Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kafaları Karıştıran Oy Pusulaları

Daemir

Öne çıkan mesajlar

fizban said:
Apis said:
E, ne olacak?

Şaban Dişli için o kadar belge varken bu memleketteki savcılardan 1'i (biri, yani tek birisi) bile soruşturma açmadı.

Buna mı bakacaklar?

Güldürmeyin adamı.
milletvekillerinin dokunulmazlığı var, savcılar kafalarına göre soruşturma açamazlar.

Soruşturma açılır, yargılama yapılamaz.
Edit: Ha ifadesine bile başvuramazsın, tutuklayamazsın, hakkında işlem yapamazsın vs vs... Ama evrak üzerinde işlem dokunulmaz süresinin sonunda tekrar devam edilmek üzere başlatılabilinir. Bu esnada zamanaşımı hükümleri uygulanmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Aranızda sayım sırasında sandık başında duran kaç kişi var? Oy çalmak bukadar kolay birşeymiş gibi hepiniz bol keseden atıyorsunuz. Çalınmış bir oy yada bilgisayar sayımında bir numara olsaydı chp bugüne kadar ortalığı binkere ayağa kaldırırdı.
bakın, siirt teki oylamayı hatırlayın 2002 de. hani yalnızca bir tek sandığın oyları sayılmamıştı, o yüzden siirt teki seçimler iptal edildi. o sayede yasada bir değişiklik yapıldı, rte meclise girdi.

şimdi burada oylar var ortada, bulunmuşlar. ve "amaaaan nolmuş canım" havası.

demokrasinin neyiydi bunlar, neferi miydi mücahidi miydi öyle birşeylerdi hani rte efendi, unakıtan falan öyle bir afiş vardı.

hıhı.
Sosyal ağlarda paylaş

gazeteleri araştırın bi.. arşivleri artık internete açık. bir çok çöpte, yanmış, gömülmüş oy pusulası ile karşılaşacaksınız.

"aman ört kokmasın, üstüne gitme kızmasın" tarzı bi habercilik.. e pa-pardon ajans haberlerinin iletimi sistemi olduğu sürece bişi değişmeyecektir.

x'in sandık başında durmasından büyük olaylar dönüyor senelerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
Aranızda sayım sırasında sandık başında duran kaç kişi var? Oy çalmak bukadar kolay birşeymiş gibi hepiniz bol keseden atıyorsunuz. Çalınmış bir oy yada bilgisayar sayımında bir numara olsaydı chp bugüne kadar ortalığı binkere ayağa kaldırırdı.

peki sence chp'liler yeraltına tünel kazıp koca koca matbaa makinaları koyup baştan oy pusulası basıp üstünede EVET damgası basıp sora yakıp sonra da yere atmışlar sonrada bulmuşlar böyle mi düşünüyosun mesela sen? sence nedir öğrenmek istiyorum? ya da Fizban'ın dediği gibi ergenekon mu mesela bu da?
Sosyal ağlarda paylaş

Geçmişten örnek verdiğin iyi oldu fizban. Yılını tam hatırlamıyorum refah partisi kapanmadan önceki bir seçimde bahsettiğiniz olayın nerdeyse tüm Türkiye'de olanı yaşandı. Kaçınız o zamanı hatılar bilemiyorum, ama ben az çok hatırlıyorum. Nerdeyse her okulun çöplüğünden imha edimeye çalışılmış oy pusulalaları çıkmıştı. Televizyonlarda ve gazetelerde da belki bir haftadan fazla süre bu konu tartışılmıştı. Sonucunda pek birşey değişmedi(bir kaç yerde seçim tekrarlandı) ama bu olay seçimlerden kısa bir süre sonra medyada yer buldu.

Bugünkü olayda kim olduğu bile bilinmiyen bir adam ortaya böyle bir ida atıyor ve nekadar ilginçki ne oyları yakılan chp, ne de akp karşıtı medya kuruluşları bu haberin üstüne atlamıyor. Sizce de burada bir mantık hatası yok mu?

Burada oyların yakılıp yakılmadığını tartışmıyorum. Yakılmışsa da hiç şaşırmam, sonuçta bu adamların kökeninde bu var. Ama bu olayın bukadar uzun süre sonra ve bukadar basit bir şekilde anlatılmaya çalışması akp'nin elini güçlendirmekten başka bir halta yaramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...