Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Work and Travel

Dreamer.

Öne çıkan mesajlar

İyi para yapılıyor o ayrı.Ama aynı parayı o kadar çok çalışmayla Amerika da da yaparsın.

Ben gitmedim hiç ucunda döndüm work and travel ın o da las vegas a gidecektim ya da virgina beach e otelle anlaşmıştım.Burda staj yapınca bağlantı kurmuştum orayla baya ballı olucaktı olmadı.

Çok yakın arkadaşım geçen yaz alaskaya gitti Su ürünlerinde okuyor balık işinde çalıştı.15gün dayanamadı parasını alıp kaçmış.Bi kere 12bindolar kazanmak yerine 10bin dolar kazan ama gez gör eğlen arkadaş çevresi yap.
Work and travel in mantığı para değil çevredir.
Kazanılan çevre çok önemli. Yine çok yakın bi arkadaşım Work And Travel sayesinde Marriott Hotel Las Vegas ta iş buldu 1 senedir orda güzel bi pozisyonda çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi orasi oyle ama sonucta ben para kazanmak icin gidicem. Hem ayrica alsakada cok cevre yapcaik bi durum yok fikrimce fabirkada anca arkadas cevresi o anlik yapabilirim. Hos diyosun isde cikar falanbnm isim hazir ondan dolayi ben sadece eglenmek maksatli gidicem parayla las vegas dusunuyorum hem 21 olucam istedigim gibi kumar oynayadabilirim hem paranin ne kadar zor kazanildigini gormus olurum hemde biraz eglenmis olurm
Sosyal ağlarda paylaş

bi karar ver.Para kazanırsın alaskada ama madem çalışkansın amerika da da kazanırsın.

Alaska ya gidipte kaçan çok tanıdığım oldu.Sonra sürünüyorlar kötü oluyor.

Aynı parayı herhangi bir eyalettede yaparsın.Üstelik yaz beachlere gidersen çok iyi paralar yaparsın.
Ayrıca Los angles newyork gibi yerlerde pedicab ler var.O işte çok para var.Hemde şehri geziyorsun en iyi iş o bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bLackcha0s said:
bi karar ver.Para kazanırsın alaskada ama madem çalışkansın amerika da da kazanırsın.

Alaska ya gidipte kaçan çok tanıdığım oldu.Sonra sürünüyorlar kötü oluyor.

Aynı parayı herhangi bir eyalettede yaparsın.Üstelik yaz beachlere gidersen çok iyi paralar yaparsın.
Ayrıca Los angles newyork gibi yerlerde pedicab ler var.O işte çok para var.Hemde şehri geziyorsun en iyi iş o bence.

pedicab?? ne oldugunu acikca bilmiyorum.. amerikada work and travel acentasini ayardigimda en ii para yapma yeri alaska diger taraflarda fazla mesaiye kalamadigindan normal bi gelir yapiysun dediler ondan dolayi alaskayi istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

pedicab - bisiklet taksi. Turistleri falan gezdiriyorsun yada işte bi yerden bir yere gitmek isteyen amerikalıları =) çok iyi para kazanma dil öğrenme ve gezme imkanı sunuyor.

Bilmiyorum ben çok araştırdım hatta bi ara bu işin aracılığını yaptık.Hiçbir zaman alaska aklıma yatmamıştır gidenlerede önermemişimdir.

Amerika da kazanıyorsun çalışkan insan heryerde kazanıyor.Sen alaska da "giderim 10saat çalışırım üstüne 5saatte mesai yaparım" diye düşünüyorsun fakat 10 saat ne zaman bitecekte gidicem diye bakarsın.
Fiziksel güç işsteyen işler hep.Yorucu bıktırıcı.

Diğer eyaletlerde ise temalıparklar var çok büyük lunaparklar var harika işler var.Oralarda çalışabilirsin
keza otellerde aynı şekilde.
Mc Donalds tarzı yerlerde çalışır üstüne mesaiye kalıp ücretini arttırabilirsin.

Sen bilirsin yinede.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
work and travel dediğin six flags de yapılır
tecrübe ile sabittir en güzel work and travel işi six flags(tu)
günde 2 saat çalışıyosun(aslında o 9 saat oluyo ama 500'e yakın kişi çalıştığı için kimse denetliyemiyo
haftada 400 ile 450 dolar arası kazanıyosun ki ben bi hafta kasıp 600 kazanmıştım
mutlu mesut yaşıyosun:D
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi küreselısınma falan balıkların göç etme yollarını falan değiştirdi balık olmayabiliyo (ki dediğim şarttan bu ihtimal daha da arttı) bu yüzden gidenlerden para kazanamadan cebinden yiyip dönen çok. pedicab olayı da bitti çünkü çok falza talep var ve firmalar alıyo hepsini. e çok fazla pedi cab daha az müşteri ve daha az kazanç. bunlardan bir çoğu da artık para kazanamadan dönüyo ya da başka işler buluyolar...
Sosyal ağlarda paylaş

Matt Harding gibi gezin sizde.. travel and travel

ilk geziyi cepten yapın, iyi bir fikirle sağlam bir virale dönüştürün 2 ve 3. seferleri de sponsorla yapınız.
http://www.youtube.com/watch?v=7WmMcqp670s
http://www.youtube.com/watch?v=zlfKdbWwruY&feature=user

bu ne lan diyorsanız
http://www.wherethehellismatt.com/about.shtml

amcanın sitesinden şunu da koyayım hatta.. bu konuda aynı fikirdeyiz amcalar ile, work and work and work... :[ mantıklı değil
http://www.youtube.com/watch?v=ERbvKrH-GC4

edit:bigu'da virallerde gördüm koyacak yer arıyordum evet
Sosyal ağlarda paylaş

Bende önümüzdeki yaz için düşünüyorumda work and travel için ünide okuduğumuz dalın önemi varmı? mesela ben Endüstri ürünleri tasarımı okuyorum. Oraya gidip mesleğim üzerinemi iş bulmam lazım yoksa farklı dallardada çalışabilirmiyim ayrıca work and travel için bi kaç site önerirseniz sevinirim :).
Sosyal ağlarda paylaş

şart değil ama sen ben bu konuda iiyim buna yönelik alanlarda çalışmak istiom diyebilirsin erken kayıtta fln daha fazla iş oluyor kafana göre seçebilirsin
bu sene giden bir arkadaşım ing öğretmenliği okuyordu, geri planda bir iş vermişler o da benim ing ii pratik yapmak istiom insanlarla yüzyüze konuşabileceğim bir iş istiom dedi abd deki iş verenle konuştu ikna etti :)
Sosyal ağlarda paylaş

alaska saatlik ücret olarak amerikadan daha fazla veriyor o yüzden amerika da aynı çalışma ile aynı parayı alamazsın.
nese alaska için bi kaç söyliim bende bu yaz ev arkımla ben de gitmeyi düşündüydük.

-alaskadaki balık fabrikalarının müdürleri işletmecileri diyorlarki bu türkler işin bokunu çıkardılar burda diyorlar o yüzden pek türk istemiyorlar

-o fabrikalar eleman alışını balığa göre alıyorlar geçen yıl ve bu yıl balık diğer yıllara nazaran daha azmış ilerki senede de az olacakmış suları mı ısınmış ne olduysa artık ayrıntısını bilmiom

-ama illa kafama taktım ben gitcem diyorsan; normal olarak gidersen büyük ihtimalle balık ayarlarsın o yüzden gitmeden önce forklift ehliyeti alırsan işin daha kolay olur ve daha fazla para alabilirsin (fabrikadan fabrikaya değişiyor)

-alaskaya gidip zengin olmanın en iyi yolu ilk önce kenai'de çalışmak daha sonra zodiak'a geçmek. zaten bi fabrkia genelde 2aydan fazla çalıştırmıyor elemanlarını
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Patiler bu yaz Work & Travel yapmayı düşünüyorum. Düşünmekle kalmayayım dedim. Travel kısmına inanmıyorum. 3 ayın sonunda Masraflarım + 4000 dolar mümkün müdür ? Hiçbir fikrim yok. Bu işlerle haşır neşir olanlarınız elbet vardır bidiklerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Aracı şirketleri birkaç okul başvuru yaptığımdan birazcık biliyorum bir kısmı direkt dolandırıcı vasfına sahip.

edit : masraflarım başvuru masrafları değil yani yaşam giderlerimi karşılayarak 3000-4000 dolar arası bir para biriktirmek mümkün müdür ? Mümkündür deyip geçmemek lazım tabi nasıl mümkün olur ne derecen e şartlarla filan
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...