çikilop Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Şimdi bir bilgisayarım var.Açılırken; güvenli kip, ağ bağlantısıyla güvenli kip, en son kullanılabilir ...., Windowsu olağan şekilde başlat, ekranını karşıma çıkarıyor.Bunlardan hangisini seçersem seçeyim.Windowsu açamıyor.Seçip tıklıyorum birine mesela siyah ekranda bir süre bekliyor ve sonra ya mavi ekranda bir hata bildirgesi çıkıyor yada mavi ekrandaki hata bile çıkmadan restart yapıyor.Yani windoesa ulaşamıyorum.Ben size mavi ekranda ne yazdığına dair aklımda kalanları belirtmeye çalışiyim.(Yarımyamalak,tam cümleler aklımda değil ama bir önizlenim oluşturması açısından yazıyorum) Bu hatayı ilk kez görüyorsanız bilgisayarınızı yeniden başlatınız hata hala devam ediyorsa falan filan...(Toplamda iki paragraftan oluşan gözüme uzun gelen bir mavi ekran uyarısı.Bu ilk paragrafı) (İkinci paragraftada ACPI ile BİOS un uyumsuzluğundan bahsediyordu)ACPI ve bios .... uyumsuzluğu oluştu.Bios güncellemenizi öneririz.Bilgisayar .... durumundayken F7 tuşuna basarak ACPI nin bişeyini bişey yapabilirsiniza falan filan. Sadede geliyorum.Çıkan uyarıda ACPI(ne olduğunu bilmiyorum) ile BİOS un uyumsuzluk yaşadığından ve bu sorunu gidermek için bios güncellemesi yapmanın yararlı olabileceğinden falan bahsediyordu.Bide F7 ye falan basın diye birşeyler diyordu. Farketmişsinizdir ki bu konuda biraz cahilim.Şimdi öyle bir durumdayım ki bilgisayarı yarına çalışır vaziyete getirmem gerekiyor yarımlarınızı bekliyorum.. Ha bide unutmadan bahsettiğim hata veren bilgisayarın harddiskini benim bilgisayara slave olarak taktım ve içindeki bilgilere ulaşabildim.Hatta kendi bilgisayarımda bu harddiske format attım windows yükledim.Bisürü değişik şey denedim denemeye devam ediyorum. Teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Bu arada bios güncelleme için disket neyin yaratmak gerekiyor yani açılması gerekiyor bilgisayarın.Ya da biz sadece o yöntemini biliyoruz.Başka bir yöntemi varsa onu yazın mümkünse.Güncelleyemiyoruz da dolayısıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Disketi başka bilgisayardada yapabiliriz o sorun değil ayrı bir bilgisayarda disket hazırlanır ve sorunlu bilgisayar için kullanılabilir fakat bios güncellemeden başka çözümü varmıdır yada bios güncellemek kesin çözümmüdür? Bu bios mevzusu riskli bir mevzu diye biliyorum(bildiğimde internetten okuduğum birkaç yazı).Hata yapılır ve bilgisayar yeniden başatılırsa bios güncellenemeden bilgisayar açılamayabiliyormuş falan filan. Vardır bir bilen daha evvel sorunla karşılaşmış olan eemmeee.hadi bakalım bekliyorum müjdeli bir cevap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2008 Bu bizim topiği up lama politikamız çaktırmıyoruz öyle değil mi çiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Uplama politikasının çökmüştür zira soruna dahiyane bir çözüm getirmişimdir. Biosun pilini çıkartıp denediğimde bilgisayar normale dönmüştür.Şimdiki esas soru şudur.Eğer bios pilini geri takmazsam ne olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Bazı biosların içinde bios güncelleme seçeneği oluyor. Yada başlarken "biosa girmek için DEL, güncellemek için hede'ye basın" gibi bişey olaibliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2008 Bios pilini geri takmazsan biosda yaptığın ayarlar kaydedilmez. Ayarlar defaulta döndüğüne ve pc çalıştığına göre takmanda bi sakınca yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2008 Pili takmayınca bişey yok takınca zapıtıyor zevenk.Garip bir durum çözemedim.Ben biosun güncellenmesinin soruna çözüm olabileceğini düşünüyorum.Buda hiç uğraşamayacağım kadar zahmetli geliyor bana.Bilgisayarcıya 20 kağıt gömmek gerek artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 valla biosdaki bi ayardan diyecem garip olacak. pil bi süre dursun dışarda bios unutsun ne varsa sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2008 Biosun benle ne alıp vermediği var anlayamıyorum.Şaka yapıyor olsa gerek.Yok sana pil mil,kal öyle pilsiz aklın başına gelsin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar