Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Meyveli Şarap


di

Öne çıkan mesajlar

EagleEye said:
Jose said:
bi iki hafta beklemek iyi olmuş ama.

turşu mu yapıosun, ne bi iki haftası. çat çat koyuosun meyveleri sagria ya, içiosunuz sürahiden. (güncelleme: sürahiden içmeyin, bardağa koyun)

hatta buraya on numara sangria tarifi yazayım, millet aramasın, yapsın evinde kendi sangriasını, havası olsun ortamda:

bi litre capy elma alıosun (şimdi, sangria portakal suyuyla olur diyenler de var, tartıştık baya, bence elma suyuyla on numara oluo, portakal la acı oluo, ikisi ile ayrı ayrı denersiniz) 70cc lik bi şarap alıosun. bunları bi sürahiye döküosun. sonra 3 çorba kaşığı şeker ile bi sürü buz atıosun. ve 10cc voktayı gömüosun içine. hoop karıştırıosun. biraz limon kabuğu, elma ve portakal parçaları biraz da. bence meyvede gene elma ağırlıklı takılın, portakal asidi tadını bozuo abartınca.

alın size kral sangria tuto su.


bunu bekletiyomuyuz içmeden önce
bide kırmızımı beyazmı şarap
ayrıca dolucanın rose diye bi şarabı var o ne ayak ben çok seviyorum onuda olayı ne bilmiyorum hiç




hayır bekletmeye gerek yok, meyveleri koyduktan sonra servis ediosunuz hemen.
kırmızı şarap. belirtmemişim hakaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

riglous said:
Bekletmezsen onun ne farki kaldi kokteylden? Ayiptir, gunahtir, yaziktir saraba da meyvelere de.

Oyle guruhu falan degilim bu isin. Toplasan alti ustu iki senedir yaparim, fazla iddiam yok yani. Ama ne biliyim, saraba elma suyu katip da ona sangria diyosan, biz bastan anlasamicaz zaten senle.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sangr%C3%ADa



Sen bi iki hafta bekletin derken ciddi misin ya? Yapma allahısen. verdiğin linkte sangria tarifi var işte. bak bi bakalım.

vikipedi said:


Sangria

Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 00 minutes
Ingredients:

* 2 750 ml bottles red wine – any type
* 2 12 oz cans 7-Up or any lemon-lime soda
* 2 oz triple sec
* 1/2 cup brandy
* 1/2 cup sugar, (more if you like a sweeter drink)
* 1 orange, Sliced
* 2 lemons, Sliced
* ice

Preparation:

Slice the orange and lemons about 1/8 inch thick. Place in a large punch bowl or the largest mixing bowl you have. Add 1/2 cup of sugar and wine. Mix thoroughly to dissolve the sugar.

Add Triple Sec and Brandy and stir. (If you are making this ahead of time, don’t add the soda until your guests are about to arrive.) Add the 2 cans of soda and stir. Taste for sweetness. If needed, add more sugar. Make sure that the sugar is completely dissolved.

If you are serving from a bowl, add lots of ice to the bowl to chill completely. If you are serving in pitchers, put lots of the ice in the pitchers and then pour the sangria over the ice.


brandy li fln yapın da ha deyince bulunmuo bu mazemeler. genelde herkes portakallı yapıo, elmalı ya da, soda olayı enteresanmış, şampanya gb on numara olur hakaten. denemek lazım.

ben de çok iddialı değilim de, 2 hafta bekletmeye göre bişey yok sadece.

of ne uzun yazdım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de anlamadım o ölçü birimlerini.

ama biz yaparken 70 lik şaraba 750 ml metvesuyu (orda 7up ekleyin dio) eklioruz. çok yakın miktarda yani. sonra votkayla sertleştrioruz biraz. brandy olayına fln girmioruz hiç.

1/2 cup şeker demiş, bz 3-4 çorba kaşığı atıyoruz.

aynı tarif olmaz da işine yarar belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şirincede şarap evlerinin bazılarında yüksek alkollü şarap vardır en lezizi onlardır. karadut ve yaban mersini gibi daha aromatik meyvelere uygulanır, şirincede her yerde bulunmaz, şirince dışında sanırım hiç bulunmuyor(izmir de bile)
hangi şarap evinindi bilmiyorum ne yazık ki, şişesini saklamıştım ama sonra kırıldı ve attım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...