Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 selamlar. çok işlevli bi topik açtığım için gururluyum. bi ara kaydetmiştim bunu hem yorum almak amaçlı koyuyorum hem de elektro davul almak isteyen bikaç arkadaş vardı topak vardı onla ilgili hatta. ses tatminkarlığı olarak kafalarında belki fikir oluşturur bu. buyrunuz:Kayıt şarkı Iron Maiden - The Trooper'ın midi halidir. guitar pro 'da davulunu kapatıp üstüne kaydettim. kick vuruşlarında bazen zorluk çekiyorum özellikle twinlerde elektro davulun o kauçuk padinde twin akustikteki kadar kolay olamıyor malesef :) yorumlarınızı rep'lerinizi bekliyorum ve ekliyorum: e-me-ğe say-gı edik: davulu yazmayı unutmuşum Yamaha DTXpress III'tür model. foto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 ne kadar bu davul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 aldığımda 2000 dolar kadar bişeydi şimdi nedir bilemicem bide isimde ve modelin yapısında bikaç değişiklik yaptı yamaha. emin olmamakla beraber yeni ismin DTXtreme II olduğunu düşünüyorum. (DTXreme II S ile karıştırmayın o zaten hayalimdeki elektro davuldur) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 abi ii çalmışsın bi sorun yok gibi de tonlar çok drum machine gibi gelio yine =) yok mu bunun tuşe ayarı o kadar mekanik mi gelir elektro davulda hep =) ya tabi ki bi akustik davul kadar beklemiorum da yine de . bi doğallığı olur die düşündüm arkadaş alacak da onun için soruorum =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 abi her sesi inceltip kalınlaştırabiliyorsun trampetten zillere kadar onun dışında ses bankasında fazlasıyla ses var ben en gerçeğe yakın olarak bunu yaptım kendime bi de kayıtta hakkaten daha bi mekanik çıkıyor ama güzel bi kulaklık aldığın vakit çalarken sorun yok gibi gayet zevkle keyifle çalabiliyorsun. kayıtta böyle oluyor nedense bende anlayamadım pek. tuşe ayarı da var ama pek karıştırmadım onu. yani davulun sesinin nerden çıktığı çok önemli mesela pc'ye taktım o kadar berbat bi ses çıkıyorki zevk mevk bırakmıyor adamda. şöle bass gücü kuvvetli bi kulaklık aldınmı güzel oluyor ama. ve dediğin gibi, asla ama asla akustik davul gibi olamaz. ne zevk olarak ne de ses olarak. edit cansever: şimdi aklıma geldi, kayıtta davul dışındaki diğer enstrumanlarda zaten mekanik olduğu için (malum hepsi midi ses) davulda mekanik gelebiliyor, gerçek enstrumanlarla beraber olsa daha tatminkar gelebilir onunda etkisi vardır muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 ya biz evde çalmak için istioruz da. Akustik davul alacaktı arkadaş fakat oda yalıtımı çok pahalı olur die elektronik davul alsın en azından ses ayarı var çalışır die şeettik hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 bende oyüzden elektro şeyettim zaten. ama şunuda değerlendirmek lazım, padlere vurduğunda da bi miktar ses çıkıyor özellikle kick pad'i, bide yerde olduğu için alt komşuların beyinlerine matkap etkisi yaratabilir. ben gece 10, 10.30 olduktan sonra oturmuyorum başına. 2 alternatif var zaten, biri elektro almak, diğeride akustik alıp susturucu takmak. ama onda da benim bu trooperda yaptığım gibi bi şarkı açıp üstüne çalarak çalışamazsın elektronun öyle bir avantajı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cocostar Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 bune kardeşim ya şöyle davulları gördükçe zıvanadan çıkıyor gidin akustik takılın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 guitar hero 4 ün davuluna benzii :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 bence baya iyi calmissin ya yane guitar pro arkada deli etmese mario muzigi gibi cidden guzel yane bence davulun sesde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 hakikaten tonlar çok elektronik ya, eminim daha gerçekçi tonları vardır, biraz ara derim. güzel çalmışsın tebrikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 iyi çalmışsın tebrikler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 teşekkür ettim Cocostar said: bune kardeşim ya şöyle davulları gördükçe zıvanadan çıkıyor gidin akustik takılın ya ahah bu ne onu anlamadım yannız cocostar sen hiç "mecburiyet" diye bişey duydun mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 gerzek derler adama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chastise Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Ton olayında herkesle hemfikirim ama anlıyorum yani dfg, elden gelen bişey yok. Onun dışında baya sağlam çalmışsın, tebrik ettim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 tonların fazla elektronik olmasının sebebi midi oluşundandır davula bok atmayın =p güzel aletler, ev için çok ideal. akustik alıp da içine yorgan doldurup vurduğun şeyden bi bok anlamamaktansa elektronik ezer geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 evet bende öyle derim. ha ama evim müstakil yinede elektronik alcam diosanız ozaman aklınızdan şüphe ederim pardon ama :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 ses kartıylada ilgisi vardır tonların direk line in den girdiysen. kayıt amaçlı ses kartları var en ucuzu 100 euro civarıydı en son. /şimdi dinliyorumda, baya kalitesiz geliyo ses yau 2bin dolarlık bi alete göre. bence kesin kayıt yaparken kullandığın ses kartından falandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aritra Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 a ben yeni görmüşüm. tam benlik topik. bakıcam şimdi, ama 2k dolarlık bişeyi referans alırsam 300-500'lüklerden soğurum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 EagleEye said: ses kartıylada ilgisi vardır tonların direk line in den girdiysen. kayıt amaçlı ses kartları var en ucuzu 100 euro civarıydı en son. /şimdi dinliyorumda, baya kalitesiz geliyo ses yau 2bin dolarlık bi alete göre. bence kesin kayıt yaparken kullandığın ses kartından falandır. ses kartım kayıt için özel bi kart falan değil öyle normal bi kart yani. oyüzdendir ozaman. çünkü kulaklıkla çalarken daha tatminkar geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Ellerine sağlık,gayet güzel çalmışsın diyerekten başlayım. Davulun tonlarında bi problem yok,gayet olması gerektiği gibi.Yani ses kartıyla bi alakası yok davul tonlarının,ama "kayıt kalitesinden" bahsedersek,evet ses kartı baya bi dezavantaj olmuş.Çok daha temiz,bi kayıt alabilirsin iyi bi kart ile. Onun dışında,davul tonlarının bukadar sıradan gelmesinin sebebi,daha çok kullandığın diğer midi seslerin,biraz fazla basit olmasının etkisi diye düşünüyorum.Yoksa canlı çalımda bi kaydın altına gayet güzel oturur,gayet orjinal duyulabilir. 1 sene kadar süreyle,extralara falan gittik,hepte bu davul vardı hehe,güzel alet. Tekrar ellerine sağlık,bence gayet güzel,dediğim gibi bence tek problem diğer enstürmanların sesleri çok fazla basit,oyüzden bu şekilde tınlamasına sebep oluyor.Yoksa taş gibi yani,bi problem yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 teşekkürler :) mecburen böyle daha kaliteli midi olarak guitar pro 5'in bi realistic sound engine mi ne öyle birşeyi vardı ama onunda gitar sesi çok kötü geliyor bana. belki düzeltmişlerdir bayadır bakmıyorum guitar pro 4 kullandığım için. keşke şarkıların orjinal kanal kayıtlarını sürseler piyasaya hepsini alıcam vallahi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2008 hahaha dediğin şey baya hayal olur :) yani play along'lar falan dışında yapmıyolar öyle bi olay.Ama aslında bi gitarcı bulup,varsa home studio'su falan birisi,kayıtları çaldırabilirsin aslında.Sonra altına davulları çalarsın falan,öyle bişey olur.Bi nevi pilot kayıt niyetine calınabilir bu kayda yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 aslında youtubeda bi ton şarkının gitarla çalınmış halini bulabilmek mümkünmüdür acaba :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar