Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Varan Turizm rezilligi

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Varan Turizm oyle bir kazik atti ki dun, oyle boyle degil. Baslarini cok agriticam ama. Serefsizlik yaptilar resmen.

Epeyce birikmis puan vardi arkadasimla benim kartimda. Ben ucak biletlerini aldik, geri donus icin ucuz ucak bileti bulamayinca o da Varan Turizm'dan yine puanlarla otobus bileti aldi. Rahat rahat gelicez diye seviniyorduk mis gibi.

Dun Mersin'den Istanbul'a 17:30 da otobusumuz vardi. Gittik ucu ucuna yetistik servise (Tarsus'tan kalkiyor otobus, Mersin'den servis var). Gittik yerlestik koltuklarimiza. Bir sorun varmis, bi 15 dk musade edin dediler yolculara. Indik asagi. Sorun olarak motor yeterli havayi alamiyor dendi.

Tam o arada belli oldu ki ariza Istanbul'dan Mersin'e gelirken Bursa-Bolu tarafinda belli olmus zaten. Dayanamadim atladim. Dedim kacta geldi bu araba buraya ? Sabah geldi. Neden servise gitmedi ? Gitti birsey bulamadilar. Verecek cevap bulamadim. Yalanlar diz boyu.

Saat oldu 19:30. Usta cagiricaz boyle olmuyor dediler.
Saat oldu 20:30. Usta geldi ugrasti saat 21:30 a kadar. Dedilerki Adana'dan parca lazim. Git gel 2 saat. 12 de anca kalkacak araba. Edilen isyanin kavganin haddi hesabi yok tabiki.

Milleti aldilar, sus payi olarak goturdular bir yere yedirdiler icirdiler bir guzel. Araba oldu dediler donduk geri Tarsus Otogarina. Bir baktik valizleri servise aktariyorlar. E ne oldu ? Ankara'ya kadar servisle gidecekmisi. Otobus 52 kisilik, servis 40 kisilik. Ayakta duran tipler var.

Bir yaygara da orada koptu. E istemeyen insin yarin ucakla gondereyim diyor bolge muduru olacak denyo. Dedim kac ucagiyla gondereceksin ? ( Bu muhabbetten yarim saat once baktim ucak falan kalmamisti, ucuzu pahalisi hic biri) Saati belli degil ama gonderecegim diyor. Eh otobus bulamiyorsunuz koskoca firmasiniz ucak nasil bulacaksiniz ? Bulurum ben diyor. Kafayi cizmemek elde degil.

Neyse efendim, Ankara'ya kadar denyo bir servis ile geldik. Mola yerlerdinde otobusumsuyle bir guzel tasak gecildi. Rezil olduk. Les gibi koktuk. Sabah 7:00 da evde olmamiz gerekirken 12:30 da eve anca varabildik. Ha bu arada rezillik bir yana bir de islerden birinden para cezasi yedim ortalarda olamadigim icin.

Allah belani versin Varamayan(!).
Sosyal ağlarda paylaş

Kaptan şurdan iki İstanbul uzatıver. lol

Şaka bir yana Varan gibi köklü bir firmanın böyle bir şey yapması ilginç. Mesela İzmit'e sadece efe tur otobüs kaldırır o yüzden çok özensizlerdir mola yerine gelince evet susurluk yemek yiyin için diye konuşur muavin baştan savarlar ama şimdi İzmit seyahat diye bi şirket açılmış efe de gg tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ractamainus said:
feciymiş..

ben de metro ile geldim 2 gün önce çanakkale'den istanbul'a.. rezil bir firma. uzak durun. 14 saatte istanbul'a mı gelinir çanakkale'den? kavga çıkıyodu..

Metro kötü firma da asla yavaş gitmez :D

Ben İzmirden Ankaraya 9saatte geldim metroyla. Ki varan falan olsa 11 saat sürüyor bu yolculuk :D
Sosyal ağlarda paylaş

Varan didim den kredi kartı ile bilet almıştım. 5-6 gün sonra kredi kartımın kopyalandığı ortaya çıktı. varan merkeze gittim durumu anlattım vatandaşın kredi kartını garip bir aletten geçirdiğini (4-5 kez) sonra pos makinasına soktuğunu filan ama dinlemediler. gerçi sağolsun polis gerçeği ortaya çıkardı ama varan geçiçi işçi statüsünde çalıştırdığını söyleyerek sorumluluğu üstüne almamıştı.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:
Ractamainus said:
feciymiş..

ben de metro ile geldim 2 gün önce çanakkale'den istanbul'a.. rezil bir firma. uzak durun. 14 saatte istanbul'a mı gelinir çanakkale'den? kavga çıkıyodu..

Metro kötü firma da asla yavaş gitmez :D

Ben İzmirden Ankaraya 9saatte geldim metroyla. Ki varan falan olsa 11 saat sürüyor bu yolculuk :D

yavaş falan değil de.. iett gibi mübarek; yolda durup yolcu alıyor zırt pırt. ayrıca bizim oturduğumuz 3 koltuğu başka 3 kişiye daha satmışlardı..

daha da ayrıca esenler'de otobüs arızalandı yalanını uydurup, bizi 1 saat bekletip, sonra başka otobüse aktarma yoluyla dudullu'ya geçebildik.. kaza falan hikaye.. adamlar otobüsü hemen başka sefere koymak için..

bir de firma namına bir şey yok.. otobüsü olan şoförler başvuruyor, otobüsün üzerine metro yazısını yapıştırıyorlar.. devam. ondan sonra bir otobüsten inip öbür otobüse biniyoruz, adamlar o otobüstekiler bizi bağlamaz modunda..

doluyum huleyn!
Sosyal ağlarda paylaş

bayram oncesi istanbuldan bursaya gelinecektir :) ama yer ayirtilmamistir,

o sirada hareme gidilir otobus aranir ama hic bir otobuste yer bulunmaz sonra cakma firmalardan birine gidilir adam derki abi bizim sofor dinlenme odasinda yer var orada gidersen buyur:)

sonra ne manyakliksa o sekilde yola cikilir :) bole bagaj yeri gibi ayaktan durulamayan kapkaranlik bir yer :) yata yata gidilir :) sonra dusunur ulan otobus kaza yapsa bulamazlar beni burada :)
Sosyal ağlarda paylaş

otobüs şirketleri iyice kafayı yedi. ulusoyla ankara-istanbul hattı yaptım 2 ay önce. klimayi çaliştirmadi denyolar. çaliştirin diyoruz, 15 dakika çaliştirip kapatiyorlar, ortalama 20 dakikada bir muavin çağirdik. tekrar çaliştirdi, niye kapatiyor, benzinden mi tasarruf etmeye çalişiyor napiyor anlam veremedik.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim kız arkadaşım da BOSS'la ilgili berbat bir seyahat geçirmişti.

Olay şöyle gerçekleşmiş:

İzmir-Ankara seferi için bilet almıştı kız arkadaşım. Geçtiğimiz kış.. Ben de Ankara'ya geldiğinde onu BOSS'un terminalinde karşılayacağım, o inecek mutlu mutlu, ben gülümseyecem mutlu mutlu.. Hikaye oldu tabi..

BOSS Afyon'daki anlaşmalı tesisine girmiş. Otobüsün park ettiği yerin hemen karşısında dışı komple cam olan çay içme yeri mevcut. (Ben de BOSS'la Ankara-İzmir yaptığım için tesisi de iyi biliyorum..) Hatta, otobüste bir kız arkadaşıyla karşılaşmış, onunla birlikte oturmuşlar.

Bu arada, önemli bir nokta, hem benim kız arkadaşım, hem de onun arkadaşı "tekli" koltuklarda oturuyorlarmış..

Derken mola vakti bitmeden bizimkiler otobüse binmek için kalkmışlar masadan. Ama bir bakmışlar, otobüs tesisten çıkmak üzere! Bizimkiler koşmuş otobüsün peşinden, yetişememişler. Derken yine tesisten çıkmak üzere olan başka bir firmaya ait otobüs bunları alıp, kendi otobüslerine yetiştirmiş. Yolda otobüs değiştirmişler gecenin bi vakti soluk soluğa!

Derken, bizimkisi çatmış kaptana, "nasıl bizi almadan gidersiniz?!" diye. Kaptan demiş, biz bizzat kalkıp yolcu saymayız, muavin sayar, "tamam kaptan" der, biz de yola çıkarız demiş ve muavinini çağırmış.

Meğer, muavin denilen i.ne, kaptan "olm otobüs tamam mı" diye sorduğunda "tamam" demiş. Bunun üzerine benim kız arkadaşımın hizasında bulunan ikili koltuklarda oturan yolcular "buradaki bayan henüz gelmedi" diye uyarmışlar, ancak muavin "yok yok, o arkadaki koltuklardan birine geçti" demiş... Sonuç: Benim muavine i.ne demem az bile!

Tabi, bu saçmalıktan ötürü siniri bozulan kız arkadaşım otobüs Ankara'ya geldiğinde saatli bomba gibi otobüsten indi. Olayı anlattı bana. Beraberce girip yetkililerle görüştük... İşin asıl koptuğu nokta burası oldu: Adamlar bir özür bile dilemediler! Yüzsüz yüzsüz, "olur böyle şeyler, suç sizin kız arkadaşınızda" falan filan diyerek baya baya zeytinyağı kıvamına girdiler! Baktık ki iş artık yüzsüzlüğün de ötesine geçti, ister istemez ayrıldık oradan..

Sonuç: Artık BOSS'la seyahat etmiyoruz. Kimseye de önermiyoruz!
Sosyal ağlarda paylaş

yaw bende alakaya maydanoz olacak ama, su mola yerlerinde inipte otobusu karistirip paso yanlis otobuse binenlerdenim, lan su otobuslerin uzerlerine biraz kocaman yazin istanbulmu izmirmi alla alla :)o
Varanda bole bi sorun varsa bunuda dile getirelim lutfen, cunku ben bunu hep kamil koc ta yasiyorum. :D
Sosyal ağlarda paylaş

abi 2 kişi eksik diye kimse otobüs bekletmez, muavinde hıyarda baya ama yinede 2 kişi için 40+ kişinin beklemesi de garip olurdu sanki.

nilüfer turizme yalvarırdık biz taksideyiz selimiyenin yanında iniyoruz 2 dakika bekletin diye, adamlar bizi yıllardır tanıdıklarından anca bekletebilirlerse bekletirlerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...