Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ramazan gelmiş hoş gelmiş

Suark

Öne çıkan mesajlar

durun! editim öbür sayfada kalmış:
said:
yanlış anlaşılma olmasın açalım biraz daha. nefsine hakim olursan zaten dört gözle iftar beklemezsin demek istiyorum sadece. dolayısı ile hapur hupur yemeye de çok gerek olmaz.

yoksa oruç ve benzeri şeyler id'den ayrılmaya çok yardımcı olur. doğru kullanılırsa cidden sıyrılırsınız o ağır kimlikten.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:
yesinler, isterse catlasinlar, beni ilgilendirmez, ama aksam kurulu sofrayi dusunerek, acin halinden anlamak icin oruc tutuyorum, ho yeah manevi masturbasyonu yapmasinlar. yoksa orucun nasil tutulacagi belli.

tabi tabi zaten ideali bunun ölçülü olmak haklısın o noktada.
Sosyal ağlarda paylaş

oruç = aç kalmak olarak lokal değerlendirince garip görünebilir fakat bir bütün olarak değerlendirince (insanlar arası ilişkilere ve yardımlaşmaya vesile olması, 1 aylık bir arınma dönemi çünkü gündüz vakti kendini kötü davranışlardan uzak tutmaya kasıyorsun bu da tüm haline sirayet ediyor vesaire..) dinleneceğini bile bile neden antrenman yapayım ki gibi olmuş bu dediğiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Önemli olan insanın niyeti akşamları da ekmek su yenilecek dese idi din bu sefer de insanlık dışı denecekti muhtemelen. Yaklaşım önemli. Kesin insanlar yanlış yapıyordur din de anlamsızdır diye yaklaşınca öyle görünür, acaba anlamı nedir diye yaklaşınca başka görünür.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla aklı olan bi tek kadir gecesi tutar orucunu. Kadir gecesinde tutulan oruç 1000 aylık oruc sevabına bedelmiş ya, ha 1000 ay ha 1001 ay :D

Şaka bi yana, ben anlamıyorum bu ramazanı. Daha doğrusu milletin anlamadan tutmasını.

Açların fakirlerin halinden anlamak, haline şükretmek için böyle birşey var müslümanlıkta. Ama pratikte noluyo? Adam bütün gün aç duruyo, iftar vaktinde de padişah sofrasından farksız şekilde öküz gibi yemek yiyo. Bu mudur açın halinden anlamak?

Onu geçtim millet aç durmaktan daha sinirli, daha agresif ve daha aptal bi hal alıyo. Ki bu bilimsel bi gerçek. Tonla araştırma var bunu kanıtlayan. Ramazanda trafik kazaları artıyor, iş verimliliği düşüyor, öğrenci performansı düşüyor.

dünyaya son gelen kitapta böyle saçma bi ibadet olması da ilginç yani.
Sosyal ağlarda paylaş

said:

dünyaya gelen bütün kitaplarda o ibadet var .

said:
Tonla araştırma var bunu kanıtlayan. Ramazanda trafik kazaları artıyor, iş verimliliği düşüyor, öğrenci performansı düşüyor.

ha orucun insan sağlığı için ne derece faydaları olduğunu harward doktorlarıyla falan açıklamıştık biz burada ama sen kaçırmışsın oraları .

iş verimliliği , öğrenci performansına gelirsek.
din sana sahur yap dio.sen yok diosun .
şekerini alma,yimanı yeme , kafan gözün şişsin, sonra oruç tutuyorum zannet.ona buna sataş .
bence oruç tuttunu zannetmekten öteye gidemeyecek acınıcak bir olay o zaman olur o.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:

müslümanken orucumu tutardım
aleviyken orucumu tutardım
ateistken orucumu tutardım
aleviyim şuan orucumu tutarım.

oruç tutmak mükemmel birşey bence,
birçok gidip gelmeler yaşadım din konusunda,gidip gelmem bilim/din noktasında az bilgili olmamdandı,1senedir mümkün olduğunca kitap okudum din hakkında,sonucunda gördüğüm şey;
müslümanların söylediği,bilim Allah'ı buldu!
ateistlerin söylediği,bilim Allah'ı reddetti!
savı,ikiside yanlış.Birara konu açıp baştan sona açıklıcam hepsini.

Araştırmam sırasında beni en çok çatlatan kitle,ateistler ve müslümanlardı. 2 side bir görüşü benimsemiş,ne dersen de konuyu ona göre yürütüp kendini haklı görüyor.

Sizinde görüşünüz,burdan yola çıkışla,çok önyargılı bir görüş,oruca gıcık olmuş bünyenin fütursuzca saldırması bir çeşit.
1ay oruç tuttun mu?sanmıyorum.
konunun bilimsel yönünü,toksinlerin 1aylık evresini okudun mu?sanmıyorum.
konunun sosyolojik boyutu hakkında güzel kitaplarda var,onlarıda okuduğunu sanmıyorum.

önyargıları bir kenara koyun,
mesela haber7 sitesine girersin;
akp zamda yapsa,adamlar akpyi savunur.
mesela haber3 sitesine girersin;
akp kdv indirse,adamlar akpye küfür eder.
Bırakın bu tümden yargılamayı,konuları ayrık düşünün.

Ben dediğim gibi,alevi düşüncedeyim şuan ki artık değişeceğini pek sanmıyorum,ama değişirse,ne olursam olayım orucumu tutucam.
Sosyal ağlarda paylaş

balon said:

ha orucun insan sağlığı için ne derece faydaları olduğunu harward doktorlarıyla falan açıklamıştık biz burada ama sen kaçırmışsın oraları .

Oruç zamanı yapılan beslenme son derece sağlıksızdır. Az öğün üstüne eşşek gibi yemek metabolizmayı mal ettiği gibi kilo bile aldırır.

psikolojik faydaları olabilir ama inanana...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...