsa olan adamlar var.broker mıydı neydi ondan.
Mesaj tarihi:
ya bizim borsayla değilde daha çok yabancı borsayla ilgilenesim var bizim borsa birisi hapşursa ondan bile etkileniyo sadece ben hani ne biliyim kendime para kazandırcak oturduum yerden bi iş arıyorum ve akrabalarımda biraz borsacı oldukları için kanımda borsacılık vardır diye şansımı deniycem :D
Mesaj tarihi:
yabancı borsa da biri hapşursa hatta foward maillerden bile etkileniyor merak etme en az bizimkiler kadar oynak nasdaq'ta wall streette.
şimdi borsayla harbici ilgileneceksen harbici paran olcak. yoksa vakit kaybı olur senin için (harbici para dediğim 100yetele ile girilmez borsa alemine bi işe yaramaz)

sonra imkb'nin anlık seanslarını takip etcen devamlı kim düşüo kim yükselio hisselerini bölen var mı vs diye

bide habire ekonomi haberleri ile ilgilenmen gerekiyor haliyle. x firması y bankasında kredi için başvurdu mu o kredi ne oldu kabul edildi mi edilmedi mi, hangi firmalar arası birleşmeler oalbilir, hangi firma hangi ürünü çıkardı ne kadar yatırım yaptı vs vs

bi yerde hayatını adaman lazım borsaya ilgilenmek için :) günde 4-5 kere dur hisseler ne olmuş dersen olmaz pek
Mesaj tarihi:
ya işte evimde pijamayla para kazanabileceğim düzgün gelir elde edebileceğim işler arıyorum konuyuda değiştiriyim bana bu konuda yardımcı olun o zaman (:
Mesaj tarihi:
borsadan para kazanacaksan güzel paran olması lazım 100 mil yona gider DYHO hissesi 1.00 olsun gider 100 LOT alırsın akşamında 1.05 olur hiç bi karın olmaz.İyi paran varsa giriceksin,anlık değişimler içinde matriks diye bi program var onun üyeliğini falan alcaksın ki oda 300 mil gibi bi para olması lazım sitesi burda .Daha sonra çok ii takip etmen lazım falan filan feşmekan.Ha az paran varsa ben sana borsadan ziyade yatırım fonlarını öneririm,veya git vadesiz mevduata koy oda para kazandırıyo.Yatırım fonlarından kastımda mesela Finans Portföy'de var GOLDist diye altın fon'u borsada işleniyo bu fon. 1 Lot 1 gram. 1 lot'u 35 YTL Gibi bi para yıılbaşından bu yana %15 gibi bişi kazandırmış bi fon ama altın nihayetinde düşer çıkar belli olmaz. Ben iddaa öneriyorum :d
Mesaj tarihi:
aslında borsa yatırımcısı olmak, gerçekten geniş bir iş.. bir tanıdığım var öyle.. kendisinin ve başkalarının yatırımlarını yönetiyor borsada.. çok iyi para kazanıyor.

internete bağlı olduğu her yerden takip edebiliyor. çalışma alanı kısıtlaması yok pek, evden, kafeden vs.. ama sıkı takipçi oluyorsun tabii.

şu da var; risk işi.. gerçekten veliefendi hipodromu tespiti çok doğru.. borsa da bir nevi kumar. değişkenler çok fazla ve bir çoğu öngörülemez.
Mesaj tarihi:
bizim borsa, birisi hapşırsa böyle olur dediğine göre borsadan sana iyi ekmek çıkmaz :D

borsacı olacaksan zaten bu tip spekülasyonlara, ani hareketlere oynaman gerekir. öbür türlü zaten kazanırsın borsada, git sağlam bulduğun büyük bir firmanın hisselerinden al 10 sene sonra sat, çok şanssız değilsen kazanırsın mutlaka. borsa kumar doğru sayılabilir ama bu tip kısa vadede parayı bulmak isteyenler için. yoksa borsa iştirak demektir, firmanın ortağı oluyorsun uzun vadeli düşünürsen. kumar falan yok bu şekilde.
Mesaj tarihi:
Borsa bir yatırım aracıdır. Günlük işlem yapmaya uygun bir yapısı yoktur. Eğer ilgilenisen sana yardımcı olabilirim. Sahibi olduğumuz aracı kurumda sana hesap açar ve başlangıç olarak yardımcı oluruz.
Mesaj tarihi:
www.global.com.tr adresinden takip edebilirsin piyasaları. Ama en detaylı anlık veri almak istiyorsan , euroline adlı bir program var belli bir aylık ücret karşılığı alabilirsin.
Mesaj tarihi:
Yok benim aracı kurumum var zaten, foreksde var mı mesela herhangi bir hissede gün içinde yapılan bütün alım-satımların kaçar adet olduğuyla beraber bir listesi.
Mesaj tarihi:
Valla babam ekonomist doğduğumdan beri de geçimimizi borsadan sağlıyoruz desem yeridir.

Babama sorduğumda "bende borsaya gireyim yavaştan ne yapmamı önerirsin?" diye, "sittir et hiç bulaşma" diyo :D
Mesaj tarihi:
ongorulemez falan filan hepsi geyik

elinde 100 milyon dolar oldumu essek gibi oynuyorsun borsayla olan kucuk yatirimcida oluyor. Gidip 2 milyon yatirip hangi hisseyi alirsan al yukseliyor degeri arkana takiyorsun kucuk yatirimciya saflar aliyor, sonra caktirmadan satiyorsun

al sana goturdun paralari, yada izliyorsun doganla basbakanin arasi iyi degil hemen kaciyorsun dogandan

buyuk yatirimcinin bunu izleyen yuz lerce adami var sen saftirik gibi kalirsin.
Mesaj tarihi:
2 milyon koyarsan dedim bir hisseye :)

kaldiki 100 milyondan buyuk parayla oyniyanlar var o borsayi, mevzu gidip bir hisseye yuklersen o parayi manipulasyon spekulasyon ne varsa girerler ama dagitirsan problem yok.
Mesaj tarihi:
İşte borsa ekonominin en temel ilkesi olan arz/talep dengesine göre işliyor.

Millet 3-5.000 dolarlık hisse alırken sen bi kaç milyon dolarlık o hisseden alınca talep artışı varmış gibi göründüğünden değeri artıyor.

değerinin yükseldiğini gören küçük balıklarda parasını o hisseye yatırıyor.

iyice yükselince bi kaç milyonluk oynayan adam satıyor hissesini büyük karla, bu sefer de değeri düşüyor kağıdın olan küçük balıklara oluyor.

Bunu engellemeleri lazım aslında, çok ekstrem durumlarda müdahale oluyor zaten ama büyük parası olan adam zaten güç sahibi olduğu için pek bişey yapamıyolar :D
  • Yeni Oluştur...