Infeqted Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 belki birisi daha onceden yazmistir bi tane profesor var kendi lab.inde butun gun bir zaman makinesi yapmak icin ugrasiyor, bir aksam kapisinin onunde garip bir makine goruyor, icinden bir adam cikiyor ve diyorki ´merhaba profesor, ben senin yardimcinim, seninle roportaj yapmak icin gelecekten geliyorum, ilk zaman makinesini yaptigin gunu bana anlatirmisin´ diyor. profesorde ´ben daha zaman makinesi yapamadimki` die cevap verince gelecekten gelen adam ´e otur benimkinin aynisini yap´ diyor. bu durumda zaman makinesi nerden gelmis ve yapilms oluyor? [birde kapi onune birakilan kiz ile alakadar olani var oda yanitsiz][signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Anlamadım.[signature][hline]BonePART, 01 February 2004 10:00 tarihinde demiş ki: sen soyun sarkı yerine osursan bile biz izleriz. MadcaTtt.. Ace..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Abi sonsuz bir rutin olarak gelecekten gelme ve oturup aynısını yapma olayı ooluyor böylece olyor.. Hmm ilk düşündüğümde mantıklı gelmişti şimdi ne dediğimi anlamadın-m neyse..[signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir. In the name of the council ! La'unva Solmai @ Eclipse - SWG. LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 ya böyle birşey olamaz zamanda karmaşaya yol açar demekki daha sonra bulacakmış daha bulmadan, gelecekteki adamın gelmesi diye birşey olamaz dünyanın tüm düzeni bozulur.[signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir. In the name of the council ! La'unva Solmai @ Eclipse - SWG. LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 eft. bencede olamaz. farklı bir boyut başlar o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gallant Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paradoks olur öyle bir durumda. Zaman içinde, içinde bulunan yerin stabilitesi ortadan kalkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 dragonlance te de işlenmişti bu zamanda yolculuk hikayesi. çoğu filme de konu oldu. (en son paycheck midir o çıktı) zamanla yolculuk sadece kurgu olduğu için böyle mantık hatalarının oluşması çok normaldir. belki de tam tersi.. diyelim ki a kişisi x noktasında zamanda yolculuk yaptı ve y noktasına geri döndü. öyle ki bu anda bile zaman tekrar değişmiş ve a kişisi x noktasında aynı pozisyonda bulunmayabilir. böylece zaman tekrar değişir ve a kişisi x zaman noktasında yine aynı pozisyonda olur. bu örnektekine çok benzer bir pozisyondur. bu tarz şeyleri açıklamanın en kolay, en kaçamak yolu ise system.threading nesnesinden geçer (LoL) bilgisayarlarda olduğu gibi. zamanda bir değişiklik yapıldığında yeni bir "thread" açılır ve alternatif gelecek orada ilerlemeye başlar. yapılan değişiklikler sadece "save as" şıkkıyla kaydedilir.. ama bence zamanda yolculuk olgusu olduğu gibi saçmadır. çünkü daha "zaman nedir?" sorusu çözülememiştir. bilmediğimiz birşeye müdahale etmek ise pek mümkün değildir.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Evet bencede. Gelecekteki bi adam sadece bi kere birine görünse bile birilerinin geleceğini değiştirir bence. Hayat sonuçta zincirleme bi reaksiyon gibi...[signature][hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... " icq:149976315 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Görelelikt toerisine göre bu imkaansız bir şey... Ama yapan profesör olur :P[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining XTR PEDAL:2 WHEELS,2 PEDALS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Ne profu bee trilyoner olur :) sen 3-4 hafta boyunca bütün sayısal - şans - at yarışı vs. tuttur bakıyım noluyo :)[signature][hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... " icq:149976315 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 paycheck isimli filmde de zat-ı muhterem geleceği görüyor. konumuza yakın, onu da inceleyelim.. bu durumda da iki ihtimal var. birincisi geleceği gördüğünde ne yapacağını gösteren geleceği görüyor (ki bu mantıklısı) ikincisi geleceği görmeseydi ne yapacağını gösteren geleceği görüyor. filmde işlenen saçma olanı, ikincisi. birincisinin hakim olduğu durumda zaten gelecek değiştirilemez. gelecek akan bir ırmaktır. çünkü bir insanın belirli faktörler (ruh hali, hava sıcaklığı vs.) altında vereceği kararlar belirli ve değişmezdir. matrixte geçtiği gibi biz seçimlerimizi zaten yaparız çünkü zaman zincirleme bir reaksiyondur. bugün yaptıklarımız yarın yapacaklarımız etkiler. istesek de istemesek de akan ırmakta bir damla olur ve ilerleriz. bu durumda da nehrin başına dönüp damlaların yönünü değiştirmeye çalışmak biraz zordur. çünkü siz zamana değil zamana etkiyen harici faktörleri değiştirmeye çalışırsınız. bu da bence sabittir.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McFrenzy Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Aklıma raistlinin zaman yolculuğu geldi nedense Kumdaki ayak izleri...[signature][hline]"Gözlerim zamanı akıp giderken izler, bütün canlı varlıkların ölümünü görür. Benim gözlerimde, insan teni çürür solar, ilkbahar ağaçları yapraklarını döker, kayalar ufalanıp toz olur. Sadece uzun ömürlü elfler arasındaki genç kimseler bana normal görünür, yine de onları renk verişlerini kaybetmek üzere olan çiçekler olarak görürüm. Ama sen... " icq:149976315 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elle_iphe Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 altıncı his gibi olmuş:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 nie kasıonuz ya =) düşünüosun öyleyse varsın yaşa ağbiy keyifine bak[signature][hline]Adım Boojack, amanın bu adam beni öldürecek. Icq:161010949 Ben Kurallarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShekiLChoCuq Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 ahah. düşünüyorum, o halde varım. e-güsel. [Bu mesaj ShekiLChoCuq tarafından 04 Nisan 2004 00:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 bir yerde okudugum kadariyla, bir boyut degil birçok boyut var.. yani sen zamanda yolculuk yaptiginda kendi boyutunun geçmisine degil de, o istedigin tarihte sürecine devam eden bir baska boyuta gidiyorsun.. böylece degistirdigin senin kendi boyutun degil, baska bir boyut olacaktir.. ve o boyut farkli olacagi için, sen o boyutta ne yaparsan yap, kendi boyutuna geçebilirsen, degismemis olacagini göreceksin.. en azindan okudugum kaynaga göre böyleydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 bu tadda yaklaşımlar da var evet. isaac asimovun evrenin çanları vardı böyle. güzeldi. hoş da bi sonu vardı. tavsiye ederim.[signature][hline]ben olmuşum imza.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 paradoks oluyo işte o dediğin. ve bu yüzden zamanda geçmişe gitmek filan mümkün değil. zamanda ileriye gitmek ise sen hariç herkesin çok hızlı gitmesi ile oluyor bu da uzaya gitmekle olabilir mesela yani senin yavaşlamanla. geri dönüş filan yok tabi. mesela bir örnek olabilirm andromeda dizisi vardı herifler karadeliğe giriyorlardı saklanmak için kısa bir süre kalıp çıkıyorlardı çıktıklarında 300 yıl ileriyi gitmiş oluyorlardı. bu geleceğe yolculuk bir nevi mesela Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 :-P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 günümüzde bırak pratiği teorisi bile çok ytersiz olduğundan paralel evrenler teorisiyle açıklanabiliyor ancak, kaos teorisine göre zaten bırak öyle bir sorumsuzluk yapması (geleceğe dönüş'teki marty'nin kulakları çınlasın :) ) nefes alması bile yeter evreni ve olacakları değiştirmesi için.. bu konuyu cidden merak edenler önce sibernetik vücutlar konusunun çözülmesini beklemeli ki şöyle 500-1000 yıl daha yaşasın bu konunun aydınlandığını görebilmek için.. ;)[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki: Ya niye üziyim ki Arcane'yi. Aksine çok seker , çok minnoş. Mülis bi tipi var. Akıllı uslu birine benziyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoTwisT Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Ölümsüzlük bile bulunabilir ama zamanda yolculuk İMKANSIZdır. Yazım kayıtlara geçsin 1000 sene sonra zaman makinesini bulan falan varsa gelsin bi 10dk sonra (banyodan yeni çıktımda tedbili kıyafetim eheh) burdan taksime kadar cıbıldak koşucam hadi hodri meydan bakalım gelsin görelim :P[signature][hline]"Suicide is just healthy self-criticism." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 sene 3000'de yapılırsa makine zaten o kadar sorumsuz insan da bulunmaz ego tatmini için geçmişe gidip makineyi göstermek için.. :)[signature][hline]StarLight, 01 Nisan 2004 03:22 tarihinde demiş ki: Ya niye üziyim ki Arcane'yi. Aksine çok seker , çok minnoş. Mülis bi tipi var. Akıllı uslu birine benziyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Ulan zaten o zaman Paticik olcak mı da adam gelip senin yazdığını okuyacak? *Gaf yaptığını farkeder, kaçar*[signature][hline] karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki: You hödö you hödö my self controoool hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki: hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2004 Eğer zamanda yolculuk evrenin sonuna kadar olan sürede bulunsaydı günümüzde bulunmuş olurdu çünkü gelecekden gelen insanlar bize bu teknolojiyi söylemiş yada biz zorla almış olurduk Çünkü zamanda yolculuk için bir gelecek olması lazım Gelecek yoksa ve biz zamanın en önünde gideni isek zamanda yolculuk bulunsada zaten mümkün olamazdı çünkü gelecek yoktu Gelecek varsa ve şuan biz burada yaşarken başka bir zamanda bizden sonrası yaşıyorsa onlar çoktan zaman makinasını bulmuş ve dünyamıza gelmiş olurdu Üstelik 2000 yılına gelmek ilk hedefleri olurdu mantıken[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Napoleon Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2004 Tim Powers'ın Anubis Kapıları diye bir romanı var, bizde İthaki Yayınevi'nden çıktı, mutlaka okunmalı, o da bu konuyu işliyordu. Şimdi topic ile alakasını anlatırdım ama o zaman romanı okumak isteyenlere ayıp olur.[signature][hline]Şüphenin olduğu yerde özgürlük vardır. Yalnızca cahiller kazanmak için savaşırlar, bilge olanlar savaşmadan kazanırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar